- 2 Aralık 2014
- 914
- 2.405
- 63
Şu yorumu sonradan gördüm, evet o konuda baya bi alay edilmişti hamile kalmak isteyenlerle, konu sahibi olivia değildi aslında başı çeken, o arkadaş aslında kibar bi hanımdı, alay edenler daha çok diğer üyelerdi.brologcu hayir yanlis yonlendiriyorsun ispat etmeni istiyorum.
Çünkü ben anne olmus kadınlarla alayci yorumlara yazmistim anneleri tiye aldiği için annelik duygularini hiçe saydigi için. Sacmaliyorsunuz baştan asagiya. Ama iyi yani soda için bi turlu sindiremessiniz beni.Mune ayip ediyorsunuz zaten insanlar sevmiyor beni( ay çok umurunda) rahmi alinmiş anneligi kaybetmiş bir kadina o sözleri o şekilde söylemem mümkün bile degil
Ay çok komiksiniz köşe basinda evde kalmis kizlarin muhabbeti gibi. Konu diger kadini hor gormem idi( asla yapmadim annelere taktiğini iade ettim) nereli olduğuma niye geliyorsun ah ah iyi ki kadinim erkek olsam sizinle hic ugrasamazdim @Kazen üyelik iptali ve konumun kapanmasini istiyorum 3 gün sonra döneceğimi dusunenlerede lütfen engelliyor musunuz oluyorsa onuda yapin
Tüm konuyu okumadım (gerçi iftara çok var okurum) mesajınızı görünce ben de yazmak istedim, lütfen size karşı bir tavır olduğunu düşünmeyin o konuyu çok net hatırladığım için yazıyorum.
O konuda hamile kalmak için soğan kürü ya da dualar vb deneyen hanımlarla çok dalga geçilmişti cutemom da ben de sizin gibi alay edeyim o zaman diye bazı yorumlar yazmıştı. Yorumlarının içeriği neydi hatırlamıyorum oraları. Sadece durduk yere öyle bir tartışmanın yaşanmadığını söylemek istiyorum, karşılıklı bir atışmaydı. Bu arkadaşın yorumları ne denli yakışıksız ise hamile kalmak isteyenlerle alay edenlerinki de o denli yakışıksızdı ki başlatanlar onlardı.
Ben konu sahibini tanımam etmem, zamanında küçük yaşında bazı zorluklar yaşamış sonradan yüzü gülmüş bir kadın olarak görüyorum. Hepimizin karakterinde olduğu gibi onun da bazı gıcık tarafları vardır olabilir kimse mükemmel değil niye bu kadar yüklenilmiş ki.
Cute sana da söylemezsem içimde kalır popüler üyelerin üyeliğimi iptal edin tantanası yapıp sonra dayanamayıp geri dönmesi hastalığına yakalanmamış ol lütfen. Hemen niye üyeliğimi iptal edin diyosun ne olacak sanki iptal edilince daha önce de başka bi konunda yapmıştın böyle bişey.
İşte konu sahibinin genel tavrı bu .ok üstüne gittik eğlendik ama biraz birsey dersem hemen canın kavga mı istiyor diye çıkışıyor .bana söylüyor başkalarını gücendiriyor aslında .bunu görmüyor .diline dolamış kıskanıyorsunız türküsü .Oyle haklisin, ama ortam oyle bir hal aliyor ki gozun kimseyi gormeden tartisirken buluyorsun kendini.. yoksa sakin zamanda ima edilecek seyler bile degil evet..
O konuyu biliyorum, "Hoşt" lu konu evet, o konuda haklısınız.
Ama insan çocuktan bir laf ile vurulduğunda, cidden kendi çizgisinden çıkabiliyor; "Kimin ne düşündüğü umurumda değil" düşüncesi bile oluşmuyor, otomatik olarak çocuğuna araba çarpmak üzereyken önüne atılıp onu kenara iterek kendi çarpılan hal gibi bir hissiyat oluşuyor. Bu açıdan anlayabiliyorum söz konusu çocuk olunca bir anda mahalle ağzına bağlayanları.
Ha şu kısımda da haklısınız, öfke kör edici bir duygu. Kişi anlık sinirle, istikamete ok sallarken, o hedefin ardında duranları da vuruyor, incitiyor. Pisikologsunuz yanlış anımsamıyorsam, yorumlarınızı beğendiğim için aklımda kalmıştınız; siz daha iyi bilirsiniz elbette öfke ile insanların nasıl mantık kısmını ekarte ederek davrandığını ve hatta bunun bir açıdan sağlıklı bir boşalım olduğunu, yazarak yapıldığında.
Size kendimden bi örnek vereyim; mesela bu benim ikinci üyeliğim (İlk üyeliğimin iptalini istedim).
Çok alakasız bir konuda biri ile karşılıklı fikir farklılığı ve hatta bilgi düellosu yaşadık. O kişi psikoloji öğrencisi idi ve bir konuda çok kesin konuşuyordu. Ona, onun teorik kısımda kaldığını, daha farklı yönleri olabileceğini, bunu bizzat yaşayarak tecrübe ettiğimi, doktor sohbetlerimden örneklerle açıkladım. Hazmedemedi. Cidden doğru kelime bu, bilgide yenilmeyi hazmedemedi ve aynı günün gecesi hamileliğimde açtığım bir konudan bel altı yapmaya çalıştı.
Ona, saygı ve terbiye sınırları içinde cevap verdim, öfke problemi yaşayan ben, öfkemi belki de haddinden fazla kontrol ettim. Ancak diyorum ki şimdi, hak eden hak ettiği lafı işitmeli. İnsanlar, biz çizgimizden çıkmadığımız için çizgilerinin dışında fink atabiliyorlar belki de bu kadar. Bazı kelimeler, bazı cümleler ile balyoz gibi kafalarına ne halde olduklarını indirmek "Sen busun, önce kendine bak" hissini belki de en sert haliyle geçirmek gerekyor. En azından ben böyle düşünüyorum.
Benim için durum böyle yani.
Aynen yaOff neler olmus burda. Cute kendini daha fazla rezil etme bence. Burda insanlar kac yildir senin antin kuntin sorularina konularina cevap yaziyo. Cocuguna babasinin oz olmadigini soylemeye cabalama konun bile kac sayfa oldu. Insanlar o kadar ilgilendi senle. En ufak sacma sapan detaylarini bile sıkılmadan okudular. Simdi kiskaniyosun kizim nagihana baglamissin. Cok aci.
saçma mı düzgün mü biz karar veremeyiz ki. ayrıca kadının yaptığı yanlış da olsa "hoşt" dememeli ne kadar itici ve çirkin bir tabir. madem hassas o zaman o şekilde çirkin bir kelimeyle değil daha düzgün bir üslupla belirtsin hassasiyetini."Hoşt" dediği konuda da çok değişik yorumlar vardı. Üye çocuğunu annesine bırakmış. Saçma bir hayat yaşıyordu. Cute de çocuğu bıraktığı için öyle birşey söylemişti. Diğer konuları bilmiyorum ama benim tanıdığım kadarıyla çocuk konusunda hassas ve bu söz konusu olunca biraz aşırı tepki olabiliyor.
İşte dediğim gibi tepkileri biraz sert ama bazen haksız değil. Ben sadece o konuyu okudum için diyorum yoksa diğer konuları bilmiyorum.saçma mı düzgün mü biz karar veremeyiz ki. ayrıca kadının yaptığı yanlış da olsa "hoşt" dememeli ne kadar itici ve çirkin bir tabir. madem hassas o zaman o şekilde çirkin bir kelimeyle değil daha düzgün bir üslupla belirtsin hassasiyetini.
Ben de hiiiç sevmezdim yaa birakın annemi eşime bile elletmedim karnımı.Yani normalde insanların göbeklerini elliyormuyuz hayır e o zaman bebek varken niye elleniyor kardeşim evet içinde bebek var ama orası yine benim göbeğim.Hele yedi yabancı elledimi saclarım diken diken olurdu.Bizim milletimiz böyle hamile kadının karnını ellemeye bide hiiç tanimadikları çocukları öpüp mınciklamaya meraklılar maalesefKizlar Günay din .
Acayip rahatsız olduğum bir durum var ve ne yapacagimi bilemiyorum. 15haftaya giriyorum ve ilk hamileligimden de bildiğim üzere iç karnim yok ve hamileliğim belli .
Hamile kiyafetleri giymiyorum kendi normal kiyafetlerimi giymeye devam ediyorum ve kimler karsilarsam karsilasayim karnimi elleyip karnimi seviyorlar.
İnan bu kişiler benim sürekli görüştüğüm kişiler bile değil komsular uzaktan tanidiklar ama durum bu annemin bile dokunmasini istemiyorum.
( ilk hamileligimdede boyleydim) artik nesil istemiyorsam kasiliyorum sanki o anda veya mümkün mü bilmiyorum karnimin kasildigini hissediyorum.
Gecen günlerde dar bir pantolon uzerine salaş bi şeyler giymistim haliyle bu şekilde hamile değil kilo almisim gibi gözüküyor. Ayni gün didimin didisi bir komsu nereye sakladin bebeği diye bluzumu siyirdi ayni günün aksami kayinvalidem ay darmi gidiyorsun diye yaninda otururken tshirtimi kaldirdi hayir ne oluyor ya sanki ortalik mali benim karnim gelen gecen oksayip karnimi aciyoe ulu orta.
Uyarsam eminim başka yerlere gidecek bu mevzu , ayip olacak eminim bunu sadece ben yasamiyorumdur niye boyle rahatsiz oluyorum sözlerde yasadiniz mi?
Bu arada sorun sadece arkadaşlar komsular değil ,kuzenlerim ailem hepsi var sanki durmadan taciz ediliyorum.
Ben fesat degilimdir inşallah
Saçma derken şimdi burda anlatmak istemedim. Ama şahsen benim fikrim diyim ozamansaçma mı düzgün mü biz karar veremeyiz ki. ayrıca kadının yaptığı yanlış da olsa "hoşt" dememeli ne kadar itici ve çirkin bir tabir. madem hassas o zaman o şekilde çirkin bir kelimeyle değil daha düzgün bir üslupla belirtsin hassasiyetini.
İşte konu sahibinin genel tavrı bu .ok üstüne gittik eğlendik ama biraz birsey dersem hemen canın kavga mı istiyor diye çıkışıyor .bana söylüyor başkalarını gücendiriyor aslında .bunu görmüyor .diline dolamış kıskanıyorsunız türküsü .
bir de sinirlendiğimiz olumsuz yorumlara saldırganca "hepiniz beni kıskanıyorsunuz, siz evlenmediniz çocuk doğurmadınız diye" Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi herkes evlenmeli ve çocuk sahibi mi olmalı, biz neden tanımadığımız bir insanı kıskanalım ki, kaldı ki tanısak bile böyle bir konuda kıskanıldığını iddia etmesi de komik gerçekten.İşte dediğim gibi tepkileri biraz sert ama bazen haksız değil. Ben sadece o konuyu okudum için diyorum yoksa diğer konuları bilmiyorum.
çocuğu olamayan bir insana bu konuda vurgu yapıp sonra nasıl "hak etti" diyebiliyor ya, bir insan nasıl bu kadar kötü kalpli olabiliyor, aklım almıyor. Allah vicdan rahatlığı versin.
O konuyu biliyorum, "Hoşt" lu konu evet, o konuda haklısınız.
Ama insan çocuktan bir laf ile vurulduğunda, cidden kendi çizgisinden çıkabiliyor; "Kimin ne düşündüğü umurumda değil" düşüncesi bile oluşmuyor, otomatik olarak çocuğuna araba çarpmak üzereyken önüne atılıp onu kenara iterek kendi çarpılan hal gibi bir hissiyat oluşuyor. Bu açıdan anlayabiliyorum söz konusu çocuk olunca bir anda mahalle ağzına bağlayanları.
Ha şu kısımda da haklısınız, öfke kör edici bir duygu. Kişi anlık sinirle, istikamete ok sallarken, o hedefin ardında duranları da vuruyor, incitiyor. Pisikologsunuz yanlış anımsamıyorsam, yorumlarınızı beğendiğim için aklımda kalmıştınız; siz daha iyi bilirsiniz elbette öfke ile insanların nasıl mantık kısmını ekarte ederek davrandığını ve hatta bunun bir açıdan sağlıklı bir boşalım olduğunu, yazarak yapıldığında.
Size kendimden bi örnek vereyim; mesela bu benim ikinci üyeliğim (İlk üyeliğimin iptalini istedim).
Çok alakasız bir konuda biri ile karşılıklı fikir farklılığı ve hatta bilgi düellosu yaşadık. O kişi psikoloji öğrencisi idi ve bir konuda çok kesin konuşuyordu. Ona, onun teorik kısımda kaldığını, daha farklı yönleri olabileceğini, bunu bizzat yaşayarak tecrübe ettiğimi, doktor sohbetlerimden örneklerle açıkladım. Hazmedemedi. Cidden doğru kelime bu, bilgide yenilmeyi hazmedemedi ve aynı günün gecesi hamileliğimde açtığım bir konudan bel altı yapmaya çalıştı.
Ona, saygı ve terbiye sınırları içinde cevap verdim, öfke problemi yaşayan ben, öfkemi belki de haddinden fazla kontrol ettim. Ancak diyorum ki şimdi, hak eden hak ettiği lafı işitmeli. İnsanlar, biz çizgimizden çıkmadığımız için çizgilerinin dışında fink atabiliyorlar belki de bu kadar. Bazı kelimeler, bazı cümleler ile balyoz gibi kafalarına ne halde olduklarını indirmek "Sen busun, önce kendine bak" hissini belki de en sert haliyle geçirmek gerekiyor, gerekiyor ki acı da olsa idrak için bir yol daha edinebilsinler. En azından ben böyle düşünüyorum.
Benim için durum böyle yani.
Büyük ayıp etmiş, zaten bel altı yapılmasını uygun bulmuyorum. Psikoloji konusu derya deniz, teoriyle pratik çok farklı şeyler sıcak sudan soğuk suya atlamaya benziyor. Bazı psikoloji öğrencilerinde bazı dersleri aldıktan sonra "Her şeyi aşırı biliyorum, ruh sağlığını hatmettim" durumu olabiliyor; alana ufaktan giriş yapınca anlıyorlar meğerse hiçbir şey bilmediklerini ehehe, bende öyle oldu mesela. Benim bilgim sınırlı, daha bilmediğim tonlarca şey var. Ancak iki kişisel gelişim kitabı okuyup kendini psikolog zannedenlere de ister istemez sinirleniyorum, mahalle ablasından farksız tavsiyeler vererek yalan yanlış yönlendirdikleri için.
Konuya gelince, insanız elbette sinirleniyoruz, öfkeleniyoruz. Anne değilim ama annelik içgüdüsü eminim bambaşka bir şeydir. Bunu tecrübe etmedikçe anlayabileceğimi sanmıyorum, hayvanlardaki annelik içgüdüsü, o koruma isteği net şekilde gözlenirken insanlarda eminim daha yoğundur. Konu sahibi orada anneliği çok istediğinden bu isteğiyle dalga geçilmesi canını yakmıştır muhakkak, bunu da anlamlandırabiliyorum. Ama konu sahibi yorumlarından genel olarak gördüğüm kadarıyla çok fevri, büyük konuşuyor. Konu annelik ya da başka bir şey olmadan saldırganlaşabildiğini görüyorum. Ben kendisine verilen tepkinin sırf bu konu için değil, genel tavırlarından kaynaklandığını düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?