- Konu Sahibi herseyduzelirmi
-
ilceyle buyuk sehir cok fark ediyor. kardesim kucuk bur sehirde yaşıyor fiyatlar arasinda yari yariya fark var.Bizim ilçede koop.islerini belediye üstleniyor. Eger o olmasaydı araştırıp iyi tanınan bi yapsat firmasıyla anlasabilirdik. Yani diyeceğim mutlaka her zaman bi başka şık vardır
Arabamız küçük bi model biraz para biriktirir büyütürüz diye düşünüyoruz yıl geçtikçe nasipse.
son paragrafinizi aynen hep derim. insanlar grev yapar, haklarini almaya calisir insanlar hemen nankorlukle suclar. yani memurun doktorun maasi azalsa sevinir pek cogu. kimse şartı duzElsin diye ugrasmaz karsininki kotulessin diye ugrasirgelirin gideri olur diye bir laf var
benimde sorunum bu eskiden üniversitede yurt ödemeleri hariç 300 lira alıp geçinip giderken şimdi 2300 le geçinmek zor geliyor çünkü krediler devreye giriyor borçlar oluyor sosyal hayat çocuklar belki ailenin beklentileri hepsi fazlalaşıyor
ayrıca bunu kıskanma olarak görmüyorum ama her maaş zammı isteyene asgari ücretli var biz ne yapalım vs. denmesi
ona bakarsak asgari ücretli de parasını az görmesin 500 liraya geçinen var 500 lira ya geçinende param yetmiyor demesin köprü altında yaşayan var bu aynen konu sahibinin de dediği gibi çocuğuna bağırdığı için üzülen anneye bizim çocuğumuz olmuyor siz kıymetini bilmiyorsunuz diye saydırmaya benziyor
burada kimseyi hedef almıyorum ama öğretmen memur maaşının yada doktor maaşının fazlalaşması konusunda mesela hep nedense daha ne kadar alıcağızdır ne gerek vardır zam yapılmasına
kızıyorum artık çünkü bizim şartlarımız iyileşsin diye uğraşmıyor insanlar biraz durumu iyi olan varsa kötüleşsin diye umuyor
ben cocugumu dr. kontrolunde gonderiyorum krese cunku 650g dogdu ve konusmasi yasitlarindan geride. kresin cok faydasini gorduk biz. sukurler olsun ozel egitime gerek kalmadi.Allah bereketinizi artırsın, geliriniz süper. Verimlilik çok düşük ama.
Sırf çocuğa ayda 2000tl gidiyor
Bence çocuğu kreşe göndermeyin, gerçekten bir şey öğrendikleri yok orda. Bunun yerine tam zamanlı bakıcı tutun 1250-1300tl ye eli yüzü düzgün olan.
Ha illa çocuğum bu yaşta süper eğitim alsın diyorsanız, 2500tl ye filipinden hizmetçi getirin, ana dili gibi inglizce öğrenir :)
ben cocugumu dr. kontrolunde gonderiyorum krese cunku 650g dogdu ve konusmasi yasitlarindan geride. kresin cok faydasini gorduk biz. sukurler olsun ozel egitime gerek kalmadi.
zaten bu sorun olmasa krese daha gec gonderirdim belki ama kesin gonderirdim. bizlerin evde ogrettikleriyle kreste ogretilenler bir olamaz. bir cocuga kendinden 30-40 yas buyuk insan evin içinde ne kadar verimli olabilir ki?
benim kizim puturlu yemezken kres sayesinde herseyi yiyor
TeşekkürlerBak bunu bilmiyorum. O yüzden diyecek bir şeyim yok. Gideriniz şimdi normal görünmeye başladı. Sizi yargılayanları boşverin sıkmayın canınızı. Araba satın demicem, Ankara gibi bir yerde arabasız olmaz. 1000tl yi direk tasarruf olarak düşünün zaten, onu 1500tl ye çıkarabilirseniz ne ala.
haklisiniz.
ben 3.500
esim 3000
kira gelirimiz 450
ayrica ben 3 ayda 450 tl aliyorum, esimede 2-3 ayda bir isyerinden 400 tl civari parapuan yukleniyor, ramazan paketleri, hediye çeki gibi ek gelenlerde oluyor.
giderlerimiz ise:
960 tl ev kredisi
1000 tl ev kirasi
960 tl kres
900 bakici
arabamiz var onunda gideri var.
kredi kartini sadece arabanin Sigortası vb. icin yada intetnet alisverisi icin kullaniyoruz.
defteri yapacagim kesin.Benim anlamadığım geliriniz 7000 tl. Gideriniz yukarıda yazdıklarınıza bakınca 3820 tl. Geriye elinizde 3180 tl gibi bir rakam kalmalı. Araba ve mutfak masrafının bu kadar gideri olmaz.
Ki 3 ayda bir aldığınız parayı ve eşinize verilen parapuanı eklemesem bile çok güzel bir geliriniz var. Muhtemelen parayı nereye harcağınızı bilmiyorsunuz.
Ben öğrenciyim bir aralar aynı sorun ben de de vardı. Sabah okula giderken 50 tl çekerdim akşama gelirdim cüzdana bir bakardım para yok. Halbuki arkadaşlarla falan cafe vb. yerlerede gitmezdik. Bir süre bu böyle devam etti. Baktım ki paramın nereye gittiğini bilmiyorum, ufak bir defter aldım kendime. 50 kuruşluk suyu bile yazdım. Harcadığım her parayı tarihiyle birlikte kuruşu kuruşuna. Farkında olmadan çok para harcadığımı fark ettim. O kadar gereksiz yerlere ve şeylere para harcamışım ki resmen 1 telefon parasını öyle böyle savurmuşum.
Bunu fark ettikten sonra ta ki kendi kendimi kontrol edebilmeyi öğrenene kadar harcadığım her şeyi yazdım ve kendimi ona göre kontrol ettim.
Siz de o tarz bir şey yapabilirsiniz. Eşinizde minik bir defter olsun bir tane de sizde olsun. İkinizde 1 şişe su bile alsanız yazın. 2-3 günde bir ya da haftada 1 gün iki defteri de karşlışatırıp harcamalarınıza bir bakın. Mutlaka boşuna para harcadığınız yerler vardır. Onları kısınca para biriktirememek gibi bir probleminizin olacağını düşünmüyorum. Çünkü Türkiye şartlarında gerçekten iyi bir geliriniz var. Millet asgari ücretle üniversitede 2-3 çocuk okutuyor.
ben cocugumu dr. kontrolunde gonderiyorum krese cunku 650g dogdu ve konusmasi yasitlarindan geride. kresin cok faydasini gorduk biz. sukurler olsun ozel egitime gerek kalmadi.
zaten bu sorun olmasa krese daha gec gonderirdim belki ama kesin gonderirdim. bizlerin evde ogrettikleriyle kreste ogretilenler bir olamaz. bir cocuga kendinden 30-40 yas buyuk insan evin içinde ne kadar verimli olabilir ki?
benim kizim puturlu yemezken kres sayesinde herseyi yiyor
ailemiz yok burda olsada dediğiniz gibi baktirmazdimAslında sizin gem kreş hem bakıcı masrafınız normal zira bebek var
Bizim şehirde tek çocuk için kreş ve bakıcı gerekiyor zira kreşden eve gelmesi 17.15 annenin eve gelmesi iyimser ihtimal ile 1900 îki saat çocuk tek kalamayacağı için hem eve yardımcı hem bakıcı gibi birileri bılunuyor temizlik yemek gibi işler de yapıyorlâr keza ilkokul çocukları için de aynı şartlar geçerli
Arkadaşlar Kv ike alt sokakta otururum o bakar derse tabi sizin maaştan 2000 tl ayırır çıcuk da 60 yaşında kadınlar gibi muhabbet etmeyi öğrenir
Sıkmayın canınızı konuyu kapatmak için de okypete özel mesaj atın ya da Mune konuya denk gelmezse ya da ara sayfada kalırsa görmez
hwrkesin hayat standardi ve sartlari farkli iste. biz hafta ici hep evde yeriz. haftasonu cikarizEşim pilot, geliri 18-20 arası.
Ben kamuda mühendisim 4000'e yakın gelirim var.
Gelir arttıkça giderler artar derler ya, kısmen doğru.
Ama ben tutumlu olmayı öyle yada böyle öğrendim, benim maaşım direk ev kredisine gidiyor.
Bunun haricinde her ay 14-15 civarı para kenara atıyoruz. Bunu böldük, bir kısmı borsa, bir kısmı altın, bir kısmıylada döviz alıyoruz düzenli olarak. Güzel bir sepet yaptık. Kira vermiyoruz, kredi çektik.
35,000TL değerinde bir arabamız var, başkaları gibi 150-200 bin liralık araba almadık sağa sola hava atıcaz diye
Tek lüksümüz dışarda yemek, hergün mutlaka dışarda 1 öğün yeriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?