Unutmak benim için kolay değil. Her gündüz olmasa da gece rüyamdalar. Eski eşi istemek değil haksızlıkğa uğradım ve yanlarına kar kaldı her şey sıkıntım bu
kaybetmeye odaklanıyoruz toplum algını etkılıyor kaybeden zaarar goren senmısın gıbı hıssedıyorsun hatta sırf bu dusunceden kafınlar bosanamaıyor... herseh akılda bıtıyor kaybettıyse ıkı tarafta kaybettı ytakma bunu.. güçlü hissetmelisin kurtuldugunu dusun sadece..Boşanma davamız açıldı duruşma günümüz belli artık. Ağlıyorum çünkü çok emek verdim çok haksızlığa uğradım. Yıllarımı verdim anılar biriktirdim çok sevdim hayallerle evlendim. Ama iyiliklerimin karşılığı aldatılmak oldu. Bir tek dayak yemediğim kaldı. Keşke dayak yeseydim de bunları yaşamasaydım diyorum hep. Peki şöyle bir baktığımda ben sağlık problemleri yaşarken düzenimi bir türlü kuramazken rüyalarım beni rahat bırakmazken eski eş neden bu kadar mutlu ya da nasıl başarıyor parası işi eşi evi var benim ise her şeyim gitti onunla beraber adalet bu mu. Ne zaman bitecek onların mutluluğu. Boşanınca neden kadınlar daha çok şey kaybeder de erkeğe bişey olmaz?
Bana hayatimda biri cok büyük bir kac darbe vurdu. Bir kere saclarimi tararken icimden "Insallah kanserden geberir" diye bir cümle gecti. Öylece saclarimi tararken duraksadim ve kendi kendime dedim ki: Evet o insan kötü,ama sana bu kadar kötülük yapmasina ben müsade ettim ve sonucta öyle seyler düsünerek kendi insanligimdan tavit veriyorum. Yani o kötü kisi hala benden birseyler koparabiliyor. Sizdede bu kisi eski esiniz. Hala sizden yasam sevincinizi aliyor. Türklerde bosaninca erkek tarafi hemen bir arayisa giriyor yeni es icin. Kadin köpek gibi pisman olsun,davullu zurnali dügün yapacagiz modundalar. Siz bu evliligi bosanma davasinda sonuna kadar kullanin. O evlilik bu "kim daha pisman olacak" oyunun bir parcasi. Kanmayin. Hepsini kestirip atin. Allaha havale edin. Hayatinizin calinmasina izin vermeyin. Size haber tasiyanlara ciddi ayar cekin. Rahat biraksinlar. Sahte mutlulugunda bogulsun. Ama mahkemede kullanin bunu
Sizden boşanmadan nasıl yeni bir aile kurdu ki?Evlendiğimde de çalıştım şimdi de çalışıyorum biraz sil baştan başladım ama yine de tekrar başladım. Ama o yeniden bir aile kurdu kendine yeni bir eş de buldu. Fakat ben mutlu olamıyorum onun kadar
Geçen bir yazı okudum.kizlarinizin eline dantel verip temizlik yemek öğretip kayınvalidesinin gozune girsin hizmet etsin diye yetistirip köle yapacağınıza kitap okutun meslek sahibi yapın sultan olsun yaziyordu.dedikleriniz cok dogru
Kadinlar kendilerini ezdiriyor
Meslek sahibi olayim, kariyerimde ilerleyeyim hirsi olan kadin yok denecek kadar az. Kendine yatirim yapan, calismak isteyen kadin cok az. Sporumu yapayim, kendime bakayim saglikli olayim diyen kadin yok; kendini begendirmek icin cesitli sacma diyetler yapan kadinlar var.
Onun yerine yemek yapayim, bulasik yikayayim iyi hizmet edeyim KV ye gorumceye kendimi begendireyim...eee kadinlar sirf erkege kendini begendirmek icin 10 takla atiyorken erkekler nasil beyzade statusune yukselmesin?
Kadinlarin hayati evlenmeye endeksli kendi hayatlarini yasamaya degil.
Basliga cevap yaziyorum: kadinlar kendilerine deger vermiyorken erkekler kadinlara neden deger versin? kadinlar koca olsun evleneyim diye sekilden sekile giriyor adama kendini begendirmek icin. Eeeeee yani sen kendini insan olarak, birey olarak gormuyorsan adam niye gorsun hanimabla? O da bir insan sen de teoride, ama evlenicem diye adama kole cariye olursan horlandiginla kalirsin.
Ama aylar geçiyor onlar mutlu bense yuvamın yıkıldığına yanıyorum. Zaten dediklerinizi yapıyorum inanın. Ama bi saatten sonra duruyorum ve aklıma geliyor yapamıyorum ben başlayamıyorum yeniden. Hayattan zevk alamıyorumEski konunu okudum da. Kiz rusmuş. Senin evine yerlesmis filan... bu iliski ömürlük mü Allah askina bi düşün. Ilk yorumumda dedigim gibi, o adam daldan dala konacak, her cicekten bal alacak. Sen turkiyedesin, aranizda bu kadar mesafe var düşünmemen ve unutman icin. Cocugun yok. Is de bulmussun. Suslenip puslenip gezip tozup eglenmektense, hormonlarinin etkisini sevgi zanneden adami mi düşünüyorsun? Sen eger kendini toparlarsan ömürlük bir sevgi bulabilirsin yuva kurabilirsin? Ya o?
Maddi durumum çok iyi değil o dava açtı Kasım’da ilk celsede boşancaz inşallahŞu anda evlisiniz ve adam başka bir kadınla yaşıyor sanırım? Aç aldatmadan boşanma davası süründür.
Kullancam zaten elimde delillerim var teşekkür ederim verdiğiniz tavsiyeler için. Hayat bana zor geliyor anılara her şeye değer veren biri oldum her zaman anılarımı unutamıyorum o yüzden. O geri gelsin değil amacım onlar mutlu olsun Allah izin vermeyecek biliyorum benim ahımı aldıkları için. Ama ben bittim zaten hayallerim gittiBana hayatimda biri cok büyük bir kac darbe vurdu. Bir kere saclarimi tararken icimden "Insallah kanserden geberir" diye bir cümle gecti. Öylece saclarimi tararken duraksadim ve kendi kendime dedim ki: Evet o insan kötü,ama sana bu kadar kötülük yapmasina ben müsade ettim ve sonucta öyle seyler düsünerek kendi insanligimdan tavit veriyorum. Yani o kötü kisi hala benden birseyler koparabiliyor. Sizdede bu kisi eski esiniz. Hala sizden yasam sevincinizi aliyor. Türklerde bosaninca erkek tarafi hemen bir arayisa giriyor yeni es icin. Kadin köpek gibi pisman olsun,davullu zurnali dügün yapacagiz modundalar. Siz bu evliligi bosanma davasinda sonuna kadar kullanin. O evlilik bu "kim daha pisman olacak" oyunun bir parcasi. Kanmayin. Hepsini kestirip atin. Allaha havale edin. Hayatinizin calinmasina izin vermeyin. Size haber tasiyanlara ciddi ayar cekin. Rahat biraksinlar. Sahte mutlulugunda bogulsun. Ama mahkemede kullanin bunu
Bunu en çok toplum yapıyor ben de istemem boşanmış olmanın zorluklarını ama karşıma çıkıyor keşke boşanmasaydım diyorum ama olmadıkaybetmeye odaklanıyoruz toplum algını etkılıyor kaybeden zaarar goren senmısın gıbı hıssedıyorsun hatta sırf bu dusunceden kafınlar bosanamaıyor... herseh akılda bıtıyor kaybettıyse ıkı tarafta kaybettı ytakma bunu.. güçlü hissetmelisin kurtuldugunu dusun sadece..
Ben bunların hiçbirini yapmadım. Herkesle aram iyi kocam kocam diye dolaşan biri olmadım. Bakımlıyım da evlendiğimde de çalıştım. Ailem arkadaşlarım yanımda ortada kalmadım bankada çalışıyorum. Üniversite mezunuyum zaten. Demek istediğimi anlamadınız ben yeni düzen kurmakta zorlanıyorum.kadın evlendim diye işi bırakırsa hayatını sadece kocası ve çocukları için yaşarsa kendi için hiç bir şey yapmazsa kendine bakmazsa arkadaşlarıyla evlendim diye görüşmezse kısaca kendinden fedakarlıklar yaparak kendini eksiltirse boşanınca da ortada kalır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?