Neden hiç kimse evlilik çok güzel demiyorrr!!!!!!!!

Sevgili arkadaşım; sevdiğin insanla birlikte olmak güzel ama her güzelliğin bir bedeli var. Olay sadece 2 kişinin birlikte olması değil aileler ve kültürler de evleniyor. 3 yıllık evliyim. Sana nerden başlayıp neyi anlatayım. Sen ne kadar iyi niyetli olursan çevre seni o kadar kullanıyor. Üstelik kimseyi mutlu da edemez yıprandığınla kalırsın. Konuşmak çare olmaz, içine atar hasta olursun. En kötüsü ise heyecanını kaybeder gece gece oturur bu yorumu yazarsın.
Evliler bekarlara özenir, bekarlar evliliğe sahi ne zaman mutlu olmayı öğreneceğiz.
Benim nacizane tavsiyem; olabildiğince geç evlenmek yönünde. Önce kariyerinizi yapın, hayata iyice doyun.
Güzel bir güne uyanmak dileğiyle...

Herkesten daha değerli demiş canım. Hepsinin yeri ayrıdır neden illa bir sıraya koyma gereği duyulur ki? Bu benim için bu ters bir düşünce.
Im yani eşimin herkesden değerli olması annemin babamın değerini düşünmüyo, eşimin değerini arttırıyor da. Bence eşim için bir sıralama gerekli. Ama anladığım kadarıyla göreceli bir kavram.
Peki sizden daha çok annesine değer veren bir eş mi isterdiniz ? Ilk günler en büyük korkumdu. Tüm hayatınızı bütünleştirdiğiniz insanın en değerlisi olmak istiyor insan...
Mesela annem için babamdan daha değerli bişey yoktur yani :)

Doğru insanla olmadığımız için

Evlilik çok güzel tam bana göre düzen kendi evin kendi düzenin kendi eşyaların eşin falan ama doğru insan şart

10 yıl oldu ben evleneli hala doğru insan mı ki bu diyorum daha doğrusu olabilirdi acele karar vermemek lazım o evlilik bi anda cehennem hayatına dönebiliyor

Aynı karakterde insanalar anlaşamıyor ayrıca

Ben teraziyi eşimde terazi ikimizde inatçıyız ikimizde kararsızız ikimizde sinirliyiz ikimizde kıskancız ikimizde küseriz falan bir karakter baskın olmamalı kavga kıyamet yuvarlanıyoruz işin acı tarafına ayrılamıyoruzda trajı komik bi durum öyle bi tılsım var ki yılların alışılmışlığımı hatrımı yada sevginin gücümü bilmiyorum ayrıda kalamıyoruz bir arada da yiyişiyoruz

Mesela kavga ediyoruz sonra laf sokucam ya çekip öpüyo o an unutuyorum niye kızdığımıda

Dengesiz dengesiz gidiyo

Eşim ben sensiz yapamam diyo
Ben onsun yapabilirmiyim bilmiyorum hiç çok ayrı kalmadık

Herkesmi böyle bilemedim

bence evlilik güzel bütün bekarlara tavsiye ederim ...ne ekersen onu biçersin atasözünüde hatırlatmak isityorum :9

Im yani eşimin herkesden değerli olması annemin babamın değerini düşünmüyo, eşimin değerini arttırıyor da. Bence eşim için bir sıralama gerekli. Ama anladığım kadarıyla göreceli bir kavram.
Peki sizden daha çok annesine değer veren bir eş mi isterdiniz ? Ilk günler en büyük korkumdu. Tüm hayatınızı bütünleştirdiğiniz insanın en değerlisi olmak istiyor insan...
Mesela annem için babamdan daha değerli bişey yoktur yani :)
Anne ile eş aynı kefede olamaz ki. Biri nikahlandığın insan diğeri seni dünyaya getiren insan. Mesela arkadaşlar arasında değer sırası olabilir ya da belki kardeşler arasında bile birini daha çok seviyor olabilirsiniz ama anne ile eş aynı kulvarda değil ki sıraya koyabilelim.
Eşim her birimizin de hakkını gözetsin hepimize de çok değer versin bana yeter inşallah.

Anne ile eş aynı kefede olamaz ki. Biri nikahlandığın insan diğeri seni dünyaya getiren insan. Mesela arkadaşlar arasında değer sırası olabilir ya da belki kardeşler arasında bile birini daha çok seviyor olabilirsiniz ama anne ile eş aynı kulvarda değil ki sıraya koyabilelim.
Eşim her birimizin de hakkını gözetsin hepimize de çok değer versin bana yeter inşallah.
Güzel cevap, söyleyecek bişey bulamadım şuan :)

__ATALANTE .!.:
Nişanlıyım ve çok uyumluyuz çok seviyoruz çok şükür huyu huyuma suyu suyuma uygun ama evlilikten korktum resmen hem burda okuduklarımdan hemde çevremdekiler evlilikten hiç memnun değil gibi :26::26::26::KK25::KK25::KK25: Gerçekten herkes mi evliliğin kötü olduğu kanatında :KK30::KK30::KK30:
Evlilik dodru zamanda dogru kisiyle guzeldir

cunku evliligi ozellikle bayanlar peri masali zannediyor,oyuzden cogu insan mutsuz evlilikten sogumus durumda..hayat peri masali degil ki.evlilik esler en iyi dost sirdas olduklarinda guzel..iki tarafinda birbirinin insan oldugunu unutmadigi,hatalar yuzunden edilen kavgalarin uzatilmadigi ve herseyden onemlisi iki bireyinde kendine ozgu kisisel alani ve hobilerinin oldugu zaman guzel..nisanlinla evlendigin zaman kokusmus coraplari yuzunden etrafta bagrip cagirmak yerine yakaladigin bi numuneyi burnuna tutup al bugunku aksam yemegin diyebildigin zaman guzel..yani sakayla alinmama gucenmemeyle guzel..4 yillik evliligimde bunu gordum :)

Evlilik bana hep küçücük mutluluklar için koca koca sıkıntılara katlanmak gibi geliyor

3-4 günün stresli kosusturmali geçiyor 1gunun tadini cikariyosun sonra yine dvm..
Ama evlilik diye değilde hayatin kendi boyle bi laf varya "kedi hergun kaymak yalamaz" buda boyle arada bi kuru ekmeğe talim :KK51::KK51:

dogru kisiyi bulana evlilik guzel bisey..mutlu olmk istiyosan cok fazla bisey beklemiyceksin buyuk hayaller kurmuycaksin..evlenecegin adami cok iyi tani sonunda pisman olma

Back
X