Neden Hep Böyle Lütfen Bakın

hayattmavisi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
158
40
18
25
İyi günler daha öncede birçok konu açtım buraya .Bugün çok kırıldığım bir olayı anlatmak istiyorum şuan öğlen arasına girdik ben son sınıf öğrencisiyim hastanede staj görüyorum sınıfımdaki arkadaşlarla sorun şuki hiç arkadaşım yok kötü biri de değilim biraz önce herkes toplandı yemeğe gidecek 3 grup şeklinde birine dedim ki bende sizinle gelsem bana dedi ki biz arkadaşımizin yanına gidecez çok kötü oldum .Sonra diğer gruba dedim onlarda bizim nerede yiyeceğimiz belli değil ki dediler .Diğer gruba ise hiç sormadım içlerinden biriyle tartismistik daha önce .Cidden hiç anlamıyorum sınıfta kimseyle 1 kişi dışında tartismadim neden böyle neden kimse benimle arkadaş olmuyor birşey yapmıyor çok kırgınım ve üzgünüm

4 sene boyunca kimseyle arkadaş olamadıysanız şu saatten sonra sizinle bir şey paylaşmak istememeleri normal değil mi? Şu anki duruma yorum yapıyorum sadece, samimi olmadığı hatta tanımadığı birini kim arkadaşlarıyla sohbet edip zaman geçireceği yemek molasında ister ki?

Dört sene boyunca sınıftan kimseyle arkadaş olamamanızın sebebini biz bilemeyiz. Onu siz bulacaksınız.

Ben sonradan geldim geçişle zaten 1 sene pandemiydi

Ben sonradan geldim geçişle zaten 1 sene pandemiydi
O zaman normal. Dört sene boyunca arkadaşlıkları devam etmiş insanların arasına girmek zor. Durumu kabullenin, zaten az bişey kalmış mezuniyete. İş hayatında sağlam arkadaşlıklar kurarsınız umarım.

Teşekkür ederim.Benim gibi sonradan gelen bir kız var onu seviyorlar arkadaşlar ama benle olmuyorlar

Teşekkür ederim.Benim gibi sonradan gelen bir kız var onu seviyorlar arkadaşlar ama benle olmuyorlar
O daha girişkendir, siz daha çekingensinizdir. İnsanlar değişik değişik.

Ben üniversitedeyken bir kız vardı aynı anda başlamamıza rağmen sınıftaki 120 kişinin hiç biriyle muhatap olmazdı. Ben arada gider yanına otururdum derslerde sohbet etmeye çalışırdım ama çok devam etmezdi. Benimle de merhaba merhabaydı anca. Dört sen öyle derse gelip tek başına oturup, kantine falan uğramadan ders bitince gitti. Değişik hatundu, o geldi aklıma. Ama o kendisi istemiyordu muhtemelen arkadaş olmak.

İnsanlar kendi yaşam tarzlarına,karakterlerine yakın,bazı durumlarda da çıkarlarına uyan kişilerle arkadaşlık kurarlar genelde.Siz bunlardan hiç birine uymuyor olabilirsiniz onlar için.Bence boşuna dert etmeyin,iş hayatına atılınca çevrenizi oluşturursunuz.

Yemekhaneye ya da nerede yemek yiyorsanız oraya gidin sınıfınızdan biri (kız ya da erkek farketmez ) yakın hissettiğiniz birinin yanına izin isteyerek biraz da mahcup şekilde gülümseyerek oturun. Başlarda yemekten konuşun daha sonra da derslerden konuşun. Hangi ilden gelmiş, yurtta mı kalıyor evde mi gibi sorular sorun. Bunu birkaç kişiye yapın derslerde de onlarla karşılaştığınızda selamlaşın hatta yanına oturun vs.. sonrasında da bir bakmışsınız arkadaş olmuşsunuz.
Size bir tavsiye daha iyi bir dinleyici ile herkes arkadaş olmak ister. Doğru soruları sorarak ve doğru tepkiler vererek karşınızdaki kişi sizin yanınızda kendini rahat hissedecek ve kolayca arkadaş olacaksınız. Ve kesinlikle depresif takılıp somurtarak durmayın çünkü cool olmuyorsunuz.

Bu arada yapılan en büyük hatalardan biri de kendinizle ilgili çok fazla detay verip(aile, din, ilişkileriniz) ileride pişman olmayın. (Üniversite de bu durumla çok karşılaştım özellikle ilk yıllarında olan kabul görmek isteyen öğrencilerde)

Son olarak şunu söylemeliyim ki bu tavsiyeleri sadece normal arkadaşlık için verdim dost yakın arkadaş için değil, o başka bir konu.

Açıkçası ben arkadaşlık ilişkilerinin bile kısmet olduğunu düşünenlerdenim.mütevazılık yapıp suçu hep kendimizde arıyoruz ama bakıyorsun en sorunlu, en kavgacı, en saçmalayan tipler bile arkadaş ediniyor.bizim hemşireler arasında vardı böyle bir tip.resmen milletin suratına şaka ayağına hatta şaka ayağına bile değil resmen hakaret ederdi.o bile gruba dahildi.aranırdı, sorulurdu.belli ki kısmetiniz açık değil bu konularda.zamanla acının hafiflemesini bekle.yapacak birşey yok.

Diğer okullarında arkada ortamların nasıldı? Oralarda aktif arkadaşlık ortamların varmıydı? Eğer varsa, sorun sende değil şu anki ortamdadır, yoksa demek ki sende bir sorun var. Önce bunu tespit etmelisin, sonra da hata nerdeyse onu düzeltmeye çalışmalısın. Kaldı ki, son senenmiş zaten okul bitiyor bundan sonra iş hayatında güzel arkadaşlıklar, dostluklar kurarsın umarım.

Bende gidip konuşuyorum ama sevmiyorlar beni .Çok isterdim arkadaşım olsun diye

Teşekkür ederim önceki üniversitemde arkadaşım vardı şimdi hiç yok

Doğru diyorsunuz yüzüm gülmedi bu konuda

Çok teşekkür ederim uygulayacağım bunu

Ay lisede ben sınıfa sonradan dahil olmuştum. Gerizekalı bir kız arkadaşım bana kafayı takmıştı. Sınıfta onun yüzünden ciddi akran zorbalığı yaşadım. Lise hayatım kabus gibi geçti. Üniversitede öyle olacak diye çok korktum. Yani bu benim kaderim mi acaba dedim, çok şükür ki çok iyi dostluklar edindim. 10 senedir asla bağ koparmadigimiz hatta eslerimizi tanistirip artık ailece görüştüğümüz tatile gittiğimiz dostluğa evrildi. İnşallah sizinde öyle ortamlarınız olur. Hiç uzulmeyin az kalmış bitmesine

Burada arkadaşı olmayan herkese kocaman sarılmak istiyorum.
Not . Tek arkadaşim kız kardeşlerim kuzenlerim. Birde kadınlar kulübü bayanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…