- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
bilge olduğunuz kadar esrarengiz,gizemlisiniz
Buradan cevap vermemde hiçbir mahzur yok, Duygu..
Belki Senin gibi Bebeği geliyor olan diğer Üyelere de faydalı olacaktır , anlatacaklarım..
İki hamilelik yaşadım.
Ikisi de hep riskliydi.
Nitekim zorunlu kürtaj oldum bu yüzden iki kere..
Ve dedim ki.. " Bir daha hamileliği göze almayacağım.. Zira tekrar düşürürsem ben bir Bebek daha yıkılırım, dayanamam, yaşamam.."
Ve Anneliği rafa kaldırdım..
Ama bir süre sonra dedim ki .. Annesiz Babasız kalmış bir Bebeği resmen evlat edinelim.
En azından kimsesiz bir Bebeğin yaşantısına ışık olayım..
Eşim Beni kırmadı.
Birkaç yıl içinde Evlat edinme prosedürüne başlarız dedik..
Düşüncelerim böyleydi..
Ve O zaman, 33 yaşındaydım..
Aradan üç yıl geçti.
Bir akrabamın Doğum tebriğine gittim hastaneye..
1997'de Temmuz ayında ..
O yıllarda hayal bile edilemeyecek güzellikte, kendi dizayn ettirdiğim Muhteşem bir çiçek, çok güzel takı, gerçek sevgi ve en samimi duygularıma ..
Birkaç saat önce doğmuş bir Bebişi , belli bir mesafeden bile olsa koklayacağımın heyecanıyla gittim Hastaneye.
Ve o kişi eski eltimdi.
Beni ve beraber gittiğim Eşimin ( bundan on yıl önce boşandık) Halasını öyle düşmanca karşıladılar ki ..
Sanki biz bebeği kıskanacağız, nazar değdireceğiz gibi..
Öylesine bariz yanlış davrandılar ki..
Neye uğradığımızı şaşırdık.
Ne çiçeği alan var,, ne koca takılara teşekkür eden.
Şöyle buyrun diyen bile olmadı.
Ve biz hastaneden çıktık on dakika içinde ..
Halam ( eşimden on yıl önce ayrılmama rağmen O Sevgili Kişiye hala Halamm derim ve O da Beni Kendi yeğeninden üstün tutar ..) ve Ben arabama binmeden önce aynı anda birbirimize döndük ve hiç unutamam aynı anda birbirimize .. "Bu neydi böyle ?" dedik. Çünki böyle birşey hiç yaşamamıştık hayatımız boyunca.. Ve tarifsiz üzüldük..
Direksiyona geçtim.
Halam yanımda..
Arabayı kullanırken Kendisine döndüm ve dedim ki..
Halacığım hazır olun.. Önümüzdeki yaz tam da bu ayda Bebeğim geliyor dedim :) ))))
Ve hemen o hafta Türkiye'nin bu konudaki bence bir numaralı Hekiminden randevu aldım..
Normal koşullarda yüzlerce kişi aylarca sıra bekler iken sırf bu Hoca için Ben o randevuyu hemen o hafta aldım.
Başka türlü olamazdı.
Ben o randevuyu alırdım..
Kesinlikle inancım bu idi..
Ve Doktoruma dedim ki..
Size geldim Çünki hemen üç ay içinde hamile kalmalıyım ve yine Size geldim zira bu Bebeğim artık Bende kalacak..
Bunu ancak Siz başarırsınız, biliyorum bunu ve Ben üstüme düşen herşeyi eksiksiz yapmaya hazırım dedim..
Hocamız Sayın Erol TAVMERGEN idi..
Bu alanda üç nesilden uzman bir Aile Bireyi..
Olağanüstü bir Doktor. Olağanüstü bir "Insan"..
Ve Ben size bir önceki mesajımda yazdıklarımın tamamını yaptım.
IPTAL IPTAL İPTAL'i o zaman bilmiyordum.
Ama Benim zihnimden kovmam gereken olumsuz düşüncelerim yoktu.
Ben karar vermiştim ve inanıyordum ve biliyordum ki Bebeğim geliyordu..
Bebeğimin odasını boyadım .. Boyacıyı çağırmadım.
Eşinle beraber zevkini çıkara çıkara kendimiz boyadık..
Iki renkli idi.. Gördükleri kendi ellerimizde yapiştırdık..
Bir kanepeyi gönderdim yüzünü değiştirttim.
Ön hazırlıklar bunlardı.
Başkaca hiçbir alım yapmadım Bebek alışverişine dair..
Sadece bunu yaptım..
Ve. Biliyordum.. Geliyordu ve Anne olarak Beni seçmişti, O'na hep teşekkür ediyordum Beni seçtiği için.. Henüz karnımda değildi ama geldiğinde uslu uslu doğmayı bekleyecekti..
Ve öyle de ..
Ol'du..
TAM 3.Ayın sonunda Hamile Idim..
Hemen Beethoven' ı ve Ravel' i dinlemeye başladım Bebeğimle Birlikte ..
Karnımdaydı. Hemen hiç kalkmadım.
Mütemadiyen iğneler..
Adı belliydi..
Ailede bir gelenek vardı. Tüm Baba Sülalaesinin, Gençlerin, Çocukların, Bebeklerin isimleri E ile başlıyordu.
Onlar mutlu olsunlar diye eşime E ile başlasın isimler ve her ikisinin de adını sen seç dedim.
Ve Eşim Efe, erkek olursa Ege, Kız olursa Ece olsun dedi.
Peki dedim.
Ve Cinsiyeti belli olana kadar Bebeğime hep Sadece Bebeğim dedim.
Doğum yapacağım sabah Annem bir Rüya gördü,,
Beni uyandırdı ve Dedi ki..
Kızım hadi kalk , ılık bir duş al.. Makyaj yap..
Bebeği bu sabah gördüm dedi.. Gökyüzünde pırıl pırıl güneşli havada Bana gülümsüyordu ve inanılamayacak kadar güzel bir çocuk dedi.. Renkli gözleri var.. Ve çok güzel gülüyor. Çok Zeki bir çocuk dedi..
Hastaneye gittik.. Nerede ise konvoyla..
Ve elbette çok önceden seçilmiş odam , özel bir suit..
İstediğim renklerde balonlarla , alsesuarlarla süslenmiş, tüm ikramlar hazırlanmış ve çiçekler gelmeye başlamıştı,,
Doğumhaneye alındım..
36yaşında Anne olduğum için risk son ana kadar vardı..
Meğer Bebeğimin ayrıca kordonu da boynuna dolanmıştı..
Ve Eski Eşim ve tüm Ailem bu gerçeği bilirken olumsuzluk yaşamamam için Benden gizlemişlerdi..
Doğuma girdiğimde Ben bunu bilmiyordum , bile ..
Normal tarihimden 10 gün önce doğum kararı verince doktorum, "Yok Bebeğim tamamlasın şu son on gününü" dedim.. Çünki durumu bilmiyordum ki Ben.. Doktorum .. Gerek yok ki dedi, bir ayını geçirsin burada ve hemen yazlık sezonunu kaçırmadan Bebeğini yazlığa götürürsün dedi ..
Herşeyi görmek için epidural anestezi istedim.
Doğuma hatırı sayılır kalabalık bir ekip girdi..
VE BEBEĞIM BANA GELDI..
SESINI DUYDUĞUM O ANI ÖMRÜM BOYUNCA UNUTAMAM..
ANNEMIN RÜYASINDA GÖRDÜĞÜ BEBEĞIN AYNISI IDI..
GÖZLERI MAVİYDİ..
NEREDEYSE HIÇ AĞLAMADI,
HEP GÜLÜYORDU..
KOCAĞIMA GETIRDIKLERI ILK ANDA DAHA BIR SAATLIK IKEN,, BAŞINI HAFIF BANA DOĞRU ÇEVIRDI...
O GÜZELIM GÖZLERINI GÖZLERIMIN TAAA EN DERINLERINE DIKTI.. B
BAKTI BANA UZUN UZUN..
VE BEN AĞLAMAYA BAŞLADIM MUTLULUKTAN ,,
TEŞEKKÜR EDIYORUM SANA BENI ANNEN SEÇTIĞIN İÇİN DEDIM..
VE HEMEN O GÜN O ANDA ANLAMIŞTIM KI ÇOK BILGE BIR BEBEKTİ VE BEN O'ndan bebekliğinden beri hep ama hep "ÖĞRENECEKTIM"..
Oğlum şimdi 18 yaşında ..
Ve hep öyle de ol'du..
Hep öğrendim..
Hala öğreniyorum..
Ve bu arada .,
BEBEĞIM GERÇEKTEN HALAMA SÖYLEDIĞIM GIBI TAM BIR YIL SONRA VE TAM O AYDA .. YANI 1998 TEMMUZ'da DÜMYAYA GELDI.. ÇÜNKI BEN İNANMIŞTIM. BILIYORDUM VE ÖYLE DE OLDU :)
Şimdi o anları tekrardan yaşamaktayım,
Fazla duygulandım..
Bunun dışında yazamam artık sanıyorum..
SEVGIMDESINİZ DUYGU ' cum ..
SEN VE BEBEĞIN..
IKINIZ BIRLIKTE, SEVGIMDESINIZ..
Hahahahahahaha siz de guzel oldugunuz kadar kustahsiniz da asfshskdkdns
(Kustah kelimesi espri biliyosunuz)
ee ne yapalim bilgeler gizemli, güzeller küstah olur.. hayatın akışı böyle yanlışlık yok :) (küstah kelimesi espri :)
2.5 yıllık evliyim Bende hiç beklemediğim bir anda hamile kalmıştım.
1.5 sene önce öyle güzel duygular yaşadımki uçuyordum sevinçten 2.5 aya yakın sonrası kalp atışları durdu aldırdık. Şimdi sorsan keşke o acıyı yaşamasaydım derim. Aynen senin gibi benimde çevremde benden sonra hamile kalıp doğuranlar oldu.
Birde bebek görme ziyaretinde zavallı gibi hissetmeler,yada işte kadınların deran darısı senin başına seninde olacak vs. demeleri Herşeye şahit oluyorsun maalesef. Yinede vardır herşeyde bir hayır diyorum. Tedbir bizden takdir Allahtan biz üzerimize düşeni yaptıktan sonra gerisi sabır işidir..
Rabbim inşallah sana da nasip etsin doğum yapacak olan akraba arkadaş kim olursa olsun söyle doğum yaparken sana da dua etsin çok inanıyorum buna bilmiyorum ben dua ettiğim için mi yoksa Zaman'ı olduğu için mi ama doğumumda bebeği olmayan üç kişiye de dua etmiştim Allah'a şükür üçü de hamile hem de ne tesadüftür ki üçünün de gebeliği aynı Zaman'lardaBu bir sınav mıdır? Kader midir ? Gün geçtikçe çevreden öğrenilen hamilelik haberleri yaraya tuz basmak gibi kıskançlık mı ? Hayır neden kıskanayım arkadaşlarımı Allah onların da gönlüne göre versi kimseyi evlatsızlıkla, sağlık sıkıntılarıyla sınamasın Rabbim.. Bende ki biraz başarısızlık hissi.. Aslında hamile kalanların sayısına bakılınca ne kadar kolay ama hamile kalma sürecine bilimsel olarak bakınca o sperm yumurta buluşacak ta falan filan ne kadar zor gibi duruyor.. Ama zorlar Rabbime ne kadar kolay geliyor.. İlk defa bugün bi arkadaşımın hamilelik haberi beni sevindiremediaksine kendi acılarımı,kaygılarımı hatırlattı ve üzüntülere boğdu beni.. Şimdi evde olsam oturur hüngür hüngür ağlardım ne yapayım elimden bişey gelmiyor dua etmekten başka bunları neden anlattım bilmiyorum sadece içim çok acıyor sanırım bi nebze sizlerle paylaşarak atlatmaya çalışıyorum.. Çünkü biliyorum burada benim gibi olan tanımadığım ama Gönül'lerin duyguların bir olduğu bir sürü arkadasım var.. Benim şimdilik olmuyor olsada dilerim inşallah hepinizin ama hepinizin hamilelik haberlerini sağlıklı bir şekilde alırım.. Benim olmasa da şimdilik, Rabbim ben dayansam da şimdilik, kardeşlerimin boynunu bükme Rabbim.. Ve Rabbim tek kişi dursam da secdede şimdilik, sen iki kişi tek bedende durmayı nasip et Rabbim.. (((
Bu bir sınav mıdır? Kader midir ? Gün geçtikçe çevreden öğrenilen hamilelik haberleri yaraya tuz basmak gibi kıskançlık mı ? Hayır neden kıskanayım arkadaşlarımı Allah onların da gönlüne göre versi kimseyi evlatsızlıkla, sağlık sıkıntılarıyla sınamasın Rabbim.. Bende ki biraz başarısızlık hissi.. Aslında hamile kalanların sayısına bakılınca ne kadar kolay ama hamile kalma sürecine bilimsel olarak bakınca o sperm yumurta buluşacak ta falan filan ne kadar zor gibi duruyor.. Ama zorlar Rabbime ne kadar kolay geliyor.. İlk defa bugün bi arkadaşımın hamilelik haberi beni sevindiremediaksine kendi acılarımı,kaygılarımı hatırlattı ve üzüntülere boğdu beni.. Şimdi evde olsam oturur hüngür hüngür ağlardım ne yapayım elimden bişey gelmiyor dua etmekten başka bunları neden anlattım bilmiyorum sadece içim çok acıyor sanırım bi nebze sizlerle paylaşarak atlatmaya çalışıyorum.. Çünkü biliyorum burada benim gibi olan tanımadığım ama Gönül'lerin duyguların bir olduğu bir sürü arkadasım var.. Benim şimdilik olmuyor olsada dilerim inşallah hepinizin ama hepinizin hamilelik haberlerini sağlıklı bir şekilde alırım.. Benim olmasa da şimdilik, Rabbim ben dayansam da şimdilik, kardeşlerimin boynunu bükme Rabbim.. Ve Rabbim tek kişi dursam da secdede şimdilik, sen iki kişi tek bedende durmayı nasip et Rabbim.. (((
Aynisini gecen esime anlattim,5 yil cocuk icin didindim agladim,5 yil sonra tup bebeklerle 3.zlere hamile kaldim 3 sy ucuz tasidim,3 ay sonunda saglik sorunlarimin olmasiyla 1.ni karnimdasonlandirdi doktorlar ikizlerle devam ettim,6.ayima girdigimde normal dogumla hepsini kaybettim...5 ay oldu hergun aci uzuntu keder goz yasi hic eksik degil hayatimdan..
Simdi acinin en buyugunu yasadim 3 evladi kucagima alip opup koklayamadan bagrima basamadan topragin altina koydum..
Ruh halim hic iyi degil,rabbim saglikli uzun omurlu bir evlatla acimi dindirir insaAllah..
Bizde iki senedir cocuk istiyoruz ama olmuyor. Bende boyle bir konu acmiş ve dertlestikce çok rahatlamıştim. Herseyin zamani oldugu ve sen bunun icin cabalamasan bile zamani gelince olacagi fikrine kendimi aliştirdim. Kendimi istemedigime ve cocugu olanlarinda cok buyuk stres altinda ve sorumluluk sahibi olduklarini. Cocuklarin sorumluluklarindan eslerine ve kendilerine zaman ayiramadiklari icin simdilik hayatin tadini cikarmaya karar verdik.
Ilk zamanlar buyuk titizlikle gizli tuttugum cocuk mevzusunu şuan hemen hemen herkes ogrendi. Ve onlar bisey yapmaya çalistikca ben daha da cok uzaklaşiyorum...
Çocuk konusunu askıya aldık şuan eşimle yapmak istedigim ne varsa yapip ayni zamanda kafa dagitiyorum. Stres altinda olmakta cok etkiliyor bu durumu...
Ve beni tek üzen hamilelik haberi olur oda eltimin hamilelik haberidir...
Defalarca ruyasini gormuş oldugum bu olayi dusundukce sinirleniyorum.. ( yanlis anlasilmasin kiskanclik kesinlikle degil. Baska olaylar oldugu icin rahatsiz olurum ) yani ilk gelinim 2 senedir yapmadigimiz halt kalmadi kp ve kv ye o haberi verip onlarin yuzundeki sevinci gormek benim en cok istedigim sey. Onlar evlendiklerinde ben 2.5 senelik evli ama cocugu olamamiş bir kadin olacagim. Ve eltim hemen hamile kalmak istiyor ve kalirsa bu beni mahfeder cokerim...
Yinede siz kafanizi rahatlatin ve esinizle cikacaginiz uzuuuuuuun bir yolculukrtan once hayatinizin tadini cikarinnn.. siz ii oldukca ve hissettikce guzel seyler sizinle olacaktir..
Ve lutfen bu konuyu icinizde bitirin. Bende farkinda olmadan herkesle bu konuyu konuşur olmuşum farkina varmadan...
Aglayip kendinizi uzmeyin. Allah ol der ve olur.. herşey gibi bununda bur Zamani var. Sevgiyle kalın
Seni çok iyi anlıyorum.. Benim bir parçam var kara topraklarda..
senin 3 tane.. Rabbim dayanma gücü versin..
Yeniden denemeye ne zaman başlamayı düşünüyosun arkadaşım*
Bana yeniden anne olabilirsem giden bebeğim geri gelecekmiş gibi geliyor.
İnşallah güzel haberler veririz bizde sevdiklerimize..
Çok zormuş evlat acısı.. Derdimiz büyük ama Rabbimiz bizimle..
Dua et ağlamak istediğinde, Rabbine sığın.. Ben ancak öyle kendimi
biraz daha rahat hissediyorum..
Şoke oldum hayat hikayen düşüncelerin birebir ben..yorumu ben yazdım zannettim
Şuanda bende keyfime bakmaya karar verdim.2 yıllık evliyiz ve hiç korunmadık.
Haziranda kaynım evleniyor.tek arzum ilk gelin olarak ilk torunu vermek Rabbim nasip eder veya etmez bilinmez ama ilk onun olursa gercekten cok uzulecegimi biliyorum.
Sizin probleminiz var mı cnm benim eşim 7 ay once varikosel ameliyatı oldu
İnşaallah hepimize tez zamanda nasip olur
en azindan suna sukret sende sucluluk psikolojisi yok ben kendimi o kadar suclu hissediyorum ki anlatamam benim esim 6 aylik evliyken cocuk istedi ben istemedim hakli sebeplerimde vardi aslinda esinle belli sikintilarimiz vardi aslinda ustune gitseydim o zamanlar haldebilirdim belki birde cok ise girip calismayi istedim o da gecici bir sure oldu vel hasil 4.5 sene arteledim simdi 7 aydir olmuyor ve bazi sikintilardan dolayi keske hic olmasa dedim ve 7 aydir hamile kalamiyorum ve bazen allahin beni cezalandirdigini dusunuyorum her adetimin gelisinde oturup agliyorum yakin zamanda kardesimden duydum bir aile dostumuzun oglu cocuk dusunmeye baslamis bunlar bizden 2 3 sene sonra evlendi karisi hamilelik haberini duyucam diye odum kopuyo ister istemez bu aileye daha yakin olucaz onumuzdeki yillarda esimde duyucak VE BASLIYACAK BENI SUCLAMAYA belki ilerde benden ayrilmak isteyecek ne kadar cok sevsede beni bana siirler yazsada gun gelip ayrilmak isteyecek. burda bir uye yazmis esim cok sevdigi halde cocuk olmadigi icin benden ayrildi esim önümuzdeki aylarda doktora gidecek her gun dua ediyorum ONDA SORUN CIKMASIN DIYE cunku bana zamanında demisti yasim ilerliyor (yasi 36) ilerde sorun cikar spermler yas gectikce azaliyo demistim bende 40 45 yasindan sonra bir cok erkek cocuk sahibi oluyo demistim suan 36 yasinda bende 29.5 yasindayim hep kendimi sucluyorum.Öncelikle cevap yazıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.. Ben yumurta takibi yaptırdım adet düzensizliği, tüylenme, hormon bozukluğu ya da herhangi bir sebep yokken sağ yumurtalıkta, sol yumurtalık normal ama yumurta istenen boyuta geçmiyor 12 mm de kaldı.. Klomen E başlayacaktım doktor eşimden test istedi sperm testi.. Sperm sayısı 11.200.000 totelde 54.000.000 ileri hareket 9, yerinde 25. Üroloji doktoru varikosel teşhisi koyunca eşim mikrocerrahi yöntemi ile tek taraflı ameliyat oldu 1,5 ay geçti martta sperm testi tekrarlanıp değişime bakılacak.. Bu arada 1,5 yıllık evliyim ilk iki ay dışında korunmadık.. Benim yumurta tedavin için eşimin değerlerinin normale gelmesini bekliyoruz.. Ama korku, kaygı had düzeyde bende
en azindan suna sukret sende sucluluk psikolojisi yok ben kendimi o kadar suclu hissediyorum ki anlatamam benim esim 6 aylik evliyken cocuk istedi ben istemedim hakli sebeplerimde vardi aslinda esinle belli sikintilarimiz vardi aslinda ustune gitseydim o zamanlar haldebilirdim belki birde cok ise girip calismayi istedim o da gecici bir sure oldu vel hasil 4.5 sene arteledim simdi 7 aydir olmuyor ve bazi sikintilardan dolayi keske hic olmasa dedim ve 7 aydir hamile kalamiyorum ve bazen allahin beni cezalandirdigini dusunuyorum her adetimin gelisinde oturup agliyorum yakin zamanda kardesimden duydum bir aile dostumuzun oglu cocuk dusunmeye baslamis bunlar bizden 2 3 sene sonra evlendi karisi hamilelik haberini duyucam diye odum kopuyo ister istemez bu aileye daha yakin olucaz onumuzdeki yillarda esimde duyucak VE BASLIYACAK BENI SUCLAMAYA belki ilerde benden ayrilmak isteyecek ne kadar cok sevsede beni bana siirler yazsada gun gelip ayrilmak isteyecek. burda bir uye yazmis esim cok sevdigi halde cocuk olmadigi icin benden ayrildi esim önümuzdeki aylarda doktora gidecek her gun dua ediyorum ONDA SORUN CIKMASIN DIYE cunku bana zamanında demisti yasim ilerliyor (yasi 36) ilerde sorun cikar spermler yas gectikce azaliyo demistim bende 40 45 yasindan sonra bir cok erkek cocuk sahibi oluyo demistim suan 36 yasinda bende 29.5 yasindayim hep kendimi sucluyorum.
Var olan sorunlarınız bana göre çok çok hafif düzeyde hiç üzülme. Eşinin sperm sayısı normal sınırlara gelmeye çok müsait. Bak bizde 0 morfoloji 2.5 milyon civarı da sayı vardı ilk testte. Biz de tüp bebeğe başlıyoruz bu hafta. Hiç üzülme ohooo. Sizde tüpe de gerek kalmaz. En fazla aşılamayla hallolur gider. Belki inşallah ona bile gerek kalmaz. Eşin için keçiboynuzu kürüne başla(eğer sperm testinde fazlaca lökosit çıkmadıysa ) , çiğ badem, çiğ fındık, ceviz yedir. Arada cakşır suyu içir. Durumun yeterliyse eşin için proxeed ve arginin hap edin. Hatta bulabilirsen proxeedden daha iyisi de var. XY complex diye bir ilaç. Gerçi biz piyasada bir türlü bulamadığımız için proxeed+arginin+evigcap ile yetindik. Biz bu sayede 1.5 den 7.5 milyona çıkardık en son. Morfoloji de 0 dan 1 e yükselmiş. Sen de adet döneminin ilk 10 günü gibi hayıt kaynat iç. Bir sonraki ay yumurtlama gününe kadar çörekotu- bal karışımı yapıp ye. İlk yaptığımda yumurtama dönemimde ağrısını hissetmiştim kasıklarımda, öyle güzel geliştirmiş ki yumurtamı. Ama bu dediğimi sende kist(PKO) yoksa yap. Bize de varikosel ameliyatı olsun demişlerdi. Biz hiç yanaşmadık. Değerler düzelmeyebiliyormuş. Yani garantisi yok. O yüzden bu dediklerimi araştırıp bununla destekleyebilirsin arzu edersen. HSG çektirmediysen çektir. Yumurtalık rezervi (AMH testi) baktırmadıysan baktır. İnşallah hayırlısıyla sen de, ben de ve diğer tüm isteyen arkadaşlar da sağlıkla çocuklarımıza kavuşuruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?