Neden kimse çocuğunun eğitiminden bahsetmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu vatsap gruplarındaki antipatik hırslı annelerdensiniz galiba 😃

Kendime gelecek olursak eğitim hayatını eşimle konuşup kayınvalide ve görümcemi burda gömüyorum,aile huzurumuza iyi geliyor hem adamı darlamıyorum hem günlük dedikodu ihtiyacımı karşılıyorum. Sizin seviyenizde değiliz zaar 😁

Allah allah hiç mi yaşıt cocugu olanlarla sohbet etmek içinizden gelmiyor ....sizin ortanız yok mu...illa gruplardaki hırslı annelerden mi olmalıyım cocuklarimizla alakalı fikir alışverişi yapalim illa dert akrabalardır mi dememden mi anladiniz bunu???..bekliyordum ama bu kadari pes dedirtti

Kk ya trip atmak da ne bileyim ya
Yazmayın o zaman basit
Çevrenizde çocugunuzun eğitimi için konuşacak yeterli birileri olsaydı konu açmazdınız

demekki kk ya has bir durum değil
İnsanlar canı isterse yazar bunu bu kadar dert edinmek ne bileyim

Hayattaki ilk düşüncem çocuğumun egitimi için elimden ne gelir düşüncesi...ve bunu başka bunun için didinen annelerle konusmak isterim...ne sempatik olurdu dimi başka bir konu açsaydım...neden bu kadar zormus anlamadim

Cocugunuz ilkokulda degilse( oyle bile gereksiz) nasil ders calismasi gerektigini sizin dert edinip forumda tartismaniz gerekmiyor.
Nasil ders çalişilacagini, nasil daha az vakit kaybederek soru cozebilecegini, nasil hizli okuma yapilacagini, nasil daha iyi anlayacagini annelerimiz KK'de tartişip bize anlatmiyordu. Bunlar zaten okulda, dershanede ogretilen şeylerdi.

Sizi mevcut ogretmenleriniz bu konularda tatmin etmiyorsa daha profesyonel yardimlar ve yonlendirmeler alabilirisiniz, her cocugun kendine özel yatkin olduğu şeyler var.
Çocuğunu en yakindan taniyan annedir
Bir anne olarak öteki annelerle konusma ihtiyacım gayet dogal

Hayattaki ilk düşüncem çocuğumun egitimi için elimden ne gelir düşüncesi...ve bunu başka bunun için didinen annelerle konusmak isterim...ne sempatik olurdu dimi başka bir konu açsaydım...neden bu kadar zormus anlamadim

cute küsüp gitmeseydi sohbet ederdiniz kısmet..

Israrla benim derdim vs onlarin derdi kıyasina gidiyor ve derdi kv olanlari aşagiliyorsunuz.

Benim 9ve 13yasinda kızım var,13yasindaki Harry Potter serisini okuyor ebadaki canlı yayınlara katılıyor test kitapları var ama okul açıkken ki disiplini kaybettik çok yapmıyor onlari,öğretmenler Whatshap tan ödev dosyası atıyor diye bin TL ye yazı aldık çıktı yspiyorum yine yaptiramiyorum istemiyor,
9yasinda olan boyama yapıyor tabletle oynar ablası kitap okur onu dinler onada ogretmenin âttiklarini çıktı yaptım nafile bir sayfa sonra yapmıyor,bu zamanları verimli kullanamıyoruz tam tatilde benim kizlar
Teşekkür ederim ilginiz için....
Evet bi kopukluk oldu maalesef..elimden geldigince bildiklerini unutmasin diye geriye dogru soru çözümü yaptırmaya çalışıyorum...yazıcı olayina biz de girdik maalesef...keske ogretmenlerden biraz daha tesvik edici zorlayıcı destek alabilsek aslinda tam da cocuklarin bildiklerini tekrar yapma süreci fırsata cevrilebilir...

Evet tek faaliyeti çocuğun cantasini okula taşımak olan anne profilllerimiz eminim uzmanlara danışıyorlardır...daha birbirmize danışmaktan imtina ederken

Israrla birilerini küçümsüyorsunuz.Size burda kimse yardim etmez yani umarim etmez.Bir yerden tutturur onu da alaşağı edersiniz.

Gerçekten çok ilginç bir insansınız.
Derdinizi buraya yazsanız cevap alırdınız önden saldırgan bir üslupla gelince insanın cevap yazası da gelmiyor.
Bem oğlum ufak ama okul hayatında bir sorunumuz olsa bunu önce öğretmenleri, rehber öğretmenleriyle sonrasında alanındaki psikologlarla çözmeye çalışırım. Burada uzmanlığı olmayan, eğitim durumunu bilmediğim insanlara danışmam.
Kayınvalideli konular uzmanlık gerektirmediği için burada dertleşiyor insanlar.

Evet tek faaliyeti çocuğun cantasini okula taşımak olan anne profilllerimiz eminim uzmanlara danışıyorlardır...daha birbirmize danışmaktan imtina ederken
Ne demek istediğinizi anlayamadım.İnsanları genelliyorsunuz.Bizzat benim burdan tanıdıklarım var sizin çizdiğiniz profillerin(!) içine dahil olmayan.Burda kvsinden dert yanıyor çocuğunun eğitimi ile bizzat ilgileniyor.Çok alakasız konuşuyorsunuz yani.Ha aksi olsada sizi ilgilendirmiyor.Tanımadığınız insanlar üzerinde böyle yorumlamalar yapmak haddiniz değil.

Çocuğum okula başladığında bazı problemler yaşadım gittim pedagoga ve çok güzel çözüldü problem.Yada eğitimle ilgili takıldığım bir problem olursa eğitimci arkadaşlardan fikir alıyorum.Cunku bu konular uzmanlık gerektiren konular.
Bazen de velilerle konuşuyorum.
Ama çocuğumun hastalığıyla ilgili yâda yaşadığımız olumsuz durumlarla ilgili fikir almak deneyimlerden yararlanmak için konu acıyorum.
Kitap konusunda da yâda psikogunuzun önerdiği kitapları alıyorum yada kitap sayfalarını inceleyip uygun gördüğüm kitapları alıyorum ve çok fayda görüyorum.
Ama burada konu açmıyor diye kimseyi ilgisizlikle suçlayamazsınız.

Israrla benim derdim vs onlarin derdi kıyasina gidiyor ve derdi kv olanlari aşagiliyorsunuz.
Aşağılamak için kötü söz söylemem lazim...bakış açınıza göre değişir....ben oysa ki kadınlarımızın hep kocalari kaynanalari akrabaları ile olan dertlerini yazdıklarını herkesin de bu konulara yoğun ilgi gösterdiğini yazdim ama cocukla ilgili bir iştişare yapalim dediğimde 1 2 kisi anca yazıyor...

Çocuğunuza ders çalışması için teşviği bu suçlayıcı dille yapıyorsanız çocuk da soğuyordur.
Bu yapıda çözüm bulunmaz.

Ne demek istediğinizi anlayamadım.İnsanları genelliyorsunuz.Bizzat benim burdan tanıdıklarım var sizin çizdiğiniz profillerin(!) içine dahil olmayan.Burda kvsinden dert yanıyor çocuğunun eğitimi ile bizzat ilgileniyor.Çok alakasız konuşuyorsunuz yani.Ha aksi olsada sizi ilgilendirmiyor.Tanımadığınız insanlar üzerinde böyle yorumlamalar yapmak haddiniz değil.
Işte ben o ilgilenen anneleri de konuma beklerim ki biraz bu konuyu da konuşalım

Yok kime ne durumda nasil konuşulacağını bilirim ...öncesinde açtığım konulara ilgi görememiş olmanin isyanı bu...anlayana
Kimse size cevap vermek zorunda değil.
Bunun için sitem yada isyan hakkına sahip değilsiniz.
Uzmanı olmadığım konuda tecrübem yoksa yorum yazmıyorum. Bu tercihime bu üslupla ortadan giydirmeye de hakkını yok.

Çocuğum okula başladığında bazı problemler yaşadım gittim pedagoga ve çok güzel çözüldü problem.Yada eğitimle ilgili takıldığım bir problem olursa eğitimci arkadaşlardan fikir alıyorum.Cunku bu konular uzmanlık gerektiren konular.
Bazen de velilerle konuşuyorum.
Ama çocuğumun hastalığıyla ilgili yâda yaşadığımız olumsuz durumlarla ilgili fikir almak deneyimlerden yararlanmak için konu acıyorum.
Kitap konusunda da yâda psikogunuzun önerdiği kitapları alıyorum yada kitap sayfalarını inceleyip uygun gördüğüm kitapları alıyorum ve çok fayda görüyorum.
Ama burada konu açmıyor diye kimseyi ilgisizlikle suçlayamazsınız.
Dikkat ederseniz yoğun ilgi görülen konularla ilgili müzdaribim ...kimse çocuğuyla ilgilenmiyor demedim...neyse laf yetistirmicem beni anlayip da bahsettigim konuyla ilgili konuşmak isteyene yazacağım...

Ben öğretim- ders konusunda konu açmadım ama eğitim konusunda konu açtım. Arkadaşlar gayet de yardımcı oldu sağolsunlar. 100 200 sayfa olmasına gerek yok ki bana faydalı oldu yorumlar tamam konuyu kapattım

Sizin sorunuzla ilgili fikri olmayabilir insanların. Uzman değil herles2. Yanlış bişey yazmak istemeyebilir

Görümce kv konuları ise tamamen yorum ağırlıklı tabiki rahat yazılır

Bir de sıkmayın şu çocukları ya
Bi rahat bırakın. Yaşar Kuru var pedagog instada veya facede takip edin güzel paylaşımları var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X