• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden evlilik teklifi etmiyor?

Bir yıldan uzun süreli ilişkimiz var. Ciddi bir ilişki istediğini ilk günden itibaren söyleyen biri. Ailesiyle tanıştım sık sık gidiyorum ailesinin evine o da benim ailemle tanıştı birkaç kez bize geldi. İlişkimizde büyük sorunlar hiç olmadı mutlu bir çiftiz ama evlilik teklif etmiyor. Maddi açıdan pandemi onu çok zorladı maaşı bir anda çok düştü kredi borcuyla eş maaş almaya almadı ama ona maddi destek de oldum kaç ay kredisini ben ödedim. Maddi durumu yoluna girmeye başladı ve benim aklımda sadece evlilik teklifi var. Bu yüzden onunla bir kez kavga da ettim bana evlilikte sadece maddiyat değil maneviyat da çok önemli ben huzur istiyorum dedi. Kavga etmekten nefret eder zaten. Seneye yaz evleneceğiz diye biliyor herkes bu yüzden zaman yaklaştıkça teklif beklentim de artıyor. Nasıl teklif etmesini sağlayabilirim neyi yanlış yapıyorum?
Valla ben direkt söylemiştim 😁😁 bugün ortakoye gitmiştik orda biri evlenme teklifi ediyodu büyük bi organizasyon yapmışlar. Ben de bakıp eğer eğer evlenme teklifi edersen bana bi gün sürprizli falan kesinlikle böyle olmasın başbaşa sakin ve gösterişsiz olsun demiştim 😁 yaptı. Nuzhetiye şelalesinin altında başbaşa harika bi doğa yürüyüşünün sonunda. Hayallerimden bile güzeldi.

Ben 27 yaşındayım o 32 yaşında. Evlilik fikri zaten var evlenmek istemiyor diye düşünmüyorum ama teklif etmiyor. Ben artık teklif etsin nişan olsun falan istiyorum olmayınca geriliyorum. Haziran gibi evleneceksek ne zaman nişan yapacağız ki? Bu yaz nişan yaparız demiştik olmadı geriden geliyoruz bu sefer evlilik tarihi de beklediğimiz gibi olmazsa diye korkuyorum
Canım uzun nişanlılık da pek güzel bişey değil benden söylemesi. Ben 18 Ağustos da nisanlandim 25 Ekim nikah 18 kasımda düğün oldu. Nikahı daha erken yapmamızın nedeni mesleki sebepler.
Süreç kısa tutulunca kimse gerilmiyo çok iyi oluyo.

Yaşınız ileriaslinda evlilik beklemeniz normal.sorun şu sizin maddi yardım etmeniz genelde maddi yardımdan sonra karşıdaki kişiye mahcuplukmu desem eziklikmi desem bisi oluyor bitiyor

Teklif etmeyen çok kişi var. Bizde de her şey belliydi ama ben adet yerini bulsun (gururum okşansın) diye teklif ettirdim. Öyle de güzel bir cümle kurmuştu ki, ölene kadar unutamam.

Evlilik baskısı yaptığımı da nerden çıkardınız ya kendi kendime beklenti içine giriyorum ona dediğim bir şey yok. Öyle bir durumda benim yerimde kim olsa evlenmek istediğini söylerdi kusura bakmayın

Ne sanıyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Ke dine güvenmiyor değilim ben. Daha da geciktirmek istediği falan yok.
Beni alintiliyip bir sey yazmamissiniz ama uyelere bu kadar fevri olmaniza gerek yok
Herkes size öneri sunmuş o olmaz, evlilik seneye yaza demissiniz eee biz ne yapabiliriz? Tavsiyem önerileri gözden geçirip ona göre sevgilinize tavrınızı koyun. Siz maddi sebeplere anlayış göstermissiniz ama o sizin sağlık sorununuza karsilik dikkatli konusmadan direkt maddiyati öne sürmüş bence evliliğe hazir degil
Beklentisiz de olmayin evlenince en ufak bir şeyde cok sey istiyorsun der ve anlayissiz siz olursunuz. Herseye evet demeyin

yani nişan düğün yakın oluyor artık. bence mantıklı da. bir de bu işler de neden zorluyorsunuz ki. içinden gelmeli insanın. ne bileyim sizin zorunuzla yapsa içinize siner mi? zaten ciddi olduğunu belirtmiş. belki maddiyatını toparlamaya çalışıyordur. akışına bırakın. zorlarsanız çıkmaza girersiniz. daha antipatik olur yani.

Seneye yaz evleneceğiz diye biliyor herkes bu yüzden zaman yaklaştıkça teklif beklentim de artıyor.
Bu yaz nişan yaparız demiştik olmadı

Normal bir ilişkide zaten evlilik konuşuldu ise, çiftler karar verir ve plan yapar. Benimle evlenir misin lafı veya öncesinde şaklabanlıklara gerek yok aslında. Şu tarihte evlenelim zaten evlilik teklifidir. Ama sizi oyalıyorsa, “istemiyorum, hazır değilim” diyorsa siz de yol verirsiniz. Eğer bu konuşmalar olmamış ve kendi kendinize “ gelecek yaz evleniyoruz beklentisine girip çevreye haber verdiyseniz” zaten sizden korkulur.

Kısacası açıkça bunu sorabilir ve plan yapmayı teklif edersiniz, en kötüsü siz teklif edersiniz.

Back
X