- 11 Ocak 2016
- 865
- 898
- 103
- Konu Sahibi Nazlican333
-
maaşlar o kadar artmıyor ama. maaşla çalışan insan lara yazık değil mi.ev sahiplerinin suçu değil ki enflasyon rakamları gerçeğin çok altında açıklanıyor ama gerçek enflasyon çok daha fazla tüfe gerçeği yansıtmıyor tüfe dediğimiz enflasyon değil mi zaten
herşeyin fiyatı üçe katlanırken ev kirası neden tüfeye göre artacak ev kirasının da ikiye katlanması çok normal
Bunu ülkeyi yönetenlere soracaksanızmaaşlar o kadar artmıyor ama. maaşla çalışan insan lara yazık değil mi.
bende şunu anlamıyorum bu yabancılarda nasıl bu kadar para varYabancılar yüzünden. Geçen Bayrampaşa'da bir Avm gittik, Türkçe konuşulmuyor. Her yer Arap.
Benim oturduğum evin sahibi Özbek. Oturum izni almak için siteden 3 ev almış.
Kendi ülkemizde biz azınlık olduk.
Bugün daha zam yapmaya bir ay varken ev sahibim arayıp kira oranlarını hatırlattı.Belki evden çıkmayı düşünürsünüz diye aradım dedi.Ben ki kirasını saat bile geçirmeden ödeyen bir insanım.Ben de evden çıkmayacağımi söyledim.Adamin derdi kiralar çok fazla arttığı için beni çıkartıp benim kiramın iki katına evi başkasına kiralamak.Ne olacak bu böyle.Kiralar neden bu kadar arttı.Bu duruma müdahale edilir mi acaba.Biz kiracılar ne yapacağız.
bende şunu anlamıyorum bu yabancılarda nasıl bu kadar para var
Dediğiniz yeri biliyorum, Forum İstanbul dimi? Evet ben de oraya ne zaman gitsem kendimi yabancı sanıyorum, biz mağazaya girsem üç-beş Türk anca görüyorum, gerisi full arap ve öyle bi alış-veriş yapıyorlar ki çantalar dolusu. Hatta bazı mağazalar onların zevkine, stiline göre ürünler getiriyor artık Forumda. Kendi ülkemizde yaşamaya çalışmaktan ve artık bizim azınlığa doğru gidiyor olmamızdan ve onların bizden çok daha iyi yaşıyor olduğunu görmekten midem bulanıyor. Hele bi de k. İst. yapılsın da doluşacak Katarlıları görün siz, herşey daha da pahalanacak.Yabancılar yüzünden. Geçen Bayrampaşa'da bir Avm gittik, Türkçe konuşulmuyor. Her yer Arap.
Benim oturduğum evin sahibi Özbek. Oturum izni almak için siteden 3 ev almış.
Kendi ülkemizde biz azınlık olduk.
Bizim paramız değersiz. Ülkede para kazanmak imkansız. Onlarda çalışan karşılığını alıyor.bende şunu anlamıyorum bu yabancılarda nasıl bu kadar para var
Evet Forum İstanbul bahsettiğim. Ordan sonra Venezia'ya gittik yakındı. Oranında farkı yoktu. Otobüslerle ortadoğulu turist geliyordu ve inanılmaz para harcıyorlar . Ben kendime en ufak bir şey alırken "cidden ihtiyacım var mı diye" sormaktan, ay sonunu hesap etmekten yoruldum. Ne iş yaptığı belli olmayan insanlar ülkemize doluştu, en güzel yerlerde tatil yapıyorlar, hesapsız harcıyorlar. Buna kim son verecek? Geçen bir arkadaşım anlattı. Fransa'daki sanırım benzine yarım euro zam yapmışlar. Halk isyan çıkarmıs. Biz koyun gibi güdülüyoruz.Dediğiniz yeri biliyorum, Forum İstanbul dimi? Evet ben de oraya ne zaman gitsem kendimi yabancı sanıyorum, biz mağazaya girsem üç-beş Türk anca görüyorum, gerisi full arap ve öyle bi alış-veriş yapıyorlar ki çantalar dolusu. Hatta bazı mağazalar onların zevkine, stiline göre ürünler getiriyor artık Forumda. Kendi ülkemizde yaşamaya çalışmaktan ve artık bizim azınlığa doğru gidiyor olmamızdan ve onların bizden çok daha iyi yaşıyor olduğunu görmekten midem bulanıyor. Hele bi de k. İst. yapılsın da doluşacak Katarlıları görün siz, herşey daha da pahalanacak.
Fransa'daki sanırım benzine yarım euro zam yapmışlar. Halk isyan çıkarmıs. Biz koyun gibi güdülüyoruz.
ben ev sahiplerinin acımasızlığına karşı söyledim. maaşlar artmıyorsa kiralar da artmamalı. bir asgari ücret kadar kira mı olur. devletin artırması için gidip siz söyleyin mademBunu ülkeyi yönetenlere soracaksanız
Ev sahipleri değilki suçlu olan, enflasyon olduğu için kiralar artıyor, devlet kira artışına birşey yapamaz enflasyonu düşürmesi gerekiyor. Ev sahiplerinin bir suçu yok enflasyon oranında artış yapmak en doğal haklarıben ev sahiplerinin acımasızlığına karşı söyledim. maaşlar artmıyorsa kiralar da artmamalı. bir asgari ücret kadar kira mı olur. devletin artırması için gidip siz söyleyin madem
Kanuna göre zaten ev sahibinin yapacağı zam oranı belli. Bizim de maaşlara alacağımız zam oranı belli. Ev sahibine kimsenin o kadar zam yaptığı için kızdığını sanmıyorum. Adamlar evdeki kiracıyı daha yükseğe vermek için çıkarmaya çalışıyor buna kiziliyor.Ev sahipleri değilki suçlu olan, enflasyon olduğu için kiralar artıyor, devlet kira artışına birşey yapamaz enflasyonu düşürmesi gerekiyor. Ev sahiplerinin bir suçu yok enflasyon oranında artış yapmak en doğal hakları
ev sahiplerine kızmak yerine neden enflasyon bu kadar fazla yada neden maaşlarımız enflasyon oranında artmıyor diye düşünmeliyiz bence, bir de gerçek enflasyonun tüfe den çok daha fazla olduğunun herkes farkında ev sahipleri de doğal olarak gerçek enflasyona göre artış yapmak istiyor
ben enflasyonun ve kiraların arttığı kadar maaşım artmadığı için hükümete oy vermiyorum başka da elimden hiç bir şey gelmiyor, farklı bir hükümet gelse çözülür mü deneyip görmek lazımben ev sahiplerinin acımasızlığına karşı söyledim. maaşlar artmıyorsa kiralar da artmamalı. bir asgari ücret kadar kira mı olur. devletin artırması için gidip siz söyleyin madem
işte sıkıntı şu kanuni oran olan tüfe çok yetersiz kalıyor çünkü gerçek enflasyon çok daha fazla, tüfe rakamları gerçeği yansıtmadığı için çıkıyor tüm problem. tüfe yüzde 19 sizce ülkede enflasyon yüzde 19 mu çevrenizde fiyatı üçe katlanmayan ne kaldı meselaKanuna göre zaten ev sahibinin yapacağı zam oranı belli. Bizim de maaşlara alacağımız zam oranı belli. Ev sahibine kimsenin o kadar zam yaptığı için kızdığını sanmıyorum. Adamlar evdeki kiracıyı daha yükseğe vermek için çıkarmaya çalışıyor buna kiziliyor.
Tüfe o kadar değil tabii ki ama görünen o. Ev sahipleri de sözleşme bitimi tarihinde i kadar zam yapabilir. Kimseyi çıkaramaz ben asla o konuda haklı bulmuyorum. Kendi isteği ile çıkan olursa tekrar istediği, cevrede gördüğü fiyattan versin. Açgözlülük, vicdansizlik yapmaya gerek yok.işte sıkıntı şu kanuni oran olan tüfe çok yetersiz kalıyor çünkü gerçek enflasyon çok daha fazla, tüfe rakamları gerçeği yansıtmadığı için çıkıyor tüm problem. tüfe yüzde 19 sizce ülkede enflasyon yüzde 19 mu çevrenizde fiyatı üçe katlanmayan ne kaldı mesela
yanlız ev sahibi kiracısız bir eve istediği fiyatı söyler devlet bunu engelleyemez sadece mevcut kiracısına tüfeyi aşan zam yapamaz o da 5 yıl ile sınırlıdır 5 yıl sonra taşınmazın değeri yeniden belirlenir, kiracıysanız asla evden çıkmayacaksınız 5 yılTüfe o kadar değil tabii ki ama görünen o. Ev sahipleri de sözleşme bitimi tarihinde i kadar zam yapabilir. Kimseyi çıkaramaz ben asla o konuda haklı bulmuyorum. Kendi isteği ile çıkan olursa tekrar istediği, cevrede gördüğü fiyattan versin. Açgözlülük, vicdansizlik yapmaya gerek yok.
Kiracisiz bir eve istediğini söyler ona bir şey demiyorum. Yine de elini vicdanına koymakta yarar var. Millet olarak birbirimizi düşünmeliyiz bence. Aynı gemideyiz. Sen şimdi evine çok fiyat verirsin artık böyle diye başka bir gün kendi alacağın şeyde sana bir sürü fiyat söylerler. Günü kurtarma derdinde olursak hepimiz işimiz zor. Ben de ev kiraladım sahibinden koydum. 3-4 sene öncesi emlakçının arayıp şu fiyata veririz bize verin dediği fiyattan 450tlye aşağı verdim. Yeni evlenecek çiftti masrafları çoktur dedim. Ama sonra da onlar 20tlnin peşine düştü. Sonra da 50tlnin. Lanet gelsin dedim. Bu şekilde iyi niyetli insanlar bile yeter da diyecek kıvama geliyor.yanlız ev sahibi kiracısız bir eve istediği fiyatı söyler devlet bunu engelleyemez sadece mevcut kiracısına tüfeyi aşan zam yapamaz o da 5 yıl ile sınırlıdır 5 yıl sonra taşınmazın değeri yeniden belirlenir, kiracıysanız asla evden çıkmayacaksınız 5 yıl
kiracıların 5 yılı var yani sonra mecbur gerçek enflasyon tutarında kira ödeyecekler
ben pek iyiniyetli olamıyorum açıkçası çünkü esnaf kazıklama peşinde deprem olur kiralar artar virüs çıkar maske kolonya fiyatları katlanır bizim insanımız çok acımasız artık herkes sadece kendi rahatının günü kurtarmanın peşinde iyiniyetli olana kazık atıyorlar , kiracıysam asla evden çıkmam ev sahibiysem de tüfe filan değil gerçek enflasyondan kiraya veririm ha yine de mevcut kiracıma çık diyemem o kadar da vicdansız değilim henüzKiracisiz bir eve istediğini söyler ona bir şey demiyorum. Yine de elini vicdanına koymakta yarar var. Millet olarak birbirimizi düşünmeliyiz bence. Aynı gemideyiz. Sen şimdi evine çok fiyat verirsin artık böyle diye başka bir gün kendi alacağın şeyde sana bir sürü fiyat söylerler. Günü kurtarma derdinde olursak hepimiz işimiz zor. Ben de ev kiraladım sahibinden koydum. 3-4 sene öncesi emlakçının arayıp şu fiyata veririz bize verin dediği fiyattan 450tlye aşağı verdim. Yeni evlenecek çiftti masrafları çoktur dedim. Ama sonra da onlar 20tlnin peşine düştü. Sonra da 50tlnin. Lanet gelsin dedim. Bu şekilde iyi niyetli insanlar bile yeter da diyecek kıvama geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?