- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
Valla canim çocuğun yoksa kimsem yok deme allahim var de her zaman ayakların üstünde durursun ilk zamanlar zorlanırsin sadece bırak git.. biz okuyanlar meslek sahibi olanlar da aynıyiz diyenleri dinleme onlar mesleği imkanı olduğu halde susanlar.. senin mesleğin olsa boyun eğermişim kocana kimsem yok kalacak yerim yok aklına bile gelmezdi çünkü mesleğin var gelirim var kapıyı çarpar giderim kafam atarsa derdin.. kocan da bunu bildiğinden ona gore iyi davranırdı sana.. simdi ezmesinin en büyük sebebi nasıl olsa kimsesi yok mesleği gidecek yeri yok ne yapsam da susar oturur diye düşünmesinden bunun rahatlığından.. aman çocuk da yapma bir süre benim çocuğum olana kadar kimseye eyvahlayım yoktu dışarda dahi kaldım zulumdense kötü ınsanlar la uğraşmaktansa bakarken.. ama simdi çocuk var on defa düşünürüm birşey yaparkenOnun söylediği kendi evi kendine hizmet edecekmişim o manada söylüyor malesef ben baba evindede prenses olamadım.
Tebrik ederim çok azimlisiniz kadın dediğin böyle azimli olacakEvliyim 2.üniversitemi okuyorum. Bölüm 1.siyim.
İlki bilgisayardı bu besyo. Yetenek sınavına hazırlandım sadece sınavda yetmedi :)
Dahası 2 çocuğum var. Biri daha 9 aylık.
Çalışıyorum da. Uluslararası bir şirkette tasarımcıyım evden çalışıyorum ve Amerikan davey den tasarım ödülü aldım.
Siz de yaparsınız. Asla vazgeçmeyin.
Evlilik engel değil.
Ben size planlarımı söylesem deli dersiniz.
Şimdi karavan bakıyoruz dünyayı gezeceğiz.
Bu arada 20 yaşında evlendim.
Bu siteyi çok seviyorum kadınların dayanışması hoşuma gidiyor.
Annem babam ayrıydı annemin eşi evde sürekli huzursuzluk çıkaran kavga dövüş hergün kafayı bana takıyordu, annemde pasif kalıyordu. Onlardan kurtulmak içinde evliliği kaçış yolu olarak gördüm. Annemde evlenmem için baskı yapıyordu evden gitmemi istiyor diye gururuma çok dokundu ve evlendim.
Ama şuan ki aklım olsaydı kesinlikle evlenmez o evde de durmaz çalışır üviversiteye giderdim.
Çok pişmanım arkamda destek olmadığı için para biriktiyorm yaşıtlarıma baktıkca hayatlarını yaşıyorlar bense koca, kayınvalide, görümce gibi saçmalıklarla uğraşıyorum. Evliliğin getirdiği sorumluluklar, ve eşimle anlaşamamamız bencil ve sorumsuz hareketleri. Hiç Bi ortak noktamız yok.
Yağmurdan kaçarken doluya tutuldum.
Görümcemle aynı yaştayım üniversite okuyor.
Kayınvalidem bikere bana o daha küçük evli değil bekar, senin sorumluluğun daha fazla onun yaptığı toplum içinde göze batmaz ama seninki batar dedi. Bende ben sizin işinizi yapmaya mecbur değilim dedim. Akşam bunu eşime anlattım annem haklı mecbursun dedi düşünün.
19 yaşında nişanlandı 20 yaşında evlendim ve her zaman yaşımdan kat kat olgun davranmak zorundayım çünkü benim adım evli.
Şimdi nerde üniversite okuyan kişi görsem çok kötü oluyorum kendime kızıyorum.
Dün terapistim kendine süre ver çok yıpranırsın boşanma fikrini biraz ertele, arkanda destekci yok hem para biriktirir hemde ben elimden geleni yaptım dşye vicdanın rahat eder dedi.
Geçen her saniye sanki boşa bekliyorum gibi geliyor kendimi çok kötü hissediyorum.
Gitmeyi istiyorum da nereye gidecem ailem arkamda olmasa bile kovamazlar ya diyorum alım valizi gidip kapılarını çalıyım diyorum gurur yapıyorum sonra. Birde gelecek kaygısı acaba tutunamassam istediğim gibi olmassa herşey daha kötü olursa korkusu beni çok yıpratıyorValla canim çocuğun yoksa kimsem yok deme allahim var de her zaman ayakların üstünde durursun ilk zamanlar zorlanırsin sadece bırak git.. biz okuyanlar meslek sahibi olanlar da aynıyiz diyenleri dinleme onlar mesleği imkanı olduğu halde susanlar.. senin mesleğin olsa boyun eğermişim kocana kimsem yok kalacak yerim yok aklına bile gelmezdi çünkü mesleğin var gelirim var kapıyı çarpar giderim kafam atarsa derdin.. kocan da bunu bildiğinden ona gore iyi davranırdı sana.. simdi ezmesinin en büyük sebebi nasıl olsa kimsesi yok mesleği gidecek yeri yok ne yapsam da susar oturur diye düşünmesinden bunun rahatlığından.. aman çocuk da yapma bir süre benim çocuğum olana kadar kimseye eyvahlayım yoktu dışarda dahi kaldım zulumdense kötü ınsanlar la uğraşmaktansa bakarken.. ama simdi çocuk var on defa düşünürüm birşey yaparken
simdi esin ve ailesi sana net olarak ne yapiyorlar bilemem ama icinde varsa okursun.
icinde azim varsa basarirsin.
otur ve iyice düsün- kendine bir plan yap ve bu plani adim adim izle.
stratejik davran- arap öpmekle dudak kararmaz. normalde "bosan" derdim ama kimsesizligin nasil oldugunu bildigim icin suanda bosanmak isine yaramaz.
KVni yagla, balla...
esini yagla, balla...
para kirp ve birikim yap. az az tirtikla.
acikdan okul okumaya basla-- bu zaman icinde agzindan bal aksin- süphe uyandirma.
okulun bitince is, ise girince birikim derken koparirsin baglari.
acik konusmak gerekirse, bazilari gururlu ol, kadin siginma evine vs. yerles deselerde bu tavsiyelerin gercekci olmadigini bil.
hemen hemen hepimiz is yerlerinde gili gili yapmak zorunda kaliyoruz.
kiminin amiri sorunlu, digerinin is arkadasi...
cogumuz mobbingle bogusuyoruz- haksizlik vs. cabasi.
yani cogumuz hergün 10 saat boyunca sahte gülüsle geziyoruz. sende aynisini evde yap. kurtar kendini.
/QUOTE]
Tutunursun senin elinde.. boşanana kadar sığınma evini dusunebilirsin ama mutlaka boşanma sebebiyle ilgili kanıtını alcan yanına.. avukat için baroya başvurursun.. evi terkeden suçlu olduğu için sağlam kanıtını yanına alman lazım.. açarsın davanı bu sürede de iş bakarsın kendine sığınma evinde kalırsın gene biraz birikim yapar ev tutarsın kendine.. asıl zorluk bundan sonra başlayacak.. evine kimseyi almazsın kimse bilmez evini herkese güvenmezsin.. isine evine aynı zamanda ister okursun.. gerisi kendiliğinden gelir.. ben 17 yasinda sokaktaydim marifet mı değil.. sen benim yaptığımı yapma sakın.. ben ağır şeyler yasadim bu yaşıma kadar.. sen ayakların üstünde dur mutlaka.. parana çok değer ver cimri ol biriktir yaŕini bilemezsin.. eline mesleğini alıp biraz birikim yapıp gerekirse boşanana kadar sığınma evinde kal devletin imkanlarından faydalan.. ayakların üstünde durana kadar çıkma ordan.. hele erkeklere hiç güvenme babana bile.. en iyisi baban di dimi peki neden boşanana istiyorsun ama boşanamıyorsun kimsem yok diyorsun en iyisi babasıdır ya insanın.. en iyi erkek alır anasına hizmetçi yapar en kötüsü satar üstünden gecinir döver sover.. kimsesiz olanların kıymetini bilmiyorlar çünkü nasılsa bırakamaz beni diye..Gitmeyi istiyorum da nereye gidecem ailem arkamda olmasa bile kovamazlar ya diyorum alım valizi gidip kapılarını çalıyım diyorum gurur yapıyorum sonra. Birde gelecek kaygısı acaba tutunamassam istediğim gibi olmassa herşey daha kötü olursa korkusu beni çok yıpratıyor
Napsın kız anne baba evinde sevgi kıymet gören o yaşta kendini niye yaksın..Hep yaşın getirdiği ,cahilliğe kapılıp ,evliliğin bir halt olduğunu düşünerek eğitim gibi bir imkan varken ,yapılan yanlış evliliklerin getirdiği ,sonrası pişmanlıklar ,olan olmuş çocuk düşünmeyin ,çalışın ,birikim yapın ,dışardan okuyun ,hiç bir şey için geç değil
Terapistinizin demek istediği zemini hazırlayın sonra sudan çıkmış balığa dönüp yeniden annenizin yanına dönüp kötü günlere devam etmeyin.Bu siteyi çok seviyorum kadınların dayanışması hoşuma gidiyor.
Annem babam ayrıydı annemin eşi evde sürekli huzursuzluk çıkaran kavga dövüş hergün kafayı bana takıyordu, annemde pasif kalıyordu. Onlardan kurtulmak içinde evliliği kaçış yolu olarak gördüm. Annemde evlenmem için baskı yapıyordu evden gitmemi istiyor diye gururuma çok dokundu ve evlendim.
Ama şuan ki aklım olsaydı kesinlikle evlenmez o evde de durmaz çalışır üviversiteye giderdim.
Çok pişmanım arkamda destek olmadığı için para biriktiyorm yaşıtlarıma baktıkca hayatlarını yaşıyorlar bense koca, kayınvalide, görümce gibi saçmalıklarla uğraşıyorum. Evliliğin getirdiği sorumluluklar, ve eşimle anlaşamamamız bencil ve sorumsuz hareketleri. Hiç Bi ortak noktamız yok.
Kayınvalidem bikere bana o daha küçük evli değil bekar, senin sorumluluğun daha fazla onun yaptığı toplum içinde göze batmaz ama seninki batar dedi. Bende ben sizin işinizi yapmaya mecbur değilim dedim. Akşam bunu eşime anlattım annem haklı mecbursun dedi düşünün.
19 yaşında nişanlandı 20 yaşında evlendim ve her zaman yaşımdan kat kat olgun davranmak zorundayım çünkü benim adım evli.
Dün terapistim kendine süre ver çok yıpranırsın boşanma fikrini biraz ertele, arkanda destekci yok hem para biriktirir hemde ben elimden geleni yaptım dşye vicdanın rahat eder dedi.
Geçen her saniye sanki boşa bekliyorum gibi geliyor kendimi çok kötü hissediyorum.
Sığınma evleri için şiddet olmasıgerekiyor diye biliyorum, delik derken bundan bahsediyorsunuz ama şiddet yok ne gibi delil alabilirimTutunursun senin elinde.. boşanana kadar sığınma evini dusunebilirsin ama mutlaka boşanma sebebiyle ilgili kanıtını alcan yanına.. avukat için baroya başvurursun.. evi terkeden suçlu olduğu için sağlam kanıtını yanına alman lazım.. açarsın davanı bu sürede de iş bakarsın kendine sığınma evinde kalırsın gene biraz birikim yapar ev tutarsın kendine.. asıl zorluk bundan sonra başlayacak.. evine kimseyi almazsın kimse bilmez evini herkese güvenmezsin.. isine evine aynı zamanda ister okursun.. gerisi kendiliğinden gelir.. ben 17 yasinda sokaktaydim marifet mı değil.. sen benim yaptığımı yapma sakın.. ben ağır şeyler yasadim bu yaşıma kadar.. sen ayakların üstünde dur mutlaka.. parana çok değer ver cimri ol biriktir yaŕini bilemezsin.. eline mesleğini alıp biraz birikim yapıp gerekirse boşanana kadar sığınma evinde kal devletin imkanlarından faydalan.. ayakların üstünde durana kadar çıkma ordan.. hele erkeklere hiç güvenme babana bile.. en iyisi baban di dimi peki neden boşanana istiyorsun ama boşanamıyorsun kimsem yok diyorsun en iyisi babasıdır ya insanın.. en iyi erkek alır anasına hizmetçi yapar en kötüsü satar üstünden gecinir döver sover.. kimsesiz olanların kıymetini bilmiyorlar çünkü nasılsa bırakamaz beni diye..
Okuya bilir di mesela evlilik kurtuluş mu ,kendi de dile getirmiş okumadım diye ,demek o olanak vardıNapsın kız anne baba evinde sevgi kıymet gören o yaşta kendini niye yaksın..
Şiddet olmasına gerek yok ki gidecek yerim yok dersin.. ses kaydı olur mesaj olur eşinin annesini kaçırdığına dair sana yaptıklarına dair eşinle mesajda bahsedersin şikayetçi olduğun yönlerden.. bu mesajlaşmaları da delil olarak kullanabilirsin.. illa fiziksel olması gerekmez psikoloji şiddet te şiddettir..Sığınma evleri için şiddet olmasıgerekiyor diye biliyorum, delik derken bundan bahsediyorsunuz ama şiddet yok ne gibi delil alabilirim
Tabi ki kurtuluş değil bunların o da farkında kendi de söylüyor zaten.. sadece bunları söylemenin konu sahibine faydası yok olan olmuş bi kere. Demek istediğim bu. kendi de farkında ve pişman evliliginde zaten.. yol gösterici yorumlar daha iyi olur.. geçmiş geri gelmeyecek biz bunları söyleyince..Okuya bilir di mesela evlilik kurtuluş mu ,kendi de dile getirmiş okumadım diye ,demek o olanak vardı
Ben de Zaten mesajımın sonun da belirttim bunuTabi ki kurtuluş değil bunların o da farkında kendi de söylüyor zaten.. sadece bunları söylemenin konu sahibine faydası olan olmuş bi kere.. o yüzden yanı.. kendi de farkında ve pişman evliliginde zaten.. yol gösterici yorumlar daha iyi olur.. geçmiş geri gelmeyecek biz bunları söyleyince..
Evet zaten bnde boşanmayı dusunuyrm artık onun yüzünü görmeye tahammülüm yok bi ara zaten defolup gideceksin ama oncebu düğün borcunu birlikte odeyeczsonra defolupgidersin dedi ztn kalınmaz bi iyi bikotu iyice dengesiz biri oldum herkes sabret borç bitince iyi olur dur ama karakter degismedikten sonra
Yani evlenmek yerine yurtdısındaki alternetif cözümleri deneyebilirdiniz madem amac sadece cocuk
Maddiyat önemli değil, önemli olan insanlık deriz ya hep bende böyle düşünenlerdenim. Kayınvalidem öyle davranmasa inanın yaptıklarıma pişman olmazdım. Maddiyattan çok görmüş geçirmişlik görgü önemli maalesef bunlarda o yok
Tabikide olabilir benimde oluyor yazdım da zaten. Ama her konuşması özel değildir değil mi? Dikkat çektirip, beni katırtmalarına luzum var mı?
Dikkatli okuyun lütfen mesajı tam olarak sonun da belirttim nasıl hareket etmesi gerektiğiniHep yaşın getirdiği ,cahilliğe kapılıp ,evliliğin bir halt olduğunu düşünerek eğitim gibi bir imkan varken ,yapılan yanlış evliliklerin getirdiği ,sonrası pişmanlıklar ,olan olmuş çocuk düşünmeyin ,çalışın ,birikim yapın ,dışardan okuyun ,hiç bir şey için geç değil
açıktan okuma gibi bir şansın var mı canım çünkü bende evlendiğimde 21 yaşındaydım ama bir buçuk sene bekledim evlendiğim için borç yaptım ve onu bitirdiğim gibi benim aklım başıma geldi ve açıköğretim okudum hemde bitirince en azından bişeyler yapacağın bir bölüm olabilir ne dersin ?Bu siteyi çok seviyorum kadınların dayanışması hoşuma gidiyor.
Şuan üniversite sınavlarına çalışıyorum Bi yandan para birikimi yapıyorumaçıktan okuma gibi bir şansın var mı canım çünkü bende evlendiğimde 21 yaşındaydım ama bir buçuk sene bekledim evlendiğim için borç yaptım ve onu bitirdiğim gibi benim aklım başıma geldi ve açıköğretim okudum hemde bitirince en azından bişeyler yapacağın bir bölüm olabilir ne dersin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?