- 17 Ocak 2020
- 28.138
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.887
- 598
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Bizde İzmir'de bir daireyi begenememistik bile .kötü bişey yani .eskide haniEv fiyatları kiralık satılık farketmez her yerde uçmuş durumda. 2 ay önce 480 yazdıkları eve bugün 800 yazmışlar ve ev daha tam bitmemiş binada oturan yok site vs değil cazip hiçbir tarafı yok. 3 yıl önce buralarda en iyi sıfır evi 400 e alırdın. 550 görüp de ooo ne kadar pahalı diyorduk. Ev sahibi çıkarmasın diye dua ediyoruz biz de.
Aynı sebepten aklımızda yokken ev aldık. Şuan toplamda 12bin TL ödüyoruz krediyi Allah aç gözlü ev sahiplerinin gözünü doyursun.
10 bin mi? Af buyurun neresi orası? YuhBiz suan 4 bin lira kira ödüyoruz alt katimiz 8 bin lira kiralik olarak ilan açtı onun altida 10 bin liraya ilan açtı. Bu evden çıksak bir daha giremeyiz yani. Bin lira da aidat var ona rağmen kiralar böyle
Şaka değil valla gerçek. Istanbul.10 bin mi? Af buyurun neresi orası? Yuh
8000 lira kirayi vermek icin ustune kredi cekmem gerekir. Maasim o kadar degilBiz suan 4 bin lira kira ödüyoruz alt katimiz 8 bin lira kiralik olarak ilan açtı onun altida 10 bin liraya ilan açtı. Bu evden çıksak bir daha giremeyiz yani. Bin lira da aidat var ona rağmen kiralar böyle
Yani evimizde normal ev.. Hatta bir suru de eksigi var odalari küçük yatak odama tuvalet masası fln sığmıyor yani oyle diyim8000 lira kirayi vermek icin ustune kredi cekmem gerekir. Maasim o kadar degil
Eşimin özel dersleri artı maaşi.Ben de sigortam karşılığı haftada 1 kaç saat proje danışmanlığı yapıyorum evden. Salgın döneminde özel dersleri o kadar arttı ki okuldan fırsat bulup koyack yeri kalmadi öğrenci.sukurler olsun.Nasil geciniyorsunuz
Biz ev baktık demiştim ya uzun süre. Mantıklı bir ev bile bulamamıştık. o kadar süre boyunca sadece bir eve gidip bakabildik o da sahibinden olan ilandi . Onun dışında emlakcidaki evi aradığımızda gidip bakamadık bile ya anahtar başka çalışamasaydı ya emlakçı o an başka bir arsaya bakmaya gidiyordu ya ev sahibi şehir dışında idi vs vs. Ne yaptıklarını çözemedim bile. Ben evim olsa- ki daha önce bir kere satıp bir kere kiraladim- çok güvendiğim bir emlakçı yoksa asla vermem evi. Kendim hallederim . Ki hallettim de.Bugün haber vardı ev kiraları neden arttık sebeplerden birde emlakçılarmış ev sahiplerine kiracıyı çıkar daha yüksekten verelim diyorlarmış. Kanunlar kiracıdan yana ama emlakçılar bir kılıf bulup çıkartıyorlarmış. Birde yabancı uyruklulara çok kiraya veriliyormuş o daha cazip geliyor sanırım
İste ev fiyatlari da, kiralarda boyle artiyo, piyasasi bu ben enayi miyim niye 5 liralik arabayi 3 e, 10 liralik evi 7 ye vereyim diyo insanlar, yanlis anlamayin savundugumdan degil ama memlekette herseyin fiyati öyle bi hizla artiyo ki, insan eskaza bisey almişsa kendi bile şaşiyo ben bu kadarlik eve arabaya asla sahip olamazdim diye, kimse piyasasi 100binden satilan, kiralanan evini 50 ye vermiyo, veren de nadir. Ben o yuzden cok da suclayamiyorum ev sahiplerini. Elektrige bu kadar zam gelmis son 3 yilda, halki düşünen yok, kira geliriyle yasayan, butcesine ciddi katki saglayan, kredi odeyen, cocuk okutan vs vs insanlar sonucta ev sahipleri de, ama vardir 5 tane evi, ihtiyaci olmasa da 3 lira lira fazla alicam diye insanlari magdur eder, onlar ayri.Bizde gecen sene pandemi kredisi cekmedigimize pismaniz kotu bir araba alsaydik simdi 35 40 bine satardik durdugumuz yerde 3 kati para kazanirdik
Şimdi tek cepheli olunca balkona çıkınca tek çıktığın tarafu görüyorsun. Çift cephe olunca iki taraf açık oluyor konumuna göre yazın daha serin oluyor. Bu da kirayı, ya da satın alımlar da fiyatı etkiliyor.Tek cephe olmasi kötü bir şey mi bilmediğimden merak ettim doğrusu
Zamlari batsin ülkeyi iyice ucuruma sürüklüyorlar.Bugün daha zam yapmaya bir ay varken ev sahibim arayıp kira oranlarını hatırlattı.Belki evden çıkmayı düşünürsünüz diye aradım dedi.Ben ki kirasını saat bile geçirmeden ödeyen bir insanım.Ben de evden çıkmayacağımi söyledim.Adamin derdi kiralar çok fazla arttığı için beni çıkartıp benim kiramın iki katına evi başkasına kiralamak.Ne olacak bu böyle.Kiralar neden bu kadar arttı.Bu duruma müdahale edilir mi acaba.Biz kiracılar ne yapacağız.
Alacatida yaşıyorum canimValla hele İzmir'de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?