ya hastanede karıştıysaBabamın bütün ailesi, konu sahibinin anlattığından daha beter. Hele amcamlar leş gibi kokar, banyo nedir bilmezler. Çoraplarını bir giyip bir daha çıkarmazlar. Ayak parmakları hep çıkmış haldedir. Yemek yerken onlarla birlikte oturamazsın sofraya o derece lanetlik yemek yerler. Tuvalete girer, aynen ne yaptıysa kalır ve ellerini yıkamazlar.
Babam mı? O kadar titiz ki, annem ona ayak uyduramıyor ve babam kendi yapıyor. Yerde bir ekmek kırığı görsün bütün evi koltuk altlarına kadar süpürür. Eve gelir, kimseye selam bile vermeden duşa girer, çıkıp sonra selam verir. Adam işçi, yahu bir kere bile mi kokmaz? Benim evime gelir, elini yüzünü yıkar, lavaboyu deterjanla süngerle silip öyle çıkar. Bazen aileye değil de bilmem kaç kuşak önceki tanımadığımız atalarına çekebiliyorlar.
ya hastanede karıştıysa
Tamam annesinin çocuklarına dur, yapma etme, oturda ye demesi lazım. Öğretmesi lazım
Ama siz de hiç iyi bi ev sahibi değilsiniz
Ben çocuksuz bile gelmem sizin evinize şahsen
Elinde bezle dolanan ev sahibinden çekinirim, koltuğuna oturamam yahu
Herşey eşya mı, deri sandalyeden her leke çıkar. Sizin titizlikle ilgili bi probleminiz var gibi
Sanki kırdılar kullanılamaz hala geldi gibi abartarak yazmışsın
eşin böyle bir aileden çıktıysa, kendi çabalarıyla bir yere gelse de okusa da mayası değişmez üzgünüm.. Yani onu yönlendiren sensindir, sana ayak uyduruyordur. Normalde o sahnelerden sen rahatsız olduğun için oluyordur. biraz daha kendi ailesine yakın biriyle evlenmiş olsa dert edeceğini sanmam. Bu bilimsel bir açıklama...
Sana gelince.... Her zaman çevrende sana hitap eden kişiler bulamazsın. Bunları da küçümseme bence. Görüşmezsin olur biter. Kendine hitap eden insanları arar bulursun. Bu da başka bir çözüm. Ama misafir gelmiş, yere bir şey dökülmüş bunlar nedense basit ve madde kavramıyla ilgili.
eşin böyle bir aileden çıktıysa, kendi çabalarıyla bir yere gelse de okusa da mayası değişmez üzgünüm.. Yani onu yönlendiren sensindir, sana ayak uyduruyordur. Normalde o sahnelerden sen rahatsız olduğun için oluyordur. biraz daha kendi ailesine yakın biriyle evlenmiş olsa dert edeceğini sanmam. Bu bilimsel bir açıklama...
Sana gelince.... Her zaman çevrende sana hitap eden kişiler bulamazsın. Bunları da küçümseme bence. Görüşmezsin olur biter. Kendine hitap eden insanları arar bulursun. Bu da başka bir çözüm. Ama misafir gelmiş, yere bir şey dökülmüş bunlar nedense basit ve madde kavramıyla ilgili.
hadi onlar piste ,pis olduklarını bile bile misafir ettinde sen nasıl ev sahibisin,çok temizimdir ama sizin gibi misafiri diken üstünde bırakabilme ve laf sokabilme kapasitesi olan birinin evine gelmem ben dostluk edemem..
kapasitelerini bildiğiniz insanları aşağılamak alenen onlar varken söylenmek için çağırmayınız bir daha.
dipnot:notumuda düşeyim bu tarz insanları bildiğim için evime çağırmam ..ama sizin yaptığınız cidden hoş değil bari gittiklerinde bir daha çağırmam deseydiniz ,kadının yüzüne temizlik imanın yarısıdır ....DENMEZ...
Misafir evde berekettir biz öyle yetiştik
Herkes sizin kadar tertipli, düzenli, temiz olmayabilir bunu kabullenmek zorundasınız
Küçük tedbirler alabilirsiniz mesela, sandalyelerinize lastikli örtü diktirmek (misafirden sonra çıkartırsınız), yemek masasının altında ve yakınında ki halıları kaldırıp yerine basit yıkanabilecek kilim türü bir şey atmak gibi. Tuvalet falan zaten misafirden sonra mecburen temizlenecek ona pek bir çözüm yok. Akşamın o saatinde temizlik, özendiğiniz eşyaların hırpalanması tabi ki sinir bozucu ama onlar eşinizin ailesi, onu da rencide etmeden bu konuyu çözebilirsiniz, size bir daha yemeğe almayalım der ama içten içe kırılabilir.
Dün akşam benimde vardı misafirim, hazırlığını bir gece önceden yapmaya başladım, akşam işten sonra koştur koştur mutfağa girdim, bir telaş bir curcuna, onlar gittikten sonra çekirge sürüsü geçmiş gibi evim =))) Eşim zaten kaç gündür mesaideydi , deli gibi yorgundu, onu yatırdım 1,5 saatte toparladım, temizledim, sabah kalktığımızda yüzünde güller açıyordu, Allah razı olsun senden, çalışmana rağmen ne güzel ağırladın onları dedi, bu da bana yeter, her gün gelmiyorlar ki yılda bir ya da iki şikayet edipte üzmeye kıyamam eşimi, ondan değerli değil ki. Sizde bu kadar takılmayın, geçmiş, gitmiş işte
Babamın bütün ailesi, konu sahibinin anlattığından daha beter. Hele amcamlar leş gibi kokar, banyo nedir bilmezler. Çoraplarını bir giyip bir daha çıkarmazlar. Ayak parmakları hep çıkmış haldedir. Yemek yerken onlarla birlikte oturamazsın sofraya o derece lanetlik yemek yerler. Tuvalete girer, aynen ne yaptıysa kalır ve ellerini yıkamazlar.
Babam mı? O kadar titiz ki, annem ona ayak uyduramıyor ve babam kendi yapıyor. Yerde bir ekmek kırığı görsün bütün evi koltuk altlarına kadar süpürür. Eve gelir, kimseye selam bile vermeden duşa girer, çıkıp sonra selam verir. Adam işçi, yahu bir kere bile mi kokmaz? Benim evime gelir, elini yüzünü yıkar, lavaboyu deterjanla süngerle silip öyle çıkar. Bazen aileye değil de bilmem kaç kuşak önceki tanımadığımız atalarına çekebiliyorlar.
Olmaz ama eve gelen çocuğuna sahip çıkmayacak salıverecek de siz mi koşacaksınız peşinden, en gıcık olduğum şeylerden birisi. Çocuğu yapmasını biliyorsun, takip et. Olmaz öyle, lafınızı esirgemeyin, yaylım ateşi yapın, kime denk gelirse alınsın üzerine.
Olmaz ya, kullandığı tuvaletin sifonunu çekmekten acizin, insanlığını tartışırım üzgünüm.
Bilmiyorum daçocuklar ayrı yesinler diye plan yapmaktan belli, direk önyargılı bir bekleyiş.
ben bir şey demiyorum da,
bu durumdaysan çağırma misafir diyorum.
sonuçta zorunlu bir durum yok ortada.
ya çağırmayın zaten hakkınız ama özeleştiri yapıp kendinizi toplayın lütfen iyi bir ev sahibi değilsiniz..Amaaan sende abartıyorsun diyen birine bunu derim.
Bizde bir daha çağırmama kararı aldık zaten o konuda sorun yok. İlk ve son oldu.
Bunlar sizin anlattıklarınız birde karşı tarafı dinlemek lazım..
baştan pis bunlar diye başlıyorsunuz zaten,, yani onlara karşı ön yargılısınız..
babanız, eşinizin ailesi yemeğe geldiğinde niye sizinle hala ?
eşinize acıdım, oda kendine acımıştır..ailesi sonuçta atamaz..
bilmem kaç para verdiğiniz eşyaları kendi aileniz pisletseydi bu kadar sesiniz çıkarmıydı bilemiyorum
sizde '' lütfen ben kontesimmm onlar pisss'' havası sezdim hiç kusura bakmayın
bende anlamadım gelin hanımın babası neden onlarla neden gece temizlik falan yapıyor beraber yaşıyorlar galibaBunlar sizin anlattıklarınız birde karşı tarafı dinlemek lazım..
baştan pis bunlar diye başlıyorsunuz zaten,, yani onlara karşı ön yargılısınız..
babanız, eşinizin ailesi yemeğe geldiğinde niye sizinle hala ?
eşinize acıdım, oda kendine acımıştır..ailesi sonuçta atamaz..
bilmem kaç para verdiğiniz eşyaları kendi aileniz pisletseydi bu kadar sesiniz çıkarmıydı bilemiyorum
sizde '' lütfen ben kontesimmm onlar pisss'' havası sezdim hiç kusura bakmayın
ya çağırmayın zaten hakkınız ama özeleştiri yapıp kendinizi toplayın lütfen iyi bir ev sahibi değilsiniz..
eşinizin annesi babası hadi eltiyi geçelim doğurup bugünlere getirip size koca yapmış bir aile için konuşuyorsunuz.
ilerde eşinizden çok çekersiniz ,yok eşimde farkında demeyin ,yinede fikir tabiki sizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?