Neden iyi olmak itibar kaybı icin bir sebep oluyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaçırdığınız bir nokta var. İyilik fiil olması bakımından -eğer olumlu sonuç getiriyorsa- her zaman itibarlıdır.

İyiliği yapansa ikiye ayrılır. Yapabildiği için yapan, -bunu demek istemiyorum ama başka nasıl ifade edeyim bilemedim- güçlü olan. Yani onay ihtiyacından yapmayan.

Birde sevilme, takdir ve onay ihtiyacı ile yapan ikinci türden iyi insan vardır ki; fırsatçı ve uyanık birisi bu kişiye beklediğiniz itibar payesini vermez. Yaptığı iyiliğe de itibar etmez malesef.

Anlattığınız şekli ile iyi olmaktan ziyade fazla verici ve fazla fedakarsınız. Teyze buna dair bir atıf yapmış. Yoksa dengesi iyi kurulmuş iyi insan olmak itibar kaybı sebebi değildir.
Kendi cocugu tarafindan kotu davranildigina gozunuzle sahit oldugunuz yasli bir kadin yardim istediginde iyilik yapmayi gereginden fazla vericilik ve çop olarak degerlendiriyorsaniz umarim yakinlarinizdan bir sebeple yardim alamadiginiz bir zamaninda yardima ihtiyaciniz olmaz, ayrica benim annemle babam sehir disinda abimle ilgili ozel durumlardan oturu onlara da yardim edenler oluyor ve annemler arkalarindan, iki cocugum daha var ama enayiler nasil da bize iyilik yaptilar demiyorlar cunku neden desinler karakterli insanlar

Yiiooooo yoneticilere kadar ayar veriomus ayyy hicbiriniz tam okuyamiyorsunuz, sen de kara tahtaya!
Siz mobbinge ugradiginizda hakkinizi aramak yerine "peki efendim" diyorsaniz herkes oyle yapmak zorunda degil aa dogru ya brkki de calismiyorsunuz ve sabahtan aksama kadar eltinizle kavga ediyorsunuz

İyi de bu anlattığınız hikaye iyilik değil ki, tabiri caizse enayilik. Yaşlı kadın sizi kullanmış, bunu ben bile kullandıysam başkaları neler yapar diye kendince uyarmış.
Cocugunun kendisine kotu davrandigini gozunuzle gordugunuz yasli biri yardim istediginde yardim etmek enayilikse, umarim hayatta hic yardima ihtiyac duymazsiniz da siz istediginizde de baskalari neden ona yardim edip enayilik yapayim ki demez hayata nasil bakiyorsunuz anlayamadim

Konunuz gerçek mi yoksa 21 Haziran konunuzda bahsettiğiniz gibi bu da bir hayal mi ?
Uzun yıllardır hayallerde yaşıyorum.

Gerçekliğe geçiş yapamamışsın anlaşılan tedaviye devam et

Alıyor merak etme ama daha devam etmesi lazım

Aslında burası tam olarak öyle bir yer

Kalbi kotu olanin kim oldugu gayet belli oluyor sacilan fesatliktan, burasi senin eltine gorumcene ve anlasamadigin kaynanana kusamadigin ofkeyi kusma yerin degil, gayet de duzgun ve dogru yazdim, senin hayata bakisinda ve kavramlari ayirmada problemin var, sen once kendi kelimelerine bak da sinra baskasinin kelimelerine laf et, yazilani anlayamadan alakasiz seyler yazip nasil bir cevap almayi bekliyordun, kaynananin gostermedigi sefkati gostereyim senin saldirganligini mi pis pislayayim? Derler ki tukurduysen yalamayi bileceksin, istedigimi yazayim ama cevap alinca owww kalbinin ekmegi...

Rol yapmaktan vazgececekseniz konuşmaya devam edelim,boyle zevkli olmuyor. Kendiniz olun.

Ayrıca kara tahta nalaaakaaa?
Kara tahta mi kaldı pff!
Valla sizin oradan baslamaniz, oraya kadar gitmeniz lazim, hatta belki daha gidip tasi tasa surterek atesi bulmayi da kesfetmeyi dusunebilirsiniz, zira yazilanlardan uygarlik seviyenizde pek parlaklik gorunmuyor.

Gerçek hayatta yapamadığı atarı bize yapmaya gelmiş hassas kalp
Gercek hayatta kimin nasil yasadigindan bu kadar emin olduguna gore kendin o sekilde davraniyorsun anlasilan, gercek hayatta insanlarin yuzune karsi boyle terbiyesizlik edepsizlik yapabilecek cesaretin var mi cok merak ettim terbiyesiz fesat

Hacı ne anlatıyorsun sen ya tamam tamam en ponçik iyi kalpli sensin makale yazma yeter

İyi de siz bu konuşmayı, eski ev sahibinizi de tanıyan nakliyeciyle yapmışsınız. Size tavsiye veren de nakliyeci. Nakliyeci sizden hangi ara iyilik istedi de adama iyilik yaptınız ?
Nakliyeciyle yapmadim, nakliye hakkinda konustugumuz esnada kadin ile yaptim, nakliyeci hakkinda konusurken soyledi dedim, nakliyeci soyledi demedim.

Hacı ne anlatıyorsun sen ya tamam tamam en ponçik iyi kalpli sensin makale yazma yeter
Tamam senin de en terbiyesiz ve gereksiz olduguna ikna olduk, enkaba saba sensin, oyle okunca da cool oluyorsun, burada zirvalama, gorumcene cemkir, yeter.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…