• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden evlenemiyorum?

Benim ne demek istediğimi anladığınız için teşekkür ederim.
Bende aynı sizin gibi davranıyorum.
İnsanlardan uzaklaşıyorum.
Kararımı netleştiriyorum.Direk hayır diyorum.
Halbuki günlük yaşamımda insanlarla iç içeyim ama bu konuda uzak durmayı tercih ediyorum.
Söylediğiniz gibi şans vermeyi deneyeceğim .Teşekkürler.

kesinlikle
2 arkadaşımında kocalarını sevgililik de ve nişanlılıkda tanısan bunlar kesin evlenince daha da odun olur derlersin
pamuk çıktı çocuklarresmen
birinin ailesi doğulu ve iş arkadaşı da olsa erkek arkadaş sinir oluyordu
işyerindeki erkek arkadaşlarını yemeğe çapırttı sevgililileriyle
ve ütü ağır ve kendi eşyaları çok diye çocuk kendi yapıyordu ütütleri
diğeri de kızı kısladıkça kısıtladı ama kendi geziyordu
evlenince heryere birlikte gittiler ve ramazan da yemeğe gittik biz mutfakta dedikodu yapıyoruz çocuk açtı süpürgeyi süpürdü kız sonra hallederiz dedi yok aşkım sen arkadaşlarınla takıl televizyon izleyeceğime iş yapıyorum dedi

ve bunlara benzer evlenmden önce dediğim dedik olup kıza ben ne dersem o diyen ev işlerinde yardımcı olan eşi çocuğu olmadan ancak eşinin arkadaşları geldiğinde dışarı çıkan
ama mükemmel kesin elini sıcaktan soğuğa sokturmaz dediğimiz annesinin evinde çamaşır falan asıp kendi ütüsünü yapan ama evlenince de ben çalışıyorum yapamam diyen eşler de tanıyorum bu yüzden evlilik kesinlikle zar aynı eve girmeden bahtının ne olacağını bilemiyorsunuz

Bence evlenme hayali kurmaktansa kendinizi geliştirin çünkü mükemmel bi yaştasınız. Kendi kendinizi baltalamayın. Gezin, görün, harcayın, yeni yerler keşfedin, yeni insanlarla tanışın, ikinci bir üniversite okuyun mesela ya da ne bileyim birkaç dil daha öğrenin. Bunları evliyken kolay kolay yapamazsınız

evlilik için acele etmeyin. nasılsa karşınıza hayır diyemeyeceğiniz birisi çıkacaktır. benim 25 yaşındayken evlilik gibi bir düşüncem yoktu hatta 27 yaşındayken bile düşünmüyordum. sonra bi baktım bir sene sonra evliyim herşey nasip kısmet. şimdiki bekar halinizin kıymetini bilin. bekarlık ayrı güzel evli olmak ayrı.

haline şükret yap bir kahve uzat ayaklarını al eline kumandayı keyfine bak ,

kaynana derdi görümce kayın , ağzımaz başını ağrıya koymak

başkada birşey değil , offf gene çok darlandım

Haklısınız kendime doya doya zaman ayırıyorum.
Evliliğe mantık olarak bakınca , bir insanın yemek yapmak ve bulaşık yıkamak için evlenmesi mantıklı değil diyorum :)
Ama sevmek ,aile olmak,aşık olmak duygusal olarak güzel şeyler.
Hayatta herşey yaşanmalı diye düşünüyorum.
Her şeyin yeri ayrı ve biz kadınların fıtratında anne olmak iç güdüsü olduğu için evliliğe sıcak bakıyoruz aslında.

Bu yaşta evleneyim niyetiyle koca bakmaya çalışırsanız zaten mutlu olamazsınız. Önce mutlu olacağınız bir ilişkiniz olsun, daha flörtün ilk günü gelinlik hayali çocukların ismi gibi boş hayallere sürüklemeyin kendinizi. Hayatı paylaşabileceğiniz, mutlu olacağınız , beraber eğlenebildiğiniz bir sevgiliniz olsun - ki bu da ilişki süresince anlaşılır baştan değil-, daha sonra evlenme işini düşünürsünüz. Yaşınız çok genç dert etmeyin.

Bu yaş dediğiniz 25 ?? 15 yaşındaki birinden bahsetmiyoruz.
Herkesin evleneceği yaş farklıdır.Kişiden kişiye farklılık gösterir.
Evlenmek niyetim ama illede evlenecem diye şartlandırmıyorum.
İlişkide ilerleyen zamanlarda kendini belli eden bir süreçtir.
Zaten konuda belirttiğim gibi sevmek ve sevilmek amacıyla onun üzerine kurulu bir evlilikten bahsediyorum.
Hayatımı paylaşacağım önce bir arkadaş ,sevgili,dost olmalı sonuçta bir ömür geçireceğim.

Çünkü herkese potansiyel koca gözüyle yaklaşıyosun e dolayısıyla da mantıklı bakıyosun her sey kafandakine uysun istiyosun uymayınca da olmuyor doğal olarak. Sal kendini aşık olmaya bak herkese acaba bunla evlenilir mi diye yaklaşma en geç 2 seneye nikah salonunda alırsın soluğu :KK70:

herkese koca gözüyle bakmak mı :) hiç güleceğim yoktu :)
Niyetim evlilik amacım belli , ya 2 sene belki 5 sene sevgili kalıp ya evlenirim yada evlenemem orası kısmet .
Kimse garantisini veremez zaten.Zamanla yaşayıp belli olur.

25 yasındasın en güzel yaş bu ne acele bu ne taleş yahu
Hem herkes evlenmek zorunda da değil tamam istiyorsun ancak belki nasibinde yok napacaksın her dk düşünüp aglayacakmısın
Biraz hayatı akısına bırak evliliği kovalamaktanda vazgec
Dogru insanı buldugunda kendin farkedeceksin zaten

Acelem yok tabi.doğru zamanda doğru kişiyle olmalı.
Kısmet bu işler bunun farkındayım.
Evlenemiyorum diye karalar bağlamıyorum ki.
Hayatım zaten akışında ilerliyor.
İnanın işim o kadar yoğunki kendimi bile düşünemiyorum bazen.Evliliği takıntı edecek zamanım yok.
Evlilik takıntılı bir durum değil zaten.Bazen yaşın getirisi olarak sorguluyorum.
Bu sorgulamam daki durumu ise dışarıdan bir göz olarak sizlerle paylaşmak istemiştim.

Acelem yok tabi.doğru zamanda doğru kişiyle olmalı.
Kısmet bu işler bunun farkındayım.
Evlenemiyorum diye karalar bağlamıyorum ki.
Hayatım zaten akışında ilerliyor.
İnanın işim o kadar yoğunki kendimi bile düşünemiyorum bazen.Evliliği takıntı edecek zamanım yok.
Evlilik takıntılı bir durum değil zaten.Bazen yaşın getirisi olarak sorguluyorum.
Bu sorgulamam daki durumu ise dışarıdan bir göz olarak sizlerle paylaşmak istemiştim.

Ben seni anlıyorum arkadaşım. Ben de evlenmek istiyorum ama bu demek değil ki hadi bulaşığa girişeyim 3 kap yemek yapayım 3 de çocuk her günümü oflaya puflaya bekarlık günlerimi özleyerek geçireyim, insan hayatı paylaşacağı sevincini kederini paylaşacağı birini istiyor belli bir yaştan sonra. Gezmek tozmak okumak arkadaş bitiyor bir yerden sonra akşam olunca boş boş tavana bakarken buluyorsun kendini. Yediğin içtiğin ayrı gitmeyen dostlarla da eş çocuk çalışma şartları araya girince daha az görüşüyorsun. Nitekim sadece senin olmasını istediğin bir şeylerin eksikliğini hissediyorsun.

Haa bunları anlatıyorum çünkü 25 yaşımda evlenemedim demiştim 27 oldum hala aynı, belki bir çözümü vardır da onu hala keşfedebilmiş değilim.

29 yaşındayım, bekarım.
Sevmek sevilmek ben de istiyorum ama evlilik meselesini bu kadar sıkıntı yapıp, ille de birini bulmalıyım diye kasmak çok yanlış geliyor bana. Evlilik olursa olur, olmazsa da olmaz. Hayatın amacı evlilik olamaz. Önemli olan doğru insanla doğru evlilik yapıp "mutlu" yaşamak. Yoksa evlilik o kadar da matah bit şey değil. Evlendiğine mutlu olan görmedim.

Kendi adıma konuşayım, karşıma "bu adamla mutlu ömür geçer" dediğim biri çıkarsa evlenirim. İnce eleyip sık da dokurum, sonuçta hayatıma eş alacağım, boru değil ya bu. Kafama göre biri çıkmazsa evlenmem. Dertsiz başımaa dert almaya niyetim yok. :)

Niyetim evlilik ama evlemiyorum diye karalar bağlar bir durumum yok.
Hayatım bir şekilde ilerliyor.
Sadece yaşın etkisi sanırım ,insan sorguluyor.
Evlilik olacaksa kendime uygun bir kişiyle olmalı ,bunun için doğru karar vermek istiyorum zaten.

Ben seni anlıyorum arkadaşım. Ben de evlenmek istiyorum ama bu demek değil ki hadi bulaşığa girişeyim 3 kap yemek yapayım 3 de çocuk her günümü oflaya puflaya bekarlık günlerimi özleyerek geçireyim, insan hayatı paylaşacağı sevincini kederini paylaşacağı birini istiyor belli bir yaştan sonra. Gezmek tozmak okumak arkadaş bitiyor bir yerden sonra akşam olunca boş boş tavana bakarken buluyorsun kendini. Yediğin içtiğin ayrı gitmeyen dostlarla da eş çocuk çalışma şartları araya girince daha az görüşüyorsun. Nitekim sadece senin olmasını istediğin bir şeylerin eksikliğini hissediyorsun.

Haa bunları anlatıyorum çünkü 25 yaşımda evlenemedim demiştim 27 oldum hala aynı, belki bir çözümü vardır da onu hala keşfedebilmiş değilim.

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim :)
Haklısınız. Şuan ki durumdan daha kötü bir hayat için , neden evleneyim değil mi?Mantıksız.
Hayatımdaki manevi ve duygusal eksiklik için evlenmek istiyorum.Maddi olarak zaten çalışıp hayatımı idare ediyorum.
Amacım birisiyle mutlu bir şekilde yaşamımı sürdürmek.
Sevmek,sevilmek,aşık olmak ve mutlu olmak istiyorum.
Artık bazı arkadaşlarım evlendikleri için bahsettiğiniz durumla karşılaşıyorum.
Haliyle herkes kendi ailesiyle vakit geçiriyor.
İnsan kendini yalnız hissediyor.
Bazen sadece ben mi yalnız kalmışım ya :)
Özellikle hafta sonu yapacağın şeyler belli.
Arkadaş yada ailenle vakit geçirmek.
Hayatımda birisini istiyorum.
Bu durumdan dolayı konu açıp fikir almak istedim.
Umarım en kısa sürede aşık olacağın insanla karşılaşırsın canım :)

Back
X