Nefret ediyorum şu kadından

Eşiniz en başında basit olaylarda mudahale etseydi sizin durumunuz bu noktaya varmazdi. Yoksa her kaynana laf eder. Benimkide söylüyor hatta kayinpeder bile karisir onu yedirme şunu yedir bunu giydirme şunu giydir gibi. Ama eşim her zaman denge kurar ben hakliysam beni savunur ailesi hakliysa ailesini savunur beni susturur.

Adam kendi rahatini düşünüp sizi birbirinize katmış resmen. Ustelik o mesajlari silmemesi bile acayip. Bişey diyemiyosa bari silsin sizin bakacaginizi hic mi tahmin edemiyor. Tam ara bozucu.
Unutmuş sanırım silmeyi, sonradan silmiş.

Ya en başta söyleyeyim kayınvalideniz gerçekten çok çirkin bir kadınmış.. Allah başa vermesin..Çocuk hakkında konuşturmayın..Dalga geçer gibi gülümseyerek sakin bir ses tonuyla "Anne eğer sana sorarsam bir sonrakine fikrini o şekilde dersin ama senin fikrine ihtiyaç duymuyorum" dersiniz hepten kudurur.. 🤭

Ama diğer taraftan eşiniz de çok enteresan bir adammış.. Tamam farkındayım her iki tarafı da kırmadan bir şekilde işi idare etmeye bakıyor doğrusu da bu ama bunu yaparken annesinin size hakaret etmesine müsaade etmemeli.. Annesine bir daha karım hakkında bu şekilde konuşursan seninle gerekmedikçe konuşmayacağım bana saygısızlık ediyorsun diyebilmeli.. Çünkü yaptığı gerçekten sadece size değil kendi oğluna da saygısızlık..

Bir de siz tabi.. 🥴 Mesela siz de kaç yaşına gelmiş bir kadına hem de eşinizin annesine hakaret etmemelisiniz.. Mesela benim annem eşime haksızlık bile yapsa eşim anneme asla hakaret edemez.. İzin vermem.. Kimse de izin vermemeli diye düşünüyorum.. O konuda bence gelin kaynana ikinizde saygısızsınız maalesef..

Ya en başta söyleyeyim kayınvalideniz gerçekten çok çirkin bir kadınmış.. Allah başa vermesin..Çocuk hakkında konuşturmayın..Dalga geçer gibi gülümseyerek sakin bir ses tonuyla "Anne eğer sana sorarsam bir sonrakine fikrini o şekilde dersin ama senin fikrine ihtiyaç duymuyorum" dersiniz hepten kudurur.. 🤭

Ama diğer taraftan eşiniz de çok enteresan bir adammış.. Tamam farkındayım her iki tarafı da kırmadan bir şekilde işi idare etmeye bakıyor doğrusu da bu ama bunu yaparken annesinin size hakaret etmesine müsaade etmemeli.. Annesine bir daha karım hakkında bu şekilde konuşursan seninle gerekmedikçe konuşmayacağım bana saygısızlık ediyorsun diyebilmeli.. Çünkü yaptığı gerçekten sadece size değil kendi oğluna da saygısızlık..

Bir de siz tabi.. 🥴 Mesela siz de kaç yaşına gelmiş bir kadına hem de eşinizin annesine hakaret etmemelisiniz.. Mesela benim annem eşime haksızlık bile yapsa eşim anneme asla hakaret edemez.. İzin vermem.. Kimse de izin vermemeli diye düşünüyorum.. O konuda bence gelin kaynana ikinizde saygısızsınız maalesef..
İşte bu hale gelmemizin birincil nedeni o kadın. İkincisi de eşim. Ben o kadar saygılı bir insandım ki sizli bizli konuşurdum gerçekten beni de kendine benzetti. İşte kimle muhatap oluyorsan ondan bir şeyler kapıyorsun maalesef. En çok da buna üzülüyorum ben neşeli pozitif bir insandım beni de kendi gibi nefret dolu negatif bir insana çevirdi.

İyi geceler herkese.

Ben 2,5 yıllık evliyim ve 1 yaşında bir kızım var hanımlar. Eşimle genel olarak mutluyuz, ciddi bir sorunumuz yok. Annesi dışında yani!

Ben bu kadının neler yaptığını yazıp sinirlerimi daha da bozmak istemiyorum ama özetle sürekli oğlunu kıskanan, psikolojik olarak onu kocası yerine koyduğu için beni de kuma yerine koyan, ağzının ayarı olmayan, etrafındaki herkesle kavgalı, ruh hastası bozuk ağızlı geçimsiz bir insan. Birbirimizden nefret ediyoruz ve evlendiğimizden beri küs olmadığımız zaman dilimi birkaç aydır. Şu anda da küsüz zaten ileri geri konuşmalarından bıktığım için.

Eşin bu arada napıyor diyecekler için, eşim kavga gürültü sevmeyen sakin bir insandır. Başından beri çok müdahale etmedi bize çünkü biraz da güç yetiremiyor. Annesi asla laftan anlayan bir kadın değil adeta terminatör. Ben de öyle alttan alıp susacak bir insan değilim bugüne kadar hep cevabını verdim bu yüzden hep kavga ettik zaten. Eşim de ikimize de karışmıyor, üzülüyor ama mevcut durumu düzeltemiyor. Bu arada uzak şehirlerde oturuyoruz düşünün yakında otursak birbirimizi öldürürüz herhalde.

Bugün yaşadığım olaya geliyorum, sinirden uyuyamadım ruh hastası kadın yüzünden. Görüntülü konuşuyorlardı bunlar, bebeğimi gösteriyordu eşim. Bebeğimin ayağında çorap yoktu, normalde giydiriyorum ama o an yoktu ayağında. Neyse bu kadın "oğlum hiç önem vermiyorsun bebeğe bak ayağı çıplak şu bu" falan demeye başladı. Eşim de anne ev sıcak zaten ayağı da sıcacık çocuğun uzatma artık falan dedi çünkü daha önce de uzattı da uzattı ayağında çorap olmadığını görünce. Ki gerçekten bebeğimin ayakları sıcacık, ev sıcaktı. Ayrıca ben bebekleri öyle sürekli çorapla, yelekle tutmayı doğru bulmuyorum ki tek başıma bakan biri olarak çok da iyi baktım çocuğa çok şükür.

Neyse bu sinirlendi falan eşim de buna sinirlendi uzattıkça kapattılar, düşünün kadındaki baskıcılığı. Hani benim annem de böyle şeyler söylüyor klasik anneler işte ama açıkladığımda tamam deyip geçiyor ama bu iğrenç yaratık kilometrelerce öteden çocuğuma karışmak istiyor her şeye karışmak istediği gibi ve bunun gibi basit bir mesele için kavga çıkarıyor. Neyse bunlar kapattı, sonra eşim mesajlaştı falan gördüm ve gerildi baya. Anladım arkamdan konuştuğunu o Allahın cezası kadının yine, huzur bozmadan duramaz zaten. Eşimin teline baktım Allahım ne hakaretler bana! Eşim benden korkuyormuş, ben kim oluyormuşum, çocuk bakmaktan ne anlarmışım, pislikmişim, gelin mi almış bela mı almış (laflara bak), baktığım çocuk ortadaymış, çocuğa katı gıdalar veriyormuşum o onları sindiremezmiş o yüzden kilo almıyormuş (bebek 1 yaşında bu arada!), İnternet annesiymişim bütün dünyam İnternetmiş, ha bi de en komiği odanın kapısı hiç kapanmıyormuş çünkü ben oradan dinliyormuşum telekulak gibi! Evimde kapılar kapalı durmaz bu arada, ne münasebet sen kimsin ki kapı kapatıcam ruh hastası ya.

Her neyse aşırı sinirliyim böyle hakaretler etmiş bu meseleden bana düşünün. Kuduruyor çünkü eşim benim sözümü dinliyor, düşüncelerime değer veriyor diye pislik. Eşim de beni savunan şeyler yazmış ama durumu açıklamaya yönelik. Öyle karıma hakaret etme falan dememiş ona da sinir oldum. Şimdi benim sorum şu, kendisi bende engelli wp de. Sizce bunların hepsine bir cevap yazıp ona gönderip tekrar engellesem mi? Aşırı sinirlerim bozuldu nefret ediyorum Allahın cezasından elim ayağım titriyor hala.
Ya ben şu oğlunu kocası yerine koyuyor beni kıskanıyor muhabbetlerine çok gülüyorum. Tamam sinirlisiniz sevmiyorsunuz ama bu tarzda cümlelerle saçmalamayın. Asıl suç esinizde orası ayrı. Aranızda okadar yol varken sizinle muhatap olmadan sizi sınır etmesine izin vermeniz çok aşırı saçma. Whatsapp tan yazıp yazıp engellemekte çok komik. Sen yaz engelle o kadın oğlunu arar yine vereceği cevabı verir merak etme. Tek tavsiyem bu kadar onemseme cevapta verme.

Kayınvalideniz fena ama siz de çok ağır konuşuyorsunuz, yaratık pislik falan... bu üslup sizi yüceltmez, bilakis muhatap olmamak, umursamamak sizi yüceltir. yarın bir gün eşiniz annesiyle iyi olur, siz hakaret eden olursunuz, suçlu olursunuz. Eşiniz döner size, sen de anneme şunu dedin bunu dedin der, cümle alem de duyar, canınız sıkılır. Zaten uzaktasınız kayınvalideyi kendi haline bırakın, desin desin dursun kendi kendine. Ben eşinizi hatalı buldum sizinle ilgili dedikoduları dinliyor ve annesini susturmuyor, sert dille annesini uyarsa sustursa kadın bir daha kolay kolay konuşamaz bence.

İşte bu nefret çat diye olmadı ben o kadar saygılı bir insandım ki anlatamam. Siz diye konuşurdum falan evlenmeden önce ama karşımda bir mahalle karısı olduğu için beni de o seviyeye çekti. En çok böyle seviyesiz bir insanla akraba olup onun gibi aşağıya düştüğüme üzülüyorum zaten. Eşimle başka bir sorunum olmamasına rağmen boşanmayı bile düşünüyorum çoğu zaman bu kadın yüzünden, o kadar nefret ediyorum.
Nefret size zarar verir. Hamilesiniz. O kötü duygular karnınızdaki bebeğinizi yanınızdaki çocuğunuzu etkiler. İletişimi kesin. Sesini duyduğunuz an ortamdan uzaklaşın. Gerilmeyin derim. Mümkünse de terapi alırsanız çok rahatlarsınız. Bunu da yanlış algılamayın. Ben de alıyorum. Ve ilişkilerimde çok faydasını görüyorum. Neden eleştiri aldığımızda başka biri bize kötü davrandığında diğer insanlardan daha çok etkilendiğimizin altını deşmek gerek..

Öfkeniz ekrandan yüzüme fırladı. Biraz daha sakin olun.

Inanın hepimiz az ya da çok benzer şeyler yaşıyoruz.

Kadının çok normal olmadığını belirtmisşiniz. Böyle olunca ben arkadaşlardan su acıdan farklı düşünüyorum: madem ki laftan anlamayan ,hadsiz ve kavgacı bir kadın. Eşinizin sizi ona ya da onu size savunmasının bir anlamı yok.

Yani savunsa da ortaya beklenen bir sonuç çıkmayacak.

Çünkü ne siz ve ne de kv niz şu an savunmaya karşı geri adım atıp kendine çeki-düzen verecek gibi durmuyorsunuz.

Karşılıklı tansiyonlar feci yüksek. Şu durumda taraflardan birini ötekine savunmak işleri kızıştırmaktan öteye geçmez.

Eşinizin hatasi şu bence; konu ile ilgili olarak annesini ikna yoluna başvurması.

Anlattığınıza göre kadın savunmadan anlamayacağı gibi iknadan da anlamayacak bir kadın.

Eşinizden beklenen en doğru hareket , annesinin bu tavırlarına sessiz kalmak olmalıydı.

Egitimci arkadaslar bilirler, biz bir davranışı ortadan kaldirmak için davraniş canimizi ne kadar sıkarsa sıksın tepkisiz kalırız.

Bakın bu cok etkili bir yöntemdir. Eşiniz annesinin bu tavırlarına cevap vermesin. Hatta mesajları hiç okumasın bile.

Bu yöntem zaman alıcı olabilir. Kv kişisi, tepki verilmeyen davranışı bir süre sonra daha sık ve daha vurucu kırıcı yapacaktır.

Bu noktada anlayacaksiniz mi davranışın ortadan kalmasına cok az kalmistir. Buna sönme denir.

Siz de bu kadar ateşli öfkeli yaklaşmayin olaya. Engeli kaldırıp yazmanız kadinın davranisini pekistirip , kadınin hepten gemi aziya almasina sebepolur. Başka da bir sonuç beklemeyin.

Zira iki yanlıştan bir doğru çıkmaz.

Madem ki eşiniz annesinin lafına bakip evde size huzursuzluk çıkarmıyor. Siz de biraz daha makul ve sakin yaklaşın olaylara. 😊

Son düzenleme:
Benim kayınvalidem eşim 3 yaşındayken kayınpederimden boşanmış. Oğlunu evin erkeği bilmiş bir kadındı. Üslubu sizin yazdığınız kadar çirkin değildi. Emekli bankacıydı. Ama neticede oğlunun evlenmesini hazmedemedi. Evlendiğimizin İlk ayında kıskançlık krizi yaşadı. “Karınla dışarda köfte yediniz. Beni niye beklemediniz. Bana paket servisi getirdiniz” gibi bir mevzudan 40 dakika eşime fırça attı.
Eşim baktı ikimiz arasında denge kuramayacak annesiyle iletişimini kesti attı.
Kayınvalidem geçenlerde akciğer kanseri sebebiyle yalnız öldü.
Ben eşime 1 kez bile kayınvalidem hakkında sizin yazdığınız gibi hakaret vari şeyler demedim. Deseydim eşim üzerinde yanlış teperdi. Benim kalitemi sorgulardı. Kendi insiyatifinde böyle karar verdi. “Pişman mısın” diye sorduğumda “ben zar zor 38 yaşında evlendim. Kendi mutlu olamadı. Benim mutluluğuma mani olamazdı” dedi.
Bu kayınvalide-gelin sorunlarında olay eşte bitiyor.

İyi geceler herkese.

Ben 2,5 yıllık evliyim ve 1 yaşında bir kızım var hanımlar. Eşimle genel olarak mutluyuz, ciddi bir sorunumuz yok. Annesi dışında yani!

Ben bu kadının neler yaptığını yazıp sinirlerimi daha da bozmak istemiyorum ama özetle sürekli oğlunu kıskanan, psikolojik olarak onu kocası yerine koyduğu için beni de kuma yerine koyan, ağzının ayarı olmayan, etrafındaki herkesle kavgalı, ruh hastası bozuk ağızlı geçimsiz bir insan. Birbirimizden nefret ediyoruz ve evlendiğimizden beri küs olmadığımız zaman dilimi birkaç aydır. Şu anda da küsüz zaten ileri geri konuşmalarından bıktığım için.

Eşin bu arada napıyor diyecekler için, eşim kavga gürültü sevmeyen sakin bir insandır. Başından beri çok müdahale etmedi bize çünkü biraz da güç yetiremiyor. Annesi asla laftan anlayan bir kadın değil adeta terminatör. Ben de öyle alttan alıp susacak bir insan değilim bugüne kadar hep cevabını verdim bu yüzden hep kavga ettik zaten. Eşim de ikimize de karışmıyor, üzülüyor ama mevcut durumu düzeltemiyor. Bu arada uzak şehirlerde oturuyoruz düşünün yakında otursak birbirimizi öldürürüz herhalde.

Bugün yaşadığım olaya geliyorum, sinirden uyuyamadım ruh hastası kadın yüzünden. Görüntülü konuşuyorlardı bunlar, bebeğimi gösteriyordu eşim. Bebeğimin ayağında çorap yoktu, normalde giydiriyorum ama o an yoktu ayağında. Neyse bu kadın "oğlum hiç önem vermiyorsun bebeğe bak ayağı çıplak şu bu" falan demeye başladı. Eşim de anne ev sıcak zaten ayağı da sıcacık çocuğun uzatma artık falan dedi çünkü daha önce de uzattı da uzattı ayağında çorap olmadığını görünce. Ki gerçekten bebeğimin ayakları sıcacık, ev sıcaktı. Ayrıca ben bebekleri öyle sürekli çorapla, yelekle tutmayı doğru bulmuyorum ki tek başıma bakan biri olarak çok da iyi baktım çocuğa çok şükür.

Neyse bu sinirlendi falan eşim de buna sinirlendi uzattıkça kapattılar, düşünün kadındaki baskıcılığı. Hani benim annem de böyle şeyler söylüyor klasik anneler işte ama açıkladığımda tamam deyip geçiyor ama bu iğrenç yaratık kilometrelerce öteden çocuğuma karışmak istiyor her şeye karışmak istediği gibi ve bunun gibi basit bir mesele için kavga çıkarıyor. Neyse bunlar kapattı, sonra eşim mesajlaştı falan gördüm ve gerildi baya. Anladım arkamdan konuştuğunu o Allahın cezası kadının yine, huzur bozmadan duramaz zaten. Eşimin teline baktım Allahım ne hakaretler bana! Eşim benden korkuyormuş, ben kim oluyormuşum, çocuk bakmaktan ne anlarmışım, pislikmişim, gelin mi almış bela mı almış (laflara bak), baktığım çocuk ortadaymış, çocuğa katı gıdalar veriyormuşum o onları sindiremezmiş o yüzden kilo almıyormuş (bebek 1 yaşında bu arada!), İnternet annesiymişim bütün dünyam İnternetmiş, ha bi de en komiği odanın kapısı hiç kapanmıyormuş çünkü ben oradan dinliyormuşum telekulak gibi! Evimde kapılar kapalı durmaz bu arada, ne münasebet sen kimsin ki kapı kapatıcam ruh hastası ya.

Her neyse aşırı sinirliyim böyle hakaretler etmiş bu meseleden bana düşünün. Kuduruyor çünkü eşim benim sözümü dinliyor, düşüncelerime değer veriyor diye pislik. Eşim de beni savunan şeyler yazmış ama durumu açıklamaya yönelik. Öyle karıma hakaret etme falan dememiş ona da sinir oldum. Şimdi benim sorum şu, kendisi bende engelli wp de. Sizce bunların hepsine bir cevap yazıp ona gönderip tekrar engellesem mi? Aşırı sinirlerim bozuldu nefret ediyorum Allahın cezasından elim ayağım titriyor hala.
Eşin senı savunmamış dıyenlere bakma gayet savunmus.Ama ıste karsıdaki bırazcık zapdedılemez.Sende dıyosun agzınla boyle bır kadın dıye .Yazsan ne olucak bu mubarek gun gunaha gırme.O gırmıs sen gırme.Zaten küsmüşsunuz olede kalsın ıste .Uzatma bence .

İyi geceler herkese.

Her neyse aşırı sinirliyim böyle hakaretler etmiş bu meseleden bana düşünün. Kuduruyor çünkü eşim benim sözümü dinliyor, düşüncelerime değer veriyor diye pislik. Eşim de beni savunan şeyler yazmış ama durumu açıklamaya yönelik. Öyle karıma hakaret etme falan dememiş ona da sinir oldum. Şimdi benim sorum şu, kendisi bende engelli wp de. Sizce bunların hepsine bir cevap yazıp ona gönderi
Soyle anlatayim,3 aylik bir iliskim var.Ailesi bulusmalarimizdan haberdar.Acikcasi soylemesini de ben istedim.Yaptigimdan utanacak,aldigim kararlari saklayacak bir yapim olmadi hic.Eger benim icin evli,sozlu,nisanli degilse,gorustugu biri de yoksa hoslandigim birine bunu soyleyebiliyorum.Dert etmiyorum boyle durumlari.Askin bana gelmesini beklemekten ziyade olasi bir ask gormussem hamle yapmak mantikli geliyor bana.Dedigim gibi 3 aylik bir tanismislik ama dolu dolu gecen bir 3 ay degil,araya pandemi de girdi ki zaten calistigimiz icin hafta da 2 en fazla 3 kez oda maksimum 3 saat gorusebildik.Saat basi Annesi ariyor, eger 2 saati doldurmussak kizina aratiyor.Benimle mi alakali dedigimde hayir deniyor.Ailesel bir problemleri de yok cok sagliklilar ( Allah omur versin) Sanki bana 30 yasindaki bir bireyi kandirip eve atmisim gibi tavirlar sergileniyor.Anlam veremiyorum.Sizin konunuzda bana referans oldu acikcasi.Suan bu sekilde davranin bir anne ileride sizin yasamis oldugunuz problemleri yasamama neden olabilir.Konunuz ve samimiyetiniz icin tesekkur ediyorum.

İyi geceler herkese.

Asla muhattap dahi olma görmeye bile gitme eşin giderse gitsin . IYIKI uzakmış yakın olsa düşünemiyorum felaket olurdu bune ya 🤷‍♀️

Eşinizin annesi ile iletişimi kesmesi de çok feci bir durum.
Benim kaynanamda anlatılanlardan farklı degil.
Onunda değişik kafa yapısı var ama ben eşim annesi ile iletişimi kesse rahatsız olurum.
Gelin kaynana ile iletişimi kesebilir ben de çok görüşmem ama eşim kesse kadının namına aşırı üzülürüm.
Çocuk evlat ilişkisi bambaşka birşey.

Aynısından bende de vardı. Nişanlandığımızdan beri görüşmüyoruz, eşim de görüşmüyor. Ucuz atlattım ben sanırım. Size sabırlar dilerim, nasıl olduğunu en iyi ben anlarım.

Bu kvlerin derdi nedir bir anlasam... Benim kv nişanlılığımız süresince bulduğu her fırsatta eşimi kötüledi. Kp kötü bir insanmış eşim için onun aynısı, işleri bir iyi bir kötü eve bakabilir mi göreceğiz, bana bir lira versin diye bin yıl beklerim önünde vermez gibi ve daha fazlası şeyler söylerdi. Ki her şeyine de eşim koşardı yani. Ben hiç cevap vermedim ne doğrudan ne dolaylı hiçbir sataşmada cevap vermedim. Hamileliğimi öğrenince sen çocuk bakamazsın ne anlarsın eve bir yatak alın koltukta yatamam ben bakacağım mecburen demişti mesela. Daha neler neler, iki kardeşi bile düşman etti birbirine. Annesiyle arası açılmasın diye her şeyi yuttum. Ne zaman ki doğum yaptım kv tamamen koptu. Çok büyük bir rezalet çıkarıp bana hakaretler etti. Sizinkileri okuyunca bir an aynı insan sandım. Eş dost akrabayı arayıp bana hakaretler yağdırdı. O gün bugündür görüşmüyorum. Asla da görüşmeyeceğim. Ne ölüme ne ölüsüne. Eşime sen öfken dinince git görüş ihtiyaçlarını karşıla yanında ol dedim. Bir iki defa da gitti ama bizim konuyu açıp bana yine hakaret edince kv, eşim de annem ne pişman ne de mahcup bu böyle olmaz bana çok zarar veriyor bir daha görüşmeyeceğim diyip bağlarını kopardı. Arada dengeyi kurması gereken eşiniz, küçücük bebeğiniz var, hamilesiniz de sanırım iyisi mi yoksayın kvyi. Görüşmeyin, görmeyin, duymayın. Ben bı olanlar yaşandığında lohusaydım üç gün sütüm gelmedi bebeğim üç gün açlıktan ağladı. Sinir stres bebişleri çok etkiliyor maalesef.

İyi geceler herkese.

Esiniz sizin tarafinizda sözünüzu dinliyor falan degilki baya fikirsiz. Esinizin arayı yapmasi gerek bazen sana bazen annesine sınırıni gostermesi gerekli. Siz iki kadın girtlak girtlaga gelmissiniz çok yazik sonuçta ailesinin. Annemde çok takar corapta çorap kaynana soyleyince malesef ana avrat küfür eder gibi algiliyoruz bunu asmamiz lazim. Siz de bir sakin olun daa

Kvde ne kadar sinir bozucu bi tip olursa olsun sizin de konusma tarzınız hic hos değil.
Bu üslüpla kimseyle anlasamazsınız.
YAratık falan esiniz ne diyor bu üslüba.
Corap yok diye oturup bundan dert cıkarmak da issizlik bence.
He tmm diyip gecmek zor değil.
Kocası galiba kadın egemenligi altında ezilmis garibim..aman hep kadınlar ezilcek değil ya ahaha şaka bir yana ben eşim anneme sinirlide olsa annem haksızlık yapmis olsada eşim anneme değil yaratik demek tek kelime kufurlu konusamaz ..

Hiiç ama hiç uğraşmayın. Anca kendi canınızı sıkarsınız. Zaten takmış size kafayı uğraşıp duracak belli. Ama eşiniz met tavrını koymalı. O yüzden yüz buluyor.

Back
X