Bence özellikle kul hakkı yiyenlerin başlarına kötü olaylar geliyor,kul hakkı yemek sadece maddi olmaz biliyorsunuz,sokaklara çöp atmak tükürmek bile kul hakkıdır.İyi insanlar yanlış bir davranış yaptıklarında bunun sonuçlarını da görüp ders çıkarıyorlar,ama kötü kişiliğe sahip insanlar fark etmiyorlar.Size çok basit bir örnek veriyim,annem mesela bakkaldan alışveriş yapmış yıllar önce,(hala hatırlar) bakkal ona fazla para vermiş,annem demiş ki yarın veririm şimdi dönemem ,o zamanın parasıyla 20 lirası mı ne kaybolmuş,bu olay 2 kere gelmiş başına,annem zaten o parayı verecekti,ama belki unutabilirdi,küçücük üşenmesi bile ondan 20 çıkarttı,kardeşim online bir oyun oynuyordu pcde.Bir gün birisinin itemi düşmüş,onu almış ben kardeşime dedim ki bak oyun bile olsa alma,yarın senden 2 katı çıkar,dedim ,o yok falan dedi,ben de bu sözlerimi hatırla dedim ,1 ay sonra 2 kere tüm eşyaları gitmişti oyunda
Yani ;iyiler de hatalı davranışlarda bulunduklarında cezalarını alıyorlar ama bunun farkında olup bir daha tekrarlamıyorlar,kötülerse kötü davranışlarının cezalarının farkında bile değiller,tekrarlıyorlar,bu yüzden kötü diyoruz.Bence bu dünyada kime ne yaşatırsak aynısını yaşamadan ölmeyiz,hatta bu sözü Hz. Muhammed söylemişti sanırım tam hatırlamıyorum,ben Allah'a havale ediyorum şahsen .Daha çok örnek var da aklıma gelmiyor..