Öfkeniz ekrandan yüzüme fırladı. Biraz daha sakin olun.
Inanın hepimiz az ya da çok benzer şeyler yaşıyoruz.
Kadının çok normal olmadığını belirtmisşiniz. Böyle olunca ben arkadaşlardan su acıdan farklı düşünüyorum: madem ki laftan anlamayan ,hadsiz ve kavgacı bir kadın. Eşinizin sizi ona ya da onu size savunmasının bir anlamı yok.
Yani savunsa da ortaya beklenen bir sonuç çıkmayacak.
Çünkü ne siz ve ne de kv niz şu an savunmaya karşı geri adım atıp kendine çeki-düzen verecek gibi durmuyorsunuz.
Karşılıklı tansiyonlar feci yüksek. Şu durumda taraflardan birini ötekine savunmak işleri kızıştırmaktan öteye geçmez.
Eşinizin hatasi şu bence; konu ile ilgili olarak annesini ikna yoluna başvurması.
Anlattığınıza göre kadın savunmadan anlamayacağı gibi iknadan da anlamayacak bir kadın.
Eşinizden beklenen en doğru hareket , annesinin bu tavırlarına sessiz kalmak olmalıydı.
Egitimci arkadaslar bilirler, biz bir davranışı ortadan kaldirmak için davraniş canimizi ne kadar sıkarsa sıksın tepkisiz kalırız.
Bakın bu cok etkili bir yöntemdir. Eşiniz annesinin bu tavırlarına cevap vermesin. Hatta mesajları hiç okumasın bile.
Bu yöntem zaman alıcı olabilir. Kv kişisi, tepki verilmeyen davranışı bir süre sonra daha sık ve daha vurucu kırıcı yapacaktır.
Bu noktada anlayacaksiniz mi davranışın ortadan kalmasına cok az kalmistir. Buna sönme denir.
Siz de bu kadar ateşli öfkeli yaklaşmayin olaya. Engeli kaldırıp yazmanız kadinın davranisini pekistirip , kadınin hepten gemi aziya almasina sebepolur. Başka da bir sonuç beklemeyin.
Zira iki yanlıştan bir doğru çıkmaz.
Madem ki eşiniz annesinin lafına bakip evde size huzursuzluk çıkarmıyor. Siz de biraz daha makul ve sakin yaklaşın olaylara.