- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
+2Yahu öyle bir ülkedeyiz insanların çoğunluğu Müslüman. 45 çocuğa tecavüz edilmiş millet sus pus içler acısı... Ramazanda sigara içenlere saldırırlar ama tecavüze sus ! Toplumun neresinden tutarsak elimizde kalır. Devrim için bilgi gerekir, araştırma gerekir ve özellikle önce inandığımız dini kulaktan bilgiler ile diil araştırarak öğrenmeliyiz. Bizim dinimizde kadının boşanma hakkı var ama nedense din adamlarımız kadına öğretmiyor bu bilgiyi sürekli kadın ezilsin ezik yaşasın erkeklere bağımlı kalsın. Zina yapınca erkek çapkın kadın or..... olsun zihniyet değişmeli ve iş bize de düşüyor tabi öncelikle doğuracağımız erkek çocuklarımızı güzel yetiştirmemiz gerekiyor anca böyle toplum temizlenir. Öncelikle kadınların silkelenip kendilerini geliştirip eziklik psikolojisinden çıkması lazımm...
Arkadaşım sende haklısın bak bende 27 de evlendım su an hazır degıldım dıye düşünüyorum ama gectı artık ama erken evlenenlerı ve öyle düşünenleri bu kadar aşağılama bence tamam sözlerıyle laf dokundurnaları evlılıgı bısey sanıp nıye evlenmedın dıyenlerı laf sokanlara ondan karşılık verır ve cahıllık dıye aslandırdıırsın ama erken evlenenlerı öyle tercıh edenlerı bence yargılamayaaa yemin ederim o kadar sinir oluyorum su cahil insanlara. Kendileri genellikle okumamis etmemis koca eline bakan insanlar. Varliklari evliliklerinden ibaret. Hayatta evlenmekten baska ise yaramamislar.
Bizim de böyle akrabalarimiz var. Kendi cocuklari da onlara benzer, 18inde evlendi hepsi.
Ben ögretmenlik okuyorum. benden bir yas kücük kiz kardesim tip okuyor. yasimizda 23-24. Buna ragmen anneme diyorlarmis ki bizim cocuklar erken evlenmedi, senin kizlar gec kaldi. Her gördükleri yerde aciyan gözlerle bakiyorlar, evlenemediler diye. Ben de onlara aciyarak bakiyorum bu devirde bu beyinsizlik neden diye. O kadar sinir oluyorum ki. Her yerde varlar
Arkadaşım sende haklısın bak bende 27 de evlendım su an hazır degıldım dıye düşünüyorum ama gectı artık ama erken evlenenlerı ve öyle düşünenleri bu kadar aşağılama bence tamam sözlerıyle laf dokundurnaları evlılıgı bısey sanıp nıye evlenmedın dıyenlerı laf sokanlara ondan karşılık verır ve cahıllık dıye aslandırdıırsın ama erken evlenenlerı öyle tercıh edenlerı bence yargılama
İnanın ben de anlamıyorum. 24 yaşındayım ve gerçekten etrafımdakilere evlilik için erken olduğunu düşündüğümü söylediğimde ne erkeni tam zamanı sonra geç kalırsın, çok pişman olursun vs... gibi sözler duyuyorum. Hatta bununla ilgili bir konu bile açtım. Aman hayır diyenler, erken diyenler şimdi çok pişmanlarmış da falanmış da. Ben halimden memnun olduktan sonra kime ne ki? Evliliğin sıkıntılarını bizim yerimize göğüsleyecekler mi? Sorsak neler neler çektim, ne sıkıntılar yaşadım keşke biraz bekleseymişim diyecek kişiler strese sokuyorlar geç kalıyorsun diye diye. Umursamayın ben 30 a kadar yolu var diyorum. Ayrıca 30 dan sonra evlenip çok da Mutlu olanları görüyorum. Hiçbirinin dizlerine vurduğunu görmedim neden geç evlendim diye. Bu kaderdir, ne zaman olacağını bilemeyiz, zamanını biz seçemeyiz. Elbette büyük konuşmak istemem ama gerçekten hayatımı sürdürebileceğim onun için her şeye değer diyebileceğim biri çıkmadan hiç giremem bu sorumluluk altına. Hazır olmadan evliliğe kalkışmak bence hiç doğru değil. Canınızı sıkmayın. Allah yazdıysa olur elbet zamanı gelince. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi.Kizlar merhaba herkese ya nedir bu yaş muhabbeti ve evlilik konusu anlamıyorum artik bu konu yüzünden kendimi eve hapsedesim var yasim 28 ve artik istisnasiz herkes bunun içinde güya okumuş cahil değildir diye nitelendirdiğimiz öğrtmeninden tutunda doktoruna kadar herkes bana ve cevremde benim yasitlarima ayni muhabbeti yapiyor 30 a kadar evlendik evlendik yoksa olmazmis bugün artik birkaç kisiyle muhabbetimizde ablaa 30 oldu mu yas demesiyle iyice koptum sanirim çok üzülüyorum bu duruma ve bu durumla nasil başa cikilir artik bilmiyorum
Tamam o zaman haklısın bende bıraz yanlış anlaşıldım ve bırının kalbını kırdım burda istemeden cok üzgünüm kımse kımseue kötü dua etmesın zaten yeterınce sıkıntı var üzüntü var hayatımızdaYanlis anlasilmasin. Lafim sadece erken evlenip, erken evlenmeyi magrifet sananlara
Erken evlenıp cogusu keşke geç evlenseydım der ama geç evlenen kımse neden erken evlenmedım asla demez . Erken evlıglın ıyı yanı çocuk daha dinç daha enerjık oluyor insan . Ben 28 de çocuğum oldu valla zorlanıyorum bakmak ta kolay degıl eski enerjı yok ama ıyıkı daha önce evlenmemşim çünkü ınsan kendını hazır hıssetmelı herseyeİnanın ben de anlamıyorum. 24 yaşındayım ve gerçekten etrafımdakilere evlilik için erken olduğunu düşündüğümü söylediğimde ne erkeni tam zamanı sonra geç kalırsın, çok pişman olursun vs... gibi sözler duyuyorum. Hatta bununla ilgili bir konu bile açtım. Aman hayır diyenler, erken diyenler şimdi çok pişmanlarmış da falanmış da. Ben halimden memnun olduktan sonra kime ne ki? Evliliğin sıkıntılarını bizim yerimize göğüsleyecekler mi? Sorsak neler neler çektim, ne sıkıntılar yaşadım keşke biraz bekleseymişim diyecek kişiler strese sokuyorlar geç kalıyorsun diye diye. Umursamayın ben 30 a kadar yolu var diyorum. Ayrıca 30 dan sonra evlenip çok da Mutlu olanları görüyorum. Hiçbirinin dizlerine vurduğunu görmedim neden geç evlendim diye. Bu kaderdir, ne zaman olacağını, zamanını biz seçemeyiz. Elbette büyük konuşmak istemem ama gerçekten hayatımı sürdürebileceğim onun için her şeye değer diyebileceğim biri çıkmadan hiç giremem bu sorumluluk altına. Hazır olmadan evliliğe kalkışmak bence hiç doğru değil. Canınızı sıkmayın. Allah yazdıysa olur elbet zamanı gelince. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi.
hakkım helal olsun. sen de hakkını helal et. herşey gönlünce olsunEvet ama arkadaş dıyor kı elinizdekıker güderse görürsünuz memnun mu okacak benım çocuğuma veya eşime bısey olsa kı zaten eşimle zor Zaman'lar gecırdım evlıglım hala oturmadı hala sıkıntılarımız var . Tabı kı korkarım bısey olur dıye çünkü sıkıntı yaşanmaktan yoruldum bende . Ben kımseyı Allah a havale de etmıyorum . O sözümüde gerı aldım nolursa olsun kötü dua etmemek lazım . Allah o arkadasa iyi bir eş Nasıp Etsın dıyorum . Kalbını kırmış olabılırım tekrar Hakkı'nı helal Etsın ama oda o kötü duası yerine güzel dua Etsın Allah Rıza'sı ıcın mesela evlılıgım yerıne otursun dıye
ben de yeni 32 yaşıma girdim geçen hafta.. ve bende görüştüğüm kişiye aşık değilim. şimdi ne yapsam bilemedimValla sırf size umut olsun diye kendi hikayemi yazasım geldi:) 28 yaşında deli gibi aşık olarak sonra aldatıldığımı öğrenmiştim, ayrıldım tabi ama baya sveiyordum. Sonra 31 yaşımda çok iyi biriyle tanıştım, adam süper ötesi ama aşık değilim. Yemişim ya aşk nedir ki herkes aşıkmı sanki diyip sözlendim. Sonuç ben herkes değilmişim; aşık hissetmeden evlenmek, aşık olma duygusu gibi mükemmel bir histen ömür boyu vazgeçmek ağır geldi, çok zorladım, direndim ama olmadı ve ayrıldım. sonra 32 yaşında yine biri çıktı yine iyi biri ve ben yine aşık değilim, denedim hatta yine aileler tanıştı yani ama tabiki ilkini yapamadım bunda da olmadı. Şuan 33,5 yaşında çok çok aşık ve nişanlıyım:) yani hayatın hangi yaşta ne getireceği belli olmaz. Umut etmek ve dua etmek lazım. İnsanların lafına da aldırış etmemek tabi ki. Bi de üzülüyorsanız da herkese anlatıp ağızlarına laf vermeyin derim. sevgiler:)
Aşık değilsen evlenme!hakkım helal olsun. sen de hakkını helal et. herşey gönlünce olsun
Allah tüm evlilere geçim, huzur , bekarlara da hayırlı eş versin. amin
ben de yeni 32 yaşıma girdim geçen hafta.. ve bende görüştüğüm kişiye aşık değilim. şimdi ne yapsam bilemedim
gitme bence.. canın daha çok sıkılırKızlar bende 35 yaşındayım nisanlimdan ayrıldım ve haftaya bir yakının düğün ve kınası var ve benim canım çok sıkkın milletin lafina sözüne hiç gitmek istemiyorum o yüzden...ben ne yapcam Canim bisey yapmak istemiyor bunaldim çok
gitme bence.. canın daha çok sıkılır[/QUOTE
Gitmezsem annem uzulur getirmek götürmek zorundayım gitmezsem bizim akrabalar daha çok laf ederler
Kızlar bende 35 yaşındayım nisanlimdan ayrıldım ve haftaya bir yakının düğün ve kınası var ve benim canım çok sıkkın milletin lafina sözüne hiç gitmek istemiyorum o yüzden...ben ne yapcam Canim bisey yapmak istemiyor bunaldim çok
Hayırlı olsun canım, çok sevindimValla sırf size umut olsun diye kendi hikayemi yazasım geldi:) 28 yaşında deli gibi aşık olarak sonra aldatıldığımı öğrenmiştim, ayrıldım tabi ama baya sveiyordum. Sonra 31 yaşımda çok iyi biriyle tanıştım, adam süper ötesi ama aşık değilim. Yemişim ya aşk nedir ki herkes aşıkmı sanki diyip sözlendim. Sonuç ben herkes değilmişim; aşık hissetmeden evlenmek, aşık olma duygusu gibi mükemmel bir histen ömür boyu vazgeçmek ağır geldi, çok zorladım, direndim ama olmadı ve ayrıldım. sonra 32 yaşında yine biri çıktı yine iyi biri ve ben yine aşık değilim, denedim hatta yine aileler tanıştı yani ama tabiki ilkini yapamadım bunda da olmadı. Şuan 33,5 yaşında çok çok aşık ve nişanlıyım:) yani hayatın hangi yaşta ne getireceği belli olmaz. Umut etmek ve dua etmek lazım. İnsanların lafına da aldırış etmemek tabi ki. Bi de üzülüyorsanız da herkese anlatıp ağızlarına laf vermeyin derim. sevgiler:)
RunawayAşık değilsen evlenme!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?