- 10 Nisan 2014
- 43.474
- 115.816
- 798
- Konu Sahibi Sultan Gezer
aynen öyle 2 kişi tanıyorsak yurtdışında onun üzerinden yorumluyoruz olayları hayatları.ben yurtdışında bulundum birkaç ülkede ama turist olarak.tam olarak hiçbirini değerlendiremem .ama mesela almanyaya hem gittim gördüm hem de orda yaşayan akrabalarımla devamlı iletişim halindeyim.yani kazançlarına harcamalarına yaşadıkları sıkıntılara yaşadıkları avantajlara hepsine vakıfım.üniversite okuyan Türk hemen hemen yok ülkede maalesef.Bir de o az kazanıp fazla para biriktirenlerin ne sosyal hayatı var ne de çocuklarının eğitimine para harcıyorlar.kısa yoldan meslek elde edip çalışmaya başlıyorlar.masterlı doktoralı türklerin çoğu türkiyeden gitme orayaBenim bu gurbetci-Türkler kavgalarda en cok fark ettigim: Aslinda herkes digerinin hayatinin sadece bir kismini bilip konusuyor. Ben ne zaman Türkiyede olsam her kisimdan insanlarla görüsmeye gayret ederim. Cünkü basinda biliyorsunuz durumlar hep karisik. Bir tarafta hersey süper ohoo ucuyoruz. Digerinde ucuruma yuvarlandik zaten. Ben daha cok insanlarin ne yasadigini dinlerim. Cünkü onlarin herhangi bir cikari yok benimle konusurken..daha realist bir bakis acisi cikiyor. Gecen ama bir kadin cinayeti ile ilgili bir haber okudum. O kadar zoruma gittim ki vatandasliktan cikmaya karar verdim. Benimle beraber evlatlarim da kaybedecek, ama onlarin alman pasaportu da var. Ben insanimiza yeterli kadar deger verilmedigini düsünüyorum. Uzun bir konu, ama keske durumlar böyle olmasa