neden mutsuz evlilikler yaşanıyor

  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pakize10

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #1
arkadaşlar günümüzde neden mutsuz evlilikler yaşanıyor ve neden günümüzde boşanma olayları çoğaldı....anne ve annanelerimiz zamanda boşanma olayları bu eve gelinliğinle girdin kefeninle çıkarsın mantığıyla büyüklerimiz dertlerini anlatamıyormuş o yüzdende boşanma olayları olmuyormuş...günümüzde bizlerin ekonomik özgürlüğümüzü elimize alabiliyoruz,arabamızı kullanıyoruz,erkeklerin yapacağı biçok işi biz bayanlar rahatlıkla yapıyoruz...günümüzde bayanlar sosyo_kültürel yönden çok aktif durumda...bilgili,kültürlü,kariyer sahibi,görüntüsüne dikkat eden bir bayan kitlesi oluştu ...bayanlar kendi ayakları üstünde durdukları bir dönemdeyiz...insanları birbirlerini tanımak için aylar hatta yıllarca konuştuğu bir zamandayız..peki öyleyse neden boşanlara çoğaldı?

boşanma olayı olmasa bile neden günümüzde mutsuz evlilikler çok artış göstermiş durumunda?bizler her imkanımız varken neden mutsuzuz? büyüklerimiz bizim kadar bilinçli değilmiş ama en azından biçoğu mutlu olabilmeyi başarmış?bizlere bunca imkan arasında neden mutlu evliliklere yapamıyoruz?büyüklerimiz görücü usuluyle evlenmiş biçoğu eşlerini evlendiği gün yüzünü görmüş ama sonradan birbirlerini sevebilmeyi başarmışlar?

araştırmalara göre en fazla şiddet ve boşanma olayı eğitimli kesimde...eğitim ve ekonomik durumumuz iyileştikçe mutsuz oluyoruz gibi bir görüntü oluşuyor...bu bir tezat değilmidir?bu konudaki fikirlerinizi detaylıca anlatabilirmisiniz?

ben bu çelişkiyi anlayabilmiş ve çözebilmiş değilim...

değişmeyen tek birşey var sanırım oda bayanların hangi çağda yaşarsak yaşayalım her zaman fedakar oldukları .......
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #2
bence bosanmalarin artmasinin sebebi erkekler...Benim cevremde duydugum bosanmalarin sebebi hep erkek tarafi ve isteyenler de onlar. Sanirim kadinlar erkeklerin pesinde kostukca, disarilarda alimli, hos kadinlari gordukce daha iyisi varken neden bunu cekeyim diyor olabilirler, doyumsuzluk yani...Yoksa kadinin esi iyiyken, srif doyumsuzluktan bosanacagini sanmiyorum, bir kadin herzaman evliligini surdurmek ister, kolayciliga kacmaz bence, ugrasir didinir ama erkek bu olmazsa cok var disarda diye dusunuyorsa tabiki bosanmalar artar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #3
bence kadında erkekte sorumlu mutsuz evliliklerden çünkü kimse artık hiçbirşeyi sineye çekmiyor herkes en ufak şeyi sorun ediyor kimse alttan almasını bilmiyor saygı yok olunca sevgi diye birşey kalmıyor herkes benim sözüm geçecek derdinde o yüzden olmuyor her imkana sahip oluncada insanlar doyumsuz oluyor
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #4
Yetinmeyi bilirsek ve gerçekten seversek aşkla da değil yalnız yaradılanı yaradan dan ötürü seversek ve çok büyük sorunlar yoksa mutlu evliliklerin sayısı çoğalır . Çiftler birbirlerine emanet gözüyle baksa, özen gösterse, eşinin de kendi gibi bir insan evladı olduğunu unutmasa ve bu anlayış karşılıklı olsa mutlu evliliklerin sayısı çoğalır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #5

İstisnalarda var canım. Çocukları için hiç çekilmeyecek bir kadını çeken hatta bu uğurda iki sene içinde ruhen ve bedenen çöken erkekler de var. :1no2:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #6
Hımmm;
1* Eşler kendi çekirdek ailelerine;anne,baba,kardeş hatta ve hatta kısım akrabaları dahil ederse geçimsizlik başlamış demektir!

2* Eşler her zaman,''ben haklıyım!'' politikası güder ve ''en, en, en'' etiketini diline yalama ederse geçimsizlik baki demektir!!!

3* Kadın yada erkek,eşinin yapmak istemediği bir şeyi,tatlı dilini kullanarak yaptırmak yerine,''yapacaksın! edeceksin!'' kelimelerinin sıkça yer aldığı cümleler kurarsa evlilik sona yakın demektir!

4* Her evlilikte tartışmalar vardır..Ama büyük ama küçük..Eşler bunları yemez içmez,daha da ileri giderek bir de ilave yaparak baba evine aktarır,ailesinin kapısını çalarsa,O EVLİLİK BİTMİŞ demektir!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #7
eskiden evlilik gerçekten kutsal bir müessese idi ve eşler evliliği ayakta tutmak için ellerinden geleni yaparlardı, şimdi ise en ufak bir tartışmada cart diye boşanıyorlar, kimsenin kimseye tahammülü kalmamış, evlendiğimde çok sevdiğim bi ablam beni kenara çekip şu tavsiyede bulunmuştu "bak güzelim eşin sinirliyken sen susacaksın, sen sinirliysen eşin susacak, ikiniz aynı anda bağırırsanız bu evliliği yürütemezsiniz" ve ben bu kuralı uyguladım 17 yıldır siniri geçince karşısına oturup derdinin ne olduğunu sorarım oda yaptıklarından dolayı özür diler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #8
evlilik tek kelimeyle sorumluluk hrmde büyük bir sorumluluk iki çocuk sahibiyim 19da evlendim kızım ikinci sınıfa geçti mutlu bir evliliğim var ama yinede zorlanıyorum çok sinirli ve karamsar bi yapım var bu durum eşime ve çocuklarımada yansıyo ne yapmalıyım bilmiyorum msjımı okuyanlardan düşüncelerini bekliyorum aranıza yeni katıldığım için acemi olabilirim bütün üyelere slm bu arada niğdeliyim adanada oturuyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #9

Merhaba hoşgeldiniz!
Güzel ve mutlu bir evliliğiniz varmış. Bence şükretmelisiniz. O kadar problemli evlilikler var ki hayatta! Sorunlarınızı sinirle değil de sakince oturup konuşarak hallederseniz daha mutlu olacağınıza inanıyorum.

SEVGİLER...MUTLULUKLAR...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #10
laale bende 8 yıllık evliyim ve hala oturtamadım 7 yasında bir oğlum var ama ayrı dünya insanı gibiyiz anlamadıgım nişanlıyken niye anlaşılmadıgı şimdi tekrardan bebek istiyorum ama korkuyorum tekrara aynı sorunları yaşarmıyım diye
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #11
Bence tek sebep eğitim hani diyoruz ya egitimli kadınlar boşanıyor ,şiddet görüyor nedne çünkü beklentimiz coook fazla oluyor ve gerçekleşmezse boğulup sevilmediğimizi sanabiliyoruz..örneğin köydeki kızlar yani şehir nedir bilmeyenler cok daha mutlu çünkü ne bekleyecek özel gün sürprizi de bilmez başka sey de beklentisi bi kat ev bi bahce bi akşam yemeğidir.yetiştirilme tarzı da cok önemli bu konuda tabi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #12

ÇOK GÜZEL ACIKLAMISIN..bizde bilinçlilik var beklentimiz de bunlarla paralel..bizlerin gözü acılmış ve sıkıya gelemiyoruz..ve bide para kazanıyorsak hiç tahammül edmiyoruz.ne kadar dogru tartişilir tabi
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #13
erkekler hep çalışırdı, onların sosyal ve ekonomik durumlarında bi değişiklik olmadı.. kadınların durumu çok değişti.. erkekler sabit kaldığından bu değişikliği benimsemekte zorlanıyolar.. bu kadar basittir durum..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #14
bırbırıne denk olmayan kısıler ewlenıyor
kultur zeka sosyal cevre ten uyumu vs

bırı sı ya da bı kacı uyumsuzsa baslıyor aıle ıcı gecımsızlıkler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #15
bence boşamların artmaının en baştakı sebeblerı baştan başlayan dengesız evlılıkler eskıden görücü usulu varmuış ınsanar bırbırıne denk olanı ıstemeye gıdıyorlarmış ve sonucundada mtsuz olanalr azdır.ama şimdi ise gençler aşk peşınde koşuyorla tamam aşk olmasın demıyorum ama malesef aşkı ararken olması gereken krıterlerı unutuyoruz mesela eğıtım aile yapısı maddı yapısı gıbı bunlarda denk olmayınca ılerde problem çıkması muhtemel oluyo
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #16
eskiden evliliklerin yurumesinin sebebi aslinda bence kadinlarin bosandiklari zaman toplumda simdikinden daha kotu bir duruma dusmeleri olabilir, ayrica eskiden calisan kadin sayisi bu kadar cok olmadigi icin, bosanip evine donmektense kotu de olsa basa gelen cekilir mantigi ile haraket etmeleriymis...Simdi ise kadinlar hayatlarini tekbasina da surdurebiliyor, calisanlar cocuklarina da bakabiliyorlar. Bosanmaya eskiden cok kotu bir olay olarak bakilirken simdi hayatin bir parcasi haline geldi
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #17
tahammülsüzlük
her şeyde ben haklıyım havaları
her lafa verilecek bir cevap olması susmasını bazen her iki tarafında bilmemesi
benim ailem şunu yaptı ya seninkiler gibi sorular
maddi sıkıntılar
aldatma
dayak
saygısızlık
Büyüklerimize bakıyorum da fındık kabuğunu doldurmayan şeyler içinde tartışmışlar ama soluğu hemen adliye de almamışlar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #18
bazi bosanan kisilerin sebeplerini duyunca bu mu yani sebep diyorum acikcasi...Tabi neler yasandi bilinmez ama sorunun cikis noktasi kucuk sonra gittikce buyumus bosanmaya kadar varmis mesela...

Dusunuyorum simdi bu yasimda herseyin daha iyi farkindayim, yalnizligi dibine kadar yasamis bir insan olarak ailenin ne demek oldugunu iyi bilirim, cok erken evlenmis olsaydim eger belki ben de su an bosanmislar kafilesindeydim..

Kucuk sebeplerden koca aileyi yikanlar yazik ediyorlar bence
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #19
maaalesef kadınlar her zaman fedakar olmalı..allah anneliği belkide bu yüzden kadınlara layık gördü...
evlilikler ve boşanmalar insanların birbirlerini tanımalarından geçmiyor...çünkü önceden tanışma yoktu...çiftler birbirini sadece gerdek odasında görüyordu...ve evliliklerin ömrü 50-60 yıllara çıkıyordu kısaca ölene kadar...
bu zamanda özgürlük denilen saçma bir tutum başgösteriyor..kadın herşey yapar eşlitliktir bunu adı..kavramlar çok farklı olarak eşitlik adı altında gösteriliyor...
kadınişten gelir koca işten gelir..kadın söyle bende çalıştım akşama kadar yoruldum sende yemeğe yardım et ...sende bulaşık yıka.... sende ev sil..sende sende sende.....kadın görevini unutur hale geldi..özellikle çalışanlar üzerinde etkili bu , fakat çalışmayanda da var.
kadınların eşlerine olan sorumlulukları ve çocuklarına olan sorumlulukları hatta eşlerinin ailesine olan sorumlulukları baskı ve yobazlık,kısıtlayıcılık olarak görülüyor..kısaca bayanın özgürlüğünü ve eşitlik kavramını kısıtlıyor gibi....
kadın çalışsın yada çalışmasın bu gibi kavramlar uçtu gittii..kocası haklı olarak bile söz söylese sen bana söyleyemezsin deyip bu sözün üstüne çıkabiliyor,hatta sadece eşini bir para kazanan banka gibi görenler de çoğunlukta..sevgi ,saygı kavramı yok oldu kızlarımızda..ve maalesef bazı annelerimiz de bunun tetikleyicisi..allah kimsenin evladına kara yazı yazmasın fakat lütfen örf ve adetlerimize sahip çıkalım
.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi pakize10
  • #20
cnm evet eskiye göre çok fazla oranda boşnma olayı gerçekleşiyor çünkü
eskiden en önemlisi bayanların ekonomik özgürlüğü yokmuş hemen hemen hepsi çalışmıyor ve evde çocuklarıyla ev işleriye v.s vakit geçiriyomuş. o zamanlar bu tarz boşanma olayları çok nadir olduğundan da boşananlar hoş karşılanmadığı gibi dul kadın olark yaşamakda çok zormuş. bu konuda o zaman ki baynlar cesaret edememiştir diye düşünüyorum.
eskiden alım gücü varmış günümüze göre kıt kanat geçinmiyormuş insanlar bizler şimdi eve alıcağımız paket un,kg lık pirinç v.s için kredi kartı eksteresinin kesilmesini beklerken onlar o zamanda herşeyi toptan alıyorlarmış. geçim sıkıntıları yokmuş yani ve bu da çok büyük huzursuzluk ve zamanla mutsuzluk nedeni sonuçta borçlar v.s sıkıntı ayartıyor zaman zaman tartışmaya neden oluyor.
ayrıca yine o zamanlar aldatmak bu denli değilmiş. çünkü erkekler suçlu ama bir o kadarda bunlara vesile olan aldatma olayında ki 3. kişi olan karşı bayanlar bu denli çok değilmiş.
şimdilik aklıma gelenler bunlar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…