- 20 Ocak 2013
- 4.048
- 9.200
- 408
- Konu Sahibi herseyduzelirmi
-
kiskananlar lafi agir sanki biraz. oncelikle tesekkurler. evet kirama takanlar oldu. kendi evimde oturmakla arada 300lira fark ediyor. Oda yemek parasi vs. denklesiyor nerdeyse. ayrica cocuklarim yoklugumu hic farketmiyor. yol yorgunlugum yok. oglen gelip hem cocugumu emzirip uyutuyorum hem aksam yemegimi yapiyorum. İşte evden uzak çalışmayan anlamaz.
benim kizimin evde bakma gibi bir sorunu yoktu ki. Gelişimi ve konusmasi geri oldugu icin verdik krese. ankara ayrancidaki kres fiyatlarini bilen bilir
farkindaysan konu sahibiyle alakali bi yorum yapmadim senin haddini bilmezliginle alakali yorum yaptim tabiki isteyen istedigi konuyu acabilir ama sen hic kimseyi kiskanmakla ya da koca bulma sevdalisi olmayla suclayamazsin. Az bi yuksek gelirli insan gorunce el pence divan duran insan pozisyonuna gecenlerdensin sende belliki. Burda herkes kendinden ornek vererek hayati kkinda bir seyler paylasmis kimsenin kimseyi cekemedigi yok allah herkesin gonlune gore versin sen kim oluyorsun da bunca insani bu sekilde sifatlandiriyorsun!Bi insanın asgari ücretle çalışmaya mahkum olması, kendinden yüksek maaşla zor geçinen insanın derdini küçümseme ve hatta dile getirmesine laf etme hakkı vermez.
Herkesin geliri, gideri kendine. Herkes haddini bilsin.
Kimse kendini acındırmasın.
İyi o zaman çocuğum emmiyor diye başlık açanlara çocuğu olamayanlar, eşinden dert yananlara evlenemeyenler başlık bile açtırmasın..
aaa öylemiyniş ii oldu ögrendigim bende yapıyım bari :))benim de öyle :)
bu hıdırellezde karınca yuvasından toprak aldım bereket getiriyomuş diye cüzdana koydum
karınca toprağından bereket bekleyecek kadar fena haldeyim
ama benim evim kira kredi borçlarım var.
sizin?
Ben faizle çekilen ev kredilerinin bereketi alıp götürdüğüne, malının 40 da birini zekat olarak vermenin de berekete katkısı olduğuna inanıyorum.
Tabi bunları bereket gelsin diye değil Allah istediği için yapıyoruz o ayrı.
yazlik olayina karsiyim, babamın var oraya bile gitmiyoruz. zaten senede iku hafta tatil var onda da yemek temizlikle ugrasmayalim. zaten istanbulda degiliz ankaradayizoooo biz öleliim valla nerde 7 bin lira maasım olsa varya oooo simdi söyle bisey var gelirin ne kadar artarsa o kadar lüks ihtiyacın artıyor esim 1800 2000 arası alıyo allah cok sükür eksigim hic yok
diyorym keske 2500 alsani hemen tokiden eve girerim kiraya veriri kendi kendini öderim diye bence biraz hesa yaparak bi yazlık ta alıp istanbula yakın yerlerden cuma gidip pazar dönersiniz hem sizin hem cocuklar icin ii olur
yorumum dini msj olarak yorumlanmasin lutfen.Ben faizle çekilen ev kredilerinin bereketi alıp götürdüğüne, malının 40 da birini zekat olarak vermenin de berekete katkısı olduğuna inanıyorum.
Tabi bunları bereket gelsin diye değil Allah istediği için yapıyoruz o ayrı.
Ben devlet memuruyum eşimse daha düne kadar ayda 1500 alan özel sektör elemanı.yorumum dini msjörak yorumlanmasin lutfen.
zekat konusunda bisey demicem bende elimden geldigince veriyorum cok şükür.
ama kredisiz ev araba mumkunmu artik. kim ha deyince cikartabilir 150-200bin su sartlar altinda. ee nabalim almasin da diyemeyiz.
masaallah demekten baska bisey dusmez. ama kooperatif olaylari malum. guvenmiyorum ben malesef. heleki buyuk sehirlerde ciddi sıkıntılar oluyor ve koop. isi bicok yerde bitti ve müteahhitlige döndü bile coktan.Ben devlet memuruyum eşimse daha düne kadar ayda 1500 alan özel sektör elemanı.
6 yıllık evliyim.
Elhamdülillah kredi çekmeden ev ve arabamızı aldık. İkisi de sıfır.Evim kooperatif 10 ay sonra o da bitecek inşallah.
Bunları kredisiz de olabileceğini söylemek için yazdım.
Paramız yoksa arabaya binmedik otobüs dolmuşa bindik. Daha yakın araba sahibi olduk.
Paramız yoksa hem kira hem kooperatif ödedik.
Ve sonuçta kredisiz de oldu şükür.
Niyetinizi güzel alın. Allah ne de güzel nasip ediyor çokkk şükür..
ya aslında durumun zaten ii eger sadece ailenle gidersen sorn olmaz ama ankaradaymıssın :))yazlik olayina karsiyim, babamın var oraya bile gitmiyoruz. zaten senede iku hafta tatil var onda da yemek temizlikle ugrasmayalim. zaten istanbulda degiliz ankaradayiz
ne güzel iste esinizde sizin gibi bizimki arabasız nerdeyse tuvalete gidemicek suan 2 senedir yok 1 ya sonra alıcaz nerydese dolmus icin kavga ettık cünkü arabasız gezmek istemiyo sıcak yol parsına verceme benzin aynı para diyo yürümek onun icin bi eziyetmissBen devlet memuruyum eşimse daha düne kadar ayda 1500 alan özel sektör elemanı.
6 yıllık evliyim.
Elhamdülillah kredi çekmeden ev ve arabamızı aldık. İkisi de sıfır.Evim kooperatif 10 ay sonra o da bitecek inşallah.
Bunları kredisiz de olabileceğini söylemek için yazdım.
Paramız yoksa arabaya binmedik otobüs dolmuşa bindik. Daha yakın araba sahibi olduk.
Paramız yoksa hem kira hem kooperatif ödedik.
Ve sonuçta kredisiz de oldu şükür.
Niyetinizi güzel alın. Allah ne de güzel nasip ediyor çokkk şükür..
Canım 5 yıl nerdeyse arabasız durduk.ne güzel iste esinizde sizin gibi bizimki arabasız nerdeyse tuvalete gidemicek suan 2 senedir yok 1 ya sonra alıcaz nerydese dolmus icin kavga ettık cünkü arabasız gezmek istemiyo sıcak yol parsına verceme benzin aynı para diyo yürümek onun icin bi eziyetmiss
daha iyisinede kavusursunuz inşallah huzurlaCanım 5 yıl nerdeyse arabasız durduk.
Evimiz bütün ulaşım araçlarının çıkış noktasında. Her yere vasıta var. Kirada bulunduğumuz ev yeni gelişmekte olan bi yer olduğu için kiramız hep uygun oldu. Evden ve arabadan hasıl olacak masrafları hep ev için birikim yaptık. Yani lüksümüzden muhitimizden ödün verdik. Allah da güzelini nasip etti.
Bizim ilçede koop.islerini belediye üstleniyor. Eger o olmasaydı araştırıp iyi tanınan bi yapsat firmasıyla anlasabilirdik. Yani diyeceğim mutlaka her zaman bi başka şık vardırmEger o olmasaydıllah demekten baska bisey dusmez. ama kooperatif olaylari malum. guvenmiyorum ben malesef. heleki buyuk sehirlerde ciddi sıkıntılar oluyor ve koop. isi bicok yerde bitti ve müteahhitlige döndü bile coktan.
cok şükür mustakil bir evim var kv dugun hediyesi. kredi vs mumkun degil alamazdim yani. araba kredim var ha pesin nasil alirdim 3 sene kredi odedigim gbi para biriktirerek. o arada ayni araba 10bin daha ustune koyardi bukez 10bin krediye girerdim..
muhtemelen aylik gelirinizden yuksektir gelirimiz ama bizde beceremeyenlerdeniz sanirim..
Amin cümlemize inşallah.daha iyisinede kavusursunuz inşallah huzurla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?