Neden hep evdesin

Bugün bi iş arkadası sen neden hep evdesin dedi. Aslen bu şehirli olduğum için ailem de bu şehirde yasadıgı için garip gelmiş.
Halbuki bir şey de anlatmadım özel hayatımla ilgili. Neye dayanarak sordu bilmiyorum.
Boğazıma bi yumru oturdu.
Yoo o nereden çıktı görüşüyorum sadece paylaşmıyorum sosyal medyada dedim ama yalan.
Bi de pandemi de sosyalleşmekten çekiniyor insan dedim üzerine.

Beni sosyal hayatımda hiç görmemiş hiç tanımamıs biri bunu niye nasıl söyledi söylemesine nasıl izin verdim bilmiyorum. Sanki alnımda yazıyo.

Evet abim dayılarım kuzenlerim amcam yengem çoğu akrabam hayatta ama öyle berbat bi aile ilişkimiz var ki bayramlarda bile görmüyorum. Annem haftada bir iki arar sadece.

Şuan hatırladım eniştem ve halam da var. En son babamın ölümünde gördüm 2013 de.

Saçma gelebilir ama niyeyse acayip üzüldüm. Ben iyi idare ettiğimi düşünüyordum ama yalnızlığım baya belli oluyormuş.
O kadar isterdim ki sağlam bi ailem olsun dağ gibi.

Sadece yazmak istedim. Çünkü başka anlatacak kimsem yok.
Konudan bağımsız sevgiliniz vardı. Devam ediyor musunuz? Mutluluğu buldum diyordunuz

Deseydin keske "senin gibi baskalarini takip edip kimin evde kimin olmadigini analiz etmiyorum"
Luzumsuz insanlarin hayatimizda olmasi ne gicik. Sanane yani, belki ben yalnizlikla mutluyumdur dimi, veya yalnizligim kaderimdir illa tuz basacaklar.

Hayat bu yaaa bazen evdesindir bazen disarda.Bunun bir standarti yok bence..Pandemi de insanlari eve iyice bagladi...o da ayri bir konu ama...Bir ara bir sosyaldik bir sosyaldik..Hooopp hepsi ne oldu?hayal?Simdi sevdigimiz hangi kimseyi gorebiliyoruz ?hiiccc.insan eve alisinca canin kimseyle gorusmek istemiyor.Gorusmeye de baslayinca herkesi kaybettin gibi geliyor...Yasamak bir tuhaf zaten..
Bence cok takilmayin...Orta karar hersey bence

evde olmayan sanki habire akraba gezmesine mi gidiyor? onun oyle demesinin de mantigi yok sizin alinmanizin da..
sosyallesmeyi sevip sevmemekle ilgili bir durum.. ben az insan gormeyi severim. evimde, kendimle mutluyum.. bana oyle bir soru soran olsa fena bozarim. her gun bar cafe, sinema, avm gezmek cok mu matah bir sey? bence bu sorunun neden brokoli sevmiyorsun sorusundan farki yok.. zevklerle renkler tartisilmaz..

Ben sosyal biriyim ama aynı sehirdeki teyzemi halalarimi görmeyeli yıllar olacak, aynı apartmandaki akrabama bile ev oturmasına gittiğim belki ikidir,belki üçtür (geçen on yılda) aynı sehirdeki canım ablamı bile pandeminim basindan beri iki kere gördüm, kuzenlerim desen işte yillardir hiç görmediğim de var, yilda birkaç kere gördüğüm de.
Yani bunun sosyallikle bir alakası yok ki
Alt tarafı akraba... Kendi çevrenizi kendiniz oluşturun derim ben
Yani akraba oturmasına gideceksiniz de ne olacak sanki, ne sıkıcı... Arkadasiniz yoksa ve hep evde durmaktan sıkılıyorsaniz kendi başınıza gezin... benim kuzenim kirklarina gelecek,bekar. Pandemi nedeniyle haftada birkaç gün çalışıyor. Kalan gunlerde sergileri kovalıyor, acilisalra davetlere giidyor, aktif kitap kuluplerine katılıyor, bin sayfalık kitaplar hakkında konunun uzmanlarıyla söyleşilere giriyor, tiyatroya gidiyor...ve bunların neredeyse hepsini tek başına yapıyor çünkü tüm arkadaş çevresi evli çocuklu, sanat galerisi gezemeyecek insanlar. Gayet de mutlu. Yine tek başına Afrika ülkelerine,avrupaya gitmişti turla. Ki hiç marjinal biri değil, gayet muhafazakar yaşam tarzını benimsemis,kendi halinde bir kadın.. ben de çevrem geniş olmasına rağmen tatillerde kimsenin nazıni ve fotosunu çekmek istememem sebebiyle tek geziyorum mesela. Hem de turla da değil,öyle bir basima... Heykel kursuna falan yazılmıştım yine tek başıma...8 Mart eylemlerine katilirim,yine tek başıma... Yani canım kendim ile sosyalleşebiliyorum. Zor bir sey değil ki.
Sosyalleşmek için,evden çıkmak için hic kimseye ihtiyaciniz yok. Eğer sizi mutsuz eden şey eve tikilmaksa tek de sosyalleşebilirsiniz.

Bugün bi iş arkadası sen neden hep evdesin dedi. Aslen bu şehirli olduğum için ailem de bu şehirde yasadıgı için garip gelmiş.
Halbuki bir şey de anlatmadım özel hayatımla ilgili. Neye dayanarak sordu bilmiyorum.
Yoo o nereden çıktı görüşüyorum sadece paylaşmıyorum sosyal medyada dedim ama yalan.

Beni sosyal hayatımda hiç görmemiş hiç tanımamıs biri bunu niye nasıl söyledi söylemesine nasıl izin verdim bilmiyorum. Sanki alnımda yazıyo.

Evet abim dayılarım kuzenlerim amcam yengem çoğu akrabam hayatta ama öyle berbat bi aile ilişkimiz var ki bayramlarda bile görmüyorum. Annem haftada bir iki arar sadece.

Şuan hatırladım eniştem ve halam da var. En son babamın ölümünde gördüm 2013 de.

Saçma gelebilir ama niyeyse acayip üzüldüm. Ben iyi idare ettiğimi düşünüyordum ama yalnızlığım baya belli oluyormuş.

Çok iyi anlarım bu durumu babam yoğun bakımda yatarken hastaneye gittiğimde defol git demişlerdi kardeşleri. İyi olur sanıyosunuz onlar sizin akrabanız kendi kanınızdan ne zarar gelebilir ki? Ama bi bakıyosunuz yardıma ihtiyacınız varken dahi en önce onlar yoklar

Ben sosyal biriyim ama aynı sehirdeki teyzemi halalarimi görmeyeli yıllar olacak, aynı apartmandaki akrabama bile ev oturmasına gittiğim belki ikidir,belki üçtür (geçen on yılda) aynı sehirdeki canım ablamı bile pandeminim basindan beri iki kere gördüm, kuzenlerim desen işte yillardir hiç görmediğim de var, yilda birkaç kere gördüğüm de.
Yani bunun sosyallikle bir alakası yok ki
Alt tarafı akraba... Kendi çevrenizi kendiniz oluşturun derim ben
Yani akraba oturmasına gideceksiniz de ne olacak sanki, ne sıkıcı... Arkadasiniz yoksa ve hep evde durmaktan sıkılıyorsaniz kendi başınıza gezin... benim kuzenim kirklarina gelecek,bekar. Pandemi nedeniyle haftada birkaç gün çalışıyor. Kalan gunlerde sergileri kovalıyor, acilisalra davetlere giidyor, aktif kitap kuluplerine katılıyor, bin sayfalık kitaplar hakkında konunun uzmanlarıyla söyleşilere giriyor, tiyatroya gidiyor...ve bunların neredeyse hepsini tek başına yapıyor çünkü tüm arkadaş çevresi evli çocuklu, sanat galerisi gezemeyecek insanlar. Gayet de mutlu. Yine tek başına Afrika ülkelerine,avrupaya gitmişti turla. Ki hiç marjinal biri değil, gayet muhafazakar yaşam tarzını benimsemis,kendi halinde bir kadın.. ben de çevrem geniş olmasına rağmen tatillerde kimsenin nazıni ve fotosunu çekmek istememem sebebiyle tek geziyorum mesela. Hem de turla da değil,öyle bir basima... Heykel kursuna falan yazılmıştım yine tek başıma...8 Mart eylemlerine katilirim,yine tek başıma... Yani canım kendim ile sosyalleşebiliyorum. Zor bir sey değil ki.
Sosyalleşmek için,evden çıkmak için hic kimseye ihtiyaciniz yok. Eğer sizi mutsuz eden şey eve tikilmaksa tek de sosyalleşebilirsiniz.

Bu dediklerinizin cogunu yapıyorum bu yaz defalarca tatile çıktım yalnız. Ama benimki mecburiyetten yalnız çıkılan bir tatildi. Kimsenin fotografını çekmemek, nazını çekmemek yasa kafa dinlemek için değil. Birine yalnız gittiğimde üzülmedim keyifliydi kafa dinledim ama diğerlerine yalnız giderken üzüldüm mesela. Gırgır şamata kuzen arkadaş vs olmasını dilerdim.

Bu dediklerinizin cogunu yapıyorum bu yaz defalarca tatile çıktım yalnız. Ama benimki mecburiyetten yalnız çıkılan bir tatildi. Kimsenin fotografını çekmemek, nazını çekmemek yasa kafa dinlemek için değil. Birine yalnız gittiğimde üzülmedim keyifliydi kafa dinledim ama diğerlerine yalnız giderken üzüldüm mesela. Gırgır şamata kuzen arkadaş vs olmasını dilerdim.
Yok muydu seninle gelebilecek birileri

bunun için bu sözler size koymuş zaten

yani arkadaş olmak istiyorsanız belki de bu kişinin bir adımıdır bu

aslinda bu durumdan memnun olsaniz arkadasiniza alinmazsiniz, en fazla ne densiz der gecersiniz,
ama anlasilan siz de bu durumdan memnun degilsiniz.

O zaman sosyallesme ve arkadas edinme yonunde biraz calisacaksiniz.

Ornegin komsularla sosyallesmek bir yontemdir (kk nin tek komsuculuk seven insaniyim sanirsam :KK47: ),

spora, hobi kursuna, yuruyus trekking derneklerinin etkinliklerine katilmak da bir yontemdir,

sosyal medyada aktif olmak sandiginizdan daha cok ise yarayabilir (ozellikle cocuklarim kucukken katildigim anne gruplarinin fiziksel etkinlikleri de cok oluyordu o sekilde bir iki tanidik edinmistim)

KK memleketim, kilo verme yarisma takimlari, gunlukleri falan da yine bir yontem, eskiden memleketim gruplarinda tanisalim toplantilari falan olurdu, simdi olmuyordur tabi.

aklima muhtemelen gelmeyen zibilyon baska yontem... Artik hangisi size uyuyorsa, hangisi sizi memnun edecekse deneyin, denemekten zarar gelmez emin olun.

Kendisi hep neredeymiş bir sorsaydınız. Veyahut bu onu neden bu kadar ilgilendiriyormuş. Çalışan insan sürekli işte olur benim bildiğim eve gelince şükreder bir ohh çeker. Çalışma koşullarınız nasıl bilmiyorum ama... kendisi yedi yirmi dört partileyip eğleniyor muymuş. Neden sorusu iletişime ket vuran bir şey zaten. Bilimsel olarak kanıtlanmış. Direk yargılayıcı olduğu için karşı tarafı savunma moduna geçirir.

Sizi o kadar tanımadığından bahsetmişsiniz. Afallayıp üzüldüğünüz için konuşamamışsınız. Kimsenin sizi üzmeye hakkı yok. Korkmayın, dışardan nasıl gözükürseniz gözükün sizi sizin kadar tanıyan olamaz ki. Evdeyseniz de bu bir eksiklik miymiş. Öyleyse o onun düşüncesi... belli ki dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden boş, düşüncesiz biri.. buda benim düşüncem. Bir iki dışarı çıksanız bu sefer de neden hep dışardasın derler. Bazı insanlar böyle maalesef. Kendi yaptığına hiç bakmaz, başkası ne yapsa tuhaf gelir. Cahillik işte.

Ocak ortasında doğum yaptım o zamandan beri sadece çocuk için doktora gittim 9 aydır. Normalde aşırı sosyalim ama korona var arkadaşınız takmıyor herhalde. Herkesle dışarıda görüşmek ve sosyal medyada paylaşmak zorunda değilsiniz. Arkadaşlarımla Ve ailemle sık sık telefonda görüşüyoruz bu şartlarda bu kadar oluyor. Sen ne yapıyorsun deseydiniz iki cafede fotoğraf paylaşınca sosyal olunmuyor. Aile için olan kısmı da düşünmeyin sizin yalnızlığınızı kim paylaşırsa aile odur. Bazen insan olmaz kedisi kitapları olur. Bazı kişiler aileden bile olsa gölge etmesinler başka İhsan gerekmez

Eklentiler

• 7F9F8ED4-B596-4C72-9913-35179C3A5008.webp
    7F9F8ED4-B596-4C72-9913-35179C3A5008.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 18
aslinda bu durumdan memnun olsaniz arkadasiniza alinmazsiniz, en fazla ne densiz der gecersiniz,
ama anlasilan siz de bu durumdan memnun degilsiniz.

O zaman sosyallesme ve arkadas edinme yonunde biraz calisacaksiniz.

Ornegin komsularla sosyallesmek bir yontemdir (kk nin tek komsuculuk seven insaniyim sanirsam :KK47: ),

spora, hobi kursuna, yuruyus trekking derneklerinin etkinliklerine katilmak da bir yontemdir,

sosyal medyada aktif olmak sandiginizdan daha cok ise yarayabilir (ozellikle cocuklarim kucukken katildigim anne gruplarinin fiziksel etkinlikleri de cok oluyordu o sekilde bir iki tanidik edinmistim)

KK memleketim, kilo verme yarisma takimlari, gunlukleri falan da yine bir yontem, eskiden memleketim gruplarinda tanisalim toplantilari falan olurdu, simdi olmuyordur tabi.

aklima muhtemelen gelmeyen zibilyon baska yontem... Artik hangisi size uyuyorsa, hangisi sizi memnun edecekse deneyin, denemekten zarar gelmez emin olun.

Kader yazımda bi sıkıntı var çekim yasası evrensel yasa düşünce gücü psikologlar neler neler üzerine çalıştım.
Tıkanıp kalıyorum bir yerde arkadas ediniyorum bir konumda bahsettim ailesine etrafına kardeşim diye tanıtan arkadasım evlendikten sonraki hafta görüşmeyi kesti hiç neden diye bile sormadım bir yıldır görüşmüyoruz.
Böyle iki üç üzücü tecrübem var o konuda da basarısızım biraz.

Aile birliğini düzende tutmak için kuzenlerle iletişimde kalmak için baya çaba sarfettim tek taraflı çabayla olmuyor. Şimdi tamamen iletişimsiziz. Keşke ugrasmasaydım diyorum hayal kırıklığı olmazdı.
Sihirli bi değnek olsa etrafım sevdiğim insanlarla dolsa filan..

Ben uğraşmasam

Abartmamiş misiniz? Hakaret etmemiş, çok özel biseyde sormamiş.
Soru gereksiz ve kendisini ilgilendirmiyordur o ayri, sizin bu konuda içsel sıkıntılariniz olmasa evcimen bir insanim der gecerdiniz bu kadar rahatsiz olup sorgulamazdiniz uzunca.

Biraz sosyalleşmek için akrabalarla goruşmeniz gerekmiyor hem. Korona oldugundan dolayi eskisi gibi gezilmese de eve kapanacak bir durum yok şuan. Acik havada parkta, korularda yuruyuşler yapilabilir. Durumunuzdan siz de rahatsizsiniz belli ki biraz cikin hava alin.

Kendisi sokakta yasiyor heralde ,yahu sosyal hayat mi kaldi? pandemiyi duymus mu arkadas?herseyi gectim biraz ice donuk biraz sakinlik seven insana evde elektronik kelepcelenmis kapali cezaevindeymis muamelesi yapiyorlar sinir oluyorum ,hayir evde ne batiyorda kendilerini sokaklara atiyorlar biz bunu sorguluyormuyuz?yooo ,gezme tozma zevk meselesi herkesin damak tadinin farkli olmasi gibi birsey bence

Biri bana ayni soruyu sorsa, baska nerde olacaktim derim? Bunu soran kisinin zaten iyiniyetli oldugunu dusunmuyorum, o yuzden uzerinde bile durmam. Ben de hep evdeyim, ve hayatta en huzur buldugum yer evim.( sadece su donemde eve tahammulum yok, hamilelik bulantilarim yuzunden ilk defa evimden cok sogudum, her yeri kokuyor dayanamiyorum😥)

Arkadaşlarınızı falan da sormuş olabilir ama siz bu konuya üzüldügünüz için içerlemiş olabilirsiniz.Öylesine sormuştur siz kendinizi yalnız hissettiğiniz için onun anladığını düşünmüşsünüzdür

Back
X