Neden yetmiyor bu para, bereketsizlik bizde mi?

ilceyle buyuk sehir cok fark ediyor. kardesim kucuk bur sehirde yaşıyor fiyatlar arasinda yari yariya fark var.

Kooperatif evler biraz eskide kaldı artık az yapılıyor yapılsa da insan güvenemiyor. Mesela ankara ayrancı da kırk yıldır tamamlanmayan kooperatif var. Kayseri de de gördüm mesela adam bırakıp kaçmış vs. Yani sizinki biraz şans biraz da aldığınız zamanın güzelliği olmuş. Şimdi ben ankara da ev fiyatlarının ğç yüzbinden başladığı bir yerde oturuyorum kooperatif de yok nasıl çıkartıp alayım. Hadi uzaktan ucuza alsan bu sefer eşim de ben de gidiş geliş en az iki saat yol çekicez her gün ee çocuk da var o nolcak bu sefer. Yani büyük şehirde dediğiniz hayal. ="karanfilce, post: 41513674, member: 285400"]Ben devlet memuruyum eşimse daha düne kadar ayda 1500 alan özel sektör elemanı.
6 yıllık evliyim.
Elhamdülillah kredi çekmeden ev ve arabamızı aldık. İkisi de sıfır.Evim kooperatif 10 ay sonra o da bitecek inşallah.
Bunları kredisiz de olabileceğini söylemek için yazdım.
Paramız yoksa arabaya binmedik otobüs dolmuşa bindik. Daha yakın araba sahibi olduk.
Paramız yoksa hem kira hem kooperatif ödedik.
Ve sonuçta kredisiz de oldu şükür.
Niyetinizi güzel alın. Allah ne de güzel nasip ediyor çokkk şükür..[/QUOTE]
Kooper

Allah kolaylık versin ne diyim bende bizde mi bereketsizlik var diyodum ki sizinkinin çeyreğini aldığımızdanmış meğer

gelirin gideri olur diye bir laf var
benimde sorunum bu eskiden üniversitede yurt ödemeleri hariç 300 lira alıp geçinip giderken şimdi 2300 le geçinmek zor geliyor çünkü krediler devreye giriyor borçlar oluyor sosyal hayat çocuklar belki ailenin beklentileri hepsi fazlalaşıyor

ayrıca bunu kıskanma olarak görmüyorum ama her maaş zammı isteyene asgari ücretli var biz ne yapalım vs. denmesi
ona bakarsak asgari ücretli de parasını az görmesin 500 liraya geçinen var 500 lira ya geçinende param yetmiyor demesin köprü altında yaşayan var bu aynen konu sahibinin de dediği gibi çocuğuna bağırdığı için üzülen anneye bizim çocuğumuz olmuyor siz kıymetini bilmiyorsunuz diye saydırmaya benziyor

burada kimseyi hedef almıyorum ama öğretmen memur maaşının yada doktor maaşının fazlalaşması konusunda mesela hep nedense daha ne kadar alıcağızdır ne gerek vardır zam yapılmasına
kızıyorum artık çünkü bizim şartlarımız iyileşsin diye uğraşmıyor insanlar biraz durumu iyi olan varsa kötüleşsin diye umuyor

Her ay maaşı alır almaz bi miktar parayı bir köşeye koyun ve de asla dokunmayın ancak öyle birikim yapabilirsiniz. Az öz devamlı olur en azından.

son paragrafinizi aynen hep derim. insanlar grev yapar, haklarini almaya calisir insanlar hemen nankorlukle suclar. yani memurun doktorun maasi azalsa sevinir pek cogu. kimse şartı duzElsin diye ugrasmaz karsininki kotulessin diye ugrasir

Allah bereketinizi artırsın, geliriniz süper. Verimlilik çok düşük ama.
Sırf çocuğa ayda 2000tl gidiyor
Bence çocuğu kreşe göndermeyin, gerçekten bir şey öğrendikleri yok orda. Bunun yerine tam zamanlı bakıcı tutun 1250-1300tl ye eli yüzü düzgün olan.
Ha illa çocuğum bu yaşta süper eğitim alsın diyorsanız, 2500tl ye filipinden hizmetçi getirin, ana dili gibi inglizce öğrenir :)

ben cocugumu dr. kontrolunde gonderiyorum krese cunku 650g dogdu ve konusmasi yasitlarindan geride. kresin cok faydasini gorduk biz. sukurler olsun ozel egitime gerek kalmadi.
zaten bu sorun olmasa krese daha gec gonderirdim belki ama kesin gonderirdim. bizlerin evde ogrettikleriyle kreste ogretilenler bir olamaz. bir cocuga kendinden 30-40 yas buyuk insan evin içinde ne kadar verimli olabilir ki?
benim kizim puturlu yemezken kres sayesinde herseyi yiyor

Bak bunu bilmiyorum. O yüzden diyecek bir şeyim yok. Gideriniz şimdi normal görünmeye başladı. Sizi yargılayanları boşverin sıkmayın canınızı. Araba satın demicem, Ankara gibi bir yerde arabasız olmaz. 1000tl yi direk tasarruf olarak düşünün zaten, onu 1500tl ye çıkarabilirseniz ne ala.

Teşekkürler

Benim anlamadığım geliriniz 7000 tl. Gideriniz yukarıda yazdıklarınıza bakınca 3820 tl. Geriye elinizde 3180 tl gibi bir rakam kalmalı. Araba ve mutfak masrafının bu kadar gideri olmaz.
Ki 3 ayda bir aldığınız parayı ve eşinize verilen parapuanı eklemesem bile çok güzel bir geliriniz var. Muhtemelen parayı nereye harcağınızı bilmiyorsunuz.

Ben öğrenciyim bir aralar aynı sorun ben de de vardı. Sabah okula giderken 50 tl çekerdim akşama gelirdim cüzdana bir bakardım para yok. Halbuki arkadaşlarla falan cafe vb. yerlerede gitmezdik. Bir süre bu böyle devam etti. Baktım ki paramın nereye gittiğini bilmiyorum, ufak bir defter aldım kendime. 50 kuruşluk suyu bile yazdım. Harcadığım her parayı tarihiyle birlikte kuruşu kuruşuna. Farkında olmadan çok para harcadığımı fark ettim. O kadar gereksiz yerlere ve şeylere para harcamışım ki resmen 1 telefon parasını öyle böyle savurmuşum.
Bunu fark ettikten sonra ta ki kendi kendimi kontrol edebilmeyi öğrenene kadar harcadığım her şeyi yazdım ve kendimi ona göre kontrol ettim.
Siz de o tarz bir şey yapabilirsiniz. Eşinizde minik bir defter olsun bir tane de sizde olsun. İkinizde 1 şişe su bile alsanız yazın. 2-3 günde bir ya da haftada 1 gün iki defteri de karşlışatırıp harcamalarınıza bir bakın. Mutlaka boşuna para harcadığınız yerler vardır. Onları kısınca para biriktirememek gibi bir probleminizin olacağını düşünmüyorum. Çünkü Türkiye şartlarında gerçekten iyi bir geliriniz var. Millet asgari ücretle üniversitede 2-3 çocuk okutuyor.

defteri yapacagim kesin.

Aslında sizin hem kreş hem bakıcı masrafınız normal zira bebek var

Bizim şehirde tek çocuk için kreş ve bakıcı gerekiyor zira kreşden eve gelmesi 17.15 annenin eve gelmesi iyimser ihtimal ile 1900 îki saat çocuk tek kalamayacağı için hem eve yardımcı hem bakıcı gibi birileri bılunuyor temizlik yemek gibi işler de yapıyorlâr keza ilkokul çocukları için de aynı şartlar geçerli

Arkadaşlar Kv ile alt sokakta otururum o bakar derse tabi sizin maaştan 2000 tl ayırır çocuk da 60 yaşında kadınlar gibi muhabbet etmeyi öğrenir

Sıkmayın canınızı konuyu kapatmak için de okypete özel mesaj atın ya da Mune konuya denk gelmezse ya da ara sayfada kalırsa görmez

ailemiz yok burda olsada dediğiniz gibi baktirmazdim

Eşim pilot, geliri 18-20 arası.
Ben kamuda mühendisim 4000'e yakın gelirim var.
Gelir arttıkça giderler artar derler ya, kısmen doğru.
Ama ben tutumlu olmayı öyle yada böyle öğrendim, benim maaşım direk ev kredisine gidiyor.
Bunun haricinde her ay 14-15 civarı para kenara atıyoruz. Bunu böldük, bir kısmı borsa, bir kısmı altın, bir kısmıylada döviz alıyoruz düzenli olarak. Güzel bir sepet yaptık. Kira vermiyoruz, kredi çektik.
35,000TL değerinde bir arabamız var, başkaları gibi 150-200 bin liralık araba almadık sağa sola hava atıcaz diye
Tek lüksümüz dışarda yemek, hergün mutlaka dışarda 1 öğün yeriz.

hwrkesin hayat standardi ve sartlari farkli iste. biz hafta ici hep evde yeriz. haftasonu cikariz

Kızlar gelir arttıkça harcamalarda artıyor.

Kızım okula başladıgı için işten çıkmak zorunda kaldım evde tek çalışan kişi eşim kendisi mühendis bizim 1 senedir aylık tipinde degil maaşımız, eşim ihale usulu iş alıyor ve yaptırıyor hakediş yapıldıkça elimize para geçiyor toplu alıyoruz yani ama inanın para nereye gidiyor bilmiyoruz :) aylık olarak hesaplarsan 5000 tl ve üzeri kazanıyor ama paranın nereye gittigini inanın bilemiyorum

Elimizde olan tek şey arabamız birikimimiz o yani :)

Ev için ALLAH kerim 2 sene içinde almayı istiyoruz ama alabilirsek tabi İatanbul'da evsiz olunca kiralar yüksek malum insan ödedigi paraya acıyor

bence gelirinizle gideriniz cok dengeli.mecburi odemelerin disinda iki cocuk var.bu da su demek;hastanesi ,kuculen kiyafetler ,yemesi ,ilaci.....
bence basabas goturuyorsaniz idarelisiniz demek

Arkadaşlar 3000 tl mutfak araba ve faturalara çok denmiş

Konu sahibi yazmış kızı 650 gram doğmuş onun her şeyi özelde zaten artık büyüdü normal yemek yiyor desek bile kaliteli hormonsuz organik vs beslemek lazım

Bebek de zaten küçücük ona da iyisi olunca yeme içme masrafı bile katlanıyor

Günlük et süt yumurta sebze vs deyince 50 tl gidiyor

En ucuz pamuklu giysi 15 den başlıyor bir çocuk tek kat 50 tl ile giyiniyor ki kreşe gidenin biri üstünde ikisi çantasında üç kat giysisi var akşam kirli geliyorlar çarp beş 15 kat yıka kurut vs bunlar da masraf

Bu nedenle siz ev işini iyi yapmışsınız tasarruf işte kenara da altın vs atabilirseniz iyi olur

Arkadaşların defter fikri mantıklı belki göze görünmeyen giderler büyüyordur

Eşim gidip berberde sakal traşı oluyor 7 tl imiş haftada iki gitse ayda 50-60 yapar mesela bir yerlerden kıssak altın alırız

Bir de kredi kartı otomatik ödeniyorsa yani bu ay ödenmeyelim deme şansınız yoksa altın alın maaşı alınca o para otomatik kesilir siz de kalanla idare edersiniz ama bana kalırsa aylık 100-200 birikim için ay sonu gelirmi stresi de değmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…