Neden Kiralar Bu Kadar Artti?

Bizde İzmir'de bir daireyi begenememistik bile .kötü bişey yani .eskide hani
Fiyatı sorduk yine de merak işte, 950 bin

Biz suan 4 bin lira kira ödüyoruz alt katimiz 8 bin lira kiralik olarak ilan açtı onun altida 10 bin liraya ilan açtı. Bu evden çıksak bir daha giremeyiz yani. Bin lira da aidat var ona rağmen kiralar böyle
10 bin mi? Af buyurun neresi orası? Yuh

Biz suan 4 bin lira kira ödüyoruz alt katimiz 8 bin lira kiralik olarak ilan açtı onun altida 10 bin liraya ilan açtı. Bu evden çıksak bir daha giremeyiz yani. Bin lira da aidat var ona rağmen kiralar böyle
8000 lira kirayi vermek icin ustune kredi cekmem gerekir. Maasim o kadar degil

Nasil geciniyorsunuz
Eşimin özel dersleri artı maaşi.Ben de sigortam karşılığı haftada 1 kaç saat proje danışmanlığı yapıyorum evden. Salgın döneminde özel dersleri o kadar arttı ki okuldan fırsat bulup koyack yeri kalmadi öğrenci.sukurler olsun.
Yoksa alma niyetimz yoktu olsaydı faizler düşerken alırdık. Kötü ev sahibi bizi ev sahibi yapti

Bugün haber vardı ev kiraları neden arttık sebeplerden birde emlakçılarmış ev sahiplerine kiracıyı çıkar daha yüksekten verelim diyorlarmış. Kanunlar kiracıdan yana ama emlakçılar bir kılıf bulup çıkartıyorlarmış. Birde yabancı uyruklulara çok kiraya veriliyormuş o daha cazip geliyor sanırım

Biz ev baktık demiştim ya uzun süre. Mantıklı bir ev bile bulamamıştık. o kadar süre boyunca sadece bir eve gidip bakabildik o da sahibinden olan ilandi . Onun dışında emlakcidaki evi aradığımızda gidip bakamadık bile ya anahtar başka çalışamasaydı ya emlakçı o an başka bir arsaya bakmaya gidiyordu ya ev sahibi şehir dışında idi vs vs. Ne yaptıklarını çözemedim bile. Ben evim olsa- ki daha önce bir kere satıp bir kere kiraladim- çok güvendiğim bir emlakçı yoksa asla vermem evi. Kendim hallederim . Ki hallettim de.

Gecen ay taşındık, 1800 du kiramiz, bİz ciktik ardimizdan 3100 e vermiş ev sahibi, biz uzun yıllardır o evdeydik ciktigimiz icin baya mutlu oldugunu düşünüyorum. Ve ev sadece 3 gun ilanda kaldi çünkü ev yok

Son düzenleme:
Bizde gecen sene pandemi kredisi cekmedigimize pismaniz kotu bir araba alsaydik simdi 35 40 bine satardik durdugumuz yerde 3 kati para kazanirdik
İste ev fiyatlari da, kiralarda boyle artiyo, piyasasi bu ben enayi miyim niye 5 liralik arabayi 3 e, 10 liralik evi 7 ye vereyim diyo insanlar, yanlis anlamayin savundugumdan degil ama memlekette herseyin fiyati öyle bi hizla artiyo ki, insan eskaza bisey almişsa kendi bile şaşiyo ben bu kadarlik eve arabaya asla sahip olamazdim diye, kimse piyasasi 100binden satilan, kiralanan evini 50 ye vermiyo, veren de nadir. Ben o yuzden cok da suclayamiyorum ev sahiplerini. Elektrige bu kadar zam gelmis son 3 yilda, halki düşünen yok, kira geliriyle yasayan, butcesine ciddi katki saglayan, kredi odeyen, cocuk okutan vs vs insanlar sonucta ev sahipleri de, ama vardir 5 tane evi, ihtiyaci olmasa da 3 lira lira fazla alicam diye insanlari magdur eder, onlar ayri.

Tek cephe olmasi kötü bir şey mi bilmediğimden merak ettim doğrusu
Şimdi tek cepheli olunca balkona çıkınca tek çıktığın tarafu görüyorsun. Çift cephe olunca iki taraf açık oluyor konumuna göre yazın daha serin oluyor. Bu da kirayı, ya da satın alımlar da fiyatı etkiliyor.

Geçtiğimiz senelerde emlakçıların arsa fiyatlarını nasıl şişirdiğini gördüğüm için şaşırmıyorum. Şimdi de ev sahiplerinin aklına girip kiracıları çıkartıp yeni kiracı sokmaya çalışıyorlar, o yüzden hiç aklında olmayan ev sahibi bile kiracıyı çıkmaya zorluyor.

Diğer yandan da herşeyin fiyatı almış başını gidiyor, süt bile 10TL olmuş, ev kirasının katlanması da çok tuhaf gelmiyor böyle bakınca.

Zamlari batsin ülkeyi iyice ucuruma sürüklüyorlar.
Yazik günah ayol insanın kirasiyla maasi aynı olabilirmi nasıl gecinecek bu insanlar.

Almanyada benim yaşadığım yerdede sürekli protestolar yapiliyor ama bir ise yaramiyor 1 odali ev aylık 700 Euro asgari ücretin 4.de 3 zaten gitti ..

Üniversitede eve çıkarım diye düşünmüştüm ama kiralar İstanbul'da gerçekten çok pahalı. Yurtlar deseniz 6 kişilik odalara 2 bin isteyen fırsatçılarla dolu. En iyisi devlet yurdunda kalmak gibi gözüküyor şu an benim için. Hayır bir de benim ailem yine orta halli, bizden daha kötü durumda olan bir sürü aile var çocuklarını nasıl büyük şehirlerde okutacaklar hiç bilmiyorum.

Barınma hariç harçlık en az 2 bin lira olmalı zaten ülke şartlarında, yurtla birlikte 4 bin liraya yakın masraf çıkıyor. Bu tek kişinin yaşam maaliyeti, birden fazla çocuk okutanların durumunun gerçekten çok iyi olması gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…