hayır yüzüm bi anda sıcaklıyo ve kızardığımı hissediyorum sonra telefon ekranına falan bakıyorum ve kızarmış oluyoYuzunun kizardigini nereden biliyorsun?
Karsindaki kisiler mi soyluyor?
bu yüzden de olabilir banada doktor yazın güneş kremi sürmeden dışarı çıkmaman gerektiğini söylemiştiBenim yüzümdeki kılcal damarlar o kadar yüzeye yakınmış ki yüzüm ondan kızarırmış. Hani derler ya sinirlenince kan beynime sıçradı diye. Hah işte o kan yüzümde toplanıyormuş. Roza varmış yani. Sıcaktan buhardan korunacak yüz. Hatta ütü, yemek yaparken bile geride durulacak. Saç kuruturken yüze dikkat edilecek. Acı, baharat gibi yoğun tatlardan uzak durulacak. Makyaj yok. Yüz temizleme diye satılan meşhur markalar kozmetik diye geçiyor. Yasak. Gerçekten doğal ve temiz içerikli ürünler kullanılacak. Güneş kremi olmadan asla çıkılmayacak ama yine kozmetik markalarının değil doğal güneş koruyucular kullanılacak.
Bunlar benim için doktorun söyledikleri. Roza teşhisi ve verdiği ürünlerle rahatladım biraz.
artık bende öyle yapıcam galibaAyy benmi actim bu konuyu acaba. Bu arada arkadaslar yanak kizarmasi falan degil bu tum yüz alinda dahil domates gibi oluyor
Damarlar yuzeye yakin diye oluyor canm. Ben girecegim ortama gore onceden basiyorum fondateni en azindan bi tık daha az kizarsa benim icin iyidir
inşallah bu sosyal fobi geçer yada psikoloğa gitmek son çare teşekkür ederim yorumun içinSosyal fobiniz var kızlar. Ayrıca sosyal fobi sadece küçük düşürülme gibi bir sebepten olmuyor. Karşındakin insanlarla konuşurken aman yanlış bir kelime söylemeyeyim aman rezil olmadan bitireyim konuşmayı ya da çok guzel kelimelerle ifade etmeliyim kendimi çok iyi konusmaliyim gibi hislerde sosyal fobi belirtisidir. Tabi bu belirtiler böyle uzar gider. Bir çaresi var mı derseniz eğer kendinizi rahat hissetmeye çalışın yüzünüzün kızardığını düşünmeyin. Herkes gibi soru sorup konustugunuzu bilin vs.
Hangi ürünleri kullanıyorsun? Bende de roza var sivilce yapıyo başa çıkamıyorum artık
Geçmiş olsun. İyi kurtulmuşsun, öyle kolay gitmez bendekilerAntibiyotik kullandım. Sivilceleri tamamen temizledi. Dr bauman gibi bir markaydı sanırım yüz yıkama sütü ve nemlendirici verdi. İçerik hatırlamıyorum. Bana iyi gelmişti.
Geçmiş olsun. İyi kurtulmuşsun, öyle kolay gitmez bendekiler
Sosyal kaygı bozukluğu gibi bir sorununuz olabilir mi?Bi kaç yıl önce başlayan ama şuan peşimi hiç bırakmayan yüz kızarmam var mesela derste bir soru soruyorum hoca cevaplarken yüzüm kızarıyor, yada bişeyi bilemediğim de şimdi bu normal diceksiniz ama bide şöyle arkadaşlarımla konuşurken bazen aileme bişey anlatırken yani yakınlarıma sohbet ederken bana kendimle ilgili bişey sorduklarında da oluyo bu durum yüzünden artık ortamlarda daha az konuşmaya başladım yada ingilizce kursuna gidiyorum mesela hocaya soru soramıyorum yüzüm kızarır diye bu beni derslerinde de kötü etkiliyor. Artık günlük yaşantımı çok etkilemeye başladı. Normalde kendimi çok seven bir insanım ama artık kendimden nefret ediyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz? Bide eklemeyi unuttum hiç bir şekilde utanmıyorum zaten öyle bi durumda olmuyo sadece bian da yüzüm sıcaklıyo o anda kızardığımı anlıyorum.
İnşallah canım. Neler çekiyorum en iyi sen anlarsın. Bide aciyo uçuk gibi yüzümü yikayamıyorum. Senin gittiğin güzellik merkezi nerdeydi acaba. Istanbulsa özelden yazar mısın.Çenem morarmıştı sivilceden o kadar çirkindim ki. Çenem, alnım, yanaklarım. Annem gördü birisi mi vurdu diye panikledi. Ağrılıydı. O benim kırılma noktamdı. Düğüne tam onbeş gün kalmıştı. Makyajın kapatmasını bırak daha beter yapacaktı. O güne kadar iki farklı doktora gittim. Verdikleri kremler daha beter yaptı. Ağlaya ağlaya bir güzellik merkezinin cilt doktoruna gittim. Muayene, ilaçlar ve dr bauman ürünleri toplamda 550 lira tuttu. Düğünde yüzüm pürüzsüzdü. Doktor çok iyi teşhis koydu ve doğru ilaçları verdi. Yani bendekiler de kolay gitmedi.
Umarım şifa bulursun
Çok teşekkürler. Bu artık hayatımı cok kotu etkiliyor cunku normal konuşmayı beceremezken mesela hayatımda rahatsız oldugum seyleri bile ifade edemiyorum. Örnegin görümcem cocuklarla oynamaya sureklı bizim eve gelıyor. Rahatsız oluyorum ama 3 kelimeyi bir araya getirip söyleyebilmek için bile 3 gundur içimde prova yapıyorum. Oda şakayla karışık " artık sizn oyun alanınız kendi eviniz bende biraz kafa dinleyeyim"demek. Ama eminim bu cumleyi bile tamamlayamayacagım ve kıpkırmızı olacağım. Halbuki söylesem rahatlatlıycam
Bir defa sizi rahatsız eden şeyleri baskalarina dillendirdiğinizde geri kalanının çorap söküğü gibi geldiğini farkedip daha önce neden bu şekilde zorlanmisim diye kendinize hayret edeceksiniz. Sadece bir defa söyleyin gorumcenize rahatsizliginizi. Ve bazı şeyleri soyleyeceginizi önceden planlayinca soyleyemiyorsunuz o yüzden plansız bir şekilde o an aklınıza geleni pat diye söyleyin daha az gerilmiş olursunuz ve bunu bir kaç defa yapınca başkaları sizin yanınıza gelmeye bile çekinir hale gelecek.inşallah bu sosyal fobi geçer yada psikoloğa gitmek son çare teşekkür ederim yorumun için
Tamam çokkk teşekkür ederimBir defa sizi rahatsız eden şeyleri baskalarina dillendirdiğinizde geri kalanının çorap söküğü gibi geldiğini farkedip daha önce neden bu şekilde zorlanmisim diye kendinize hayret edeceksiniz. Sadece bir defa söyleyin gorumcenize rahatsizliginizi. Ve bazı şeyleri soyleyeceginizi önceden planlayinca soyleyemiyorsunuz o yüzden plansız bir şekilde o an aklınıza geleni pat diye söyleyin daha az gerilmiş olursunuz ve bunu bir kaç defa yapınca başkaları sizin yanınıza gelmeye bile çekinir hale gelecek.
Evet psikolojik destek veriliyor ama bunu insan kendi başına da halledebilir.
Sevmedigim insanlara bişey anlatırken beni de ter basıyorduBi kaç yıl önce başlayan ama şuan peşimi hiç bırakmayan yüz kızarmam var mesela derste bir soru soruyorum hoca cevaplarken yüzüm kızarıyor, yada bişeyi bilemediğim de şimdi bu normal diceksiniz ama bide şöyle arkadaşlarımla konuşurken bazen aileme bişey anlatırken yani yakınlarıma sohbet ederken bana kendimle ilgili bişey sorduklarında da oluyo bu durum yüzünden artık ortamlarda daha az konuşmaya başladım yada ingilizce kursuna gidiyorum mesela hocaya soru soramıyorum yüzüm kızarır diye bu beni derslerinde de kötü etkiliyor. Artık günlük yaşantımı çok etkilemeye başladı. Normalde kendimi çok seven bir insanım ama artık kendimden nefret ediyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz? Bide eklemeyi unuttum hiç bir şekilde utanmıyorum zaten öyle bi durumda olmuyo sadece bian da yüzüm sıcaklıyo o anda kızardığımı anlıyorum.
Bilmiyorum ki :/Sosyal kaygı bozukluğu gibi bir sorununuz olabilir mi?
teşekkür ederiimBir defa sizi rahatsız eden şeyleri baskalarina dillendirdiğinizde geri kalanının çorap söküğü gibi geldiğini farkedip daha önce neden bu şekilde zorlanmisim diye kendinize hayret edeceksiniz. Sadece bir defa söyleyin gorumcenize rahatsizliginizi. Ve bazı şeyleri soyleyeceginizi önceden planlayinca soyleyemiyorsunuz o yüzden plansız bir şekilde o an aklınıza geleni pat diye söyleyin daha az gerilmiş olursunuz ve bunu bir kaç defa yapınca başkaları sizin yanınıza gelmeye bile çekinir hale gelecek.
Evet psikolojik destek veriliyor ama bunu insan kendi başına da halledebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?