nedir bu taciz olayları...

nemrut

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2012
10
0
16
Hatay
kızlar ben küçüklüğümden beri o kadar çok taciz olaylarına maruz kaldım ki... ergenlik dönemimi bu yüzden çok sorunlu atlattım hepiçine kapanık sessiz erkeklere karşı çekingen oldum ama çok şükür atlattım... bunu da burdan yazıyorum ki kızlarınızın davranışlarını çaktırmadan takip altında tutun diye... çünkü insan o an kimseye anlatamıyo insanların tepkisi küçüklüğün verdiği düşünememe saflık yüzünden...
yaşadığım olayları anlatayım
6 yaşlarındayken komşunun kızını çağırmaya gittim abisi açtı kapıyı... o da 15 yaşlarında falan... x evdemi dedim o da içeri gitti tekrar geldi x içerde seni çağırıyo gelsin diyo dedi... içeri girdim evde kimse yok koltuğun kenarına oturdum nerde dedim tuvalette geliyo dedi iyi dedim televizyon açıktı bakıyordum abisinin elini omzumda hissettim döndüm beni öptü hem de dudağımdan o kadar safımki anlamıyorum ne yaptığını sonra çamaşırımı çıkarıyo izin vermiyorum zorla çıkarıp oramı da öpmeye başlıyo şok oluyorum üstümü giyinip koşarak eve gitmek istiyorum diyorum ağlayacak gibiyim korkup bırakıyo beni...
yaklaşık 1 yıl sonra kadar apartmanın merdiveninde kendi kendime evcilik oynuyorum genç bi çocuk geçiyo tanıdığım biri bu da... nemrut gelsene şurdan aşağı bak bakalım bisikleti görüyormusun diyo demire yaslanıp aşağı bakıyorum kendisini bana arkadan yapıştırıp sürtünmeye başlıyo yine anlamıyorum ne olduğunu... bisiklet yok diyorum iyi bak diyo tekrar devam ediyo birilerinin ayak sesini duyana kadar devam ediyo ve birileri gelince gidiyo ayrıca bu bir kere değil birçok kere tekrarlanıyo
bir gün de babaannemlere gitmişiz yan evde de başka bir akraba oturuyo o evin oğlu beni çağırıyo gel sana tavukları göstereyim diyo beni ucaklayıp içeri alıyo çamaşırımı çıkarıp dokunuyo falan napıyosun diyorum hiç oyun oynuyoruz diyo inanıyorum yine ses çıkaramıyorum bu da bikaç kez tekrarlanıyo ben hep oyun sanıyorum
sonra bikaç yıl geçip de ne olduğunu anlamaya başlayınca erkeklerden nefret ediyorum
neyse ki güçlüyüm çabuk atlatıyorum o insanları bir daha da görmüyorum
siz siz olun çocuklarınızı tanıdıklara falan bırakmayın evlerine gitmesine izin vermeyin herkes benim kadar kolay atlatmayabilir

Aman tanrım,
Çok geçmiş olsun,umarım atlatmışsınızdır bu travmayı.
Kızım 9 yaşına girdi ve böyle birşey yaşasa bana anlatırmı diye düşünüyorum.
Peki o zaman anneniz size ne şekilde sorsa bunları anlatack güç bulurdunuz acaba kendinizde.Bu çok önemli,çocuklarımıza ne kadar anlayışlı yaklaşırsak yaklaşalım,bizden sakladıkları,belki utandıkları bişeyler olabilir sanki.

allah belalarını versin insallah en nefret ettigim sey gözümün önünde assalar bi pislikten eksildik diye sevinirim

ya ben buna inanamıyorum herksin küçüklüğünde birşekilde tacize uğramaları ve çocuk aklıyla susup olayların kapanması.. ne biçim bir dünya burası buarada adalet hak hukuk ahlak vicdan yok artık çocuklarımızı ne hale düşürüyorlar. kimseye güvenemiyorum kimseye inanamıyorum ve yalnız hayatlara sevgisiz korku dolu nesillere doğru gidiyoruz.

Ben bu taciz olaylarının ülkemizde hiçte azımsanacak durumda olmadığını düşünüyorum...

Konu sahibinin söylediği gibi çoğu insan saklıyor bunu...

Komşumuzun ilkokul bire giden kızı öğretmeni tarafından taciz edilmişti...Gerçekten çok dikkatli olmak gerek çocuklarda özellikle...

Son düzenleme:
Bizleri yaşadığın üzücü anları tekrar hatırlamak pahasına aydınlattığın ve nasıl bir dünyada yaşadığımızı hatırlattığın için teşekkürler canım.Bende anne olduktan sonra bu tip olaylardan çok etkilenir oldum ve daha bebişim 4 aylık ve çarşıda pazarda bebişimi sevmeye kalkan tanımadığım erkeklere çocuğumu sevdirmiyorum ve o an nedense onların sapık olduğunu düşünüyorum belki annelik koruma içgüdüsü beni biraz paranoyaklaştırdı ama devirde çok kötü mağlum.Benimde yakın bir arkadaşımın 4 yaşındaki kızına eltisi bakıcılık yapıyordu ve eltisinin ilk evliliğinden 10 yaşlarında bir oğlu vardı ve birgün arkadaşım iş dönüşü kızını almaya gittiğinde eltisinin oğlunun kızına dokunduğunu görmüş ve bir daha eltisine baktırmadı olayı anlattı ama eltisi onlar oyun oynuyor diye geçiştirdi.İşte oğlunun pisliklerini örten konuşup yanlışını anlatmayan anneler oldukça bu ülkede tacizcide tecavüzcüde çok yetişir.Tüm annaler çok dikkatli olmalıyız bence.Bazen böyle şeylere maruz kalanda yapanda çocuk oluyor.

Tacize uğrayan küçük çocukların bunları anlat(a)maması çok normal.Çünkü bazen oyun olduğunu düşünüyorlar belli bir süre, ya da eğer anlatırlarsa, ailelerine zarar vermekle ,öldürmekle tehdit ediyor tacizci .Ama genellikle neden şu ;tacize uğrayan çocuklar çoğunlukla çok küçük olduğu için bu olayı anlatacak ,kendilerini ifade edecek KELİMELERİ YOK.

Dünyada da aynı mı bilmiyorum ama Türkiye'de tacize uğrayan küçük erkek çocuklarının sayısı tacize uğrayan küçük kız çocuklarından fazlaymış.

Son düzenleme:
Çocukların anlatamamasının en önemli sebebi anne ve babalarının onu suçlayacak olması ve bir daha asla eskisi gibi sevemeyeceklerinden korkması. Ben de yaşamıştım bir olay ama üstesinden gelemeyeceğim kadar ağır geldi bana. Üstelik o kişi de hala hayatımızdaydı. Bir yerden sonra her şeyi anneme anlattım, bir daha yaklaştırmadı o kişiyi bizim yakınımıza ve beni de suçlamadı. Ve nasıl rahatladığımı size anlatamam, yıllardır boşuna saklamışım. Tabi artık genç kız oldum, çocukken anlatsam daha erken kurtulmuş olacaktım bu sorundan. Etkileri de tam olarak geçmiyor, erkeklere güvenemiyorsun. Erkek arkadaşım var ve hiçbir yakınlaşma isteklerine cevap veremiyorum bu yüzden, arkadaş gibiyiz. Gerçi bu eksik sevgiden de kaynaklanabilir ama ona güvensizliğimin buradan kaynaklandığına eminim.. Tartışmalar da cabası.

Kızları için tedirgin olan annelere önerim ise çocuklarınıza herkesin böyle bir yaşadığını, yaşadıklarının ona özgü sorunlar olmadığını ve normal olarak hayatına devam etmesi gerektiğini, kendinde bir eksiklik olmadığını anlatmaya çalışın. Ve hayatınızda yaşadığınız tacizleri kızlarınızla da paylaşırsanız size karşı rahat açılabilmesini sağlamış olursunuz.:)

ne yazık ki çocuklarımız pis bir dünya da yaşamak zorundalar
onları fanusa koyup saklayamayız ama korumak istiyoruz da her şeyden
sizin yazdıklarınızı okuyunca herkese tavsiye ettiğim bir şeyi yineleme ihtiyacı duydum
çocuklarımıza onları ürkütmeden cinsel taciz eğitimi vermemiz gerekiyor
şöyle ki
bir çocuk bazı bölgelerinin sadece annenin yanında açılacağını annenin sadace kendisi yapana kadar temizlik için dokunabileceğini
aksi olursa tepki göstermesini bağırmasını hemen anneye söylemesini çocuğumuza sürekli oılarak söylememiz gerekiyor
çocuk özel yerlerinin farkında olmalı başkalarıonın yanında alt değiştirme ,o bölgelerin açık gezilmemesine özen gösterilmeli ,babanın dahi çocuğun yanında tamamen çıplak dolaşmaması ve çocuğun bölgelerinin sevme şakalaşma amaçlı kullanılmaması gerekiyor

diye düşününüyorum
keşke çocuğumuza bunları öğretmek bu korkuyla yaşamak zorunda olmasaydık
ama bakın siz daha çocukken nasıl mahvetmişler dünyanızı
ve şüküğrler olsun ki toparlanıp hayatınızı kurup bir de insanları korumak adına böyle bir konu açmışsınız

böyle pislikler maalesef var çocukluğumda benimde yaşadığım durumlar oldu çok ağır değilse de hala aklımdakızlarım biraz daha büyüsün onlara da anlatmayı uyarmayı düşünüyorum en azından Allah korusun böyle bir durumla karşılaştıklarında gelip rahatlıkla bana anlatsınlar istiyorum
çocuklarımızı nasıl koruyacağımızı bilmiyoruz dünya çok kötü oldu

Ben de ilkokul 3'te falan yaşamıştım ve kimseye söyleyemedim tabi ki.
Okulun bahçesindeki taşlarla kendi kendime oynarken bi grup serseri geldi. Ben tabi onların geldiğini görünce bıraktım oyunu gidiyodum beni çağırdılar, sümsük sümsük gittim yanlarına. Popomu avuçladı hepsi teker teker "buralarda dolaşma seni ellerler" dediler. Hiçbişey yapamadım kaçamadım bile.

Allahım kanım dondu okurken neler yaşamışsın canım ya çok geçmiş olsun. Ben bu derece tacize uğramadım çocukken ama bir-iki ufak sözlü taciz o da hatırladığımda huzursuz ediyor beni

Allah korusun herkesin evladını, o kadar çok ki bu pislikler.

Çocukları göz önünden ayırmamak lazım, bir de tabi onlarla konuşabilmek. Rabbim fırsat vermesin böylelerine

Bu konuda yanlız değilsin. Ayrıca bizler akrabalarımızdanda gördük senin veya buradaki yaşayanların yaşadıklarını. Allah belalarını versin. Bazen bayramlarda falan denk geliyoruzda nefretle bakıyorum. Pislikler...

Okurken diken diken oldu tüylerim.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Bu konuda kız çocuklara dikkat edildiği gibi aynı şekilde erkek çocukların eğitimine de 2 kat daha dikkat edilmeli.
Sonuçta bunları yapan erkek çocuğu da bir anne babanın evladı.
Nasıl ki kız evlatların başına böyle şeyler gelebilir ihtimaline karşı karşımıza alıp konuşuyorsak dikkat et gibisinden
aynı şekilde erkek çocuğunu da karşına alacaksın ve bunu yapmanın ne kadar kötü birşey olduğunu anlatacaksın.

Eğitimse herkes için eğitim.Sadece kız çocukları uyarmak yetmez.Erkek çocuğa da eğitim verilmeli diye düşünüyorum.

bence de bunlar cezasız kalmamalı ama malesef oluyor kızlar ayrıca bu konuda yalnız olmadığımı da biliyorum benim gibi tacizlere maruz kalan binlerce çocuk var...
o zaman anneme neden anlatmadığımı bilmiyorum belki de çok fazla soru sormazdı ondandır yani nebilim kızım kiminleydin hangi oyunu oynadınız o ne dedi sen naptın gibi sorular sorsaydı bi şekilde anlattırırdı bana ama bu tür konuşmalar büyüklere biraz sıkıcı geliyor galiba...
çocuklarınızla ilgili olun onların bir an bile sizsiz ne yaptığını sorun araştırın öğrenin...
ben de başıma daha kötüsü gelmedi diye şükrediyorum günümüzde tecavüze uğradığı için 5 yaşındaki kız çocuğunun kan kaybından öldüğü haberlerini dehşetle okuyoruz malesef...
çevrenizdeki insanlara güvenmeyin kesinlikle...

Kesinlikle çocuklarla ilgilenmek lazım.Özellikle ilkokul döneminde okuldan gelince derslerin nasıldı ödevin var mı yok mu sorularından önce arkadaşlarınla ne yaptın ne yedin hangi arkadaşını seviyosun neden seviyosun hangisini sevmedin neden sevmedin gibi sorular sorun.

Ne yazıkki gizli sapıklar hep aramızda ve ummadığımız kadar yakınımızdalar.Benim arkadaşım bu yzden yıllarca acı çekti.Komşu oğlunun taciz etmesi ve şansına kapının çalıp komşu ablanın gelmesiyle evden çıkmış kızcağız.Eve gittiğinde kan gelmiş kötü birşey olduğunu anlamış ama annesine söyleyemmeiş.Benimle paylaşmıştı ve evlenince ne yaparım ben çocuktum anneme söylesem kızardı ama yapamadım diyerek gözyaşları döktü yıllarca.İlkokuldaykende arkadaşımın abisi boş derste sınıfta tekken öpmüş,sokakta taciz edilmiş bana hep bende tuhaflıkmı var.Kötü bir izlenimmi var neden ben neden!!1 diye ağlardı.Çocukken ne gibi bir halin olabilir ki ne suçun olacak tesellisiyle beraber üzüldük.Evlendi kendisi ve eşine evlenmeden söyledi olanı bekaretimden emin değilim demiş.Kızcağız yıllarca cinsel birliktelik yaşayamadı eşiyle.Sonrasında halloldu sorun çocuklarıda oldu fakat o yaşadıkları kızının üzerinde baskı derecesinde korumacılıkla devam etti.Yani çocuklarımız kollamamız lazım kimseye emanet etmemek lazım kız-erkek çocuk ayırmadan.Amca dayı komşu oğlu yiğen demememliyiz.Arkadaşımın hıçkırıklarını asla unutamam yıllarca evlensem ailem ya rezil olursa diye huzursuz bir gençlik geçirdi.Eşi efendi bir insandı ki dürüstlüğün karşısında nankörlük etmedi.Başka biri belkide bu davranıştan dolayı ailesine söyleyip nişanı atabilir kızı rezil edebilirdide.arkadaşım aşırı dürüst sevimli tertemiz bir kızdı söyledim içim rahat ya bakire olmasaydım ne yapardım önceden anlattım rahatladım vileda ama bişey olmamış yıllarca boşa korkmuşum.Ah ederek bana bunu yapanlar yaşadığımı yaşasın güzel yıllarım kabus oldu evlendim ilk gecemi yaşayamadım yıllar sonra kadınlığa adım attım çok zor diye anlatır.ALLAH İSLAH ETSİN BU PİSLİK İNSANLARI!

ilkokul bir el kadar cocuk ya.

Konu sahibi sen neler yasamissin boyle. Gercekten cok igrenc. bir degil iki degil yahu. Neyse ki atlatmissin da paylasabiliyorsun burada insanlara yardimci olmak adina.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…