- 7 Haziran 2014
- 3.630
- 5.578
- 198
- Konu Sahibi Bahar Yildirim
-
Evliyim, hem de 22 yaşında evlendim.
Mahalle teyzeleri, dedikodu, çocuk ( hala bir tane yapıp yapmama konusunda kararsiz olduğum için) vb sebeplerim yoktu.
İkimizden biri yurtdışında, baska şehirde, öteki mahallede iş bulursa, hastanede , sağlıkta birbirimiz üzerinde yasal Hakkımız olsun diye evlendik. Belki biraz da eşimin ailesi Mutlu olsun, kendi tabirleri ile mürüvvet görsün diye :)
Bir de neden rahatsız oldunuz bu sorudan arkadaşlar ? Tez yazıyorsa yazsın. Fikir yürütüyordur en fazla . Yoksa bu kadar az bilgi ile denek olarak kullanamaz, bilimsel olmaz.
Bu arada ben de doktora tezi yazıyorum. Hiçbiriniz deneğim değilsiniz elbet ama çok bu forumdan hem öğrencilik hayatım hem de mesleki yaşamım için faydalandığım kesin .
Evliyim, hem de 22 yaşında evlendim.aştırma için ne
Mahalle teyzeleri, dedikodu, çocuk ( hala bir tane yapıp yapmama konusunda kararsiz olduğum için) vb sebeplerim yoktu.
İkimizden biri yurtdışında, baska şehirde, öteki mahallede iş bulursa, hastanede , sağlıkta birbirimiz üzerinde yasal Hakkımız olsun diye evlendik. Belki biraz da eşimin ailesi Mutlu olsun, kendi tabirleri ile mürüvvet görsün diye :)
Bir de neden rahatsız oldunuz bu sorudan arkadaşlar ? Tez yazıyorsa yazsın. Fikir yürütüyordur en fazla . Yoksa bu kadar az bilgi ile denek olarak kullanamaz, bilimsel olmaz.
Bu arada ben de doktora tezi yazıyorum. Hiçbiriniz deneğim değilsiniz elbet ama çok bu forumdan hem öğrencilik hayatım hem de mesleki yaşamım için faydalandığım kesin .
Bir akademisyen olarak keşke yazdığımı doğru anlasaydınız. Ben de zaten denek olamaz kimse burdan iş çıkmaz demekteyim ama beyhude konuşuyorum. Zira gene anlamayacaksınız. Çünkü alaycı tavrınız ve ben akademisyenim diye vurgulayan gereksiz egonuz buna engel olacaktır.Deneğiniz olmadığım için öyle rahatladım ki şu an anlatamam.Allah aşkına tez, araştırma ya da bilime dair ne var burada? Ayrıca deneysel çalışma yapmıyorsanız "denek" terimini kullanmak ne derece doğrudur? Ya da bir forumda nasıl bir deneysel çalışma yürütebilirsiniz? Off nereden tutsak elimizde kalıyor yine. Üst perdeden konuşmuşsunuz ama fos çıkmış. Teziniz için Bilimsel Araştırma ve yöntemlerine dair daha çok okumanızı tavsiye ederim, bir akademisyen olarak.
Tüm yorumları okumamış ve hızlıca göz atmıştım. Sanırım anladım şimdi ne denmek istendiğini..kendi adıma cevap vereyim, sorudan rahatsız olmadım.
konunun çıkardığı/çıkaracağı kaostan, bireyler üzerinde yaratacağı psikolojik baskıdan,rencideden, konu sahibinin yaklaşım tarzından............... uzun uzun geride yazmıştım zaten.
sizde uzun zamandır bu forumdasınız, bazı şeyleri ayırediyorsunuzdur diye düşünüyorum.çıkan benzer konuları, sonuçlarını, yapılan yakıştırmaları (hatta başka konularda bile alakasız bir yerden ilgili kişiye yaşam tarzı üzerinden laf atıldıgını gördü bu gözler).. bunlar belli.
aslında bu konu sahibinin derdi bile değil, polemik çıkartmaya meyledecek şekilde yazıyor işte..
he milletin neden evlenip evlenmediğini dert edecek kadar taktıysa bir profesyonele danışsa iyi olur.
Doktora öğrencisi olduğunu söylemek ego degilkennl mesleğimi belirtmem neden ego ibaresi oldu? Neyse araştırma etiği denen bir şey vardır. Arastirma grubuBir akademisyen olarak keşke yazdığımı doğru anlasaydınız. Ben de zaten denek olamaz kimse burdan iş çıkmaz demekteyim ama beyhude konuşuyorum. Zira gene anlamayacaksınız. Çünkü alaycı tavrınız ve ben akademisyenim diye vurgulayan gereksiz egonuz buna engel olacaktır.
Faydalanma kısmına gelince, sosyal bilimlerde yapılan deneyler, araştırma konularına dair edinilen gerçek hayattan kesitler içerebilirler. Alanım sosyal bilimlerin alt dalı olduğu için, burası gerçek hayattan izler taşıyabildiği için evet ben yararlanmaktayım. Siz buyrun salt önerdiğiniz usullerden devam edin.
Öğrenim durumunu belirtmek değil ama mesleğini söylemek ego mu? Gerçekten ciddi misiniz? Mesleğimi yalnızca muhatabınız bilgisini anlayabilmeniz için belirttim. Yararlanmak ve araştırmayı bu platformdan yürütmek çok farklı şeyler. Ben de sosyal bilimciyim. Buradaki herhangi bir konudan araştırmama hiçbir şey dahil edemeyeceğimin farkında olacak kadar da haddimi bilirim. Sorarlar insana kaynağını, iznini, etiğini ve bir ton şeyi. Ve evet alay ederim çünkü buradan insanlara bilimi basit, hatta uyduruk göstermeniz benim için alay konusudur.Bir akademisyen olarak keşke yazdığımı doğru anlasaydınız. Ben de zaten denek olamaz kimse burdan iş çıkmaz demekteyim ama beyhude konuşuyorum. Zira gene anlamayacaksınız. Çünkü alaycı tavrınız ve ben akademisyenim diye vurgulayan gereksiz egonuz buna engel olacaktır.
Faydalanma kısmına gelince, sosyal bilimlerde yapılan deneyler, araştırma konularına dair edinilen gerçek hayattan kesitler içerebilirler. Alanım sosyal bilimlerin alt dalı olduğu için, burası gerçek hayattan izler taşıyabildiği için evet ben yararlanmaktayım. Siz buyrun salt önerdiğiniz usullerden devam edin.
teşekkür ederim.
neden bu tarz konulara muhalefet olduğumu şöyle bir açayım o zaman. çünkü bu konu sırf polemik olsun ya da birilerinin doktora tezine katkı sağlasın diye açılmış olduğu aşikar. sanane yani? isteyen evlenir,isteyen beraber yaşar.. burada bunu sorgulamak sana mı düştü? hani önyargı, hayatları sorgulamak çok kötü bişeydi çok re re rö idi..?
neden bize başkalarının ne yapmış olduğu bu kadar batıyor, burnumuzu sokma gereği duyuyoruz?
sonra böyle bir konuyu tartışmış olmanın kimseye zerre kadar bir faydası da yok? tamamen tercih meselesi yani?
buradaki potansiyeli kavrayan üşüşüyor.çok merak ediliyorsa da bdv e değil daha başka bir alt foruma açılabilir yani.
ya da daha kendini bilen profesyonel ortamlarda cevaplarını ararsın çok merak ediyorsan.
bir kere kk'da daha doğru düzgün tartışmayı, kendisini düzgün ifade etmeyi bilmeyen en ufak bir muhabbeti din e ya da cinselliğe getirmeyi maarifet sayan o kadar çok insan hatta karikatürize tipler var ki.karşısındakinin kim olduğunu bilmeden yaşam tarzına, karakterine, inancı/inançsızlığına hunharca laf eden..
başka bir konuda kızcağız beraber yaşadığı erkek arkadaşının davranışlarından muzdarip ne yapabilirim diye soruyor; el cevap: evlenmeden böyle bir günaha girersen na işte böyle olur tuuu sana..
yok efendim sadece resmi nikahı olan dini nikahı olmayan zina yapıyor dendi ya burda?! başkası cevap verdi "iyiki sanaldayız da gerektiği gibi cevap veremiyorum sana " dedi mesela..
arkadaşlar sen kimsin?ben kimim? onlar kim?..
eskiden kk'da eğlenip,güzel zaman geçiriyordum son zamanlarda o kadar çok sıkılmaya başladım ki.. polemik, polemik, polemik.. başka birşey yok.
Tam bir şey yazacaksın, bir bakıyorsun biri salakça bir laf etmiş.bir kadının anneliğine, evliliğine,cinsel hayatına laf etmiş konu kapanmış.. bir sürü insan banlanıyor, bir o kadarı rencide ediliyor, kalpler kırılıyor..hiç tanımadığın birisi sana zina yapıyorsun falan diyor.?!! delilik resmen
o yüzden böyle konuların açılmasını çok gereksiz ve samimiyetsiz buluyorum.konu sahiplerini de bir horoz dövüştürücüsünden farksız görüyorum.eminim çok eğleniyorlardır..
ama ben artık çok sıkıldım.
İşte ilk yorumumda ki "saçma ve gereksiz" kısmını yazma sebebim... Çok güzel anlatmışsın içimden geçenleri..
Ama ilerleyen sayfalarda gördüm ki uzuuun uzuun yazmana rağmen hala anlamamakta ısrar Edenler var işte buda ikinci yorumumda "ne demek istediğimi uzun uzun yazmayacağım" kısmını yazma sebebim..
İlk mesajımı hani o alıntıladığınız; tekrar okuyun ve şu yazdıklarınızla bağdaşmayan ne var bulun, elbette ki sanal bir forumdan bilimsel araştırma yapılmayacağını o mesajda basit bir dille ifade etmiştim. Bu forum üzerinden araştırma yürüteceğimi nerden çıkardınız / size kim söyledi yahu?Doktora öğrencisi olduğunu söylemek ego degilkennl mesleğimi belirtmem neden ego ibaresi oldu? Neyse araştırma etiği denen bir şey vardır. Arastirma grubu
Öğrenim durumunu belirtmek değil ama mesleğini söylemek ego mu? Gerçekten ciddi misiniz? Mesleğimi yalnızca muhatabınız bilgisini anlayabilmeniz için belirttim. Yararlanmak ve araştırmayı bu platformdan yürütmek çok farklı şeyler. Ben de sosyal bilimciyim. Buradaki herhangi bir konudan araştırmama hiçbir şey dahil edemeyeceğimin farkında olacak kadar da haddimi bilirim. Sorarlar insana kaynağını, iznini, etiğini ve bir ton şeyi. Ve evet alay ederim çünkü buradan insanlara bilimi basit, hatta uyduruk göstermeniz benim için alay konusudur.
“Cok mu cook hosyaniyorum...Ama...” ile baslayan konular zaten hic acilmadi. Hatta, bildigim kadariyla Tesla hala bu konunun gizemini arastiriyor. Ozellikle Kadinlar Kulubu gibi bir yerde, imkani yok ”kizlar, su ki ...” ile baslayanne bir konuya ne de yoruma rastlayamazsin. Malum, burasi karanlik maddeye iliskin yeni teorilerin gelistirilmesi gereken bir yer, farkli amacla kullanilmasi basimiza senin gibileri musallat edebilir.Al işte kadına şey de bari , sen kimsin ki bir hak iddia edeceksin de tam olsun
Pöf pöf pöf..
on yüz bin milyon kez açılıp da hepsinin aynı sonuçlandığı konuları sanki "karanlık madde" hakkında ciddi bulgular elde etmişcesine bir ciddiyetle savunmak falan filan. İşsizliğin böylesi.
"horoz dövüşü"ne evrilmeyen konularda tam da bunlar oluyor" BDV 'e ilk kez girdiğini ya da gözlem konusunda başarısız olduğunu bu cümle açıklamış aslında.tez yazıyorsan bak bunun üzerine gitmelisin bu kısır bakış açısı sana uzun vadede kaybettirecektir.
Herneyse, biz şimdi bu konuyu ciddiye alıp tartışacağız falan filan birisinin gelip de senin, benim yaşam tarzıma dil uzatmayacağının garantisini verebilir misin? birisinin gelip de "dini inancım gereği nikah yapıyorum, evlenmeden olmaz.böylesi yapanlar zina ederler"diye ortaya kondurup bir başkasının da haklı olarak buna tepki vermeyeceğinin konunun adeta insan haklarına aykırı laflar, yakıştırmalarla ilermeyeceğinin garantisini verebilir misin?Veremezsin? Yahu şöyle bir baktım da, daha senin kendi alıntı yapıp verdiğin cevaplar yargılar nitelikte! önce bir kendine bak?!
Senin tam karşıtın türde konu açanlar da var.Neden flört ediyorsunuz , neden günah işliyorsunuz tandanslı kafalardaki konular..Bence birbirinizin farklı dünya görüşüne sahip kardeşlerisiniz.
inan bu tarz konuları kadınların bulunduğu bir platformda en çok ben tartışmak,konuşmak isterim.Ama adabınca..
Fakat örneklerini görüyoruz.Görmemek için kör olmak lazım.Daha dur konu yeni başladı, akşama kadar buralar karışıp gidecek yani boşu boşuna. He senin de amaç o zaten o başka konu.
Öte yandan bir kazanımı olmayan bir konu?Ben de şöyle sorayım mesela sana ;
bence insan bilinci evrimde trajik biçimde ilerledi.çok fazla bilinçlendik. doğa kendinden bağımsız bir bakış açısı yarattı. bizler doğa kanunlarına göre var olmaması gereken yaratıklarız.belki türümüzün onurlu bir şekilde yapması gereken davranış programlamamızı reddedip üremeyi durdurmak ve hep birlikte soyumuzu tüketerek kardeşçe bu haksızlığa bir gecede son vermektir.Neden intihar etmiyorsunBahar Yildirim ? Neden yaşamına son vermiyorsun bu sana toplumun bir dayatması mı..
Velhasılıkelam gereksiz, kendi fikirlerini dikte ettirip karşısındakinin seçimlerine saygı duymayan,neden öyle neden böyle diye sorgulayıp duran tamam ya çok haklısın evlenmiyim ben o zaman cevabını duymaya odaklı bir konu sahibine sahip, saçma sapan,yobazca bir konu.
Konusunu okumadım bakıyorum birazdan..anlamamakta ısrar ediyorlar çünkü yarım yamalak okuma çok yaygın kk'da. hele bir de sevmediğin bir üye yorum yapıyorsa ya da konu sahibi kankan filansa daha da beter..
o değil de konu sahibinin ilk açtığı konuyu okudunuz mu? böyle bir ultimatom nadir görülür cidden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?