Neden yetmiyor bu para, bereketsizlik bizde mi?

Ben seni çok iyi anlıyor ve destekliyorum. Bak bende ankaralıyım. Sülalemde bi zat, karı koca iyi gelirleri olmasına rağmen, Ankara demetevlerde babasının evinde bedava oturmak için, 2 erkek çocuğu ergenlik döneminde kötü alışkanlıklar ve arkadaşlıklar edinmişken ve defalarca çevre değiştirin diye uyarılmışken, para hırsından ev araba alalım diye, demetevlerde oturmaya devam etiler ve şu An o 2 erkek çocukta malesef okumadı ve tehlikeli çocuklar oldular. Yani imkanlar varken iyi muhitte oturmak çocuklar için çok önemli bence. Bu arada bende demetevlerde büyüdüm yanlış anlaşılma olmasın.

Dolayısıyla ben senin 450 TL kira gelirin olup, 1000 TL kira giderin olmasını çok iyi anlıyorum ve destekliyorum. Aynı şekilde çocuğunun kreşe gitmesini de. 7bin lira çok yüksek bi meblağ değil aslında 2 çocuklu bi aile için. Bizim insanımız asgari ücretle 3 çocuk büyütmeye mahkum bırakıldığı için, senin derdini anlamayacak, birde üstüne laf etme hakkını kendinde bulacaktır.

Ben bekar halimle sizinkilere yakın bi maaşla 5 yılda, araba hariç hiç bi birikim yapamadım. Ama çok Güzel bi hayat yaşıyorum.

konu sahibi haksız değilsiniz aslında kimse kolay gelmiyor bu durumlara. ama başlığınızı ilk okuduğumda en fazla 2.5- 3 bin geliriniz olduğunu düşünmüştüm 7 bin deyince gözlerim belerdi ve giderleri okuyunca anladım olayı.

farkindaysan konu sahibiyle alakali bi yorum yapmadim senin haddini bilmezliginle alakali yorum yaptim tabiki isteyen istedigi konuyu acabilir ama sen hic kimseyi kiskanmakla ya da koca bulma sevdalisi olmayla suclayamazsin. Az bi yuksek gelirli insan gorunce el pence divan duran insan pozisyonuna gecenlerdensin sende belliki. Burda herkes kendinden ornek vererek hayati kkinda bir seyler paylasmis kimsenin kimseyi cekemedigi yok allah herkesin gonlune gore versin sen kim oluyorsun da bunca insani bu sekilde sifatlandiriyorsun!

7 bin tl. geliriniz var.. Türkiyestandqrtlarında oldukça iyi. Elbetteki giderleriniz de olacak bu çok normal.
Eviniz ve arabanız var. Hali hazırda kendinizi kısmadan da yalayabiliyormuşsunuz.
Ee bir kenara da bırakmayıverin, bunun için hırpalanmaya değmez hayat.
Zaten ev ve araba bir kenara bırakılmış artan para demektir.

oooo biz öleliim valla nerde 7 bin lira maasım olsa varya oooo simdi söyle bisey var gelirin ne kadar artarsa o kadar lüks ihtiyacın artıyor esim 1800 2000 arası alıyo allah cok sükür eksigim hic yok
diyorym keske 2500 alsani hemen tokiden eve girerim kiraya veriri kendi kendini öderim diye bence biraz hesa yaparak bi yazlık ta alıp istanbula yakın yerlerden cuma gidip pazar dönersiniz hem sizin hem cocuklar icin ii olur

Evet iste tam da boyle dusunuyorum ben de..

75o kira ankarada ortalamanin azicik ustu ama 250 aidat denilince kalbur ustune cikar. ha o fiyatlara guzel semtler var ev bulursunuz dicem ama evin ise yakinligi avantaj cunku yol yada benzin parasi olarak cikacak bisekilde sizden..
kres 900kusur cok fazla. oda semtinden kaynakli olduğu icin malesef.bakici parasida keza ayni orantida .
esimin benzin parasi demissin. ama orda oturarak benzinden tasarruf ediyor demissin anlamadim. ozaman benzinler gezmelere gidiyor.
yazdiginiz giderler birinizin maasi kabalama..
arkadaslarla mangal , gezme vs dediginiz şeyler gittiginiz mekanlar gözönünde bulundurulursa giderin gayet normal.
senede 1 tatillle malesef para bitmez. aylık 200 tl atsaniz tatil parasi zaten cikar.
istediginiz kadar lux yasayip para biriktirmeyi beklemeyin bence ..

yazlik olayina karsiyim, babamın var oraya bile gitmiyoruz. zaten senede iku hafta tatil var onda da yemek temizlikle ugrasmayalim. zaten istanbulda degiliz ankaradayiz

yorumum dini msj olarak yorumlanmasin lutfen.
zekat konusunda bisey demicem bende elimden geldigince veriyorum cok şükür.
ama kredisiz ev araba mumkunmu artik. kim ha deyince cikartabilir 150-200bin su sartlar altinda. ee nabalim almasin da diyemeyiz.

Ben devlet memuruyum eşimse daha düne kadar ayda 1500 alan özel sektör elemanı.
6 yıllık evliyim.
Elhamdülillah kredi çekmeden ev ve arabamızı aldık. İkisi de sıfır.Evim kooperatif 10 ay sonra o da bitecek inşallah.
Bunları kredisiz de olabileceğini söylemek için yazdım.
Paramız yoksa arabaya binmedik otobüs dolmuşa bindik. Daha yakın araba sahibi olduk.
Paramız yoksa hem kira hem kooperatif ödedik.
Ve sonuçta kredisiz de oldu şükür.
Niyetinizi güzel alın. Allah ne de güzel nasip ediyor çokkk şükür..

masaallah demekten baska bisey dusmez. ama kooperatif olaylari malum. guvenmiyorum ben malesef. heleki buyuk sehirlerde ciddi sıkıntılar oluyor ve koop. isi bicok yerde bitti ve müteahhitlige döndü bile coktan.
cok şükür mustakil bir evim var kv dugun hediyesi. kredi vs mumkun degil alamazdim yani. araba kredim var ha pesin nasil alirdim 3 sene kredi odedigim gbi para biriktirerek. o arada ayni araba 10bin daha ustune koyardi bukez 10bin krediye girerdim..
muhtemelen aylik gelirinizden yuksektir gelirimiz ama bizde beceremeyenlerdeniz sanirim..

ne güzel iste esinizde sizin gibi bizimki arabasız nerdeyse tuvalete gidemicek suan 2 senedir yok 1 ya sonra alıcaz nerydese dolmus icin kavga ettık cünkü arabasız gezmek istemiyo sıcak yol parsına verceme benzin aynı para diyo yürümek onun icin bi eziyetmiss

Benzin demiş arkadaşlar da eşiniz sabah gidip akşam geliyorsa bir de hafta sonu geziliyorsa benzin de çok olmaz

Biz gün içinde de sürekli araç tepesindeyiz biz ne yapalım benzin parasını

Bakıcı parasına ve kreşe fazla demişler ama ben 2010 da bakıcıya 900 verdim şimdi de kreşe 900 verdim Ankara'dan nispeten küçük bir büyükşehirde

Markete girip 50 tl altında miktar ile çıkılmıyor ben de liste mi yapsam acaba harcamalarımı da bilmiyorum

Siz bu para nereye gidiyor diyorsunuz ya esasen yiyeceğe bez parasına mama vs alınıyorsa ona gidiyor

Sigara kullanıyorsanız o da pahalı gazete bile 1 tl

Çocuk dergi ister tanesi 5 tl onun kitabı boyası vs

Sakızlar 2,5 tl bunları da alamayacaksak neden günde saatlerce çalışalım ki

Bir de yanlış görmedi isem altın atıyorum kenara demişsiniz o da yeter sıkmayın kendinizi

Canım 5 yıl nerdeyse arabasız durduk.
Evimiz bütün ulaşım araçlarının çıkış noktasında. Her yere vasıta var. Kirada bulunduğumuz ev yeni gelişmekte olan bi yer olduğu için kiramız hep uygun oldu. Evden ve arabadan hasıl olacak masrafları hep ev için birikim yaptık. Yani lüksümüzden muhitimizden ödün verdik. Allah da güzelini nasip etti.

daha iyisinede kavusursunuz inşallah huzurla

Bizim ilçede koop.islerini belediye üstleniyor. Eger o olmasaydı araştırıp iyi tanınan bi yapsat firmasıyla anlasabilirdik. Yani diyeceğim mutlaka her zaman bi başka şık vardır
Arabamız küçük bi model biraz para biriktirir büyütürüz diye düşünüyoruz yıl geçtikçe nasipse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…