Neden evlendim ki ben ?

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Bu siteyi çok seviyorum kadınların dayanışması hoşuma gidiyor.
Annem babam ayrıydı annemin eşi evde sürekli huzursuzluk çıkaran kavga dövüş hergün kafayı bana takıyordu, annemde pasif kalıyordu. Onlardan kurtulmak içinde evliliği kaçış yolu olarak gördüm. Annemde evlenmem için baskı yapıyordu evden gitmemi istiyor diye gururuma çok dokundu ve evlendim.
Ama şuan ki aklım olsaydı kesinlikle evlenmez o evde de durmaz çalışır üviversiteye giderdim.
Çok pişmanım arkamda destek olmadığı için para biriktiyorm yaşıtlarıma baktıkca hayatlarını yaşıyorlar bense koca, kayınvalide, görümce gibi saçmalıklarla uğraşıyorum. Evliliğin getirdiği sorumluluklar, ve eşimle anlaşamamamız bencil ve sorumsuz hareketleri. Hiç Bi ortak noktamız yok.
Yağmurdan kaçarken doluya tutuldum.
Görümcemle aynı yaştayım üniversite okuyor.
Kayınvalidem bikere bana o daha küçük evli değil bekar, senin sorumluluğun daha fazla onun yaptığı toplum içinde göze batmaz ama seninki batar dedi. Bende ben sizin işinizi yapmaya mecbur değilim dedim. Akşam bunu eşime anlattım annem haklı mecbursun dedi düşünün.
19 yaşında nişanlandı 20 yaşında evlendim ve her zaman yaşımdan kat kat olgun davranmak zorundayım çünkü benim adım evli.
Şimdi nerde üniversite okuyan kişi görsem çok kötü oluyorum kendime kızıyorum.
Dün terapistim kendine süre ver çok yıpranırsın boşanma fikrini biraz ertele, arkanda destekci yok hem para biriktirir hemde ben elimden geleni yaptım dşye vicdanın rahat eder dedi.
Geçen her saniye sanki boşa bekliyorum gibi geliyor kendimi çok kötü hissediyorum.

Son düzenleme:
Üzülme kardeşim biz üniversiteli aptallar da senin yasadigin şeyi yaşıyoruz üniversite okumakla bunun bir ilgisi yok emin ol 2 üniversite bitirdim kamuda memurum ve senin yaşadıklarının mislini yasıyorum tabiki kimseye boyun eğme inşallah kazanırsın üniversiteyi de herşey gönlünce olur..

Ah ya. Önünüzde anne babanız gibi evliliğin kurtuluş olmadığı örneği varken nasıl evlenirsiniz akıl sır erdiremiyorum buna hiç. Kayınvalideniz haklı, Türkiyede yaşıyoruz çünkü sizden her zaman daha fazla olgunluk beklenecek. Sınava hazırlanın ve üniversite okumaya başlayın madem boşanamıyosunuz. Hem size de iyi gelir daha normal hissedersiniz belki

evlenen insanlarin tabi ki sorumluluklari var bekar biriyle ayni degildir ama ev isidir vs yemek yapmaktir bunu onlarda yapabilir. Ama bence bu gibi seyleri piskolojik sorun haline getirmeyin bu yuzden yuva yikilmaz. Siz yapamadiginiz bir seyin pismanlini(universiteye Gidememek) yasiyorsunuz oyuzden de fazla alingan fazla dislanmis hissediyirsunuz.. evli hanimlarin bir cogu disardan okuyor eger okuma hevesiniz varsa disardan okul okuyabilirisiniz sizide zorlamaz. En azindan sizin icin hem bir ugras hem kafa dagitmak icin bir terapi olur bosanma konusunuda bence ertele.boyle seylere odakla iyi gelecektir. Hatta okurken ayni zamanda halk egitim kurslarinda katilip meslek ogrenebilirsiniz hem disardan umiveriste bitirip ayni zamanda kurslara gitmek size iyi gelecektir.

Açıköğretime yazılın ve okuyun. Okumanın yaşı yoktur.

Hayır kv o manada değil kendi evlerini temizlemem onların misafirlerini ağırlama yemek gibi vs o konuda benm sorumluluğum evdeki kızdan daha fazla manasında söylüyor. Tabiki bunlar değil eşimle çok sorunlarımız var ve sevgisizlik te var malesef

Mesela ben... Okudum adam oldum derken kayın validemin maskarası oldum... Sırf saygı gösterdiğim, saygıdan yaptığı veya söylediği saçma şeylere cevap vermediğim için iyice tepeme çıktı.

Evleriniz bir mi yani ayni evde mi yasiyorsunuz

Üni ve kpss sınavına gircem, sınavsız alınmıyor sanırım açıktanda.

Ev işi,temizlik,yemek işleri bence de bunaltıcı. Bu konuda sana katılıyorum canım. Belki bazı arkadaslara tuhaf gelebilir ama 20 yaşında evlenmek bence o kadar da kötü birsey değil. Ben 25i bitirince evlendim ,pek cok seyde yaptım,çalıştım da ama bak bende şuan senin gibiyim
Prenseslik baba evinde kaldı
Üzme kendini açıköğretim den oku hevesin varsa
Kaynana gorumceyi takma,dogru soylemis kaynana toplumda öyle bir algı var ne yazık ki,hele ufak şehirlerde.
Esini de cok takma mecbur falan degilsin,boş yapıyor o.
Sevmiyor musun kocanı?

Şehrinizde üniversite varsa okuyun. Yoksa açıköğretim fakültesinde okuyun 2 yıllık bir bölüm. Kpss girip atanırsınız sıkı çalışırsanız.

Mesela ben... Okudum adam oldum derken kayın validemin maskarası oldum... Sırf saygı gösterdiğim, saygıdan yaptığı veya söylediği saçma şeylere cevap vermediğim için iyice tepeme çıktı.
benim ki de tepemde kardeş, baş üstünde taşı taşı... şimdi oradan bakıyor bana, Allah sonumuzu hayr ede

Neden kayınvalidenizin işini yapıyorsunuz orayı tam anlayamadım? Beraber mi oturuyorsunuz?
Ben olsaydım fazla ev işi yapmak yerine, üniversite sınavına hazırlanır kendime gelecek kurardım. Hem belki eşinin de davranışları değişebilir, saygı duymaya başlar kim bilir..
Önce çözüm yolları düşünün, baktınız ki eşinizde bi değişim yok o zaman boşanma kararı alırsınız.

oncelikle allah anneni bildigi gibi yapsin.
kaynanan az yesin de bir usak tutsun kendisine.

evlilerin sorumluluklari bekarlardan daha cok elbette ama, kaynananin b..klu evini temizlemek buna dahil degil isine baksin kaynanan.

kocana ne desem bilemedim, gencecik guzelim karisi var kiymet bilmek yerine hor goruyor allah onuda bildigi gibi yapsin.
kocana karsi ezik durma..arkanda kimse yok paran yok gidecek yerin yok evet, ama bunu ona hissettirme. guclu dur yarin vazgececekmis gibi gururlu dur.

allah sana bi cikis yolu gostersin insallah.

Hayır değil Bi alt sokakta evleri
Anlasilan kaynanan senden yardim istiyor surekli. Bu boyle her kaynana yardim ister emin ol. İsteme sekli sadece egitim ve görgü sekline gore degisir. Senin kaynanda sana hassas oldugun yerden yaklasmaya calismis ama yanlis tabi cunku okuyp okumamakla ve ya kadin erkekle ilgili seyler degil bunlar her insan kaynanasina kayinpederine yardim illa ki ediyor, ama sende kole usak degilsin yardim etmek baskadir ama hizmet etme zorunlu kilma baskadir. Gorumcene gelince annesine yardim etmiyorsa bu onun ayibidir illa o da yarin bir gun evlenecek ve illaki kocasinin akrablarindan yakinacak bence boyle seyleri sorun yapma birak onlar kotu niyetliyse sen iyi ol onlar kotu oldukca sen iyi dusun sen iyi oldukca onlar ve cevreniz size yavas yavas hak verecektir. Yardima ihtiyaci varsa esinizin annesi sonucta bence o soylemeden sizde teklif edin iyilikten iyilik dogar siz onlara yakinlik gosterin. Bu arada esinizede annesiyle kardesiyle yasadiginiz her olayi anlatmayin erkekler boyke seyleri anlamaz hatta karismaz sadece cani sıkılır hakliysaniz bile aranizda ilerde cok sorun yaratir herseyide soylemeyin. Okulu disarfan okuyun yapamiyorsaniz bile meslek edindirme kurslarina gidin kendinizi gelirtirmek sizin elinizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…