Neden hamile kadinin karnini elliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onemli olan anne olabilmek degil , cocugunu iyi yetistirebilmek. Ne yazik ki bu anneler parmakla sayilacak kadar az. Forumda evlilerin ben tercih edildim , ben evlendim diye bekarlara olan baskisini, annelerin ben anne oldum diye anne olamayan kadinlara baskisini gormek cok yorucu. Uzucu diyemiyorum cunku baskalarinin kendini ustun gormesi ve kendinden olmayani asagilamasi cok da umrumda degil.

Konuya gelince... Beni elleme yazili t-shirt bastirabilirsin kendine. Bu dokunmak isteyene gerekli mesaji iletecektir.

cevap yazdığım arkadaşla tartışmam haricinde olaya tarafsız bir gözle bakayım;

cute, her konuda sen ve oğlunun en ince detaylarına kadar öğrenmek artık insanları irrite etti.. seni uzuun senelerdir tanıyan biri olarak çok da haksız sayılmazlar aslında.. yani profiline yazdığın "iki oğlu var, arkası sağlam" gibi tamamen erkek egemenliğine dayanan mesajlar da bu gıcıklığı katladı bence.. sende benim gibi yapsaydın keşke kendi gıcıklığına dem vursaydın :)

olivia nın konusu da çok su götürür arkadaşlar.. orada bir dönem ben de dahil olmak üzere çok olaylar çıktı, çocuklara "dışkı" ya varacak hakaretler edildi.. bir mesajı alıp oradan vurmak çok da sağlıklı değil.. kaç kere açıldı o konu, binlerce sayfaya ulaştı ve karşılıklı çok hakaretler edildi..

çünkü bazılarının ne yazık ki hayattaki tek başarısı evlanip çocuk doğurmak dolayısıyla herkesi de kendileri gibi görme hatasına düşüyorlar.

keşke sizde benim gibi yapıp deneseydiniz, mesela siz anlamadınız ama yazdıklarımı anlayacak çok kişi var burada.. hedefim siz değilsiniz yani rahat olun ve kimseyi mıncırmayın :) hadi size de iyi günler..

Kendini Bihter Ziyagil sandı zaaar
Bırak öyle düşünüp sevinsin

Konu sahibinin asiri uzerine gidilmis.

Ben o konuyu hatirliyorum.

Basta ne guzel tabiki cocuk sahibi olamamak dunyanin sonu degil guzel bir konu diye okurken sonra o konu baska yerlere kaydi.

Hicbir isim aklimda degil sadece oraya yazan kadinlar zamanla biz cocuk sahibi olup eve tikilip kalmadik sinemaya operaya gittik cok entellektueliz seklinde yazmaya basladilar.

forumda cocuk sahibi olmak icin bazi kurler yapan insanlarla dalga gecmeye asagilamaya kadar gittiler. Hatta acik acik cahil bile dediklerini hatirliyorum.

Sonra cocuk sahibi olmak icin kur uygulayan bayanlar dayanamayip cevap verdi sonra konuda tartisma cikti.

Yani o konu o kadar masum bir konu degildi.

Cevap veremiyor kıskanıyorsunuz diye çıkıyor işin içinden işte .bal gibi biliyor kıskanmadığımızı ..

ama her seferinde yapıyor bunu kim olumsuz bir şey dese onu kıskanıyor, çekemiyor. ciddiyim gına geldi artık, yeni argümanlar geliştirsin.
Yeni argümanlar yetiştirmesi için belli bir zeka seviyesi ve kültür birikimi gerek .mahalle kültüründen çıkamamış ki .bide Yunanistanlıyım dedi ya orda koptum asıl..

Konu sahibi karnınıza dokunulmasından rahatsız olmanız çok normal ama sonuçta birçok hamileye yapılan bir hareket bu,insanımız hamileleri sever bilirsiniz ve rahatsız olduğunuzu kibarca belirtirseniz sorun kalmayacaktır.
Tartışma konusuna gelince;kusurabakmayın ama sürekli "beni kıskanıyorsunuz,Allah bana verdiğini size de versin,evde kalmış kızlar gibi" cümleleriniz çok antipatik,profilinizde yazan "iki oğlu var sırtı yere gelmedi dersiniz" yazınız hele sizin gibi çağdaş görünümlü bir kadın için tam bir fiyasko zira 4 oğlu olup da sırtı yere gelen ve bir daha da o sırtı yerden kaldıramayan çok insan var. Eski konularınıza bakarak söylüyorum;hayatınız kıskanılacak bir hayat değil aksine çok üzücü şeyler yaşamışsınız dolayısıyla insanlara kıskanıyorsunuz etiketini yapıştırmanız komik çünkü koca bulmak ve üremek doğal bir olay.

Cevap veremiyor kıskanıyorsunuz diye çıkıyor işin içinden işte .bal gibi biliyor kıskanmadığımızı ..

Cutemom'in disinda , bir suru uye var kiskandigimizi dusunen. Bir onlarin hayatina bakiyorum, bir kendi hayatima. Sonra kim aslinda kiskaniyor goruyorum. Onemli olan soylenenler degil, onemli olan hissedilenlerdir.

Biraq yha kiskaniyorsun bizi , diyenler benim kulvarimda olmayan insanlardir.

Bu arada okulda iki ogretmen arkadasim hamile.

Hemde muhabbettim iyi olan arkadaslarim.

Ikisininde gelip karnini seven arkadaslar var.

Ama ben hic yapmadim. Ne bileyim belki hoslanmayacaklar rahatsiz olacaklar diye dusundum.

Rahatsiz olmasi bana gayet normal geliyor.

Ayrica konu sahibi forumu istedigi gibi kullanmakta ozgurdur. Ister resim koyar ister ozel hayatini anlatir.

Ben resim koymam ozelimide anlatmam ama konu sahibinin anlatmasi beni hic rahatsiz etmedi simdiye kadar. Kurallara uyup baskasina hakaret etmedigi surece sorun yok.

Çocukları ve aileleri aşağılayıp onlara hakaret eden, aynı şekilde çocuk konusunda hasret çeken kadınları kültürel olarak yerden yere vurmaya çalışan birinin rahminin alınmasına vurgu yapılması, ancak "Hak etti bu lafı!" diyerek açıklanabilecek bir durum o halde.

Yani dediğiniz gibiyse, canı yananın can yakacak yerden vurmaya çalışması gayet olağan.
Çocuğumu, beni ve ailemi genelleyip kendi kafasına göre yorumlayan ve hakaret eden birine, ben de "Üreyemediğin için anlamıyorsundur!" derim.

Annem 8 sene çocuk hasreti çekmiş bir kadın, çocuğu olmayabilirdi de, nitekim ailemizde evlat edinen insanlar var. Bu, başkalarına hakaretin gerekçesi değil. Diğer deneyenler, istediği halde biyolojik olarak çocuk sahibi olamayanlar lütfen alınmasın, sözüm size değil, annelik kalp işi, rahim değil.

Ben garip bulduğumu söyledim alla alla .
En ince detayına kadar anlatıyor çünkü

O konu cok ama cok rezil bir konuydu, ne alaylar, hakaretler gordu o konu.. ben olsam daha kotu yaralardim ama o donem ui olmustum sansima..

Size değil lafım yanlış anlaşılmasın ancak o kadın çocuk yapmaya çalışanları aşağıladıysa karşı tarafın da belaltı vurması gerekmezdi diye düşünüyorum. Burada düşünmeden laf eden, genelleyen çok fazla kadın var ve bu laflar konuyla alakasız pek çok kadına dokunuyor, yaralıyor. Beni de burada dellendiren, ya sabır çektiren çok fazla insan var açıkçası yalan değil ama yine de elimden geldiğince saygımı korumaya çalışıyorum, çünkü onun seviyesine inersem benim de ondan bir farkım kalmaz. Konu sahibinin de daha önce taciz edilen bir kadına karşı talihsiz bir lafı olmuştu, tepki görmüştü. Tahrik edildiğini düşünmüyorum bu yüzden açıkçası.

Ya öyle diyecekler tabi .illa bulucak bir kulup .bir konuda bem açmıştım unuttum bile .geçem tartışmada sende 19 yaş büyük bir adamla aşk yaşamışsın diye birsey dedi.ben konuyu unutmuşum yani düşün .bakıyor seni nerden yaralarsa ordan vurucak aklı sıra .bekarsan evde kalmış çocuksuzsan çocuğu olmuyor vs
Hayır kıskanılacak bir hayatları olsa anlarım da . Neyse ...

O konu cok ama cok rezil bir konuydu, ne alaylar, hakaretler gordu o konu.. ben olsam daha kotu yaralardim ama o donem ui olmustum sansima..
Ya ben konuyu bilmiyorum kaldı ki öyle .yinede bu lafı sötleyemezsiniz.söylerseniz o lafları söyleyenlerle seviyeniz aynıdır benim adıma ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…