- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Evlerin kalitesine hiç girmeyelim çünkü felaketBuralarda elinizi sallasanız müteahhite çarpıyor, birçok evin yapım aşamasını gördüm de Allah muhafaza diyorum, ısı ses izolasyonu da hak getire, 8. katta hapşırana en alt kattan çok yaşa diyorsun o da sen de gör diyor
Yan apartmanla balkondan balkona çay ikramı yapılabilir, elleri uzatınca tutuşup halay bile çekersin o derece
Ev işi sinir bozucu bir konu, kirası masrafı ayrı dert, komşuluğu ayrı dert, hangi birine ağıt yakalım
Müteahhitlik okul istemiyor, bugün gerekli belgeleri ayarlayıp harçları yatırayım müteahhitlik yaparım, bir mimarlık bürosundan ücreti mukabili uygun gördüğüm projeleri alırım, bir arsa da satın aldım mı tamamdır, sülalemde kalabalıksa çocuklarım kalıpçılık yapar, demirleri büker, betonlar fabrikadan hazır geliyor zaten, çat çat pat pat 1 aya 1 apartman dikerim, giriş katlar 1+1 650 üst katlar 1 milyar, 4 kat 8 daire yapsam yeter.Kontrol edilmiyorlar ki Mune.
Adam gerçekten okumuş mu, işinin ehli mi değil mi?
Parayı bulup arsa alan müteahhit oluyor.
2 kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar karşımıza geçip bu eve bu kadar istiyorum diyor.
İçim acıyor gerçekten.
Bi de yetmezmiş gibi az önce elektriğe yüzde yirmi zam kapıda diye haber okudum daha temmuzda fahiş bi zam yapıldı…yuhh yani diyorum artıkzaten büyük şehir sevmem allah düşürmesin küçük bir ilde yaşıyorum
mahallenin kiracısı bile 50-60 yıllık çoğu ev sahibi ama burda bile kiralar şu an 1500den başlıyor
üstelik 1. derece deprem bölgesi sağlam iyi ev bulmak zorundasın o da en az 2000dir
bir tek kiralar mı bu durumda pandemi başından beri sadece fatura ödeyip market alışverişi yapıyorum başka bir şeye para yetmiyor
sadece derin dondurucusu çalışan içinde yaşanmayan eve 185 tl elektrik ödedim bu ay ya kışın ne olacak
markete her gittiğimde yeni fiyatlı ürünler asla eski fiyatı görmüyorum
tamam artsın hobi olarak yine artsın ama ee o zaman maaşlar da artsın
hiç iki üç kat zamlanan maaş gördünüz mü
bilmiyorum ki heralde kabloları yicezBi de yetmezmiş gibi az önce elektriğe yüzde yirmi zam kapıda diye haber okudum daha temmuzda fahiş bi zam yapıldı…yuhh yani diyorum artık
Tek cephe olmasi kötü bir şey mi bilmediğimden merak ettim doğrusuBizim mahalle de bir tane kiralık ev gördüm. Tek cephe. Sevgili ev sahibesi 3.500 tl istiyormus. Millet kafayı sıyırmıs resmen.
Annem 2 yil ev al al al diye basimin etini yedi. EN sonunda ben de ikna oldum ve aldim. Iyi ki almisim. Keske o zaman krediyi fazla cekip araba da alsaydim diyorum. Bedava mal sahibi olacaktim. Bu dedigim 2.5 yil once. Dusunun 2.5 yilda geldigimiz su duruma bakin. O parayi o zaman baglamasaydim, bugune kadar biriktirdigim parayla zor ev alirdim, ustelik daha fazla borca girerdim.alım gücümü çok düştü çok canım sıkılıyor benim de. kiralar, ev fiyatları aldı başını gitti. hele İzmir de ev arıyoruz asansörlü anneme çok pahalı bilmiyorum alabilir miyiz? her şey lüks oldu. Ne bileyim eskiden insanlar emekli olunca bir ev alabilirdi şimdi o da yok. Araba bile alınmıyor. valla çok canım sıkılıyor. Rabbim herkese yardım etsin bu hayat pahalılığında yaşamak cidden çok zor.
Dolar arttığı ,Türk parası da değer kaybettiği için.Türkiye’nin dört bir tarafı böyle. Ev sahibinin inisiyatifine kalmış artık.Özelikle Istanbul'da artmış,okullar açılacağı için mi?
Valla hele İzmir'deOrtalama 3000tl nin altında kira kalmadi
Çoğu yardım alıyor devletten, burda nüfus işlerim için gittiğimde görmüştüm, kira kontratıyla gidip başvuru yapıyorlar, devlet yardım ediyor. Çok yorum yapamıyorum, konuyu kapatırlar siyasetten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?