Nefretlik Misafir!

Valla küçümsememek lazım diyorsunuz da sifon bile çekmeyen birini, temizlik nedir bilmeyen insanı küçümsemeyelim de ne yapalım, temiz olmanın da bir sosyal sınıfı maddi durumu yok ki.
Ben olsam dışarıda yemeğe götürür parasını öderim, evime çocuklu çağırmam. Ya da yemeğe çağırmam, bazı odaların kapısını kitlerim.
Kayınvalideniz de o pisliği abarttığınızı düşünüyorsa suratına iyi demişsiniz, az bile.

ya hastanede karıştıysa

Tamam annesinin çocuklarına dur, yapma etme, oturda ye demesi lazım. Öğretmesi lazım

Ama siz de hiç iyi bi ev sahibi değilsiniz
Ben çocuksuz bile gelmem sizin evinize şahsen
Elinde bezle dolanan ev sahibinden çekinirim, koltuğuna oturamam yahu
Herşey eşya mı, deri sandalyeden her leke çıkar. Sizin titizlikle ilgili bi probleminiz var gibi
Sanki kırdılar kullanılamaz hale geldi gibi abartarak yazmışsın

Son düzenleme:
Davet edildiğim her evde çocuklarımı gözümün önünden ayırmazdım. Orada rahat olsunlar diye kendi oyuncaklarını götürür kimsenin eşyasını dağıtmalarina izin vermezdim.yemek yenecekse ben yanlarında durur yardımcı olur onlar bitirdikten sonra geçerdim oturmaya.
Bunları kendimi övmek için yazmadım. Her anne kendi doğrularını uygular. Bunlar benim dogrularimdi.
Evimizde istediklerini yaparlar ama başkasının evinde isek ev sahibini rahatsız etmeye hakkımızın olmadığını düşünürüm.
Ayıp yani valla o misafirlerin davranışları..

çocuklar ayrı yesinler diye plan yapmaktan belli, direk önyargılı bir bekleyiş.
ben bir şey demiyorum da,
bu durumdaysan çağırma misafir diyorum.
sonuçta zorunlu bir durum yok ortada.

Eşime de batıyor annesine her gittiğinde uyarıyor neden böyle yapıyorsunuz diye

Eşim benden daha özenli ve dikkatli titiz bir adamdır,benim eksiklerimi o tamamlar,düzenler.O mayadan olmadığı için hayatımı birleştirdim :) Annesi veya abisine gittiğinde de uyarır bu evde çocuk yaşıyor neden dikkatli olmuyorsunuz diyerek.

Küçümsemek değil bu. Bir annenin evlatlarına sahip çıkmaması cahillik değil serbestliktir. Göz var nizam var bu rahatlığı ben kabul etmem edene de saygı duyamam. Yaşam için temel şeyler bunlar.Nasıl yemeden duramıyoruz, aynı özeni bunlar için de göstermeliyiz. Madde kavramı demişsiniz ama benim annem yok eşimin babası. babam ben ve eşim borca girerek ödeedik hala ödüyoruz bunları,ailesinin gram katkısı olmadığı gibi (zaten istemeyiz de kimseden katkı) zararı dokunuyor. Ne kimsenin yararı dokunsun ne zararı... Biz gerçekten hitiyacımız olan bir eşyadan,alacağımız ayakkabıdan vazgeçip bu taksitleri ödüyorsak ve emek veriyorsak karşımızdaki insan da bunları göre göre sahip çıkmıyorsa kendine,çocuğuna müdahale ederiz. Zaten yılda bir kez gelmişler geldiklerinde de bu zararı verdiler gittiler,sesim çıkmasın aman olur diyemem bu durumda haliyle.

Bunlar sizin anlattıklarınız birde karşı tarafı dinlemek lazım..

baştan pis bunlar diye başlıyorsunuz zaten,, yani onlara karşı ön yargılısınız..

babanız, eşinizin ailesi yemeğe geldiğinde niye sizinle hala ?

eşinize acıdım, oda kendine acımıştır..ailesi sonuçta atamaz..

bilmem kaç para verdiğiniz eşyaları kendi aileniz pisletseydi bu kadar sesiniz çıkarmıydı bilemiyorum

sizde '' lütfen ben kontesimmm onlar pisss'' havası sezdim hiç kusura bakmayın

Amaaan sende abartıyorsun diyen birine bunu derim.
Bizde bir daha çağırmama kararı aldık zaten o konuda sorun yok. İlk ve son oldu.

Başka bir konu için benzer bir uyarıları yaptım diye hatırlıyorum, ama çocuk, bir başkasının evi içine çayıra salınır gibi salınası bir şey değil, bu nokta işte en önemli olan. İstediğin kadar önlem al, olmuyor.

Daha yeni evlendiğim sıralarda eşim tarafı tüm kuzenleri davet ettim, severim misafiri.

Bir kuzeni, daha yeni yürümeye başlamış çocuğunu bıraktı evin içine öylece, bir de yakın yaşlarda abisi var.
Ve o çocuklar gidip, kimse kurcalamasın diye kapısını kapattığım çalışma odamı açıp, üzeri örtülü olan ve 2 aydır üzerine çalıştığım guaj boya resmimi tanınmaz hale getirdiler.

Şimdi bu durumda siz ne yapardınız?

Bence bu dediğin vaka çok nadirdir ki bir kopma noktası vardır. Yani baban öyle davranıyorsa çocuklukta yaşadığı bir şey etkilemiştir bence onu. Ya da arada bir çok da nadir olsa çıkar.

Başka bir örnekle pekiştireyim. Bir tanıdığım var. Erkek son derece eğitimli iyi bir okuldan mezun ve çok iyi bir yerde çalışıyor. Ailesi Anadolu insanı ve doğal halinde takılıyor yerde falan yiyor yemeğini. Ama bu çocuk iş hayatının verdiği bir şeyle ailesinin zıddı bir kızla evlendi. Bu çocuk zaman zaman yerde yayıla yayıla yemek yemek istiyormuş ama kız kesinlikle yiyemeyeceğini, yerde yiyen insanların nasıl rahat ettiğini, 1 dk bile oturamayacağını söylüyormuş. En nihayetinde masada yiyorlar tabi. Çocuk annesine en çok yerde yemek yemeyi özlediğiniz söylüyormuş.

İki farklı insan. Biri çocukluktan hiç yere oturmazken bunu garipsiyor, biri de alışkın olduğu için hoşuna gidiyor. Bu çocuk daha Anadolu’dan biriyle evlenseydi yerde yemesi kaçınılmazdı.

Yani en nihayetinde armut dibine düşüyor.

Bu pis kavramından çok konu sahibinin anlattığı akrabaların yaşam şekli. Konu sahibinin eşi de bir zamanlar pilavları saçıyordu. Çünkü ebeveyn aynı. Şimdi torunları dizginlemeyen o zaman konu sahibinin eşini mi dizginleyecek.

Bunlar tamamen bilimsel açıklamalar.

Annem de ben çocukken hep böylee komşularıyla akrabalarıyla uğraştı. İnanın ben hiç tahammül edemiyorum.,Hala burada kontesim tribi yaptığımı sanan var.

çocuklar ayrı yesinler diye plan yapmaktan belli, direk önyargılı bir bekleyiş.
ben bir şey demiyorum da,
bu durumdaysan çağırma misafir diyorum.
sonuçta zorunlu bir durum yok ortada.
Bilmiyorum da
Kendi ablası teyzesi yengesinde de mi çocuk görmemiş
Çocuklar annelerinin yanında yer, farklı bi zamanda yemezler
Konudaki anne fazla gamsız ama konu sahibi de aşırı titiz, millet gidince silsinler sandalyeyi zaten o çocuklar yine batırır anlatılana göre

Amaaan sende abartıyorsun diyen birine bunu derim.
Bizde bir daha çağırmama kararı aldık zaten o konuda sorun yok. İlk ve son oldu.
ya çağırmayın zaten hakkınız ama özeleştiri yapıp kendinizi toplayın lütfen iyi bir ev sahibi değilsiniz..
eşinizin annesi babası hadi eltiyi geçelim doğurup bugünlere getirip size koca yapmış bir aile için konuşuyorsunuz.
ilerde eşinizden çok çekersiniz ,yok eşimde farkında demeyin ,yinede fikir tabiki sizin

Birkaç saat fazladan ter döktünüz evinizi toplamak için..
Sizin kültürünüzde olmayan, öğretilmemiş belki de cahil insanları keşke rahat ettirseydiniz evinizde..
Benim iki çocuğum var..
Şükürler olsun ki tüm kurallara uyarlar..
Çok çok minik okula gitmelerinin etkisi tartışılmaz..
Bugüne kadar beni hiçbiryerde mahcup etmediler..
Buna rağmen hiçbir çocuk döktü saçtı diye kızmadım..
Hiçkimseyi görgüsüyle kültürüyle değerlendirmedim ve aşağı görmedim..
Evinizde iki lokma yemek yedirdiğiniz insanlara terbiye vermeniz hiç de şık değil..
Üstelik onlar sizin canınız eşinizin ailesi..
Siz beğenseniz de beğenmeseniz de..
Hiç olmazsa annesinin eşinizdeki emeğine hakkına saygılı olsaydınız da temizlikle imanı bağdaştırdığınız gibi ana hakkını da düşünseydiniz..

Biz üç yıldır tanışıyoruz nişanlılık dönemimde de onlarda kaldık zor günler geçirdim bu temizlik mevzu yüzünden.
Babam şehirdışından geldi ben annemi kaybettim ara ara gelip bana yardımcı oluyor. Zıt yazmadan dinleyin anne olacaksınız benim annem babam anladınız mı?

bende anlamadım gelin hanımın babası neden onlarla neden gece temizlik falan yapıyor beraber yaşıyorlar galiba

Fikir birliğimiz var bu konuda,merak etmeyin sıkıntı yok.

Ben anne değilken de çocuklara karşı esnektim
Annesi kızsa ben kızma o çocuk bizim gibi kusursuz yiyemez derdim, hani rahat etsinler diye
Eşyaya oldum olası çok anlam yüklemem

Şimdi anneyim
Kızım 15 aylık
Evimizde de her yerde de ikimizin ortasına kurarız mama sandalyesini, kızımın önüne kendi yiyebileceği bikaç bişey koyarız
O kendi yer, elbetteki döker. Bu koyduklarım katı şeylerdir, dökülse de yapışmaz yani
Ve yemek bitince kızımın mama sandalyesini ve yere dökdüklerini ben kendim temizlerim. Millet elleme dediği halde
Ama senin gibi birini tanısam, ne ben giderim ne kızımı götürürüm.
Oturmaya kıyamıyo gibisiniz eşyalara, eşyanla mutluluklar dilerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…