Neden evlenilir?

kendi adıma cevap vereyim, sorudan rahatsız olmadım.
konunun çıkardığı/çıkaracağı kaostan, bireyler üzerinde yaratacağı psikolojik baskıdan,rencideden, konu sahibinin yaklaşım tarzından............... uzun uzun geride yazmıştım zaten.
sizde uzun zamandır bu forumdasınız, bazı şeyleri ayırediyorsunuzdur diye düşünüyorum.çıkan benzer konuları, sonuçlarını, yapılan yakıştırmaları (hatta başka konularda bile alakasız bir yerden ilgili kişiye yaşam tarzı üzerinden laf atıldıgını gördü bu gözler).. bunlar belli.
aslında bu konu sahibinin derdi bile değil, polemik çıkartmaya meyledecek şekilde yazıyor işte..
he milletin neden evlenip evlenmediğini dert edecek kadar taktıysa bir profesyonele danışsa iyi olur.

Kendi adıma cevap vereyim : Din kısmı beni ilgilendirmiyor.
Devlet memuruyum ( ogretmenim) , hangi okulda çalışırsam çalışayım, beni dıslarlar. Çevrem tutucu değil ama yine de yadirgar. Çok da normal bulmaz.
Kanuni haklar konusunda karşı taraftan bir beklentim yok. Ben zaten kendimi güvenceye aldım, ona ihtiyacım yok.
Çocuk için yine sadece toplum baskısı yüzünden gerekli evlilik. Bir arada yaşarken de mutlu olabiliriz.
Kaynana falan derdim olmasını hiç istemezdim, bir yandan da evlenerek esimin uzerinde onlardan daha fazla hakka sahip olduğum için memnunum. Başına bir şey gelse beni arayacaklar, onları değil.
Sonuc: Evlenmeyi bir tercih olarak gerçekleştirmek isterdim, ama hayır bunu düşünmedim bile, gereklilik neyse onu yaptim

Tum yorumlari okuyamadim ama buraya boyle bi konuyu acmadaki derdinizi anlamadim zaten kafanizda boyle bir konuyla ilgili yargiya varmissiniz kim ne derse desin siz zaten evliligin resmilestirilmesini gereksiz ve baskici bi olay gibi goruyorsunuz. yani herkes bu konudaki yarginizi kirmaya mi calissin zaten bunu dedigim gibi kimse yapamaz.

Eee. o zaman bu konuyu lastik gibi cekistirmeye luzum yok siz istediginiz gibi yasamak da ozgursunuz dilediginz gibi yapin ve yasayin diycem ama resmiyetten once isin dini boyutunu burda degil belli kaynaklardan onyargisiz arastirin sonra yorum ve fikirlerinizi paylasin...

Deneğiniz olmadığım için öyle rahatladım ki şu an anlatamam. Allah aşkına tez, araştırma ya da bilime dair ne var burada? Ayrıca deneysel çalışma yapmıyorsanız "denek" terimini kullanmak ne derece doğrudur? Ya da bir forumda nasıl bir deneysel çalışma yürütebilirsiniz? Off nereden tutsak elimizde kalıyor yine. Üst perdeden konuşmuşsunuz ama fos çıkmış. Teziniz için Bilimsel Araştırma ve yöntemlerine dair daha çok okumanızı tavsiye ederim, bir akademisyen olarak.

Evliyim, 2 yıl bitti.
Evlilik hep tabuydu benim için.Çevremde evlilik için hiç iyi örnek yok,annem ve tüm yakınlarım dahil.Çocuk da istemiyorum umuyorum olmaz,Rabbim isteyene uğraşana özlem ile yanana verir.
Evlendiğim insan benim gibi olsun istedim hep.Yalnız yaşamış,gelenek vs uzak,beni zorlamayacak.Buldum kafama göre ama ne kadar sürer Allah bilir.
İmza olmadan da rahat rahat yaşayabilirdim onunla,ama o yolu seçmedim daha önce seçmemiş olduğum gibi.
Bazı fikirler sanırım ne kadar özgür yaşamış olursan ol değişmiyor.
Devlete imzalı kanıtlanmış olması sanırım güvensizlikten,nedeni de artık hak hukuk aramak için gerekli olduğu için.Hak hukuk bile maalesef toplum tarafından onaylanmalı bizim toplumumuzda.Kız gecenin 3ünde sokakta diye tecavüze uğramasını hak görenlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Bir akademisyen olarak keşke yazdığımı doğru anlasaydınız. Ben de zaten denek olamaz kimse burdan iş çıkmaz demekteyim ama beyhude konuşuyorum. Zira gene anlamayacaksınız. Çünkü alaycı tavrınız ve ben akademisyenim diye vurgulayan gereksiz egonuz buna engel olacaktır.

Faydalanma kısmına gelince, sosyal bilimlerde yapılan deneyler, araştırma konularına dair edinilen gerçek hayattan kesitler içerebilirler. Alanım sosyal bilimlerin alt dalı olduğu için, burası gerçek hayattan izler taşıyabildiği için evet ben yararlanmaktayım. Siz buyrun salt önerdiğiniz usullerden devam edin.

Tüm yorumları okumamış ve hızlıca göz atmıştım. Sanırım anladım şimdi ne denmek istendiğini..

Gereksiz polemik çıkacak ve farklı yaşantı sahipleri kırılacak kaygısıyla demişsiniz.

amiyane tabirle coluk cocuga karisip soyun yurumesi icin evlenilir genelde ve birde toplum baskisi tabiki..
yoksa insanlar deli mi sevgili olarak takilmak varken ayni evin icine girip birbirini idare etme sanati gelistirsin.

Doktora öğrencisi olduğunu söylemek ego degilkennl mesleğimi belirtmem neden ego ibaresi oldu? Neyse araştırma etiği denen bir şey vardır. Arastirma grubu
Öğrenim durumunu belirtmek değil ama mesleğini söylemek ego mu? Gerçekten ciddi misiniz? Mesleğimi yalnızca muhatabınız bilgisini anlayabilmeniz için belirttim. Yararlanmak ve araştırmayı bu platformdan yürütmek çok farklı şeyler. Ben de sosyal bilimciyim. Buradaki herhangi bir konudan araştırmama hiçbir şey dahil edemeyeceğimin farkında olacak kadar da haddimi bilirim. Sorarlar insana kaynağını, iznini, etiğini ve bir ton şeyi. Ve evet alay ederim çünkü buradan insanlara bilimi basit, hatta uyduruk göstermeniz benim için alay konusudur.

İşte ilk yorumumda ki "saçma ve gereksiz" kısmını yazma sebebim... Çok güzel anlatmışsın içimden geçenleri..
Ama ilerleyen sayfalarda gördüm ki uzuuun uzuun yazmana rağmen hala anlamamakta ısrar Edenler var işte buda ikinci yorumumda "ne demek istediğimi uzun uzun yazmayacağım" kısmını yazma sebebim..

Evliyim. O olmadan geçen her anımın boşa geçtiğini düşündüğüm için evlendim. Eşimin düşüncesi de aynıydı. Evlenmemiş olsak şu an yaptığımız her şeyi yapamazdık. Ne devlet, ne millet, ne aile engel olabilir şimdi bize. İster dünyanın diğer ucuna gider, ister ev değiştirir, ister 1500 farklı pozisyonda sevişiriz :)

Devlette meşrulaştırmak gerek tabii yoksa eşimle aynı şehirde yaşayamazdık atamamı yapmazlardı:)) sorunuz da evliliğe nasıl karar verdiniz hazır hissettiniz vs olsa tamam da bu soru çok saçma ya

anlamamakta ısrar ediyorlar çünkü yarım yamalak okuma çok yaygın kk'da. hele bir de sevmediğin bir üye yorum yapıyorsa ya da konu sahibi kankan filansa daha da beter..
o değil de konu sahibinin ilk açtığı konuyu okudunuz mu? böyle bir ultimatom nadir görülür cidden..

İlk mesajımı hani o alıntıladığınız; tekrar okuyun ve şu yazdıklarınızla bağdaşmayan ne var bulun, elbette ki sanal bir forumdan bilimsel araştırma yapılmayacağını o mesajda basit bir dille ifade etmiştim. Bu forum üzerinden araştırma yürüteceğimi nerden çıkardınız / size kim söyledi yahu?
Benim tek kullandığım ifade " faydalanmak" idi ve siz de bunu " yararlanmak" olarak onaylamışsınız zaten yukarıdaki mesajınızda ..

Ayrıca doktora öğr olmanın egosu nerde? Öğrencilik kastettiğim ve ben burda açık, net olarak mesleğimi dahi yazmamışım.

İddiayı ilk ortaya atan jasse gayet medeni bir üslupla esprili soruma cevap vermiş. Hayır ortada müdahil olmanızı gerektirecek bir durum olsa anlarım da sizinkinden farklı dahi olmayan( neticede bilimsel deneylerin Nasıl yapılacağı, etik ilkeri vs herhangi bir araştırma yöntem teknikleri kaynağında bulunmakta zaten aslında öznel bir görüş dahi değildir bu) bir posta saldırma gereksinimiz neden?

Senin gibi düşünüp beraber yaşayan spiker,manken hamile kaldıktan sonra çocuğunun haklarını almak için mahkeme ,mahkeme dolaşmak zorunda kalmıştır hemde bir kaç yıl , ben evlenmeden yanayım , erkeğin durumu farklı o hamile kalmıyor hamile bırakıyor

“Cok mu cook hosyaniyorum...Ama...” ile baslayan konular zaten hic acilmadi. Hatta, bildigim kadariyla Tesla hala bu konunun gizemini arastiriyor. Ozellikle Kadinlar Kulubu gibi bir yerde, imkani yok ”kizlar, su ki ...” ile baslayanne bir konuya ne de yoruma rastlayamazsin. Malum, burasi karanlik maddeye iliskin yeni teorilerin gelistirilmesi gereken bir yer, farkli amacla kullanilmasi basimiza senin gibileri musallat edebilir.
Bdv‘ye ilk kez girmedigim asikar lakin senin gozlem yetenegine inanarak konu icerigi analizi yapmak, bir ergenin “kimse beni anlamiyor~herkes kotu ” sozleri dogrultusunda istatistik tutmak, genellemeler yapmak kadar komik olur.
Burasi yorum yapma, tartisma ve mumkun ise bir sonuca varma yeri. Kimsenin, yorumuna karsilik verilecek cevaba bakarak kendini kaybedecegini, siteyi hackleyecegini sanmiyorum. Fakat sanirim sen, diger uyeleride kendin gibi farkli goruslere karsi tahammulsuz ve dogmatik saniyorsun.
Soyle bir baktiysan, tekrar bak ve kavgaya sebep olan tek kisinin aslinda sen oldugun aci gercegiyle yuzles. Simdiye degin, birkac ender konu haricinde tartisma cikmayan, farkli goruslerin birbiriyle catismadigi konu olmadi. Lakin kimse senin gibi, daha konunun en basida felaket tellalligi yapip komplo teorileri uretmedi.
Amma aksiyon sever insanmissin. Tartisma olmasin, farkli gorusler birbiriyle kapismasin naralari atarken, aslinda sinsice gulumseyerek buna sebep olan da sensin.
Adabinca tartismak istedigini yazmissin, o halde tartisma. Cunku adabinin yazilan cumleelri, “ no kodor yonlos” seklinde degistirmeye izin verdigini gordukten sonra, kendinle celistigin, daha da onemlisi bunun farkinda bile olmadigin sonucuna variyoruz. Fakat adabince uzaklasabilirsin, belki o zaman sorun olmaz. Ya da en azindan hayirli bir is icin dayanabiliriz.
“Evlilige giden yolunda” ne gibi kazanimlar edindin? Yoluna altinlar mi serildi? Yapay zekayi mi kesfedebildin? Amma kazinama vb takmissin. Goren de bir forum da degil, Nasa‘nin sitesinde takildigini sanar.
Son olarak, verdigin ucuk ornege inancak ve orani dunyanin yarisindan cogunu olusturabilecek bir kitle bulurda ardinda bbu soruyu one surersen, soz veriyorum tum samimiyetimle goruslerimi seninle paylasacak, ustune ustluk bir de senin aksine, ders vermeye calismadan sessizce konunu terk edecegim.
Not: Eger benim amacim “evlenmeyeyim ben” cevabini duymak ise, seninde tek amacin“dalayim su konuya, kara cisimlerden dem vurayim” “ cok hoslaniyorum diye konu acip insanlarin git saril bence” demesini bekleyeyimdir. lol.

Ben bu konuda çok geleneksel düşünüyorum, bu yaşıma geldim hiç sevgilim olmadı, ihtiyaç hissetmedim, hep çok sosyaldim. Bir sürü arkadaşım vardı, gezdim, tozdum, kendi paramı kazandım, istediğimi aldım, istediğim yerde tatil yaptım. Ne karışanım oldu, ne de ben sorumluluk aldım. Ama... ama artık yaş erdi kemale, ben sıkışınca başımı yaslayacak bir omuz arıyorum, hayatımı, güzel ya da kötü günlerimi paylaşacağım birisini, hem dünyada bebekten tatlı şey var mı ? Dünyalar senin olsun, nasip olmayınca olmuyor işte bebek, o yüzden evlilik güzeldir.

Marilyn Monroe' ya katılıyorum bu konuda ne demiş '' Kariyer güzeldir, ama soğuk kış gecelerinde ona sarılıp uyuyamazsın.''

Konusunu okumadım bakıyorum birazdan..
Hepsini geçtim de aslında sayfalara bakılırsa anlatmak istediğimiz şey yaşanıyor su an insanlar birbirlerinin fikirlerine saygı duymadıkları yada anlamadıkları için polemiğe girmeye başlamış bile hiç kendimi yorup da daha fazla yorum yapmıycam, Bence sende öyle yap yoksa gereksiz ban yiycez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…