- Konu Sahibi Minicikfzt
Siz edin öyleyse. Ciddiyim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sen teklif etBir yıldan uzun süreli ilişkimiz var. Ciddi bir ilişki istediğini ilk günden itibaren söyleyen biri. Ailesiyle tanıştım sık sık gidiyorum ailesinin evine o da benim ailemle tanıştı birkaç kez bize geldi. İlişkimizde büyük sorunlar hiç olmadı mutlu bir çiftiz ama evlilik teklif etmiyor. Maddi açıdan pandemi onu çok zorladı maaşı bir anda çok düştü kredi borcuyla eş maaş almaya almadı ama ona maddi destek de oldum kaç ay kredisini ben ödedim. Maddi durumu yoluna girmeye başladı ve benim aklımda sadece evlilik teklifi var. Bu yüzden onunla bir kez kavga da ettim bana evlilikte sadece maddiyat değil maneviyat da çok önemli ben huzur istiyorum dedi. Kavga etmekten nefret eder zaten. Seneye yaz evleneceğiz diye biliyor herkes bu yüzden zaman yaklaştıkça teklif beklentim de artıyor. Nasıl teklif etmesini sağlayabilirim neyi yanlış yapıyorum?
Durumunuzu okudum ama bence adam haklı sebebini de şöyle açıklayayim, diyelim evlendiniz bu sefer daha evlilige/birbirinize alismadan hamilelik icin ugraşacaksınız. Oturmayan, emin olunmayan bir evlilige çocuk dogurmak ne kadar saglikli? Acele ettikçe istediğimiz seyler gecikir, çünkü kendi kendimize korkularla olabilecek seye ket vurmuş, isi sekteye uğratmış oluruz. Akisinda yasamak lazim bazenO huzur istiyorum konusunu yukarda açıkladım size özel tekrar açıklayayım. Ben endometriozis ameliyatı oldum 2 ay önce. Ameliyat öncesi doktorlar evlen dediler ameliyat sonrası çocuk sahibi olmak için en fazla 6 ay vaktin olacak dediler ben de o zaman ona evlenmek istiyorum doktorlar böyle diyor dedim o evlilik için çocuk için maddi olarak hazır değiliz dedi. Ben de o anki psikolojiyle çok kırıldım ve üstüne gittim o zaman huzur istiyorum dedi. Üstüne gittiğim süre bir gün bile değil bu arada birkaç saat. Sonrasında evlilik lafını tamamen kapattım açmıyorum ona ama içten içe sürekli evlilikle ilgili beklentim var.
Neden zorluyorsunuz?Adamın içinden gelerek yaptığı bir evlilik teklifi varken ısrarla triplerle suratlarla yapmak zorunda bırakıldığı bir evlilik teklifi sizce aynı olur mu?Kafasında varsa bile bu ısrarla soğutursunuz.Belki kendine göre planları var belki beklediği durumlar var?Nasıl teklif etmesini sağlayabilirim neyi yanlış yapıyorum?
Zorla teklif ettirmek gibi bir isteğim yok hanfendi. Sorunları konuşabiliyoruz sadece kavga tartışma sevmiyor. Burada soru sormuş olmam sizin bu kadar haddinizi aşmanız hakkını vermiyor bence. Acele ettigim yok evlilik tarihini öne çektiğim yok. Bu kadar hassas bir konuda bu kadar düşüncesizce davranmanız beni gerçekten üzüyor. Yazmayın ya yazmayın istemiyorum. Evlenelim diye peşinden kosmuyorum ben onun. Öyle bir hale sokuyorsunuz ki beni sanki kendimi ona zorla yamamaya çalışıyorum.Bu çok önemli sorun bilmem farkında mısınız?
Kavga değil ama tartışmaya, problemleri konuşmaya, çözmeye kapalı insanla yaşamak çok yıpratır sizi. En sonunda, huzur vermeyen, dırdır eden kadın etiketini de yersiniz.
Siz sağlık sorununuzdan dolayı acele ederken sevgiliniz evliliğe ve çocuğa hazır değiliz diyor. Kendi açısından da haklı olabilir. Ama ilişkide fedakar olan, zor günde yardım eden, evlensek bile hiçbirsey istemem, ona masrafım olmaz diyen taraf olarak çok üzülürsünüz bu ilişkide daha.
Zorla da evlilik teklif ettirilmez ayrıca, böyle ettirilecek teklifin de bir kıymeti olacağını sanmıyorum.
Yaza olacağı her türlü konuşuluyor. Teklif olmasa da yaz aylarında evlilik planımız askıya alınmış vs değil.Ben böyle konulari dillendirmeyi hiç sevmem ama eğer yerinde olsaydim ve amacım gerçekten bu konunun açılması olsaydı; seneye yaz için çok güzel bir Avrupa turu bulduğumu, ne kadar harika olduğunu, şimdiden her ay birkaç yüz Euro biriktirsem o güne rahatça gideceğimi falan söylerdim, online dil kursuna yazilip pratik yapma planlarimdan falan bahsederdim.
"Yazin evlilik işi ile nasıl olacak" falan diyorsa, 'konusmuyoruz ki yazın mi olacak? Daha ortada teklif bile yok' der, anlamazlığa verirdim.
Eğer konusunu acmazsa da çocuğa yol verir mis gibi tatilime çıkardım. Her iki türlü de win-win
Evlilik baskısı yaptığımı da nerden çıkardınız ya kendi kendime beklenti içine giriyorum ona dediğim bir şey yok. Öyle bir durumda benim yerimde kim olsa evlenmek istediğini söylerdi kusura bakmayınSen teklif etbirak ayol paranida yedirme bence niyeti belli degulll ...evlenelim baskisi erkekleri korkutur ne öyle birak tutturma milletede henuz vakit var de gec ayyy F*** the sistem
![]()
Durumunuzu okudum ama bence adam haklı sebebini de şöyle açıklayayim, diyelim evlendiniz bu sefer daha evlilige/birbirinize alismadan hamilelik icin ugraşacaksınız. Oturmayan, emin olunmayan bir evlilige çocuk dogurmak ne kadar saglikli? Acele ettikçe istediğimiz seyler gecikir, çünkü kendi kendimize korkularla olabilecek seye ket vurmuş, isi sekteye uğratmış oluruz. Akisinda yasamak lazim bazen
Ne sanıyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Ke dine güvenmiyor değilim ben. Daha da geciktirmek istediği falan yok.He teklifi bu kadar bekliyorsunuz hem de konusu acilinca kapatiyorum diyorsunuz.Bu ne perhiz ne lahana turşusu?? Kendinize guvenin biraz.Alin karsiniza acikca konusun.Duyacaginiz sozlere de hazırlıklı olun ama..Yani evlenmeyi daha da geciktirmek istiyor olabilir.O zamanda bunun mantikli nedenlerini sorun.Alacaginiz cevaplara da mantikli cevaplar verin.Madem o insani evlenecek kadar sevmiyorsunuz,duygularinizi saklamayin.
Konunuz, ararlarda ki yorumlarınız ortada.Zorla teklif ettirmek gibi bir isteğim yok hanfendi. Sorunları konuşabiliyoruz sadece kavga tartışma sevmiyor. Burada soru sormuş olmam sizin bu kadar haddinizi aşmanız hakkını vermiyor bence. Acele ettigim yok evlilik tarihini öne çektiğim yok. Bu kadar hassas bir konuda bu kadar düşüncesizce davranmanız beni gerçekten üzüyor. Yazmayın ya yazmayın istemiyorum. Evlenelim diye peşinden kosmuyorum ben onun. Öyle bir hale sokuyorsunuz ki beni sanki kendimi ona zorla yamamaya çalışıyorum.
Sakin ol ayol aslinda herife bi patlasan kavga etseniz rahatlican ayy hic sevmem kavga sevmeyen herifide ne oyle cok sıkıci ayol karsilikli bir patlariz rahatlarizEvlilik baskısı yaptığımı da nerden çıkardınız ya kendi kendime beklenti içine giriyorum ona dediğim bir şey yok. Öyle bir durumda benim yerimde kim olsa evlenmek istediğini söylerdi kusura bakmayın
Ne sanıyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Ke dine güvenmiyor değilim ben. Daha da geciktirmek istediği falan yok.
Ben kendim etmistimOlmadı sen teklif et, reddederse yoluna bakarsın![]()
Bence sakin kalın. Evlilik teklifi, nişan vs bunlar kısa zaman içerisinde hallolacak şeyler. Adam da gerilip korkmasın evlilikten. Malum virüsten dolayı bizimde ertelendi vs. Ben çok stres yapmıştım nişan ne zaman nikah ne zaman olacak diye. Hepsi 1 ay içinde oldu. Boşuna dert ettiğimle kaldım işte.Bir yıldan uzun süreli ilişkimiz var. Ciddi bir ilişki istediğini ilk günden itibaren söyleyen biri. Ailesiyle tanıştım sık sık gidiyorum ailesinin evine o da benim ailemle tanıştı birkaç kez bize geldi. İlişkimizde büyük sorunlar hiç olmadı mutlu bir çiftiz ama evlilik teklif etmiyor. Maddi açıdan pandemi onu çok zorladı maaşı bir anda çok düştü kredi borcuyla eş maaş almaya almadı ama ona maddi destek de oldum kaç ay kredisini ben ödedim. Maddi durumu yoluna girmeye başladı ve benim aklımda sadece evlilik teklifi var. Bu yüzden onunla bir kez kavga da ettim bana evlilikte sadece maddiyat değil maneviyat da çok önemli ben huzur istiyorum dedi. Kavga etmekten nefret eder zaten. Seneye yaz evleneceğiz diye biliyor herkes bu yüzden zaman yaklaştıkça teklif beklentim de artıyor. Nasıl teklif etmesini sağlayabilirim neyi yanlış yapıyorum?
Ahahah ben isteme nişan düğün hepsini aynı ayda yaptımTanıdığım birçok kişi nişanı düğünden bir iki ay önce yaptı. Böyle şeylere çok takılmayın