Nefret ediyorum şu kadından

Hamilesiniz biraz sakin olmaya çalışın.
En önemlisi de bosverin.
Ben de bazen çevremdeki insanlarla problem yaşıyorum ve diyorum ki evimin kapısını kapattigim an yoklar.
Siz izin verdiğiniz sürece hayatınızda aklınızda.
Yaptığı şeye aynı insan işte deyip gülüp geçseniz şuan keyifle oturuyor olacaksınız.
Biliyorum böyle lafları yutmak doğru değil ama karşınızda normal bir insan yok.
Umursamayın o yüzden

Ya ben şu oğlunu kocası yerine koyuyor beni kıskanıyor muhabbetlerine çok gülüyorum. Tamam sinirlisiniz sevmiyorsunuz ama bu tarzda cümlelerle saçmalamayın. Asıl suç esinizde orası ayrı. Aranızda okadar yol varken sizinle muhatap olmadan sizi sınır etmesine izin vermeniz çok aşırı saçma. Whatsapp tan yazıp yazıp engellemekte çok komik. Sen yaz engelle o kadın oğlunu arar yine vereceği cevabı verir merak etme. Tek tavsiyem bu kadar onemseme cevapta verme.
Gülecek bir şey yok hanımefendi, bunu kadını tanıyan herkes söylüyor.

Yemek yerken aradı mesela yeni evprndiğimiz zamanlar, eşim anne yemek yiyicem dedi kapatmak için kadın diyor ki "tamam git sen artık ellerin oldun." ne demek bu?

Benim arkadaşlarıma demiş ki "ben oğlumla ne güzel yaşıyordum, oğlum gitti onla evlendi ben memlekete gitmek zorunda kaldım."

Eşim mesela bana çocukluk aşkını anlatmıştı ben de gülüp espri yapmıştım. Vay efendim sen bana anlatmamıştın ona anlattın diye günlerce trip attı.

Yani ben bunları uydurmuyorum eşim bile biliyor kendisine de dedi zamanında sen deli misin beni mi kıskanıyorsun diye. O yüzden öyle gülüyorum falan yazmadan bi daha düşünün.

Öfkeniz ekrandan yüzüme fırladı. Biraz daha sakin olun.

Inanın hepimiz az ya da çok benzer şeyler yaşıyoruz.

Kadının çok normal olmadığını belirtmisşiniz. Böyle olunca ben arkadaşlardan su acıdan farklı düşünüyorum: madem ki laftan anlamayan ,hadsiz ve kavgacı bir kadın. Eşinizin sizi ona ya da onu size savunmasının bir anlamı yok.

Yani savunsa da ortaya beklenen bir sonuç çıkmayacak.

Çünkü ne siz ve ne de kv niz şu an savunmaya karşı geri adım atıp kendine çeki-düzen verecek gibi durmuyorsunuz.

Karşılıklı tansiyonlar feci yüksek. Şu durumda taraflardan birini ötekine savunmak işleri kızıştırmaktan öteye geçmez.

Eşinizin hatasi şu bence; konu ile ilgili olarak annesini ikna yoluna başvurması.

Anlattığınıza göre kadın savunmadan anlamayacağı gibi iknadan da anlamayacak bir kadın.

Eşinizden beklenen en doğru hareket , annesinin bu tavırlarına sessiz kalmak olmalıydı.

Egitimci arkadaslar bilirler, biz bir davranışı ortadan kaldirmak için davraniş canimizi ne kadar sıkarsa sıksın tepkisiz kalırız.

Bakın bu cok etkili bir yöntemdir. Eşiniz annesinin bu tavırlarına cevap vermesin. Hatta mesajları hiç okumasın bile.

Bu yöntem zaman alıcı olabilir. Kv kişisi, tepki verilmeyen davranışı bir süre sonra daha sık ve daha vurucu kırıcı yapacaktır.

Bu noktada anlayacaksiniz mi davranışın ortadan kalmasına cok az kalmistir. Buna sönme denir.

Siz de bu kadar ateşli öfkeli yaklaşmayin olaya. Engeli kaldırıp yazmanız kadinın davranisini pekistirip , kadınin hepten gemi aziya almasina sebepolur. Başka da bir sonuç beklemeyin.

Zira iki yanlıştan bir doğru çıkmaz.

Madem ki eşiniz annesinin lafına bakip evde size huzursuzluk çıkarmıyor. Siz de biraz daha makul ve sakin yaklaşın olaylara. 😊
Aslında eşim dediğinizi yapmış, ben bana şunu demiş falan derken ne bileyim ben okumuyorum bile mesajlarını diyor. O da sizin gibi düşünüyor ben söylesem laftan anlamayan biri vakit kaybı falan diyor.

Hamilesiniz sizi üzmek istemem ama söylemeden de edemeyeceğim. Sizinde kayınvalidenizden kalır yanınız yok. Yazdıklarınızdan kayinvalidenizi anlattığınız profilin aynısını kendinize de çizmişsiniz.
Aramızda ciddi bir fark var ama. O saldıran taraf bana sürekli ben savunmada olan taraf. Size de biri sürekli saldırsa emin olun siz de kontes gibi davranamazsınız. Ben sizli bizli konuşan gayet saygılı bir insandım benim hatam onun beni kendi seviyesine çekmesine izin vermek oldu.

Eşinizin annesi ile iletişimi kesmesi de çok feci bir durum.
Benim kaynanamda anlatılanlardan farklı degil.
Onunda değişik kafa yapısı var ama ben eşim annesi ile iletişimi kesse rahatsız olurum.
Gelin kaynana ile iletişimi kesebilir ben de çok görüşmem ama eşim kesse kadının namına aşırı üzülürüm.
Çocuk evlat ilişkisi bambaşka birşey.
İletişimi kesmiyorlar o an kadın bağırıp çağırınca eşim sinirlendi iftar üstü ondan kapattı teli.

Bu kvlerin derdi nedir bir anlasam... Benim kv nişanlılığımız süresince bulduğu her fırsatta eşimi kötüledi. Kp kötü bir insanmış eşim için onun aynısı, işleri bir iyi bir kötü eve bakabilir mi göreceğiz, bana bir lira versin diye bin yıl beklerim önünde vermez gibi ve daha fazlası şeyler söylerdi. Ki her şeyine de eşim koşardı yani. Ben hiç cevap vermedim ne doğrudan ne dolaylı hiçbir sataşmada cevap vermedim. Hamileliğimi öğrenince sen çocuk bakamazsın ne anlarsın eve bir yatak alın koltukta yatamam ben bakacağım mecburen demişti mesela. Daha neler neler, iki kardeşi bile düşman etti birbirine. Annesiyle arası açılmasın diye her şeyi yuttum. Ne zaman ki doğum yaptım kv tamamen koptu. Çok büyük bir rezalet çıkarıp bana hakaretler etti. Sizinkileri okuyunca bir an aynı insan sandım. Eş dost akrabayı arayıp bana hakaretler yağdırdı. O gün bugündür görüşmüyorum. Asla da görüşmeyeceğim. Ne ölüme ne ölüsüne. Eşime sen öfken dinince git görüş ihtiyaçlarını karşıla yanında ol dedim. Bir iki defa da gitti ama bizim konuyu açıp bana yine hakaret edince kv, eşim de annem ne pişman ne de mahcup bu böyle olmaz bana çok zarar veriyor bir daha görüşmeyeceğim diyip bağlarını kopardı. Arada dengeyi kurması gereken eşiniz, küçücük bebeğiniz var, hamilesiniz de sanırım iyisi mi yoksayın kvyi. Görüşmeyin, görmeyin, duymayın. Ben bı olanlar yaşandığında lohusaydım üç gün sütüm gelmedi bebeğim üç gün açlıktan ağladı. Sinir stres bebişleri çok etkiliyor maalesef.
Peki bebeği görmüyor mu? Ben de görüşmüyorum ama torun görücem bahanesiyle geçen ay geldi mesela ben odadan çıkmadım asla yüz yüze bile gelmedim. Böyle devam edemez ki ama. İlla ki yine gelecek torun görme bahanesiyle bunu napıcam? Bir de uzaktan geldiği için yatılı kalıyor iyice sinir oluyorum. Bir de son geldiğinde utanmadan benim evimde hala eşimi dolduruyor duyuyorum. Çocuğumu erken yatırıyorum mesela eşim getirdi çocuğu "bu ne ya diktatör resmen yazık torunuma" diyor. Böyle aşağılık bir kadın işte, ben bu kadını evime almak istemiyorum ama napıcam arada çocuk varken bilmiyorum.

Kocası galiba kadın egemenligi altında ezilmis garibim..aman hep kadınlar ezilcek değil ya ahaha şaka bir yana ben eşim anneme sinirlide olsa annem haksızlık yapmis olsada eşim anneme değil yaratik demek tek kelime kufurlu konusamaz ..
Valla kimse durduk yere bu hale gelmiyor. Kendisi mahalle karısı kıvamında olduğu için ben de bu şekilde iletişim kuruyorum onunla. Yoksa başta çok saygılı bir insandım bana hakaret ede ede beni bu hale getirdi. Size de sürekli hakaret edilse öyle düşes gibi davranmazsınız emin olun.

Valla kimse durduk yere bu hale gelmiyor. Kendisi mahalle karısı kıvamında olduğu için ben de bu şekilde iletişim kuruyorum onunla. Yoksa başta çok saygılı bir insandım bana hakaret ede ede beni bu hale getirdi. Size de sürekli hakaret edilse öyle düşes gibi davranmazsınız emin olun.
Bana sürekli kimse hakaret edemez esimin tarafiysa asla muhatap olmam eşim koruyamiyorsa ben bitiririm iletisimi. Kısaca asla o igrenc seviyeye dusurmem kendimi

kocayı suçlayan olmuş da adam napsın annesine dövsünmü? belli ki ne laftan anlayan bi kadın nede mesafe koymaktan...e birde anne olmanın rahatlığıyla almış sazı eline... gelin olarak sizin de yapabileceğiniz birşey yok ya duymayacak,görmeyeceksiniz yada kaynanın seviyesine inip onun ağzıyla çekişmeye devam edeceksiniz

Benim kayınvalidem de böyle sayılırdı ama siz şu anda engelleme küsme aşamalarında olduğunuz için daha çok sinir oluyorsunuz.
Eşiniz bence size karışma sizin hakkınızda yorum yapma durumuna engel olmalı. Zaten konuşmuyorsunuz arkanızdan yazmasına da gerek yok.
Mesela ben ek gıdaya geçtiğim 4. Gün kabaktan sonra havuç denemiştim. Video da çekmiştim.
Fotoğraf ekledim konuşmaları duruyor.
2 yıl önceydi ben kayınvalideme tek bir kelime demedim. Eşimle biraz konuştuk ama.
Açıkçası telefonunu karıştırdım diye hoş olmadı ama bir daha başka bir mesaj görmedim. Muhtemelen eşim siliyor. En azından ben görüp sinirlenmiyorum. O da kendince dediğiyle kalıyordur.
Siz sinirlenip cevap verdikçe kayınvalide de aynı sekilde devam edecektir. En iyisi umursamamak. O zaman o şekilde dikkatini çekemediğini anlayacaktır. Belki de vazgeçer bir süre sonra.
Fakat hakaret boyutunu eşinizle sakince konuşmaya çalışın. Üzülüp kırıldığınızı söyleyin. Bir de umarım eşinize annesi ile ilgili asıp kesmiyorsunuzdur. Bunu yapıyorsanız eğer annesinin dedikleri de normal geliyordur o anda.
Yani siz ne kadar saygılı davranırsanız eşiniz de annesinden size karşı aynı saygıyı talep eder bence. Umarım öyledir.

Eklentiler

• FB_IMG_1620456782187.webp
    FB_IMG_1620456782187.webp
    42 KB · Görüntüleme: 128
Adam resmen yiyin birbirinizi diyip köşesine çekilmiş. Kimin gücü kime yeterse artık. Ben böyle bir ilişkiler yumağı içinde olsam büyük ihtimalle boşanırdım. Annesine de eşine de göz göre göre hakaret edilmesine müsade eden bir adama saygım kalmazdı. Bana da ettirmesin, annesine de ettirmesin canım, ne gereği var bu kadar yüz göz olmaya. Sizi çıldırtmış kadın, psikoloji bırakmamış, o size saydırırken siz de hanımefendi çizginizden çıkmayın diye akıl veremem, ama dediğim gibi en başından oğlu annesine bir sınır çizecekti. Ya benim kayınvalidem eşim bıraksa neler yapar neler.. Böyle kıskançlıkları falan yok ama bana nefes aldırmaz, canına okumuş eltilerimin, oğullarını doldurup dövdürmeler falan.. Eşiniz resmen kedi yavrusunu yırtıcı aslanın önüne atmış, siz de mecburen kendinizi savunmak zorunda kalmışsınız, çok yorucu.. Bu saatten sonra işleri kendi lehinize çevirmelisiniz. Küfür hakaret etmeyin. Tatliş ponçik ama kıymeti bilinmemiş mağdur zavallı gelini oynayın.Uzun bir süre "senin annen.." ile başlayan cümleler kurmayın. Sonra da eşinize evimize gelmesini istemiyorum diyin. Gelse rahat durmayacak çünkü. O yüzden bir süre politik davranın bari.

İyi geceler herkese.

Ben 2,5 yıllık evliyim ve 1 yaşında bir kızım var hanımlar. Eşimle genel olarak mutluyuz, ciddi bir sorunumuz yok. Annesi dışında yani!

Ben bu kadının neler yaptığını yazıp sinirlerimi daha da bozmak istemiyorum ama özetle sürekli oğlunu kıskanan, psikolojik olarak onu kocası yerine koyduğu için beni de kuma yerine koyan, ağzının ayarı olmayan, etrafındaki herkesle kavgalı, ruh hastası bozuk ağızlı geçimsiz bir insan. Birbirimizden nefret ediyoruz ve evlendiğimizden beri küs olmadığımız zaman dilimi birkaç aydır. Şu anda da küsüz zaten ileri geri konuşmalarından bıktığım için.

Eşin bu arada napıyor diyecekler için, eşim kavga gürültü sevmeyen sakin bir insandır. Başından beri çok müdahale etmedi bize çünkü biraz da güç yetiremiyor. Annesi asla laftan anlayan bir kadın değil adeta terminatör. Ben de öyle alttan alıp susacak bir insan değilim bugüne kadar hep cevabını verdim bu yüzden hep kavga ettik zaten. Eşim de ikimize de karışmıyor, üzülüyor ama mevcut durumu düzeltemiyor. Bu arada uzak şehirlerde oturuyoruz düşünün yakında otursak birbirimizi öldürürüz herhalde.

Bugün yaşadığım olaya geliyorum, sinirden uyuyamadım ruh hastası kadın yüzünden. Görüntülü konuşuyorlardı bunlar, bebeğimi gösteriyordu eşim. Bebeğimin ayağında çorap yoktu, normalde giydiriyorum ama o an yoktu ayağında. Neyse bu kadın "oğlum hiç önem vermiyorsun bebeğe bak ayağı çıplak şu bu" falan demeye başladı. Eşim de anne ev sıcak zaten ayağı da sıcacık çocuğun uzatma artık falan dedi çünkü daha önce de uzattı da uzattı ayağında çorap olmadığını görünce. Ki gerçekten bebeğimin ayakları sıcacık, ev sıcaktı. Ayrıca ben bebekleri öyle sürekli çorapla, yelekle tutmayı doğru bulmuyorum ki tek başıma bakan biri olarak çok da iyi baktım çocuğa çok şükür.

Neyse bu sinirlendi falan eşim de buna sinirlendi uzattıkça kapattılar, düşünün kadındaki baskıcılığı. Hani benim annem de böyle şeyler söylüyor klasik anneler işte ama açıkladığımda tamam deyip geçiyor ama bu iğrenç yaratık kilometrelerce öteden çocuğuma karışmak istiyor her şeye karışmak istediği gibi ve bunun gibi basit bir mesele için kavga çıkarıyor. Neyse bunlar kapattı, sonra eşim mesajlaştı falan gördüm ve gerildi baya. Anladım arkamdan konuştuğunu o Allahın cezası kadının yine, huzur bozmadan duramaz zaten. Eşimin teline baktım Allahım ne hakaretler bana! Eşim benden korkuyormuş, ben kim oluyormuşum, çocuk bakmaktan ne anlarmışım, pislikmişim, gelin mi almış bela mı almış (laflara bak), baktığım çocuk ortadaymış, çocuğa katı gıdalar veriyormuşum o onları sindiremezmiş o yüzden kilo almıyormuş (bebek 1 yaşında bu arada!), İnternet annesiymişim bütün dünyam İnternetmiş, ha bi de en komiği odanın kapısı hiç kapanmıyormuş çünkü ben oradan dinliyormuşum telekulak gibi! Evimde kapılar kapalı durmaz bu arada, ne münasebet sen kimsin ki kapı kapatıcam ruh hastası ya.

Her neyse aşırı sinirliyim böyle hakaretler etmiş bu meseleden bana düşünün. Kuduruyor çünkü eşim benim sözümü dinliyor, düşüncelerime değer veriyor diye pislik. Eşim de beni savunan şeyler yazmış ama durumu açıklamaya yönelik. Öyle karıma hakaret etme falan dememiş ona da sinir oldum. Şimdi benim sorum şu, kendisi bende engelli wp de. Sizce bunların hepsine bir cevap yazıp ona gönderip tekrar engellesem mi? Aşırı sinirlerim bozuldu nefret ediyorum Allahın cezasından elim ayağım titriyor hala.
Öyle sinirlenmişsiniz ki karşınızdaki bir kadın değil de sizin canınıza kastetmiş düşman askeri var sanki. Oysa karşınızdaki sadece bir insan.
İçinizdeki bu denli büyük nefretin sebebi nedir?
Anladığım kadarıyla siz bu kadını hiçbir şekilde sevmiyorsunuz. Bir gönül bağınız yok.
O zaman laflarını, tavırlarını, düşüncelerini umursayacak kadar değer veriyorsunuz?
Bunca zaman karşılık vermenizin görünen kadarıyla sinirlerinizi harap etmekten başka bir faydası olmamış.
Sevmediğiniz bir insan size sövse, hakaret etse ya da kocanıza bu tip mesajlar yazsa ne değeri var?
Bu onun ayıbı ve karakteri.
Aynı şekilde karşılık verirseniz yapılan eylemin ne farkı kalıyor ki.
Genel olarak bir insandan hoşlanmıyorsam, benim için değeri yoksa onun için canımı da sıkmam.
O öyle bir insan ve o şekilde kabul ederim.
Uzak dururum.
Münakaşaya girmem.
Dediklerini umursamam.
Neden kendi canımı sıkayım ki?
Sinirlerimi bozacaksam buna değecek biri için olmalı.
Ben yapılan yorumların aksine eşinizin bu duruma müdahele etmemesinin mantıklı ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Kaç yaşında insanlarız. Sosyal ilişkilerimizi, konuşup konuşmayacağımız insanları eşlerimizin müdahalesi ile yönetmeye gerek yok - ki bunun için eşimi de üzmem açıkçası. Sonuçta annesi bir birey. Yaptıkları eşimin hatası değil.
Ve kesinlikle bu bir boşanma konusu olamaz. Yorumlara hayret ettim açıkçası.

Asiri lackalasmis bir iliskiler yumagi. Ben ne olursa olsun aileme hakaret ettirmem. Ama aileminde esime hakaret etmesine izin vermem. Sizin esiniz herdeyden once asiri pasif.
Ve ne olursa olsun bu gerginlikten zamanla esiniz bikacak ve evliliginiz olumsuz etkilenecektir.

Ilk yorumlara baktım da herkes eşine yüklenmiş kadının. Bence muhatabıniz kv . Mesajla da cozulmez bu iş. Arayın yüzüne söyleyin hakaret etmeden net bir sınır çizip gemileri yakın. Gerekirse iletişimi sonlandırın. Eşiniz tepki verirse o zaman muhatap eş olur.

Ben karşıyım eşi anne ve eş arasında bırakılmasına. Herkes yetişkin. Herkes kendi sorununu kendi çözmeli.

Bana sürekli kimse hakaret edemez esimin tarafiysa asla muhatap olmam eşim koruyamiyorsa ben bitiririm iletisimi. Kısaca asla o igrenc seviyeye dusurmem kendimi
Ben muhatap olmuyorum zaten ama uzakta oturuyoruz ve torun sebebiyle illa ki geliyor bunu nasıl engelleyeceksiniz?

Benim kayınvalidem de böyle sayılırdı ama siz şu anda engelleme küsme aşamalarında olduğunuz için daha çok sinir oluyorsunuz.
Eşiniz bence size karışma sizin hakkınızda yorum yapma durumuna engel olmalı. Zaten konuşmuyorsunuz arkanızdan yazmasına da gerek yok.
Mesela ben ek gıdaya geçtiğim 4. Gün kabaktan sonra havuç denemiştim. Video da çekmiştim.
Fotoğraf ekledim konuşmaları duruyor.
2 yıl önceydi ben kayınvalideme tek bir kelime demedim. Eşimle biraz konuştuk ama.
Açıkçası telefonunu karıştırdım diye hoş olmadı ama bir daha başka bir mesaj görmedim. Muhtemelen eşim siliyor. En azından ben görüp sinirlenmiyorum. O da kendince dediğiyle kalıyordur.
Siz sinirlenip cevap verdikçe kayınvalide de aynı sekilde devam edecektir. En iyisi umursamamak. O zaman o şekilde dikkatini çekemediğini anlayacaktır. Belki de vazgeçer bir süre sonra.
Fakat hakaret boyutunu eşinizle sakince konuşmaya çalışın. Üzülüp kırıldığınızı söyleyin. Bir de umarım eşinize annesi ile ilgili asıp kesmiyorsunuzdur. Bunu yapıyorsanız eğer annesinin dedikleri de normal geliyordur o anda.
Yani siz ne kadar saygılı davranırsanız eşiniz de annesinden size karşı aynı saygıyı talep eder bence. Umarım öyledir.
Maalesef ben de saygımı yitirdim. Ben bunun sorumlusunun bir o kadın iki kocam olduğunu düşünüyorum.

Adam resmen yiyin birbirinizi diyip köşesine çekilmiş. Kimin gücü kime yeterse artık. Ben böyle bir ilişkiler yumağı içinde olsam büyük ihtimalle boşanırdım. Annesine de eşine de göz göre göre hakaret edilmesine müsade eden bir adama saygım kalmazdı. Bana da ettirmesin, annesine de ettirmesin canım, ne gereği var bu kadar yüz göz olmaya. Sizi çıldırtmış kadın, psikoloji bırakmamış, o size saydırırken siz de hanımefendi çizginizden çıkmayın diye akıl veremem, ama dediğim gibi en başından oğlu annesine bir sınır çizecekti. Ya benim kayınvalidem eşim bıraksa neler yapar neler.. Böyle kıskançlıkları falan yok ama bana nefes aldırmaz, canına okumuş eltilerimin, oğullarını doldurup dövdürmeler falan.. Eşiniz resmen kedi yavrusunu yırtıcı aslanın önüne atmış, siz de mecburen kendinizi savunmak zorunda kalmışsınız, çok yorucu.. Bu saatten sonra işleri kendi lehinize çevirmelisiniz. Küfür hakaret etmeyin. Tatliş ponçik ama kıymeti bilinmemiş mağdur zavallı gelini oynayın.Uzun bir süre "senin annen.." ile başlayan cümleler kurmayın. Sonra da eşinize evimize gelmesini istemiyorum diyin. Gelse rahat durmayacak çünkü. O yüzden bir süre politik davranın bari.
Sorun şu ki torununu görücem diye illa ki gelecek bunu nasıl engelleyebilirim? Farklı şehirlerde yaşıyoruz bu yüzden yatılı kalıyor bir de başımın belası. Eşim de yazık torununu görsün falan diyor ne yapmalıyım bu konuda

Ben muhatap olmuyorum zaten ama uzakta oturuyoruz ve torun sebebiyle illa ki geliyor bunu nasıl engelleyeceksiniz?
Bakın size kendi hayatimda buldugum cozumu soyluyorum ben gitmiyorum eşim goturuyor cocuklari kaynanam bir melek ama eltim le yasiyor oda benim görmek istemedigim sahis gitmiyorum eve davet etmiyorum .çünkü eşim farkında benim iyi niyetimin nasıl suistismal edildiginin

Back
X