Neden insan gibi tartışılamıyor?

mesafeli

Niyetin ne?
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
2.509
3.292
158
Bir süredir bu siteyi takip ediyorum insanlardaki bu laf sokma huyunu anlamakta zorlanıyorum.

Biri bir soru soruyor ve insanlar zahmet edip yanıt yazyorlar.

Olaki yanıtlardan hoşuna gitmeyen oldu hemen onu tersliyor.Hakaret yok,kaba-saba bir ifade yok bu sözel şiddet neden?
Eğer yazılanlara tahammül gösterilemeyecekse burda niye başlık açılıyor.Binbir çeşit farkl düşünce var.Konu zaten başkasının düşüncesine tahammülsüzlük.
Bakıyorum herkes kendisi alim yanıt verdiği kişi cahil sanıyor.
İnsan bir düşünür karşımdaki kaç yaşında,eğitimi hayat deneyimi ne bilmiyorum der.
Normal hayatta asla karşısındakinin yüzüne söyleyemeyeceği şeyleri burda klavye başında döktürüyor.
Hemen saldırmalar,eski konuları karıştırıp ordan kendilerince çıkarım yapıp laf sokmaya çalışmalar.Basit sokak ağzı ifadeler,hitaplar.

Bu konuyu şunun iin açtım normal hayatta karşımızdakinin gözünün içine bakarak söyleyemeyeceğimiz şeyleri burda yazmamalıyız ayrıca kişinin kim olduğunu bilmeden tanımadan önyargılı olmamalıyız.40 yaşında iki üniversite mezunu günde 2 kitap okuyan birine 18 yaşında üniversite okumaya yeni başlamış biri sanki çocuk azarlar gibi kitap oku...gibi şeyler yazınca traji-komik oluyor.

Bu yazdıklarıma şimdi hemen beğenmiyorsan git tarzında yaklaşanlarda olacaktır.Eğer herkes böyle olsa zaten bir saniye durulmaz.Yani bu sözümden ne anlaşılsın.Yukaradaki sözüm herkese değil haddini bilmeyenlere isteyen üsütüne alınabilir ama kimsenin kullanıcı adını vermediğim için kimseye de söz hakkı doğmuyor.

Ek:Engellediğim kişilerin şehvetle yazdıkları yanıtları görmediğim için yanıt veremeyeceğim kendilerine bilgi vermek istedim.

kusura bakmayin ama deminki konudaki yorumlarinizi bi daha gozden gecirin;ne kadar tahrik edici konustugunuzun farkinda degilsiniz

ek olarakta insanlari engellemissiniz siz konusucaksiniz onlar cevap veremiycek yani?

bu arada bu konuya uzun uzadıya cevap vercek olan arkadaşların zamanına acırım, şimdiden uyarayım o yüzden. konu sahibemiz daha önceden hayırlı insanlar arıyordu, ben de ona uzuunca yardımcı olmaya çalışmıştım.
meğerse insanları saldırganlığıyla kendinden uzaklaştırıyormuş. hayırlı insan falan hikaye. onu sevmeyen insanları hayırsız olarak yaftalayıp içini rahatlatmaya çalışıyor.
hayırsız ve cahil olanlar bu kadını kıskanıyor hep.
çıkış yapıp okursun sevgili mesafeli. sen mi mesafeli, insanlar mı sana mesafeli?

kusura bakmayin ama deminki konudaki yorumlarinizi bi daha gozden gecirin;ne kadar tahrik edici konustugunuzun farkinda degilsiniz

ek olarakta insanlari engellemissiniz siz konusucaksiniz onlar cevap veremiycek yani?
Ben burda şuursuzca yazmıyorum yani ne yazdığımın farkındayım.Yani gözden geçirdim ve yazdım.
Bu nedenle bana tahrik edici konuştun demeniz yeterli değil.Madem bu konuya dahil oldunuz biraz zahmet edin ben tahrik edici ne demişim ama bunu hangi söz üzerine söylemişim buraya ekleyin.Hepbirlikte bakalım hata nerde?
Ben burada insanların kullanıcı adlarını kullanarak bir yazı eklemedim ki bana yanıt vermek durumunda kalsınlar.
Amaç atışmak olsa elbette engellemem onlar yazar ben yazarım eee sonuç?
Ben burda bu formda beni geren bir derdimi yazdım.
Yoksa bana çirkin yanıt yazanalrı engelledim bitti artık onlarla uğraşmama ,laf yetiştirmeme gerek var mı?Onlara karşı çıkarken onlar gibi davranmak doğru olur mu?

arkadasim farkindaysan ben sana hakaret etmedim.
sadece bana gore dogru olan ve gordugum seyi yorumladim,bi sakin ol
konuyada dahil olup polemige girme gibi bi kaygim yok sadece objektif olarak karsidan gorun istedim bu kadar,iyi gunler

Ne olmuş ben hala anlamadım yalnız.
Sanal ortam sonuçta niye dert ettiniz ki okumazsınız olur biter yani.

Herkesin görüşü kendine ve her doğru heryerde söylenmiyor.. Artık toplumda herkes herseyi bilir oldu.. boşverin takmayın tartışmayın sakinliginizi koruyun yoksa haklı iken haksız olursunuz.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

arkadasim farkindaysan ben sana hakaret etmedim.
sadece bana gore dogru olan ve gordugum seyi yorumladim,bi sakin ol
konuyada dahil olup polemige girme gibi bi kaygim yok sadece objektif olarak karsidan gorun istedim bu kadar,iyi gunler
Size bana hakaret ettiniz mi dedim?Neden bu cümleyi kurudunuz?
Göstermek istediğinizi ben göremedim kusura bakmayın.İyi günler.

Sanırım bir tartışma yaşadınız, ama konuyu görmedim bilmiyorum. O yüzden şimdi tarafsız bir yorum yazacağım genel olarak.
Geçenlerde bir konu açıldı, arkadaşın biri evlilik dışı hamile kalmış, konu açmış. İş burada da kalmış, bebeğin babası ölmüş falan, kızın hali perişan.
Oradan bir üye çıktı kıza o... dedi. Bir çok kişi de kızı yargıladı. Bazen sağduyumuzu, anlayışımızı kaybediyoruz cidden. O an o kızın ne hakarete, ne de yargılanmaya ihtiyacı vardı oysa ki. Zaten psikolojik durumu zayıf burada söylenenlerden aşırı etkilenmesi işten bile değil.
Sanalda yazılan bir şeye kafayı takıp kendine zarar verenlerle dolu ortalık, gazetedeki haberlere hiç bakmıyorlar herhalde.
Yani biraz daha hümanist olabilirlerdi diye düşünüyorum, birini kırabileceğini düşünüp azıcık daha usturuplu yorumlar yapılabilir sanki. Yazdığımızın önünü arkasını düşünmeliyiz bence de.
Şimdi bir de konu fake!ciler var. Bakıyorum konunun ilk yorumu fake diyen bir kullanıcıya ait. Tamam biraz günlük hayatta karşılamayacak kadar aykırı olaylar anlatılıyor bazen ama olabilir de yani. Herkesin hayatı durağan değil ki. O yüzden gerçekmiş gibi yorum yapmak en iyisi, zira gerçek ise konu sahibini incitiyoruz.
Geçenlerde ben de bir konu sahibinin fikirlerinden hoşlanmadım, ama cidden üçüncü kişilere hakaret söz konusuydu. Bu tür bir durum söz konusu olmadıkça, dişlerimizi çıkarmamız şart değil, bu kadar yırtıcı olmamalıyız. Bir hırsla ilk dakikadan yıkma amacı gütmemeliyiz yani. Böylelikle insanlar da konu açmaktan korkar hale gelmezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…