Nefret ettim!

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
İnsanlar nasıl bu hale geldiler anlayamıyorum yada böyleleri hep mi vardı
Konu şu ki arkadaş arkasında kahvaltı yapıyoruz
6 kişiyiz
Aramızda biri şu çok bilmiş titiz herşeyi bilen muhalefet tipli tanıdınız değil mi?
Anlatıyor
Kaynım ikinci evliliğini yaptı ikisininde ikinci evliliği
Kaynın ziyaret etmek hemde eşinin aileyi tanıması adına bize gelmek istediler
Haha izin verilmiyim
Kadın bildiğin .... ırktan kaynıma telefonda karın evime giremez sen gelirsen gel dedim
Eşime de yengen bu eve gelip yemek yiyip dolaşamaz kullandığı herşeyi atarım dedim

Kadın
Kısaca eltisinin evine girmesine izin vermeyeceğini çünkü inancına ters olduğunu bahsettiği ırkın lanetli olduğunu söyledi
Kadın bunu hem eşine hem kaynına söylemiş

Ben dayanamadım nasıl yani
Kadın hastamı ki vebalı mı? Diye sordum
Hayır şekerim o ırka mensup olanlar abdest almıyorlar abdestsiz cünup insanı evime almam dedi
Kimse tepki göstermedi bir laf etmedi bu nasıl yaklaşım bu nasıl değer demediler ki hepside okumuş yaşını başını almış sözde mürekkep yalamış insanlar
Bu yaklaşım doğru değil değil mi deliriyormuyum ne normal olan bumu?
Terketim ortamı ama içimde kaldı

Son düzenleme:
Bence konunuzu düzenlemelisiniz. Kim kime ne demiş anlayamadım ben?

İyide abdest almak neden anormal olsun ki? Müslüman olan her insan cunup dolasamaz, bastigi yer ates olur diye bir ayet var. Tabi bunu neden ortalik yerde konusur, nerden bilir giybet yapar anlamadim. Ozaman o arkadasininda abdestinin bir anlami kalmaz

Okumakla adam olunmuyor sevgili konu sahibi...

Okulda aldığımız eğitim çok önemli ama asıl önemli olan aile eğitimi...

Aile cahilse, çocuk ne kadar okursa okusun o aileden aldığı bir çok şeyi uygular... (istisnalar var tabi ama genelde böyle)

Genelde her yaziyi anlarim. Ama senin ki beyne zarar bir yazi olmus.

Tek anladigim kadinin biri, alevi ırkina sahip birisi evime gelemez demis. Herhalde eltisi mi ne. Tam anlamadim ama actigin konu cok gereksiz.

Eğer düşündüğüm şey ise bunu bilemez. Benimde bahsettiğiniz gibi arkadaşlarım var abdest alıyor yeri gelince kuranda okuyorlar, kurbanda kesiyorlar . Arkadaşınız çok fazla önyargılı.

Bahsettiği kişi, kaynının karısı başka mezhepten diye, sadece kaynını eve kabul edeceğini böbürlenerek anlatmış. Konu sahibi de haklı ve mantıklı olarak rahatsız olmuş.
Ben bahsettiğin konuyu biliyorum arkadaşım malesef. Kendileri o o iş yapılırken yanlarindaymiş, gözleriyle görmüşler gibi çağ dışı hurafelere inanarak Allah'ın yarattığı kulun hakkını yerler. Dini polemiğe yatkın bir.konu bu yüzden fazla yorum yapmak istemiyorum. Ama doğrusunu yapmışsin bence, rahat ol..

Yine anlaşılmıyor bir şey, siz mi almıyorsunuz evinize?
Abdest falan nasıl bir yaklaşım,
Yanlış yazımdan yanlış anlaşılıyor sanırım yazdığınız.

Anladığım kadarıyla Bir arkadaşınız çok titiz ve bu titiz kadının yeni bir eltisi var.. sizde kadının arkasından hakaret niteliğinde konuştuğu için sinirlenip ortamı terk ettiniz ?

İii yapmışsınız ama keşke suratına tükürüp öyle kalksaydınız ayar olurum böyle seviyesiz insanlara. Ona neyse, kullandığı her şeyi atarmış sanki kendisi premses

Konu sahibi arkadaşlarıyla kahvaltı ederken ortamdaki bir arkadaşı bir olay anlatmış, yeni evlenen kaynına demiş ki sen bu eve girersin ama eşin giremez. Sebep olarak da kadının abdestsiz gezmesini göstermiş. Benim anladığım bu.

Faşistlik, görgüsüzlük, iğrençlik akan bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…