Neden evlenilir?

Sanırım siz ilk itirazını unuttunuz. İş, tapu ve diğer şeylerin aksine evlilikte ne gibi bir maddi çıkar olduğunu sordunuz ve ben buna cevap verdim. "Bunlar için evlenilir" yargısını nasıl çıkardığınızı anlatırsanız çok sevinirim.

Dörtlü gezi mevzusuna gelince yine yanlış anlamışsınız, evlenmeden olmaz demedim. Asıl amaç yaşantıları çoğaltmaktır ama tanıştırıldığında da resmileştirilmiş olur dedim. Şimdi anlayabilmişsinizdir umarım.

Eşimle çocuk yapmayı meşru kılmak için evlendim sanırım. Yoksa yıllarca sevgiliydik halimden de çok mutluydum aynı evde yaşamasak da.
Derdim mal mülk ortaklığı değil, daha çok ondan olmasını istediğim çocukları güvenceye almaktı. Bir de milletin çenesini dedikodusunu çekemeyecektik sanırım.

Nikahı sedece evlenen iki kişi için olduğunu düşünülemez . Toplumların düzeni aile düzeninden geçer . İnançlı olun yada olmayın yaşadığınız toplum ahlakı ve düzenide bireylerin yaşamını etkiler ..

Hak iddiasından kastım karşı taraftan ziyade devlet kurumu idi. Her konuda kanunlarala çevrili olmak kötüdür fakat söz konusu sadece kişiyi bağlan bir seçim olunca daha da dayanılmaz oluyor.
Aksi halde, yukarı da yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.
Fakat aynı duygu ve düşüncelerini, evlenmeden de hayatta tutabilirsin diye düşünüyorum.
Ki eminim biliyorsunuz, aldatılma konusu evliliğe bağlı değil. Bu durumda iyi niyetiniz her koşulda ayaklar altına alınabilir. Evlenmek size bir garanti vermeyecektir.

Ne hak

Ne hakkı istiyorsun ki? Kendi rızanla olan bir eylemde, ne hakkı?

Al işte kadına şey de bari , sen kimsin ki bir hak iddia edeceksin de tam olsun

Pöf pöf pöf..
on yüz bin milyon kez açılıp da hepsinin aynı sonuçlandığı konuları sanki "karanlık madde" hakkında ciddi bulgular elde etmişcesine bir ciddiyetle savunmak falan filan. İşsizliğin böylesi.
"horoz dövüşü"ne evrilmeyen konularda tam da bunlar oluyor" BDV 'e ilk kez girdiğini ya da gözlem konusunda başarısız olduğunu bu cümle açıklamış aslında.tez yazıyorsan bak bunun üzerine gitmelisin bu kısır bakış açısı sana uzun vadede kaybettirecektir.
Herneyse, biz şimdi bu konuyu ciddiye alıp tartışacağız falan filan birisinin gelip de senin, benim yaşam tarzıma dil uzatmayacağının garantisini verebilir misin? birisinin gelip de "dini inancım gereği nikah yapıyorum, evlenmeden olmaz.böylesi yapanlar zina ederler"diye ortaya kondurup bir başkasının da haklı olarak buna tepki vermeyeceğinin konunun adeta insan haklarına aykırı laflar, yakıştırmalarla ilermeyeceğinin garantisini verebilir misin?Veremezsin? Yahu şöyle bir baktım da, daha senin kendi alıntı yapıp verdiğin cevaplar yargılar nitelikte! önce bir kendine bak?!
Senin tam karşıtın türde konu açanlar da var.Neden flört ediyorsunuz , neden günah işliyorsunuz tandanslı kafalardaki konular..Bence birbirinizin farklı dünya görüşüne sahip kardeşlerisiniz.
inan bu tarz konuları kadınların bulunduğu bir platformda en çok ben tartışmak,konuşmak isterim.Ama adabınca..
Fakat örneklerini görüyoruz.Görmemek için kör olmak lazım.Daha dur konu yeni başladı, akşama kadar buralar karışıp gidecek yani boşu boşuna. He senin de amaç o zaten o başka konu.
Öte yandan bir kazanımı olmayan bir konu?Ben de şöyle sorayım mesela sana ;
bence insan bilinci evrimde trajik biçimde ilerledi.çok fazla bilinçlendik. doğa kendinden bağımsız bir bakış açısı yarattı. bizler doğa kanunlarına göre var olmaması gereken yaratıklarız.belki türümüzün onurlu bir şekilde yapması gereken davranış programlamamızı reddedip üremeyi durdurmak ve hep birlikte soyumuzu tüketerek kardeşçe bu haksızlığa bir gecede son vermektir.Neden intihar etmiyorsun Bahar Yildirim ? Neden yaşamına son vermiyorsun bu sana toplumun bir dayatması mı..
Velhasılıkelam gereksiz, kendi fikirlerini dikte ettirip karşısındakinin seçimlerine saygı duymayan,neden öyle neden böyle diye sorgulayıp duran tamam ya çok haklısın evlenmiyim ben o zaman cevabını duymaya odaklı bir konu sahibine sahip, saçma sapan,yobazca bir konu.

buralar karisacak ben yerimi alayim...
evli olmak ve beraber yasamak emin olun cok farkli bir imzanin benim icinde bir baglayiciligi yok biriyle evlenmeden de ayni evi paylasabilirim ama resmi olarak sevdigim adamin esi gorunmek isterim benim ki sadec sevgiyle alakali

Nitekim ben dün delirmiştim bir konuda, zina dedi yaa bak geliyorlar gene bana

Çok kolay itiraz edilebilecek ve çabuk yıkılabilecek bir sav bence bu. O zaman bir de şu tarafından bakalım. Bir insanı müşkül duruma sokmak yanlışsa, çok sevdiğiniz bir insanı öldüren bir insanın hapse atılması da yanlış olmaz mı? Açıkçası konu ya da savunmalar nereden tutsam elimde kalıyor. Ha bir de evlilik=cinsellik değildir. İnsanların büyük kısmı bunun için evlenmez. Açıkçası bir düğün, kına, ev eşyası, nikah masrafı, gelinlik damatlık masrafı sevişmek için çooooook fazla.

Şüphesiz vermeyecek.
Ben evliliği ya da evlenmeden aynı evde yaşamayı savunmuyorum. Bunlar benim için elma ya da armut değil. Kişilerin kendi dünya ve hayat görüşlerine hatta kendi keyfiyetlerine göre alacakları kararlar.
Sorun şuradaki aslında o devlet kurumunun kararı başta tamamen iki kişiyi bağlamıyordu.
Tıbbın ve imkanların bu kadar geniş olmadığı dönemlerde nikah tamamen nesebi koruma amaçlıydı. Yani soyu meşru tutma.
Şu anda bir erkek birlikte olduğu kadından doğan çocuğunu hiçbir mahkemeye ihtiyacı olmaksızın sadece tanıma yoluyla nüfusuna alabiliyor.
Eğer babalığından emin değilse DNA testi isteyebiliyor.
Ama bunlar son 30-40 yılda yaşanan gelişmeler. Bundan önce soyu meşru tutmanın en güvenli yolu, doğurgan olan kadını nikahla erkeğin üzerine "tapulamak" ve bu yolla kadından doğan çocuğu "meşru" kabul etmektir.
Bu sebeple tarih kralın evlilik dışı doğmuş öz oğulları dururken evli olduğu kadından doğan başka adamdan olma oğulların tahta çıkma hikayeleri ile doludur.
Ama dediğim gibi o dönemde en pratik ve en güvenli yol buydu.
Şimdi, çağımızda bu ne kadar önemli bir gereklilik?
Tartışılır.
Ama İzmirdeki 30 yaşındaki ekonomik özgürlüğü olan marilyn monroe ile Batmandaki 17 yaşındaki Hatice aynı koşullara sahip değil.
marilyn maddi açıdan bir erkeğe ihtiyaç duymuyor.
marilyn'in arkadaş çevresi bir erkekle evlenmese de birlikte yaşamasını sıradışı görmüyor.
marilyn'in ailesi bu durumdan hoşlanmasa da bu iş namus cinayetine dönmez.
marilyn evlilik dışı bir çocuk doğarsa o çocuğun hem haklarının peşine düşebilecek bilgiye ve maddi güce sahip hem de o çocuğa bakabilecek ekonomik koşullara sahip.
Kısacası evlilik marilyn için birlikte olduğu adamın 1. derece yakını olmak ve gelinlik giyip göbek atmaktan öte bir anlam taşımak zorunda değil.

Toplumun geneli, yaşı 30u geçip (özellikle de 35i geçip) evlenemeyen insanlar için:

"evde kaldı, bunu da kimse beğenmedi/almadı"

diye düşünür ve değersiz muamelesi yapar. Bu da hoş bir şey değildir.

O muameleye direnebilenler bekar devam ederler, diremeneyenler de "olsun da kimle olursa olsun." diye patır kütür evlenirler, sevmeden.

Nitekim ben dün delirmiştim bir konuda, zina dedi yaa bak geliyorlar gene bana

Evet işte, tam da bahsettiğim bu.
O kadın kim ki sana öyle bir şey diyebiliyor? O hakkı o cüreti kendinde nereden buluyor?
Tam delirmelik.
Bu da gelmiş "Törsönö "horoz dövöşö"nö övrülmöyön konolordo tom do bonlor oloyor. Lokon ortodo bor fokor oloşvörüşü söz konosu" diyor. Konu sahibine göre bunlar fikir alışverişiymiş.
Neresinden tutsan elinde kalır

Ben anne olmak icin ve yuva kurayim diye evlendim

Vala biz ülke mahalle aile gelenek görenek örf adet baskısından dolayı evlendik bütün bunlar olmasa aynı evde gül gibi yaşayıp giderdik yine ama sen neden soruyosun anlamadım derdin ne ola ki

Vala biz ülke mahalle aile gelenek görenek örf adet baskısından dolayı evlendik bütün bunlar olmasa aynı evde gül gibi yaşayıp giderdik yine ama sen neden soruyosun anlamadım derdin ne ola ki

maksat polemik çıksın, ya da benim gibi düşünmeyenleri bir güzel terbiye edeyim.
veyahut, kızlar tez yazıyorum bir yardımcı olur musunuz? hadi be hacı..

bence olması gereken eylemdir. çok fazla haber izliyoruz resmi nikah yapmayıp üç çocuklu karısını sokakta bırakan adamları

Sevılmek ıcın,hayatını evını her seyını paylasmak ıcın,aıle olmak ıcın.... Ve sayacak o kadar cok neden var kı....amma tabıkı evleneceyın kısıden emın olmadan evlenmeyı kesınlıkle yalnıs buluyorm

Evliyim, hem de 22 yaşında evlendim.

Mahalle teyzeleri, dedikodu, çocuk ( hala bir tane yapıp yapmama konusunda kararsiz olduğum için) vb sebeplerim yoktu.

İkimizden biri yurtdışında, baska şehirde, öteki mahallede iş bulursa, hastanede , sağlıkta birbirimiz üzerinde yasal Hakkımız olsun diye evlendik. Belki biraz da eşimin ailesi Mutlu olsun, kendi tabirleri ile mürüvvet görsün diye :)

Bir de neden rahatsız oldunuz bu sorudan arkadaşlar ? Tez yazıyorsa yazsın. Fikir yürütüyordur en fazla . Yoksa bu kadar az bilgi ile denek olarak kullanamaz, bilimsel olmaz.

Bu arada ben de doktora tezi yazıyorum. Hiçbiriniz deneğim değilsiniz elbet ama çok bu forumdan hem öğrencilik hayatım hem de mesleki yaşamım için faydalandığım kesin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…