neden gelinler kv ile oturmak istemez, kv'ler de ısrarla gelinle oturmak ister?

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
evet kızlar başlık gayet açık...
neden gelinler asla kayınvalide ile oturmak istemezken, kayınvalideler de gelin yanlarında otursun ister?
bunu hep merak etmişimdir... başka bir merakımda kayınvalidesiyle yaşayıp çok mutlu olan gelin varmıdır?
tecrübesi bilgisi olanlarla bu konuyu konuşalım isterim... yeni evleneceklere birlikte yaşayanlara tavsiye öneri yardım olabilir sanki..

Valide hanım 'hanım ağa' olmak istediği için köşesine çekilip hizmet etcek biri olsun diye ister.
Ha birde kuzucukları oğluşu yanından ayrılmasın:)
Anlamazlar o çiftin bir özeli olduğunu kendi yuvalarında diledikleri gibi yaşamak istediklerini.

Hem gelin niye istesin kii yan odada k.v k.p varken sen diğer odada eşinle birlikte olacan kulağa ne kadar iğrenç geliyor değilmii?
Evlilik çok özel birşeydir keşke olması gerektiği gibi yaşansa...

eveettt ... hakikaten gayet açık olmuş
o zaman bende samimi duygularımı söylüyorum
şimdiiii ben 1 sene 2 aylık evliyim kendi evime doğalgaz bir türlü gelmediği için 8 aydır kv ve kp birde ablasıyla birlikte yaşıyorum birazcık tecrübe sabiyim diyebilirim
bana karşı hiç kötülüklerini görmedim ama mesafe denen o duyguyu koyamadık ee haliyle onların evindeyiz ablasının odasında kalıyoruz benim derdimi bilen bilir kapım kilitli olsa da odamıza girmek istemeler her sabah eşimi işe uğurlarken annesinin eşimi uyandırmak için kapımıza gelmesi yani bir türlü evli olduğumuzu kavrayamaması gayet hoş bir duygu
bir kaç güne kadar çalışıyordum yeni ayrıldım eve geldiğimde ayaklarımı uzatıp tv izlemeyi nasıl özledim anlatamam rahatça giyinmek koltukta uzanıp kitap okumak kocama istediğim yemekleri pişirmek burnumda tütüyor resmen iple çekiyorum evime geçmeyi sosyal hayatınız bitiyor arkadaşlarınız evinize gelmiyor çünkü hep birlikte onlarla oturuyorsunuz bir yere gittiğinizde gec kalacaksanız sadece eşinize değil onlara da haber verip açıklamak zorunda kalıyorsunuz eşinizle çıksanız bile geç kalmayın sözünü duyuyorsunuz

dahası aklıma gelmiyor şimdi işten çıktım evde durmamak için kendi evime buz gibi olsa bile koşa koşa gidiyorum giyiyorum kalın üstlerimi evimle ilgileniyorum boş boş duruyorum bu bile nasıl mutlu ediyor salonda ayaklarımı uzatıyorum ohhh akşam olunca tekrar onların evine geçiyorum eşimi bekliyorum eşim demişken hiç sohbet edemiyorum hepimiz birlikte oturup tv izliyorum benim uykum geliyor uyuyorum sonra eşim geliyor uykuyla gerçek arasında görüyorum işte kv ve ailesiyle yaşamak aklıma geldiğince bu beni az da samimi görürseniz bekar arkadaşlar size bi nasihat gercekten ama gercekten mecbur kalmadıgınız sürece ne kendi ailenizle ne de eşinizin ailesiyle yaşamayın

bahar diye bi arkadaşım var 9 yıl kv ve ailesiyle kalmış ev ve araba aldılar eşi bir türlü ailesinden kopamadı benim bu anladıklarımın aynısını yıllarca yaşamış daha yeni kendi evlerine taşındılar keşke evim arabam olacağına kirada otursaydım dedi artık siz düşünün

çok açık soruya bile gerek yok kayınvalideler oğlumu kaptırmadım demek için gelinler ise kayınvalidenin çenesi ve bilumum eziyetlerinden kaçmak için bu durum gerçekleşiyor...

kayınvaldesiyle yaşayıp mutlu olan bi gelin görmedim sonuçta herkes kendi evi kendi düzeni olsun ve kimse bulaşmasın ister malum iki cambaz bi ipte oynamaz.

ev ev üstüne kurulmaz diye boşuna dememiş büyükler:)
özel hayata dair bir çok şeyi unutuyorsunuz birkere
her şey sessiz sedasız olcak

onlarla gidilmeyecek yerlere bile onlara da teklif edilcek vs...
çocuklar konusunda çok karışılcak, çocuklar fazlasıyla şımartılcak anne baba sözü dinlenmeyecek, sırf bu yüzden tartışmalar çıkacak
istediğiniz tv programını izleyemeyecek , sürekli tğrkü programı,izdivaç programları seyredilecek vs..

hanımlarrrrrrr ben pozıtıf kısmındayım bu konununnn 4 sene 3 ay oldu kv lerle oturuyorum cok sukur daha bır prıblemımız olmadı ve ıkı tanede bekar kaynım var en kucugu 21 yasında o bana sevgı ben ona saygı gosterdıkce oturulabılır cunku yerı gelıyor kız anası ıle tartısıyor cok sukur bizıde olmadı ama kv sonucda kendı annenden farklıdır yanıı ama coksukur bıze daha bır sorunumuz olmadı bu arada gelen gıden eksık olmaz cevresı genıs bır aıleyızzz ve 4 senedır cocuk ıstıyorduk bır gun olsun senn yada sızın nıe cocugunuz olmuyor demedılerr ve cok skur suan kendılıgnden gebe kaldım ve ben yatıyorumm genel işi kv yapıyor senyat nazlan bıraz dıyorr

tabıı cadı kv lerde vardır aama cok sukur bnm kv ıyı bırıı

ben kvdemle oturuyorum..kayınbabamla ayrılar..eşim tek erkek.bide ablası var oda evli..3 yıllı evliyiz...bide ailemden uzak bir şehirde yaşıyorum senede 2 kere anca gidebilirim..1 günlük yol yani..kvdem çok iyidir,anlayışlıdır,zaten yaşıda çok yok genç..sosyaldir,bi çalışma geçmişi var,derdini anlat akıl versin..yani asla şikayet edilebilecek bi insan değil..fakat ayrı hayatlarda..nekadar içiçe okadar bulaşıklık birbirinine..evet biz evlenirken enbüyük maddi manevi desteği o yaptı..herşeyimle ilgilendi hiçbişey içimde kalmadı..fakat aynı evde yaşamak apayrı bişey..evlenmeden önce hoş geliyo evine geliyosun gidiyosun falan yaşarım diyosun ama evlenince helede bazı sorunlar yaşayınca haliyle işte ozaman olmuyo..bide vicdan azabı çekiyosun ikiyüzlü gibi hissediyosun kendini..kötü desen değil ee herşeyi yapmış elindn gelen..ama olmuyo işte..zaten eşinle değil onunla evlisin..düşünsene eşin işe gidiyo saatlerce o insanla aynı evdesin..biyere gitceksen genelde birlikte gidiyosun..akşam yemeğinde birliktesin..eşin işten geliyo oturma odasında otursan nolcak 3 kişi oturuyosunuz yoksa odanıza geçiceksiniz başka alternatif yok...zaten sadece bir dünyan var oda yatak odan..işi gücü herşeyi sen yapıyosun..çok şükür benimki yemek yapıyo o konuda rahatım fakat o bile boğuyo .. oğlum şunu sever bunu yer..polly oğlum bundan yedimi offff bunalıyosun...bisüre sonra konuşcak bişeyinde kalmıyo..o oturuyo sen iş yapıyosun..hıı bn çok rahatım kimse bana kalk şunu yap demiyo hatta boşver be kızım diyo ama yine sen yapcan için rahat etmiyoki..yaa benimkinin iyi yönü çok ama birlikte olmuyo...olmuyo..daha yazardım ama işte nese.. : )

Bence şu yüzden ;

----- Kayınvalide ninde bir egosu var. Gelin aldım bakın hizmette sınır tanımayan tam Teşkilattlı, hizmette sınır tanımaz, modunda görülen gelinlere hizmet ettirmek için. buuuuuu 1

----2.cisi Oğlunun gözü önünde iş yaptırcak geline : bana bak gelin oğlum hala benım oğlum gördüğün gibi : dercesineee

---- bu 3.cüsü Manyaktır illaki oğlumun evi gelirim Sanamı sorcam moduna girerler ki bu en tehlikeli versiyonudur.

-----buda 4.cüsü Gelininin sevmiştir biraz onu tanımak bağbında biraz sohpet arkadaşı gelin yalnız kalmasın ilk gunler sıkılmasın mantığı....

5.Tip kayın valide vardı

Cazgır kayınvalide

Güler yüzlü içten pazarlıklı kayınvalide

İyi kalpli kayınvalide

Yapışkan kayınvalide

Buda en tehlikelisi Açık açık söven azarlayan kayınvalide ( ki bunların sonu gelinden yada dayak yerler yada okkalı bir lafla birdaha gelmezler)

bende aynı durumdayım canım, kv-kp ayrılar 1 kaynım 1 görümcem var evliler biri tekirdağda 1 istanbulda oturuyolar, ev kv eşim onu bırakmadığı için beraber oturuyoruz iş konusu aynı senin gibi ev hanımıyım birde oğlum var ama en yakın zamanda kendi evime geçicem üst katta tabıki ama yinede bu beni mutlu ediyor kendi düzenim olucak 15 gün sonra inş. :)

3 yıl beraber oturduk bu arada kendi ailem rahat gelemiyorlar kalamıyorlar çok zor durum ablam bi kere kalmış değil bende ama kendi evime geçince ilk misafirim o olucak.bunlar hp dezavantajları birlik oturmanın

Bu soruyu bir kayınvalideye sormak isterdim doğrusu.
Neden insanları rahat bırakmayıp, gençliklerinin, evliliklerinin
sizinle solmasını istiyorsunuz diye..

Canım pek sevgili(!) kayın valide kendi imparatorluğunu kurmak ister. Hem el kızı gözümün önünde olsun,kumanda edeyim.
Oğlum da yanımdan ayrılmasın, gelinin tek görevi zaten temizlik,yemektir,birde çocuk doğurup onlara verip ''buyrun kültürünüzü aşılayın,zaten ben kimim ki sizin ,için doğurdum'' demektir.(!).Ama aynı şey kendi kızlarının yuvasında geçerli olmaz. Bende bilirim ki ev üstünde ev olmaz, uzak ol tatlı ol en iyisi:))

annem kesinlikle gelinlerle yaşamak istemedi,ben de istemem.keyfimi,huzurumu bozamam.onların nazını,kaprisini hiç çekemem.ben kendimi seviyorum,böyle mutluyum.istemezse gelinim gelip,gitmesin.ben oğlumla görüşürüm.hergün ararım

ne k.validemle oturmak isterim ne de gelinim benimle otursun isterim..canıma kastım yok çok şükür :)

böyle çok yakınlaşmadan,birbirimizin özeline dalmadan,yüz-göz olmadan yaşamak en güzeli...

pazar gününden itibaren kayınvalidem bizimle yaşamaya başlayacak işe başlıyorum sağolsun oğluma bakacak ama ben hiç rahat değilim bilgisayara bakmam bile sorun oluyor onlara benle konuşmuyor netten kafasını kaldırmıyor oluyor sonra eşimle yatak odası dışında özelim olmayacak yatak odasında da fısıltıyla konuşuruz artık ama oğlum için dayanmak zorundayım bunlara eşimle uzaklaşır mıyız bu düşündürüyor beni arada yanımıza geldiğinde eşimi işe yollarken kapıda benle birlikte bekliyor belki öpecek kocam bir gitte öpsün odada öpüp öyle çıkıyordu eşim

Ben her zaman olduğu gibi bu konuda da genellemeye karşıyım

Bazı kayınvalideler oğlundan kopmak istemez, oğlu da hala ana kuzusu ise annesinin sözünden çıkmaz zaten sorumluluğun altına girmektense sofraya bi tabak daha mantığı ile ekmek elden su gölden yaşamaya devam eder babaevinde..

Bazı kayınvalideler ise durumu olsa bile ya alt katında ya üst katında ister gelini ama rahatlık vermez, kim geldi kim gitti gel bana iş yap komşuma hava atayım mantığındadır..

Sonracıma gelinlere gelirsek..

Bazı gelinler şekil A daki damat beyin eşidir, aman ev kurma uzun iş bir an önce evlenmeliyim sevdiğimle deyip gözünü karartır.. Evde kalmış kız kurusu modun da tüm söylenilenlere evet der, buna aynı evde oturmada dahildir.. Çalışmaz etmez kendi için bile çabalamaz ama kayınvalidesinin yaptıklarını da beğenmez bir de..

Bazı gelinler ise evliliğin evlilik gibi olması adına başbaşa sakin bir hayat sürmek ister.. Benim ailemle yaşamıyorsak onun ailesi ile de yaşamamalıyız der.. Çalışıp beraber düzen kuralım kimsenin ne hakkı ne müdahelesi olmasın diye düşünür ve uygular.. Ben şahsen bu kategorideyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…