neden kaza yapıyorum

Bence riskli yollarda kullanma aşamasına gelmemişsiniz. Kaza yaptıktan sonra bir daha niye riskli yerlerde bindiniz ki, bu durumda uçurumlu yerlerde sürülür mü deli cesareti valla...

ilkönce cok büyük bir gecmis olsun, hiziniz sizin hataydi ama , bu hizla köpege carpma diyen ve direksiyonu cervir diyen esinizde kabahat, o köpek sizin cocuklardan kiymetlimi???? Hiz yaparken frene bazilir direksion azla kirilmaz! !

merhabalar, pratik eksikliği bence ayda yılda bir biniyorum demişsinn doğal olarak pratiğin yok yani aynalara bakmayı ihmal ediyosundur, sinyal vermiyorsundur ve başka dikkatsizlikler . Ama sürekli hemen hemen hergün arabaya atlayıp yarım saat dolaşsan bile bu kazalar olmayacaktır.

Cevabı aslında içinizde kendinizde vermişsiniz ayda yılda bir diyerek:))En azından ilk başlarda sık sık trafikte olup pratik yapmalısınız..Ve özel ders almanızı tavsiye ederim..Bence vazgeçmeyin bunları önce bir deneyin baktınız olmuyor ozaman vazgeçersiniz:)

Nasıl kazalar? Park ederken arbayı cizdirmek mi, başkalarının canına kasetmek mi? Sanki cok doğal birşeymiş gibi yazmışsınız.

Eğer pratik eksikliğiniz ya da direksiyon hakimiyetiniz yoksa özel ders almadan, tecrübenizi arttırmadan tekrar trafiğe cıkmayın. Kendi canınızı düşünmüyorsanız diğer canları düşünün.

ilkönce cok büyük bir gecmis olsun, hiziniz sizin hataydi ama , bu hizla köpege carpma diyen ve direksiyonu cervir diyen esinizde kabahat, o köpek sizin cocuklardan kiymetlimi???? Hiz yaparken frene bazilir direksion azla kirilmaz! !

Daha önce hiç köpeğe çarptınız mı? Nasıl bir kaza oluyor biliyor musunuz? Köpeğe carpmanın duvara carpmak ile bir farkı yok. Ayrıca o da can :S

Valla sizin ki cahil cesareti ben nerdeyse 10 yıldır araba kullanıyorum ama köy yolunda kullanmak biraz ustalık ister.

Arkadaşım sen ciddi misin? Köpek de bir can taşıyor lütfen bir insanla hayvanı kıyaslamayın nasıl bir zihniyet bu ya...
Ayrıca sadece frene basmak ile kaza önlenmez ama arkadaşımız nasıl bir hızla gidiyorsa frene bassa bile duramıyacak durumdaymış.

Allah korusun yaa...eşin de sen bu kadar tecrübesizken uçurum kenarındaki yolda ne diye sana vermiş anlamadım.profesyonel hocadan ders alsan iyi olur.dikkat eksiliğinde söz konusu olabilir
bir süre daha dene ama sakin ve tehlikesiz yollarda.şunu da unutma herkes herşeyi yapacak diye bir kural yok.belki de gerçekten bu konuda yeteneğin yoktur.bir insan bir işi pekçok kez deneyip de başaramıyorsa zorlamamalı.hele ki sonuçları çok tehlikeli oluyorsa.senin de başka şeylerde yeteneğin vardır.çok üzülme.paran varsa tüm taksiler senin araban derdi rahmetli eniştem

öncelikle geçmiş olsun,arabaya kısa mesafelerde ve her gün binmeli pratik yapmalısınız.

yanınızda mümkünse kimse olmasın.daha dikkatli olursunuz.

hatta arkadaşlarında dediği gibi özel ders alarak bu çok daha kolay olur.

üstelik köy yolunda hız yapılmaz!!! yol virajlıdır,HAYVAN çıkabilir,mıcıra veya tarlaya girebilirsiniz.

lütfen bilinçlenip o şekilde araç kullanınız.

ayrıca bir bayan köpeğe çarpsaydınız demiş,araçlarda böyle durumlar için FREN diye bir sistem var!!!

tarlaya girmek yada direksiyonu kırmak yanındakininde bilinçsiz ve iyi bir şöfor olmadığını gösterir.

geçmiş olsun bende 1 yıldır araç kullanıyorum ilk zamanlar çok acemiydimm yanımda sürekli birileri ile çıkıyordum nolur nolmaz diye sonra anladım ki yanımda birisi olunca ona güveniyorum biraz, aynalara bakmayı unutuyorum, vites değiştirmiyorum vs yani yanımdakinin beni uyarması bekliyor olduğumu farkettim. Sonra inat ettim tek başıma çıkmaya başladım diğer zamanlardan daha yavaş kullanıyodum fakat en azından herşeyi kendim düşünüyordum . Yani yanında birisi olunca kendini serbest bırakıyo biraz insan hızlanıyo vs. Ama tabi sana da tavsiye ediyorum demiyorum herkesin öğrenme şekli farklı olabilir sonuçta . birde ben her gün araç kullanıyorum en az yarım saatki kendimi geliştirebileyim diye

Neden kaza yapıyorum?

Bu soruyu kendinize sormalısınız.

Unutkanlığınız,dikkat dağınıklığınız,aşırı heyecanınız..... bunlardan birini yaşıyorsanız siz bilebilirsiniz,biz değil.

Önce probleminizin ne olduğunu anlayıp,eğer psikolojik bir durumsa psikiyatr a gitmelisiniz.

Ayda yılda araba kullanıyorsunuz ve köy yolunda hız yapıyorsunuz. Resmen kazaya davetiye çıkarmışsınız.
Ben iki yıldır kullanıyorum ve ilk bir yıl genelde sağ şeritten ve tenha yollardan gidip geldim. Ve her gün kullanıyorum Şimdi kendime güveniyorum.. Arabayı öğrenmenin en iyi yolu çok pratik yapmaktır.
Bir de hız yapmayın.Allah korusun şakaya gelmez bu iş.

Neden demişsiniz, acemi olduğunuz için derim.

Toplumumuzda genel bir kanı var, acemiysen 2. el araba al vura vura öğren. Hayır efendim niye vura vura öğrensin. Niye kendi canını yakarken, benimde canımı yaksın.

İçinde can taşınan hiçbir vasıta oyuncak değildir. Ama çok kullanmak istiyorum diyerek araç kullanılmaz. Karşınızdan gelen (yada yanınızdan giden) usta şoförse sizi tolere eder ama ya oda acemiyse ??? O zaman katliam gibi kaza çıkar ortaya hele de TEM'de ...

Kimse anasının karnında öğrenmedi ancak vura vurada öğrenilmez. Trafikte ama tenha saatlerde sık sık direksiyona geçin, pratik yapın. Ne kendinize ne karşıya güvenin. Bir şekilde öğrenirsiniz.

18 yıllık şoförüm, ilk aylar bebeğimi arabaya koyduğumda stresten sırtımdan ter akıyordu. Hala anlamam acemiyken çocuğunu / çocuk (yeğen vs) taşıyanı.

Son düzenleme:

''Köpeği ezip geçseydin.'' diyorsunuz yani. Umarım siz de araç kullanıyorsanız karşınıza asla bir hayvan çıkmaz. Çıkarsa ne yapacağınız belli zaten. Şunu unutmayın, insanı da hayvanı da yaratan Allah'tır. Allah'ın verdiği canı da kimsenin almaya hakkı yoktur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…