Neden Kiralar Bu Kadar Artti?

maaşlar o kadar artmıyor ama. maaşla çalışan insan lara yazık değil mi.

Bizim ev sahibimiz de emlakçıyla haber gönderip evi satmayı düşünüyorum yavaştan ev baksalar demiş. Biz talibiz dedik uğraşmasın.
Birden haber geldi kızına satış yapacakmış da kızı oturacakmış diye yeni bir yalan türedi.
Ok o zaman çıkamayız bebekle dedik. Emlakçıya alırız dedik diye kaç gündür bize satılık ilanı atıyor. Bir şey yapamazlar. Herkesin elinde patlayacak bence. Babamın da kirada evi var 3+1. Kiracı çıktı x rakamdan. emlakçı kandırıyor babamı 2.5 x e ilan koydular. Arayan soran yok tabi ki.
Bence dengeyi bulacak o yüzden.

bende şunu anlamıyorum bu yabancılarda nasıl bu kadar para var

Bunu bende çok merak ediyorum.
Benim çalıştığım yerde de var bir yabancı uyruklu çocuk 27 yaşında 3.çocuğu oldu.
Evi kira bizim buradan aldığı maaşta 3.000 tl.
Gel gör ki 2-3 ayda bir telefonunu değiştirir, geçen birine dolar üzerinden aldığı borcu gönderdi. ( tl cinsinden )
Evini de gittim gördüm ama anlam veremiyorum nasıl geçiniyor.

Ek kaynakları olduğu kesin.

Dediğiniz yeri biliyorum, Forum İstanbul dimi? Evet ben de oraya ne zaman gitsem kendimi yabancı sanıyorum, biz mağazaya girsem üç-beş Türk anca görüyorum, gerisi full arap ve öyle bi alış-veriş yapıyorlar ki çantalar dolusu. Hatta bazı mağazalar onların zevkine, stiline göre ürünler getiriyor artık Forumda. Kendi ülkemizde yaşamaya çalışmaktan ve artık bizim azınlığa doğru gidiyor olmamızdan ve onların bizden çok daha iyi yaşıyor olduğunu görmekten midem bulanıyor. Hele bi de k. İst. yapılsın da doluşacak Katarlıları görün siz, herşey daha da pahalanacak.

bende şunu anlamıyorum bu yabancılarda nasıl bu kadar para var
Bizim paramız değersiz. Ülkede para kazanmak imkansız. Onlarda çalışan karşılığını alıyor.
Evet Forum İstanbul bahsettiğim. Ordan sonra Venezia'ya gittik yakındı. Oranında farkı yoktu. Otobüslerle ortadoğulu turist geliyordu ve inanılmaz para harcıyorlar . Ben kendime en ufak bir şey alırken "cidden ihtiyacım var mı diye" sormaktan, ay sonunu hesap etmekten yoruldum. Ne iş yaptığı belli olmayan insanlar ülkemize doluştu, en güzel yerlerde tatil yapıyorlar, hesapsız harcıyorlar. Buna kim son verecek? Geçen bir arkadaşım anlattı. Fransa'daki sanırım benzine yarım euro zam yapmışlar. Halk isyan çıkarmıs. Biz koyun gibi güdülüyoruz.

İleri görüşlü olmamın ilk defa işe yaradığı bir konu oldu bu kiralar.

Benim ailem Istanbulun bayağı dışında oturuyor. Bahçeşehirin az ilerisinde. (bahçeşehir de istanbulda sayılmaz) Toplu konut, nezih bölge falan. Çocuk yetiştirmek için çok ideal. Geçen sene 3+1 daireyi ihtiyacım yok diye bakmadım, 1400den kiralandı. Tüh çok ucuzmuş aslında falan dedim. Bu sene aynı ay yine boşaldı. Kira 5 bin TL. Aidat da 650 lira. Aynı zamanda satılık. Kaç paradan? 1 milyon 850 bin. Evi de 4 sene önce 420 binden aldı adam. Biliyorum fiyatı çünkü aynısından ailemde de var. Onların blokta. O zaman satışa çıktı daireler ilk sahibiydi. Sonuç, evi o fiyata sattı.

Sonra dedim o civar düzgün ama yaşı büyük evlere bakayım. Geçen sene 1200'e tutmayanı dövüyorlardı. En en sıfırlanmış, ankastrelisi falan 1500'dü.Bu sene onlar da 3500 istiyor, tadilatlı olanlar 4000.

Bir tane buldum, 2000 istedi, piyasaya göre makul. Ama adamın seneye gözü açılınca ne olacak? Taşınmadım.

Satılık baktım, 750 bine falan da var ama krediler çok ağır. Yani iki kişi çalışırken hem çocuk koleje gitsin, hem mortgage ödeyelim, işyeri kira ama çözeriz deme lüksümüz yok. Çünkü kocam da ben de kendi işimizi yapıyoruz. Düzenli gelir sahibi değiliz.

Ev sahibim iyi benim, senede 11 ay kira alır, bir kere bile sormaz kira nerede diye. 7 senede 2 zam yaptı. Ama bu sene ondan da vurgun bekliyorum. Yeni kiraya verdiği evler piyasa ayarından düşük olsa benimkinden bayağı yüksek. Ne yapayım, hakkıdır.

Kiraları sadece göçmenlere de bağlamıyorum. Yukarıda yazdığım yerde göçmenin g'si yok. Biraz Arap var, onlar da sığınmacı 5 aile bir evde yaşıyor gibi değil senden benden zaten zengin grup.

Fırsatçı ev sahibi var mı? Var. Ama serbest piyasa. Sonuçta hiçbirimiz araba satarken ben 100 e aldım 3 sene önce bugün 50'ye satayım demiyoruz. Piyasaya göre şekilleniyor. O sebeple sorun bu ülkede yaşıyor olmamız <3

Asıl para İstanbul’da yaşayan siyahilerde son model arabalarla gezip en iyi evlerde oturuyorlar ne iş yapıyorsun dediğinde hepsi aynı cevabı veriyor ticaret

ben ev sahiplerinin acımasızlığına karşı söyledim. maaşlar artmıyorsa kiralar da artmamalı. bir asgari ücret kadar kira mı olur. devletin artırması için gidip siz söyleyin madem
Ev sahipleri değilki suçlu olan, enflasyon olduğu için kiralar artıyor, devlet kira artışına birşey yapamaz enflasyonu düşürmesi gerekiyor. Ev sahiplerinin bir suçu yok enflasyon oranında artış yapmak en doğal hakları

ev sahiplerine kızmak yerine neden enflasyon bu kadar fazla yada neden maaşlarımız enflasyon oranında artmıyor diye düşünmeliyiz bence, bir de gerçek enflasyonun tüfe den çok daha fazla olduğunun herkes farkında ev sahipleri de doğal olarak gerçek enflasyona göre artış yapmak istiyor

Ben ucuz yirttim enflasyon arti 100 tl
Ama evinde sineklik yok kombi cok kotu
Bende sineklik ne zmn yaptiralim kisin istiyoruz yazdirdim
Birde acindirma mesaji var gorseniz ac zannedersiniz ben utandim gecen sene az zam yapmis onu tamamlayacakmis ztn kiralar artik cok yuksekmis
Bu akima herkes kapilmis, besbelli. Allah kolaylik versin

Kanuna göre zaten ev sahibinin yapacağı zam oranı belli. Bizim de maaşlara alacağımız zam oranı belli. Ev sahibine kimsenin o kadar zam yaptığı için kızdığını sanmıyorum. Adamlar evdeki kiracıyı daha yükseğe vermek için çıkarmaya çalışıyor buna kiziliyor.

ben ev sahiplerinin acımasızlığına karşı söyledim. maaşlar artmıyorsa kiralar da artmamalı. bir asgari ücret kadar kira mı olur. devletin artırması için gidip siz söyleyin madem
ben enflasyonun ve kiraların arttığı kadar maaşım artmadığı için hükümete oy vermiyorum başka da elimden hiç bir şey gelmiyor, farklı bir hükümet gelse çözülür mü deneyip görmek lazım
ama halkımız enflasyondan ve kira artışından maaşların az artışından memnun ki oy veriyorlar o yüzden yapılacak hiç bir şey yok

işte sıkıntı şu kanuni oran olan tüfe çok yetersiz kalıyor çünkü gerçek enflasyon çok daha fazla, tüfe rakamları gerçeği yansıtmadığı için çıkıyor tüm problem. tüfe yüzde 19 sizce ülkede enflasyon yüzde 19 mu çevrenizde fiyatı üçe katlanmayan ne kaldı mesela

biz enflasyon oranında zam alıyoruz, ev sahibide tüfe oranında zam yapmak zorunda ama açıklanan enflasyon verisi ve tüfe gerçek hayatla uyuşmuyor anlatmak istediğim bu

Tüfe o kadar değil tabii ki ama görünen o. Ev sahipleri de sözleşme bitimi tarihinde i kadar zam yapabilir. Kimseyi çıkaramaz ben asla o konuda haklı bulmuyorum. Kendi isteği ile çıkan olursa tekrar istediği, cevrede gördüğü fiyattan versin. Açgözlülük, vicdansizlik yapmaya gerek yok.

yanlız ev sahibi kiracısız bir eve istediği fiyatı söyler devlet bunu engelleyemez sadece mevcut kiracısına tüfeyi aşan zam yapamaz o da 5 yıl ile sınırlıdır 5 yıl sonra taşınmazın değeri yeniden belirlenir, kiracıysanız asla evden çıkmayacaksınız 5 yıl

kiracıların 5 yılı var yani sonra mecbur gerçek enflasyon tutarında kira ödeyecekler

Kiracisiz bir eve istediğini söyler ona bir şey demiyorum. Yine de elini vicdanına koymakta yarar var. Millet olarak birbirimizi düşünmeliyiz bence. Aynı gemideyiz. Sen şimdi evine çok fiyat verirsin artık böyle diye başka bir gün kendi alacağın şeyde sana bir sürü fiyat söylerler. Günü kurtarma derdinde olursak hepimiz işimiz zor. Ben de ev kiraladım sahibinden koydum. 3-4 sene öncesi emlakçının arayıp şu fiyata veririz bize verin dediği fiyattan 450tlye aşağı verdim. Yeni evlenecek çiftti masrafları çoktur dedim. Ama sonra da onlar 20tlnin peşine düştü. Sonra da 50tlnin. Lanet gelsin dedim. Bu şekilde iyi niyetli insanlar bile yeter da diyecek kıvama geliyor.

ben pek iyiniyetli olamıyorum açıkçası çünkü esnaf kazıklama peşinde deprem olur kiralar artar virüs çıkar maske kolonya fiyatları katlanır bizim insanımız çok acımasız artık herkes sadece kendi rahatının günü kurtarmanın peşinde iyiniyetli olana kazık atıyorlar , kiracıysam asla evden çıkmam ev sahibiysem de tüfe filan değil gerçek enflasyondan kiraya veririm ha yine de mevcut kiracıma çık diyemem o kadar da vicdansız değilim henüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…