- 22 Kasım 2010
- 11.404
- 20.505
- 598
- Konu Sahibi bilinmeyensaati
-
Her toplumda iyi kotu vardir; ancak her toplumun genel bir atmosferi de vardirm yurt disinda daha once bulundum ve evet, calisanlara da genel olarak birbirlerine karsi da daha nazik ve guleryuzluler, yani en basitinden genel olarak yolda yururken alakali alakasiz selamlasip nasilsin deme durumu da gercek, Istanbul'da bu ortam var mi yok, ayriyeten kendisi bizzat yardim isteyen ve cocuklarinin kotu davrandigina da gozumle sahit oldugum kadinla ilgili bir seyi anlatirken, maasi vardir onun icin yapmissindir diyen topluma durduk yere guler yuz gosterseniz en basitinden adiniz o.puya bile cikar, haberlerde tcsvuze ugrayan oldurulen kadinlara neler yazildigini goruyoruz.sakin olun önce , ortada pek bişey yok iyilik yaptınız ve karşı taraf kullandı bu kadar. Norveç de ki insanların kibar olduğunu kim söyledi size ?
Elestiri ile art niyetin ve hakaretin farkini ayirt edebilseydiniz neyin ne oldugunu gorurdunuz, gercek hayattaki iyilik dizilerdeki gibi her kotugu kucaklamak degildir, kotugu kimse kucaklamaz. sizi inandirmak gibi bir umrum ve gayem de yok, uzmanla gorusmesi gereken de sizsiniz; ancak bu yozlasmis zihniyeti hangi uzman paklar onu bilemem.Nedense sizin iyi biri olduğunuza inanamadım ben çünkü ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. En ufak eleştride bu kadar yükselip sağa sola saldıran birinin önce kendine yardım etmesi gerekir. Bir uzmanla görüşmenizdw fayda var.
Öncelikle çok uzun cevaplar yazıyorsunuz sakin olun anlıyorum sizi yaptınız ve pişman oldunuz. Bitti gitti deyip atlatın derim. Burdakiler ile tartışmayin her biri tanımadığınız biri tartışacak veya uzun cümleler kuracak büyük bir şey yok.Her toplumda iyi kotu vardir; ancak her toplumun genel bir atmosferi de vardirm yurt disinda daha once bulundum ve evet, calisanlara da genel olarak birbirlerine karsi da daha nazik ve guleryuzluler, yani en basitinden genel olarak yolda yururken alakali alakasiz selamlasip nasilsin deme durumu da gercek, Istanbul'da bu ortam var mi yok, ayriyeten kendisi bizzat yardim isteyen ve cocuklarinin kotu davrandigina da gozumle sahit oldugum kadinla ilgili bir seyi anlatirken, maasi vardir onun icin yapmissindir diyen topluma durduk yere guler yuz gosterseniz en basitinden adiniz o.puya bile cikar, haberlerde tcsvuze ugrayan oldurulen kadinlara neler yazildigini goruyoruz.
Istanbul ile sinirli kalmadim ben bircok yer gordum, onu bir ornek olarak yazdim, hakaret edecek bir sey var ise cevao yazacsk bir sey de vardir, yukarida deneyim ve gozlem yazmisim, uzun yaziyorsun diyorsunuz, gorunen o ki kisa yazsam da sonuca varabilme acisindan cok sey fark etmeyecek yasim da gayet buyuk, gorunuyor ki kavrama kabiliyetinin yasla cok ilgisi yokÖncelikle çok uzun cevaplar yazıyorsunuz sakin olun anlıyorum sizi yaptınız ve pişman oldunuz. Bitti gitti deyip atlatın derim. Burdakiler ile tartışmayin her biri tanımadığınız biri tartışacak veya uzun cümleler kuracak büyük bir şey yok.
Norveç de birden selam mi veriyorlar bilmiyordum bizim burda da öyle veriyoruz birbirimize nasılsın da diyoruz. Sadece gördüğünüz İstanbul ile sınırlı kalmışsınız belki de ondandır. Ayrıca toplumun hepsi aynı değil her Güleryüze o. Denmiyor. Yaşınızın verdiği bir hırçınlık var daha sakin olup devam edin hayata artık teyze yok zaten boşverin
Hangi hayal alemi?Artık hayal aleminde yaşamayı bırakmalısın
Evet ozelllikle senin de cok ihtiyacin varTavsiyeyi yaşlı kadın vermis sermin, git kara tahtada okuma yazma ve kavrama kabiliyetini gelistir lütfen
Seni tedavi edecek guc daha cikmadi eltilerinle daha cok kavga etAlıyor merak etme ama daha devam etmesi lazım
Haklısın komşu kocakarı saçmalamış, böyle cevaplar veren bir insanın kendini kullandırmasının imkanı yok, değil ki karşılıksız iyilik yapsın. Valla kanki yazdığını anlayamayanlara saydırmışsın/ezmişsin ama zamanında üniversite sınavında derece yapmıştım, yani ösym paragraflarını anlamışım, senin yazdıklarını anlayamadım lslslsl. Lütfen laf sokarken, pardon cevap verirken görümce kaynana vs diye saydırma zira bekarım, bende hiçbiri yok. Psikologluk muhabbeti üzerinden de yürüme rica ediciim, artık eskidi. Yardıracak başka bişey bulursun sen, çirkefliğine ve yaratıcılığına güveniyorum yukarıda okuduklarımdan sonraaaKalbi kotu olanin kim oldugu gayet belli oluyor sacilan fesatliktan, burasi senin eltine gorumcene ve anlasamadigin kaynanana kusamadigin ofkeyi kusma yerin degil, gayet de duzgun ve dogru yazdim, senin hayata bakisinda ve kavramlari ayirmada problemin var, sen once kendi kelimelerine bak da sinra baskasinin kelimelerine laf et, yazilani anlayamadan alakasiz seyler yazip nasil bir cevap almayi bekliyordun, kaynananin gostermedigi sefkati gostereyim senin saldirganligini mi pis pislayayim? Derler ki tukurduysen yalamayi bileceksin, istedigimi yazayim ama cevap alinca owww kalbinin ekmegi...
Okuma yazması geri olan biri için neden bu kadar uzun yazı yazıldı anlamadım.Sifirdan kara tahtada okuma yazma ve kavrama kabiliyetinizi gelistirmeyi dusundunuz mu? Orada bir ornekleme yaptim, yani genel intiba olarak dusundugunu dusundurtecek bir davranisim olmadigi hakde neden sirf iyilik istediginde geri cevirmedigim icin oyle dusundugunu sorguladim. Rol derken? Siz is yerinizde mobbinge ugradiginizda hakkinizi aramak yerine elinizi onunuzde birlestiril peki efendim diyorsunuz sanirim, o da sizin kendi duruş diklik açınız, aksi yapilinca rol olmuyor, yaşam ve dunyaya ve hayata bakis sekli oluyor, o bir ornek, is yerinde olan baska, gunluk hayatta olan baska, insan ikisi hakkinda da cikarim yapabilir, gunluk yasantinizda alakasiz bir kisilik mi sergiliyorsunuz ya da yanlis anlasilinca umursamiyorsaniz sosyal hayatta o sekilde yasanmiyor, hayat elti gorumce iliskisinden ibaret degil.
Nakliyeciyle yapmadim, nakliye hakkinda konustugumuz esnada kadin ile yaptim, nakliyeci hakkinda konusurken soyledi dedim, nakliyeci soyledi demedim.
Okuma yazması geri olan biri için neden bu kadar uzun yazı yazıldı anlamadım.
Buradaki üslubunuza bakarak sizin iyi biri olmadığınızı söyleyebilirim.
Ayrıca insanları bu kadar azarlamaya ne gerek var? Haddiniz mi?
Akrabalık bağınız sıfır olan yaşlı kadına bu kadar yardım (!) etmeniz çok fazla. Bunları çocuğu yapmalı, siz değil. Nakliyeci az bile demiş.
İnsanlara okuma anlama konusunda geri olduklarını söylerken keşke siz de yazılı anlatım becerinizi geliştirseydiniz.Nakliyeciyle yapmadim, nakliye hakkinda konustugumuz esnada kadin ile yaptim, nakliyeci hakkinda konusurken soyledi dedim, nakliyeci soyledi demedim.
Gercek dunyayla tanisin, eltilerle izlediginiz dizilerden cikin, hakaret eden yoruma karsi tarafi kucaklayarak yaklasacak hali yok kimsenin, ben de tavsiye verdim gocunacak nir sey yok diye dusunuyorum. Su yazilanlara ne cikarin var da oyle yaklastin diyenler normal; benim tepki olarak yazdiklarim kotu, evet mukemmel bir bakis acisi, tanri insanlari boyle yasayan insanlardan korusun. Azarlayan kim acaba yorumlari bastan duzgunce okursaniz kimin azarladigini da gorursunuz, ayrica sizin de okumaniz geri, ustelik tam olarak okumadiginiz konuya atliyorsunuz hâlâ nakliyeci demis diyorsunuz, nakliyeci bir sey demedi ancak bunu bile dogru yazildigi halde anlayamadiginiza gore ne yazik ki gelistireceginiz tek sey okuma yazmaniz degil, ben yazdiklarimda az bile dedim, sizin gibi medeniyetsiz canlilara gosterdigim tepki az bile.Okuma yazması geri olan biri için neden bu kadar uzun yazı yazıldı anlamadım.
Buradaki üslubunuza bakarak sizin iyi biri olmadığınızı söyleyebilirim.
Ayrıca insanları bu kadar azarlamaya ne gerek var? Haddiniz mi?
Akrabalık bağınız sıfır olan yaşlı kadına bu kadar yardım (!) etmeniz çok fazla. Bunları çocuğu yapmalı, siz değil. Nakliyeci az bile demiş.
Dusunceyi ifade etme uslubu ve ton denen bir sey var, istiyorsunuz ki hakaret edince ayyy caniim desinler, istiyorsunuz ki kaynananizdan gormediginiz sefkati gostersinler, herkes hak ettigi cevabi aliyor, agresifligim de sebepsiz yere olusmadi, insani tahrik edip edip haksiz yere ustune gelip sonra da ayy sen agresifsin demek cok gulunc yani, makaleymis cok kisa olsa sanki size bir sey fark edecek su halinize bakinBenim anlayamadigim , bu agresif verdiğiniz makalaler pardon cevaplar nedir ? Herkes sizinle ayni fikirde olmak zorunda mi ? Size gore bu iyilik , baskasina gore enayilik , teyzenin soyledigi kimisine gore etkisiz yani bu verdiginiz cevaplar cok sacma uzun uzadiya her cevapta ayri tartisma konusu .
Iyi falan degilsiniz bence takintilisiniz konudan bagimsiz mobinge falan giirp duruyorsunuz ne alaka ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?