Neden hamile kadinin karnini elliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Off neler olmus burda. Cute kendini daha fazla rezil etme bence. Burda insanlar kac yildir senin antin kuntin sorularina konularina cevap yaziyo. Cocuguna babasinin oz olmadigini soylemeye cabalama konun bile kac sayfa oldu. Insanlar o kadar ilgilendi senle. En ufak sacma sapan detaylarini bile sıkılmadan okudular. Simdi kiskaniyosun kizim nagihana baglamissin. Cok aci.

Şu yorumu sonradan gördüm, evet o konuda baya bi alay edilmişti hamile kalmak isteyenlerle, konu sahibi olivia değildi aslında başı çeken, o arkadaş aslında kibar bi hanımdı, alay edenler daha çok diğer üyelerdi.

Arkadaşlar bu şekilde de günaha giriyorsunuz olayları çarpıtarak ve konu sahibini zan altında bırakarak.

Evde kalmış kız nasıl oluyor?
Genelde insanlar kariyer uğrunA hayatında bazı şeyleri erteliyor ve hayat kocadan ibaret değil.
Benim de buldumcuk arkadasım var bi tane her gördüğünde ne zaman evlenceksin diye başımı yer
Halbuki y.lisansımı yapiyorum yakında da öğretmen olarak atanıcam ve hayatımın 5 senesini en az bekar gecirmek istiyorum.
Çünkü vizyonum geniş hayat koca bulmaktan ibaret değil.eğitim kültür benim için daha önemli
Yani insanlar senin 2. Evliliğini diline dolasa hosuna gider mi
Valla bıktım bu koca merakınızdan kızlar
Ne var Bu kocada? Kirli don yıkamayıp Kaynana dırdırı çekmemekle çok şey mi kaybediyoruz

yok estağfırullah yanlış anlamam sizi, ben o dönemler yeni üye olmuştum ve konulara göz gezdirirken denk gelmiştim, insanlar düşüncelerini belirtirken bel altı vurmamalılar, kimsenin kimseyi aşağılama, eksik görme gibi bir lüksü yok.

Mesela o konuda ki konu sahibi olan olivia ya, ürüyemiyorsun da acın var demek yerine daha üsluplu konuşulsaydı, kızgınlığını anlayabilirdim. Çocuğu olmayan kimselerin de zoruna gitmez mi o laf ? Hep söylerim kendine yapılmasını istemediğini, başkasına yapma, üsluplu olduğunuz sürece tabi ki kızabilir, yanlışı tartışabilirsiniz ama bu şekil de bir bayanı vurmak çok yakışıksız. Bu lafım sadece konu sahibine değil, tartışma adabını bilmeyen herkese.

Son düzenleme:
Oyle haklisin, ama ortam oyle bir hal aliyor ki gozun kimseyi gormeden tartisirken buluyorsun kendini.. yoksa sakin zamanda ima edilecek seyler bile degil evet..
İşte konu sahibinin genel tavrı bu .ok üstüne gittik eğlendik ama biraz birsey dersem hemen canın kavga mı istiyor diye çıkışıyor .bana söylüyor başkalarını gücendiriyor aslında .bunu görmüyor .diline dolamış kıskanıyorsunız türküsü .

"Hoşt" dediği konuda da çok değişik yorumlar vardı. Üye çocuğunu annesine bırakmış. Saçma bir hayat yaşıyordu. Cute de çocuğu bıraktığı için öyle birşey söylemişti. Diğer konuları bilmiyorum ama benim tanıdığım kadarıyla çocuk konusunda hassas ve bu söz konusu olunca biraz aşırı tepki olabiliyor.

Büyük ayıp etmiş, zaten bel altı yapılmasını uygun bulmuyorum. Psikoloji konusu derya deniz, teoriyle pratik çok farklı şeyler sıcak sudan soğuk suya atlamaya benziyor. Bazı psikoloji öğrencilerinde bazı dersleri aldıktan sonra "Her şeyi aşırı biliyorum, ruh sağlığını hatmettim" durumu olabiliyor; alana ufaktan giriş yapınca anlıyorlar meğerse hiçbir şey bilmediklerini ehehe, bende öyle oldu mesela. Benim bilgim sınırlı, daha bilmediğim tonlarca şey var. Ancak iki kişisel gelişim kitabı okuyup kendini psikolog zannedenlere de ister istemez sinirleniyorum, mahalle ablasından farksız tavsiyeler vererek yalan yanlış yönlendirdikleri için.

Konuya gelince, insanız elbette sinirleniyoruz, öfkeleniyoruz. Anne değilim ama annelik içgüdüsü eminim bambaşka bir şeydir. Bunu tecrübe etmedikçe anlayabileceğimi sanmıyorum, hayvanlardaki annelik içgüdüsü, o koruma isteği net şekilde gözlenirken insanlarda eminim daha yoğundur. Konu sahibi orada anneliği çok istediğinden bu isteğiyle dalga geçilmesi canını yakmıştır muhakkak, bunu da anlamlandırabiliyorum. Ama konu sahibi yorumlarından genel olarak gördüğüm kadarıyla çok fevri, büyük konuşuyor. Konu annelik ya da başka bir şey olmadan saldırganlaşabildiğini görüyorum. Ben kendisine verilen tepkinin sırf bu konu için değil, genel tavırlarından kaynaklandığını düşünüyorum.

Aynen ya
Ya bide daha öncede giderim bak diye tehdit etmiş yönetimi ..
Gitmezzz asla
Birazdan yıkılmadım ayaktayım diye döner...

saçma mı düzgün mü biz karar veremeyiz ki. ayrıca kadının yaptığı yanlış da olsa "hoşt" dememeli ne kadar itici ve çirkin bir tabir. madem hassas o zaman o şekilde çirkin bir kelimeyle değil daha düzgün bir üslupla belirtsin hassasiyetini.

İşte dediğim gibi tepkileri biraz sert ama bazen haksız değil. Ben sadece o konuyu okudum için diyorum yoksa diğer konuları bilmiyorum.

Bu nedir ya lise zorbalari gibi önceki konulardan gaza gelip hamile ladini dilinize dolamissiniz. Sayfa sayfa alay edip bi karsi söz duyunca öyle dememeliydin boyle demeliydin diyorsunuz. Mune abla yoklugun çok belli oluyor. CuteMom konu sahibi uyeliginizi iptal etmeniz çok gereksiz. Belli basli kişiler sadece sizin konunuzda değil her konuda boyle. Engelleyin geçin. Laf anlatmaya değmez.

Ben de hiiiç sevmezdim yaa birakın annemi eşime bile elletmedim karnımı.Yani normalde insanların göbeklerini elliyormuyuz hayır e o zaman bebek varken niye elleniyor kardeşim evet içinde bebek var ama orası yine benim göbeğim.Hele yedi yabancı elledimi saclarım diken diken olurdu.Bizim milletimiz böyle hamile kadının karnını ellemeye bide hiiç tanimadikları çocukları öpüp mınciklamaya meraklılar maalesef

Saçma derken şimdi burda anlatmak istemedim. Ama şahsen benim fikrim diyim ozaman
Bana göre saçma

kıskanıyorsunuz olayı bu forumda bir marka artık :) cute çok fevri, bazen konularından ciddi anlamda bunaldığım da oluyor.. hatta bazen ona da yazıyorum ama bazı insanların dünyası bu forum oluyor bir şekilde, her şeyi paylaşıyorlar bir de üzerine fevrilik olunca tartışma kaçınılmaz oluyor..

İşte dediğim gibi tepkileri biraz sert ama bazen haksız değil. Ben sadece o konuyu okudum için diyorum yoksa diğer konuları bilmiyorum.
bir de sinirlendiğimiz olumsuz yorumlara saldırganca "hepiniz beni kıskanıyorsunuz, siz evlenmediniz çocuk doğurmadınız diye" Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi herkes evlenmeli ve çocuk sahibi mi olmalı, biz neden tanımadığımız bir insanı kıskanalım ki, kaldı ki tanısak bile böyle bir konuda kıskanıldığını iddia etmesi de komik gerçekten.

çocuğu olamayan bir insana bu konuda vurgu yapıp sonra nasıl "hak etti" diyebiliyor ya, bir insan nasıl bu kadar kötü kalpli olabiliyor, aklım almıyor. Allah vicdan rahatlığı versin.

Şöyle bir açıklama yapmıştım bir başka arkadaş için; belki sizin için de daha net bir anlatım sağlar.
Vicdan ayrı, konuda öylesine ağır bir lafı işitene kadar birilerinin kalbine, evine, çocuğuna iğne batırmak ayrı bir şey. Fark ettiyseniz zaten bu söz üzerine ilk yorumumda "Bu rahatsız edici, nasıl böyle bir cümle kurabildiniz, nasıl o hale geldiniz?" tarzı cümleler yazmıştım.

"Bazı insanları kırmak gerekir, içinde ne olduğunu görmek için" diye bir söz var; o kişinin, içinde olanı akıttığı andan itibaren kırılmanın hedefi olduğu söyleniyor, çocuklara hakaretler edildiği, aynı konu içinde insanların birbirine girdiğinden dem vuruluyor. Durduk yere bu cümlenin sarf edilmesi elbette iğrenç, tek kelime ile: İğrenç. Ama o cümleye kadar itildiyse insanlar, o zaman "İşitmek istemeyeceklerini, sen de söylemeyeceksin" derler adama.

Bakın burada ben bir bel altına daha şahit olmuştum; direkt araya atladım çünkü bilinçli olarak, alakasız bir polemikte can acıtmak için kasıtlı söylenmişti henüz kürtaj olmuş bir kadına. "Kürtaj ilaçların kafa yaptı herhalde, ahahaha" tarzı bir yorumdu aklımdan çıkmıyor. "Ne biçim bir insansın sen?" diye araya girmiştim. Ancak bu konu öyle bir konu değil anladığım kadarıyla.

Yok salt o konu için söylemiştim ben, yani o laf hak edilebilir bir laf haline gelmiş demek ki diye. Yoksa konu sahibinin diğer sayfalarında "Kıskanıyosun kızııaam" a bağladığını gördüm. Tepki toplaması gayet normal yani, katılıyorum size.

Ve hiç alçak gönüllülük yapmayın lütfen, sizin yorumlarınız gerçekten dolu dolu oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…