Nedir bu yaş muhabbeti ve evlilik konusu

Sana eğlence cikmis gül geç herkez evlenmek ister bazı insanlar ama bnu kendine bile söylemekten kaçınır olmuyorsa olmuyodur bende 30 yaşamda evlendim bana da ailem dışında herkez evlen diyip duruyordu bn artık işi pisliğe vurmustum onlara laf söylüyorum ışte sen bosna ikinciyi al çok merakliysan falan neyse bunlar en basiti zaten olmuyorsa olmuyodur bende geç buldum sevdiğim adamı napayim olcemmi hemen geç olunca daha güzel oluyo mutlu olmaya bak

konu hassas bir konu zaten fark ettiyseniz bir derdim var bölümüne açılmış, geyik topiğine değil. o yüzden bunu dert edip gören birine vereceğimiz cevapta dikkatli olmalıyız, sırf burada değil her konuda size yada bana geyik yapılacak bir mevzu başkası için ciddi dert olabiliro yüzden biraz daha dikkatli olunmalı ama hatanızı anlayıp özür dileme erdeminde bulunmanızı tebrik ediyorum

onlar sizin zaafınızı, dalga geçtiklerinde üzüldüğünüzü anlamış. O yüzden bu tavırları, sizde aksine olaya esprili yaklaşmaya çalışın bakın nasıl dağılıyorlar.İş hayatı zaten herkesin birbirinin kuyusunu kazmaya çalıştığı ortamlar..iş anlamında bulamadıkları açığınızı böyle yakalıyorlar işte

ben neden cahil olayım, kendimde olanları sayıp, karşımdakiyle alay eder gibi mi konuştum.
40 ına az kalmış menopoza gircen diye dalga geçer gibi konuş, sonra ne dedim ki..
5 sene de 2 çocuk büyütülür geç kaldın muhabbetleri yap sonra bana ne de..
buraya arkadaş bu tür muhabbetlerden bıktığı için konu açmış sizin yazdıklarınıza bakın. beddua etmedim. UYARDIM sizi... çünkü ne oldum değil ne olacağım de diye bi söz var. çok övünen insanları da Allah bu övündükleriyle imtihan edebiliyor. kınadığını yaşamadan ölmezsin diye hadis var. uyarımı dikkate almışsınız sevindim. bebeğiniz aklımdan bile geçmedi.. günahsız yavrunun ne suçu var. annesi densizlik yaptı diye ona mı beddua edicem. Allah hayırlı uzun ömür versin ona..

sen menopoz vs. diye dalga geç.. ben de seninle aynı şekilde konuşunca alın.. ben senin bebeğine niye beddua edeyim.
fazla havalanma demek istedim beddua etmedim. ayrıca 32 yaşında evlenip erken bulanında kendi fikri, düşüncesi.. hayat tarzı sizden farklı belli ki.. onlara laf yetiştirmek zorunda değildiniz. isterseniz 18 yaşında evliliği savunun, ifade şeklinizdeydi sorun.
bakın en ufak bi uyarı bile canınızı sıktı değil mi.. işte hep mutlu her şeyinizin tam olacağını düşününce başkasında olmayan siz de olan şeyler için nasıl da dalga geçerek yorum yapabiliyordunuz.. ama bir an elinizdekilere bişey olduğunu düşününce hata yaptığınızı anladınız.. korktunuz... işte bundan sonra isteyipte onlara sahip olamayanalara bu lafları söylemezsiniz inşallah..

beni Allah a havale etmişsiniz. o halde ben de sizi Allah a havale ediyorum. Kul hakkına kim girdi, geriye dönüp bakın konuşmalara..

Bekar hayatindan daha mutlu olacaksan evlen. Ben soranlara öyle diyorum

Ya niye boş veriyorsun ya de sevmiyorum böyle seviyesiz esprileri , yapmayın de kimene de sizene de . Ben diyorum valla 31 yaşındayım bana da diyorlar mal bunlar ya bende iş arkadaşlarıma sinir oldum insanı böyle gülerek gerzek gerzek espri yaptıklarını sanarak konuşuyorlar ya o an gözüm dönüyor ve ağızlarına lafı yapıştırıyorum oh iyi yapıyorum herkes haddini bilsin.

bu seferde neden bu kadan sinirlisin diyorlar yani he deyip geçiceksin .sadece Allah'a havale ediyorum ve bende onlarla dalga geçiyorum .kısasa kısas!

Konum fena karismis yorum yapma gereği duydum hepinizin yazdiklarini tek tek okudum nerdeyse desteğiniz için yorumlar için tesekkur ederim ama biraz yanlis anlasilmalar olmuş sanirim buraya bi arkadasinda dediği gibi buraya açilan konu malum bizler için dert olmuski demekki buraya konu açiyoruz o yüzden hassas
olabiliyoruz bu sebeple yorumlarimizda daha dikkatli olursak daha iy olur diye düşünüyorum belki buraya bi arkadasimizn yazdiği bizler için umut olur ziraa oluyoda zaten herkese iy aksamlar diliyorum

bu seferde neden bu kadan sinirlisin diyorlar yani he deyip geçiceksin .sadece Allah'a havale ediyorum ve bende onlarla dalga geçiyorum .kısasa kısas!

Bir karar aldım : çizgilerimi net çizicem o seviyesiz esprileri onlarda kalsın hiçte onların seviyesine inmicem direkt mesafe, kafan rahat oh mis :) İnsanlar çok değer vermeye gelmiyor !

Evliliği düşünmezsin beynine nakış işler gibi önüne gelen :''evlenmiyor musun?'', ''yaşın geçiyor'', ''evde kalacaksın elini çabuk tut'' derler. Başka yaşıtlarını örnek vermeler, alttan alta laf sokmalar, nispet yapmalar, canının acıyacağını bilmelerine rağmen üstüne gelmeler falan....

Evliliği (zorla da olsa, baskılardan dolayı) düşünmeye başlarsın, hayırlı bir eş için yanıp yakınırsın: ''aman biz evlendik de ne oldu'', ''bu kızların evlenme merakı ne anlamıyorum'', ''hayatını yaşa ne evliliği'', ''keşke ben bekar olsaydım siz buldunuz da buluyorsunuz'',...

Bunlarla yetinmezler de..

Okursun çocuğundan yaşlısına girdiğin sınavın aldığın puanını sorarlar (zerre de anlamazlar ha hangi puanla nereye girilir falan, maksat iş olsun, eleştiri olsun)

Bir yer kazanıp sonrasında işe girersin. İşini, maaşını sorgularlar..

Ardından bekarsan niye evlenmiyorsun. Birini bulursun adamın tipini beğenmezler.. Ailesine bir kulp bulurlar, adamın işini sorgularlar. Yok efendim sen buna mı layıksın.

Evlendikten sonra niye çocuğun yok. Çocuğun olur hani 2. çocuk?
2 kız ya da 2 erkek ard arda olursa kızın varsa hani oğlan, oğlun varsa hani kız.

Evine, arabana kadar laf söylerler. O hakkı kendin de görürler. Bunlara sinir olursun. Onlar ne karışıyor dersin. Umrumda değil dersin, takmam dersin ama o kadar yıldırırlar ki insanı, bir müddet sonra onların baskıları senin düşüncelerin oluverir farkında olmadan. Sonra da bunlar olmuyor diye krize girersin. Üzülürsün.

Ne kadar sallamıyorum desek de bal gibi de takıyoruz. Sonuçta duyguları olan aciz kullarız.

Yani kısacası seni o kadar iyi anlıyorum ki..

ama kadere inananı da inanmayanı da bunların bizim elimizde olmadığını anlamak istemeyip bildiğini okuyup ona göre davranıyorlar.

İrademiz var ama şuan evlenmek istiyorum diyip evlenebiliyor muyuz?Hayalimizdeki adamı karşımıza çıkarabiliyormuyuz. Hepimiz en iyi işlerde en iyi şartlarda yaşamak istiyoruz, gayret ediyoruz başarabiliyor muyuz? Kim canının yanmasını, üzülmeyi ister ama üzülüyoruz, hastalanıyoruz, ağlıyoruz.. Bunları bile bile, elimizde olmadığını göre göre yine bizi eleştirip üstümüze gelip canımızı yakacak sözler söylüyorlar.

Allah'a sığınıp O'ndan hayırlısını istemekten başka elimizden hiçbir şey gelmediğini o kadar iyi anladım ki yaşadığım süre boyunca.. Her şeyi belli bir yere kadar yerine getirebiliyoruz o bile Allah'ın yardımıyla.

Hakkımızda hayırlısını dilerim Allah'tan. Sıkma canını diyeceğim ama bu sözüm ne kadar senin derdine ilaç olur muamma.

Ben evlılıkle veya koca ile hıc övünmedım övünmem . Hıc öyle dusunmedım . İleri gittim evet düşününce haklısınız o konuda ama bu beddua etmeyı gerektırmek benım dedıgım o . Allah herkese ne Zaman ıstıyorsa o Zaman evlılık versın ne dıyeyım ben size şimdi . Allah Allah . En ıyısı kımse kimseyi havale etmesin beddua etmesın . Dua Etsın kı ıyı şeyler olsun şu hayatta . 32 de evlenmek cok erken evlendım deyıcne bende fikrimi soyledım kı herkes burda fikir beyan edıyor cok rahat sekılde ama ben hata etmışim . Neyse Hakkı'nızı helal edınoz hoşçakalın . Ayrıca benım hayatım da herşey mükemmel olmadı çoğu Zaman çocukluğumdan berı sıkıntı yaşadım evlılıgmde ıstedıgım gıbu olmasa da eh işte cok üzüldüğüm Zaman'lar oldu . Yani size ne ile övğneyım bunu normal hayatım da da yapmadım yapmam da çünkü benı tanımıyorsunuz . Neyse ya yeterınce Can'ım sıkıldı ıyı günler

Bir karar aldım : çizgilerimi net çizicem o seviyesiz esprileri onlarda kalsın hiçte onların seviyesine inmicem direkt mesafe, kafan rahat oh mis :) İnsanlar çok değer vermeye gelmiyor !

Çocukluğumda evimizin tadilatını yapan abi ile karşılaştım kısa bir süre önce . Bana ne o sen daha evlenmedin mi hata yapmışsın dedi Adam yıllardır görmemişim seni aklına ilk gelen bu mu yani . (Halimden memnunum demeye çalıştım ama sülalesindeki evlenenleri ve evlenmeyenleri anlatmaya ... neyse işte ) . Halimizi ,hatrımızı , sağlığımızı sor . Artık tesadüfen yolda onu görürsem karşı tarafa geçiyorum . Yani mesafe işi biraz zor oluyor .

Bakin kizlar. Bir fikrim var. Evlenmeden cocuk sahibi olun. Yakin su muhafazakar oldugunu iddia edip her turlu sapikliga meyilli toplumun sigortalarini.
By pass edin evlilik kurumunu. Toplumun aile anlayisini anne-cocuk olarak degistirin. Bunu yapmak sizin elinizde.

Böyle insanlar yüzünden nemrut surat oldum yeminlen. Bu tiplere değil gulmek doğru düzgün bakmıyorum bile. Bizim insanlarimiz güleryüzlü birini gördü mü ne hikmetse her konuda yorum yapma hakkını kendilerinde buluyorlar. Hani derler ya belli yaşa kadar evlenememis kadınlar sinirli olur falan diye. Alakası yok bence sadece sınırlarını net koyuyorlar çünkü toplmun geri kalanı resmen kasiniyor.

Yok beya zor diil emi ol ,aynı odada arkadaşlarımla iç içeyim ben yapıcam benim tersim de pistir . Hadsiz insanları sevmiyorum... Hayır yani demek ki bizden yüz buluyor bu insanlar direkt diyorum kafama gönlüme hitap etmeyen biriyle evlenmem sırf çocuğum kocam olsun diye evlenmem sonra anlaşamayınca hop boşan bu daha mı iyi diyince susup aa evet çok haklısın diyorlar. En iyisi çok fazla yüz göz olmamak :)

Kesinlikle doğru :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…