Nefretlik Misafir!

Pride_

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
643
913
303
8 aylık evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz.Benim ailem ve eşimin kültürel durum ve kafa yapısı aynı. Fakat eşimin ailesi bizim taban tabana zıttımız. 8 ayda iki kez geldiler ikincisi dündü. İlk kez yemeğe aldık babam da buradaydı fırsat bana yardımcı oldu beraber birşeyler yaptık davet ettik. Eşimin ailesi kaynım ve elim ve üç çocuğu (çocuklar 4-5-12 yaşlarında) geldiler. onlar gelmeden plan yaptık önce çocuklara yedirip sonra rahat rahat biz yiyelim diye başka türlü sığamazdık çünkü.

Asıl meseleye gelince ; dikkatsizlik ,özensizlik ve pislik içinde yaşamaları... Evlerinde bunlara hiç dikkat etmezler yemek yenir yağlı pilavlar salçalar yerlerde çocuklar ellerinde alır yer döker. Temizlik anlayışları sıfır. Onlara gidemiyorum midem kaldımıyor bazı şeyleri. onları davet edemiyorum evim batıyor.

Eşimin ailesidir dedim kırk yılda bir olur dedim davet ettim. bembeyaz deri sandalyelerim dün salça lekesiyle doldu.Eşim,babam,ben elimizde bezler gece 11 e dek arkalarından temzlik yaptık.3 çocuk birini tutsak biri kaçıyor . sandalye tepesinde koltuk tepesinde, düğmeleri çekerler ,masa örtüsünü çekerler mobilyalara ellerine bir şey geçince vururlar. Hala taksidini ödediğimiz eşyaların içine edilmesi için mi bunca fedakarlık yapıyoruz? Her şeyi ikimiz yaptık her şeyden ödün veriyoruz da ödüyoruz bunları.Gerçekten misafirden(böylesinden) nefret ediyorum ve kimseyle görüşmek istemiyorum. Bu çocukları gördüm çocuk fikrinden soğudum,çocuk dedi mi biri tüylerim diken diken oluyor.

.Eşim de bu son olur artık yemek falan veremeyiz dedi. Elimde bezler sofradan kalktılar zeytinyağlı salatalar pilavlar yerlerde yer sildim,silmesem dağılacak diğer odalara mutfağa gidecekler.Eşimin annesi "aman sende abarttın "diyor. Güler misin ağlar mısın? "Abarttım mı? Namaz kılacaksınız birazdan. Temizlik imanın yarısıdır bilirsiniz" dedim. Sesini çıkarmadı.Çünkü onlara göre yemek içmek saçmak ,tuvalet temizlememek ,sifonu çekmemek eti yemeği bisküviyi ağzı açık bırakmak, ekmek kırıklarına basıp yürümek ,oturmak kalkmak her şey serbest,her şey normal...

eşin böyle bir aileden çıktıysa, kendi çabalarıyla bir yere gelse de okusa da mayası değişmez üzgünüm.. Yani onu yönlendiren sensindir, sana ayak uyduruyordur. Normalde o sahnelerden sen rahatsız olduğun için oluyordur. biraz daha kendi ailesine yakın biriyle evlenmiş olsa dert edeceğini sanmam. Bu bilimsel bir açıklama...
Sana gelince.... Her zaman çevrende sana hitap eden kişiler bulamazsın. Bunları da küçümseme bence. Görüşmezsin olur biter. Kendine hitap eden insanları arar bulursun. Bu da başka bir çözüm. Ama misafir gelmiş, yere bir şey dökülmüş bunlar nedense basit ve madde kavramıyla ilgili.

Misafirden, hele ki çocuklu misafirden ölümüne kacarim, eşinin akrabalarıydı bilmem nesiydi davet etmem, çok gorusulecekse dışarıda görüşürüm. Evime sadece benim gibi olan kafa dengi arkadaşlarım gelir, sinir harbi yasamaya gerek yok. Ev dediğimiz yer bence bizim özel alanımız,o alanda benim kurallarım geçmeli. Yaparsiniz bi de yaranamazsiniz, arkanızdan bütün gece ev sildi pimpirik bi huzur vermedi, yemegi de yagliydi dediler. Babanızla fedakarlik yaptiginizla kaldınız. Çağırma senden iyisi olmaz.

hadi onlar piste ,pis olduklarını bile bile misafir ettinde sen nasıl ev sahibisin,çok temizimdir ama sizin gibi misafiri diken üstünde bırakabilme ve laf sokabilme kapasitesi olan birinin evine gelmem ben dostluk edemem..
kapasitelerini bildiğiniz insanları aşağılamak alenen onlar varken söylenmek için çağırmayınız bir daha.
dipnot:notumuda düşeyim bu tarz insanları bildiğim için evime çağırmam ..ama sizin yaptığınız cidden hoş değil bari gittiklerinde bir daha çağırmam deseydiniz ,kadının yüzüne temizlik imanın yarısıdır ....DENMEZ...

Olmaz ama eve gelen çocuğuna sahip çıkmayacak salıverecek de siz mi koşacaksınız peşinden, en gıcık olduğum şeylerden birisi. Çocuğu yapmasını biliyorsun, takip et. Olmaz öyle, lafınızı esirgemeyin, yaylım ateşi yapın, kime denk gelirse alınsın üzerine.

Olmaz ya, kullandığı tuvaletin sifonunu çekmekten acizin, insanlığını tartışırım üzgünüm.

Eltin neden çocuklarına dur veya yapma vs demiyor.
En gıcık olduğum misafir türü.
Gelir rahat rahat oturur ve çocuğu başka oda da bişeyleri mi kırıp döker umrunda olmaz.
Bencede yemeğe çağırma bidahasına, yaptıklarından utanmıyolar resmen.
Benim ev de aynen bembeyaz tüm mobilyalarım ve sinir olurum böyle misafirlere

çocuklar sıkıntılı gerçekten, geçen komşunun veledi deri koltuğumu ısıtıp bir parçasını koparmış. Üzüldüm tabi, ne diyeceksin ama. Çocuklar için değil de aile hakikaten pis. Sifon çekmemek nedir ya.

e niye çağırıyosun madem hassassın. ben çağırmam kimseyi mesela özellikle sıkıntı hissedeceğim zaman. dışarda biyere çağırırdın yemek parasını öderdin olur biterdi

bence yerden göğe haklısın. bende de var o tipteki misafirlerden. onlar gelmeden 1 ay önce strese giriyorum. misafir de olsa kimsenin beni-seni bu kadar germesine gerek yok.

Misafir evde berekettir biz öyle yetiştik
Herkes sizin kadar tertipli, düzenli, temiz olmayabilir bunu kabullenmek zorundasınız
Küçük tedbirler alabilirsiniz mesela, sandalyelerinize lastikli örtü diktirmek (misafirden sonra çıkartırsınız), yemek masasının altında ve yakınında ki halıları kaldırıp yerine basit yıkanabilecek kilim türü bir şey atmak gibi. Tuvalet falan zaten misafirden sonra mecburen temizlenecek ona pek bir çözüm yok. Akşamın o saatinde temizlik, özendiğiniz eşyaların hırpalanması tabi ki sinir bozucu ama onlar eşinizin ailesi, onu da rencide etmeden bu konuyu çözebilirsiniz, size bir daha yemeğe almayalım der ama içten içe kırılabilir.
Dün akşam benimde vardı misafirim, hazırlığını bir gece önceden yapmaya başladım, akşam işten sonra koştur koştur mutfağa girdim, bir telaş bir curcuna, onlar gittikten sonra çekirge sürüsü geçmiş gibi evim =))) Eşim zaten kaç gündür mesaideydi , deli gibi yorgundu, onu yatırdım 1,5 saatte toparladım, temizledim, sabah kalktığımızda yüzünde güller açıyordu, Allah razı olsun senden, çalışmana rağmen ne güzel ağırladın onları dedi, bu da bana yeter, her gün gelmiyorlar ki yılda bir ya da iki şikayet edipte üzmeye kıyamam eşimi, ondan değerli değil ki. Sizde bu kadar takılmayın, geçmiş, gitmiş işte

Ne olursa olsun onlar Eşinizin ailesi 8 ayda 2 kere gelmeleri çokta fazla değil. Ayrıca babanız geç saate kadar sizde. Bence siz evinizin pislenmesinden değil Eşinizin ailesini sevmediğiniz için bu kadar rahatsizsiniz

Ne olursa olsun onlar Eşinizin ailesi 8 ayda 2 kere gelmeleri çokta fazla değil. Ayrıca babanız geç saate kadar sizde. Bence siz evinizin pislenmesinden değil Eşinizin ailesini sevmediğiniz için bu kadar rahatsizsiniz
Ama ayrıntıyı atlama lütfen.
Kendi babası kendi kültürüne hitap ediyor. İnce bir fark var.
Yazılışta ince ama gerçek hayatta ağız dolduruyor.

misafir kovalayacak olsam ben kayın aileyi kovalardım ona rağmen izzeti ikramdım ama lohusa halimle sütüm çekildi gerilmekten çatladım,dişler hep 32 idi

eveeeeet sıra geldi şımarık çocuklu aileleri gömmeye.

bu kadar laf söyleyeceğinize çağırmasaydınız keşke.
ben anlamıyorum gerçekten ya, 3 çocuklu aile evine davet ediyorsan eşyaların birazcık batmasını göze almışsın demektir.
gerçekten buna katlanamıyorsan da çağırmazsın yani, kimse kimseye darılmaz.
valla ben tek çocukla misafirliğe gidince daha çok geriliyorum, evimde oturayım daha iyi.

Bana kızacaklar olabilir ama misafiri rahat ettirme çabasında biriyimdir.
Dökülen saçılan neredeyse umurumda olmaz.
Benim için önemli olan gelenin bizim evimizde rahat etmesi.
Ayrıca eşinize yansıtmamanız daha iyi olur. Neticede ailesi.
Size bir şey dememiş olabilir ama içten içe üzülür.
Eşimin ailesi senede 2 kez gelse biraz üzülürüm hatta.
Kim çocuğunun evine gitmek istemez ki?

Babamın bütün ailesi, konu sahibinin anlattığından daha beter. Hele amcamlar leş gibi kokar, banyo nedir bilmezler. Çoraplarını bir giyip bir daha çıkarmazlar. Ayak parmakları hep çıkmış haldedir. Yemek yerken onlarla birlikte oturamazsın sofraya o derece lanetlik yemek yerler. Tuvalete girer, aynen ne yaptıysa kalır ve ellerini yıkamazlar.

Babam mı? O kadar titiz ki, annem ona ayak uyduramıyor ve babam kendi yapıyor. Yerde bir ekmek kırığı görsün bütün evi koltuk altlarına kadar süpürür. Eve gelir, kimseye selam bile vermeden duşa girer, çıkıp sonra selam verir. Adam işçi, yahu bir kere bile mi kokmaz? Benim evime gelir, elini yüzünü yıkar, lavaboyu deterjanla süngerle silip öyle çıkar. Bazen aileye değil de bilmem kaç kuşak önceki tanımadığımız atalarına çekebiliyorlar.

Esyalara zarar verme olayindan nefret ettigim icin yegenlerim de olsa uyariyorum. Ama temizlik isi baska herkeste ayni degil. Annenin ilgilenmesi lazim tabi baskasinin evi sonucta.
Kalabalik gelen misafir olunca ister istemez dokulur sacilir.
En ozenli anneden sonra bile evi temizlerim. Mesela gecen gun misafirim vardi. Kadincagiz oglunun pesinde dolanmaktan cidden iki lokma yiyemedi. Defalarca uyardim rahat olsun cocugu bosversin dokse de sileriz dedim. Ama dinlemedi.
Ama sonucta yine dokulen sacilan cok oldu.
O kadar buyutmeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…