Neden Kiralar Bu Kadar Artti?

Kontrol edilmiyorlar ki Mune.
Adam gerçekten okumuş mu, işinin ehli mi değil mi?
Parayı bulup arsa alan müteahhit oluyor.
2 kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar karşımıza geçip bu eve bu kadar istiyorum diyor.

İçim acıyor gerçekten.

Benim 1100e oturuğum evi 1300 yaptı ev sahibi. 1250ye indirdim. Yazın çok sıcak olur, kışın donarım. Yağmur yağınca çatı akar. Evin yalıtımı yok, asansörü yok. kaç yıllık bina. Zoruma gidiyor eski eve bir sürü para vermek. Evden çıkayım dedim ev kiralarına baktım b.ktan evlere asgari ücret kadar fiyat biçiyorlar. Rezillik. Ne olacak bu tr deki halimiz bilmiyorum.

Müteahhitlik okul istemiyor, bugün gerekli belgeleri ayarlayıp harçları yatırayım müteahhitlik yaparım, bir mimarlık bürosundan ücreti mukabili uygun gördüğüm projeleri alırım, bir arsa da satın aldım mı tamamdır, sülalemde kalabalıksa çocuklarım kalıpçılık yapar, demirleri büker, betonlar fabrikadan hazır geliyor zaten, çat çat pat pat 1 aya 1 apartman dikerim, giriş katlar 1+1 650 üst katlar 1 milyar, 4 kat 8 daire yapsam yeter.

Ben burada müteahhitlik yapan üniversite mezunu görmedim, adam akrabasının yanında kalıpçı diye çalışıyor, akrabası da evvelinden başka bir akrabanın yanında çalışmış para biriktirince almış belgeyi inşaat yapmaya başlamış, hepsi bu yolla müteahhit olmuş, çocukları da kah okumuş kah okumamış, onları da alıp inşaata getirmişler, ayrıca hem inşaat yapıyorlar hem emlakçılık, yetmiyor sattığı evin içine perdesinden mobilyasına ne ihtiyaç varsa yine kendileri satıyor, bir kere ev aldınız mı bir sarmalın içinde buluyorsunuz kendinizi.

Ay bilmiyorum valla evler kira olarak da satış olarak da aşırı pahalı bir onu biliyorum

1500 ödüyorum bende gerçekten çok fazla...

zaten büyük şehir sevmem allah düşürmesin küçük bir ilde yaşıyorum
mahallenin kiracısı bile 50-60 yıllık çoğu ev sahibi ama burda bile kiralar şu an 1500den başlıyor
üstelik 1. derece deprem bölgesi sağlam iyi ev bulmak zorundasın o da en az 2000dir
bir tek kiralar mı bu durumda pandemi başından beri sadece fatura ödeyip market alışverişi yapıyorum başka bir şeye para yetmiyor
sadece derin dondurucusu çalışan içinde yaşanmayan eve 185 tl elektrik ödedim bu ay ya kışın ne olacak
markete her gittiğimde yeni fiyatlı ürünler asla eski fiyatı görmüyorum
tamam artsın hobi olarak yine artsın ama ee o zaman maaşlar da artsın
hiç iki üç kat zamlanan maaş gördünüz mü

Bi de yetmezmiş gibi az önce elektriğe yüzde yirmi zam kapıda diye haber okudum daha temmuzda fahiş bi zam yapıldı…yuhh yani diyorum artık

alım gücümü çok düştü çok canım sıkılıyor benim de. kiralar, ev fiyatları aldı başını gitti. hele İzmir de ev arıyoruz asansörlü anneme çok pahalı bilmiyorum alabilir miyiz? her şey lüks oldu. Ne bileyim eskiden insanlar emekli olunca bir ev alabilirdi şimdi o da yok. Araba bile alınmıyor. valla çok canım sıkılıyor. Rabbim herkese yardım etsin bu hayat pahalılığında yaşamak cidden çok zor.

Annem 2 yil ev al al al diye basimin etini yedi. EN sonunda ben de ikna oldum ve aldim. Iyi ki almisim. Keske o zaman krediyi fazla cekip araba da alsaydim diyorum. Bedava mal sahibi olacaktim. Bu dedigim 2.5 yil once. Dusunun 2.5 yilda geldigimiz su duruma bakin. O parayi o zaman baglamasaydim, bugune kadar biriktirdigim parayla zor ev alirdim, ustelik daha fazla borca girerdim.

Allah vicdan versin ne diyeyim.
Bizimde annemin evi var eli yüzü düzgün birine kiralayalım dedik eşyalı.
normal kiralar 1250 1500 biz eşyalı 1250 ye verecektik düzgün birini bulsaydık bulamadık tabii ki.Şehir de Kocaeli yani.
Biz baya makuluz çünkü bizlerde kiracı olduk.
Rabbim merhamet versin içlerine ne diyeyim.

Kanayan yaram. Diyarbakır uçmuş çıldırmış kafayı yemiş durumda. Geçen sene 1000 lira olan evler şu an 3500-4000 arası.
Türkiye'nin en ucuz kentlerinden biriydi. Bu sebeple burayı yazıp buraya atandım. Şimdi maaşımın yarısını kiraya vereceğim.
Burada mülteci de yok. Sebebini anlayamıyorum gerçekten. İmar izni vermiyorlar yeni bina yapılmıyor diyorlar yaşadığım mahallede en az 6 tane yeni site yapıldı. Ama bir tanesi bile kiralık değil, hepsi satılık. Şu an evsiz kalan öğretmen arkadaşım var. Bulamıyor ev. Otelde kalıyor adam hala

Ev sahibi olarak konuşuyorum evimi 2 yıl önce 1200 e kiraya vermiştim yasal artışla şu an 1500 TL ye oturuyor kiracım. 1200 e otururken bana da ek gelir oluyordu o parayla bir eksi karşılıyordum. Çıkarayım yüksekten kiraya veririm diye düşünmedim ama evi satıyorum. Neden derseniz, ben evin parasını hiçbir şey yapmadan bankaya koyarsam ayda 5-6 bin getiriyor, kiracı ise 1500 getiriyor kirayı geciktiriyor bazen aidat borcunu ödemiyor diye yönetim beni arıyor. Sıkıntı şu, enflasyon açıklanan kadar artmıyor ki, enflasyon %12 deniyor %12 maaş artışı alıyoruz ama peynir, tavuk elektrik vs %30 artıyor o yüzden benim dursun ay ay destek olur dediğim kira kuş oldu ben de ondan gelecek allahtan gelsin diyip satmak zorunda kaldım

Evleri kenstsel dönüşümde olanlara yapılıyordu o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…