- 14 Ağustos 2016
- 2.001
- 3.637
- 133
ben o "hoşt" kelimesine atıfta bulunarak bir şey yazdım o da zavallı olduğumu ve onu kıskanıp hasetlendiğimi söyledi. o yüzden bu şekilde büyüdü.Şöyle bir açıklama yapmıştım bir başka arkadaş için; belki sizin için de daha net bir anlatım sağlar.
Vicdan ayrı, konuda öylesine ağır bir lafı işitene kadar birilerinin kalbine, evine, çocuğuna iğne batırmak ayrı bir şey. Fark ettiyseniz zaten bu söz üzerine ilk yorumumda "Bu rahatsız edici, nasıl böyle bir cümle kurabildiniz, nasıl o hale geldiniz?" tarzı cümleler yazmıştım.
"Bazı insanları kırmak gerekir, içinde ne olduğunu görmek için" diye bir söz var; o kişinin, içinde olanı akıttığı andan itibaren kırılmanın hedefi olduğu söyleniyor, çocuklara hakaretler edildiği, aynı konu içinde insanların birbirine girdiğinden dem vuruluyor. Durduk yere bu cümlenin sarf edilmesi elbette iğrenç, tek kelime ile: İğrenç. Ama o cümleye kadar itildiyse insanlar, o zaman "İşitmek istemeyeceklerini, sen de söylemeyeceksin" derler adama.
Bakın burada ben bir bel altına daha şahit olmuştum; direkt araya atladım çünkü bilinçli olarak, alakasız bir polemikte can acıtmak için kasıtlı söylenmişti henüz kürtaj olmuş bir kadına. "Kürtaj ilaçların kafa yaptı herhalde, ahahaha" tarzı bir yorumdu aklımdan çıkmıyor. "Ne biçim bir insansın sen?" diye araya girmiştim. Ancak bu konu öyle bir konu değil anladığım kadarıyla.
Evet okudum bütün sayfaları şimdi karşılıklı atışma olduğu birşey diyemiyorum. Açıkçasıbir de sinirlendiğimiz olumsuz yorumlara saldırganca "hepiniz beni kıskanıyorsunuz, siz evlenmediniz çocuk doğurmadınız diye" Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi herkes evlenmeli ve çocuk sahibi mi olmalı, biz neden tanımadığımız bir insanı kıskanalım ki, kaldı ki tanısak bile böyle bir konuda kıskanıldığını iddia etmesi de komik gerçekten.
İyide o laf çocuk isteyip çocuğu olmayanlarıda yaralar .Şöyle bir açıklama yapmıştım bir başka arkadaş için; belki sizin için de daha net bir anlatım sağlar.
Vicdan ayrı, konuda öylesine ağır bir lafı işitene kadar birilerinin kalbine, evine, çocuğuna iğne batırmak ayrı bir şey. Fark ettiyseniz zaten bu söz üzerine ilk yorumumda "Bu rahatsız edici, nasıl böyle bir cümle kurabildiniz, nasıl o hale geldiniz?" tarzı cümleler yazmıştım.
"Bazı insanları kırmak gerekir, içinde ne olduğunu görmek için" diye bir söz var; o kişinin, içinde olanı akıttığı andan itibaren kırılmanın hedefi olduğu söyleniyor, çocuklara hakaretler edildiği, aynı konu içinde insanların birbirine girdiğinden dem vuruluyor. Durduk yere bu cümlenin sarf edilmesi elbette iğrenç, tek kelime ile: İğrenç. Ama o cümleye kadar itildiyse insanlar, o zaman "İşitmek istemeyeceklerini, sen de söylemeyeceksin" derler adama.
Bakın burada ben bir bel altına daha şahit olmuştum; direkt araya atladım çünkü bilinçli olarak, alakasız bir polemikte can acıtmak için kasıtlı söylenmişti henüz kürtaj olmuş bir kadına. "Kürtaj ilaçların kafa yaptı herhalde, ahahaha" tarzı bir yorumdu aklımdan çıkmıyor. "Ne biçim bir insansın sen?" diye araya girmiştim. Ancak bu konu öyle bir konu değil anladığım kadarıyla.
İyide o laf çocuk isteyip çocuğu olmayanlarıda yaralar .
Bu sitede hamile kalmaya çalışanlar var .üreyeniyorsunuz demek çok ağır bir laf .
Bir sürü kadını yaralar .çocuk yaşı geçmiş çocuğu olmayan kadınlar var .yapmayın böyle .belki o konuda çocuklara annelere hakaret edildi bilmiyorum ama karşılığı bu olmamalıydı.
Yok salt o konu için söylemiştim ben, yani o laf hak edilebilir bir laf haline gelmiş demek ki diye. Yoksa konu sahibinin diğer sayfalarında "Kıskanıyosun kızııaam" a bağladığını gördüm. Tepki toplaması gayet normal yani, katılıyorum size.
Ve hiç alçak gönüllülük yapmayın lütfen, sizin yorumlarınız gerçekten dolu dolu oluyor.
Ben hala niye banlanmdımİlk açıklamamda dedim Anita, öfke anında insan hedefin arkasındakileri de vurabiliyor, incitiyor bu kısımda haklısınız diye.
Rica etsem bir okuyun şu aynı alıntı ile aldığım yorumumu, tekrar tekrar yazmayayım.
Konu dışından mapus yatacağız cümleten.
CuteMom o lafi tam olmasi gerektigi gibi kullanmis valla. Acin o topigi bir okuyun. Kendilerini mutlu etmek icin anne olanalri asagilayan. Tu kaka yapan ne ararsaniz var. Hamile olmak icin ugrasanlarla bile dalga gecmisler.İyide o laf çocuk isteyip çocuğu olmayanlarıda yaralar .
Bu sitede hamile kalmaya çalışanlar var .üreyeniyorsunuz demek çok ağır bir laf .
Bir sürü kadını yaralar .çocuk yaşı geçmiş çocuğu olmayan kadınlar var .yapmayın böyle .belki o konuda çocuklara annelere hakaret edildi bilmiyorum ama karşılığı bu olmamalıydı.
Valla herkesin anası var .Annemide çok severim çok güzel kadındır..CuteMom o lafi tam olmasi gerektigi gibi kullanmis valla. Acin o topigi bir okuyun. Kendilerini mutlu etmek icin anne olanalri asagilayan. Tu kaka yapan ne ararsaniz var. Hamile olmak icin ugrasanlarla bile dalga gecmisler.
Useniyorsaniz detayini bilmediginiz konudan cimbizlanan bir kelime uzerinden yorum yapmayin lutfen. Anne olanlari vs korudu demiyorum. Yapilan vir genelleme vardi anne olarak cutemom da o genelleme icindeydi. Ve yerinde bir serzenisti.Valla herkesin anası var .Annemide çok severim çok güzel kadındır..
Şimdi okuyamam üşenirim .
Ben anlattım anlatıcağımı .o anne olamayan kadınlatı mı korudu 'üreyeniyorsunuz' diyerek
İyide o laf çocuk isteyip çocuğu olmayanlarıda yaralar .
Konuya bakıcam bir .nerden bulabilirim ?O konuda cok fazla uzerine gidildi olivia nin. Hatirladigim kadariyla evcillerin cocuklarin yerini tutabilecegi karsilastirmasi da yapilmisti. Annelere gore boyle hissetmek dogru degildi ve evcille cocuklar bir tutulmamaliydi. Direkt olarak bir hakaret hatirlamiyorum. Varsa da sonradan annelerin tepkisi yuzunden oldu. Insanlar hadleri olmayan seylere cok karisir oldu. Bu karisiklik bu yuzden.
Gideceğini hiç sanmıyorum bende.Aynen ya
Ya bide daha öncede giderim bak diye tehdit etmiş yönetimi ..
Gitmezzz asla
Birazdan yıkılmadım ayaktayım diye döner...
Konuya bakıcam bir .nerden bulabilirim ?
Evet bir de o var. O nasıl başlık ya? Hepimiz çok meraklıyız elalemin çocuğuna ve göbeğine. He canım he.Zaten konu başlığı da direk bize yönelik galiba
"Neden elliyorsunuz ?"
Elliyorlar değil
Ya gitse nerde özgüven depolayacak ..öyle bir atarlandı gitmesin zaten ..kimseye git demedik kendi gidicem gidicem dedi .Gideceğini hiç sanmıyorum bende.
Konuya donelim kizlar sanirim sicak basiniza vurdu.
KISIYI DEGIL KONUYU TARTISALIM LUTFEN?? Yani...
Yoksa ilerleme kaydedemeyiz.
Bakin size ne gosterecgim.
Su fotografa iyi bakin.
Kahire'de kadinlarin halinden bir kesit.
"Benim bedenim bana mi ait, topluma mi " diye sorun derim.
http://www.npr.org/sections/goatsan...harassment-around-the-world-what-s-your-story
Ohoooo pilav nerden girmişsin konuya. Burda beden toplumun ortak malıdır diyen mi varKonuya donelim kizlar sanirim sicak basiniza vurdu.
KISIYI DEGIL KONUYU TARTISALIM LUTFEN?? Yani...
Yoksa ilerleme kaydedemeyiz.
Bakin size ne gosterecgim.
Su fotografa iyi bakin.
Kahire'de kadinlarin halinden bir kesit.
"Benim bedenim bana mi ait, topluma mi " diye sorun derim.
http://www.npr.org/sections/goatsan...harassment-around-the-world-what-s-your-story
Hepimiz kıskanç olduğumuz için napsın uyarmak istemiş :)Evet bir de o var. O nasıl başlık ya? Hepimiz çok meraklıyız elalemin çocuğuna ve göbeğine. He canım he.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?