Bu kadar rahatiniza duskunseniz gitmeyin zaten misafirlige. Sizin gibi rahatina duskun insanlar, baskalarinin sinirlerini feci halde bozuyor zira.Ben eğer çocuğumla gittiğim evde rahat edemeyeceksem,gözümün içine bakıla bakıla temizlik yapılıp üstüne birde laf sokulacaksa asla o eve bir daha gitmem. Bana gelen misafirde istediğini yapmakta özgürdür. Eşyalara birşey olabilir ama adı üstende eşyadır. Yeterki kalpler kırılmasın. 2 hafta önce evimde 40 kişilik davet verdim.20 tanesi çocuktu. Evin altını üstüne getirdiler gıkımı bile çıkarmadım. Önlem olarak alt kattaki halılarını kaldırdım,kırılacak eşyaları emin yerlere koydum. tüm gece bahçeden içeri içeriden bahçeye çıkıldı. Kimseyi sık boğaz etmedim. Herkes rahat etsin diye. Çok da eğlendik. Mutlu olduk hepimiz. Ertesi gün yerleri sildim,evi süpürdüm. Pazarteside tüm ev elden geçti. İnan hiçbirşey olmadı. Herşey yerli yerine oturdu. Biz halen arkadaşlarla partide ne kadar eğlendiğimizi konuşuyoruz. Herkes çok rahat ettiğini,harika bir evsahibi olduğumu söyleyince mutlu oluuorum. Benim için önemli olanlar insanlar. Eşya önemli değil. Şimdi çocuğun yok diye eleştiriyorsun. Yarın çocuğun olsun bakalımsen ne yapacaksın? Emin ol o zaman fikirlerin,davranışların değişecektir.
Canım bu örnekteki altına bez bağlanan bebek değil ki. 3 yaşında falan çocuk.valla buna benzer tüm konularda çocuktur yapar dedim de buna şahit olmadım ne yalan söyleyeyim.
değişikmiş...
ah benim oğuluş bezi bırakırken ben de ne tereddütler yaşadım, zaten bir çok yere gitmedim de, ısrar edilen bir kaç davet olmuştu, alıştırma külodu giydirsen de güvenemiyorsun, tam korumayabiliyor onlar.
Cok abarttiginizi düsünüyor ve madem cagiriyorsun 3 tane cocuk oldugunu biliyorsun,evinin batmasini göz önünde bulundurman gerekir diyenlerede katiliyorum. Cocuk bu yahu robot degilki! Istemedendd olsa döker,saçar. Bizim gibi dikkatli olamiyorlar cünkü ögrenme aşamasındalar. Mesela benimde 3 tane yegenim var ve sizin anlattiginiz türden. Yengemde aşırı keyfine düskündür kalkip ne yapiyorlar diye bakmaya tenezzül etmez. Oturdugu yerden emir verir. 1,2 aynisini yaptiktan sonra misafirperverligimi bozmadan,ona hic caktirmadan,birdaha cocuklarla cagirmama karari aldim. Ama sizin sergilediginiz tavir bana göre cok yanlis olmus. Sonradan bezle silinmiyormu koltuklar,sandalyeler? Madem bozuldunuz o zaman birdaha cagirmayin. Cocuklu kim gelirse gelsin ev gelindigi gibi kalmiyor. Madem rahatsizsiniz cocuklulari davet etmeyin. Disarda yedirin olsun bitsin.Eşime de batıyor annesine her gittiğinde uyarıyor neden böyle yapıyorsunuz diye
Eşim benden daha özenli ve dikkatli titiz bir adamdır,benim eksiklerimi o tamamlar,düzenler.O mayadan olmadığı için hayatımı birleştirdim :) Annesi veya abisine gittiğinde de uyarır bu evde çocuk yaşıyor neden dikkatli olmuyorsunuz diyerek.
Küçümsemek değil bu. Bir annenin evlatlarına sahip çıkmaması cahillik değil serbestliktir. Göz var nizam var bu rahatlığı ben kabul etmem edene de saygı duyamam. Yaşam için temel şeyler bunlar.Nasıl yemeden duramıyoruz, aynı özeni bunlar için de göstermeliyiz. Madde kavramı demişsiniz ama benim annem yok eşimin babası. babam ben ve eşim borca girerek ödeedik hala ödüyoruz bunları,ailesinin gram katkısı olmadığı gibi (zaten istemeyiz de kimseden katkı) zararı dokunuyor. Ne kimsenin yararı dokunsun ne zararı... Biz gerçekten hitiyacımız olan bir eşyadan,alacağımız ayakkabıdan vazgeçip bu taksitleri ödüyorsak ve emek veriyorsak karşımızdaki insan da bunları göre göre sahip çıkmıyorsa kendine,çocuğuna müdahale ederiz. Zaten yılda bir kez gelmişler geldiklerinde de bu zararı verdiler gittiler,sesim çıkmasın aman olur diyemem bu durumda haliyle.
Tam benim kafadansinnn :)dağınıklıkta yaşanmışlık vardır benim prensibim :)
pasaklıyımdır da, ama eminim konu sahibinden daha huzurlu ve mutlu bir hayatım var.
ben rahatım misafirim rahat, haftada bir evime gelen yardımcım da rahat :)
rahat olmayana da saygım var, evine gitmiyorum :)
Tam benim kafadansinnn :)
Çağırmayın sizde
İki kap yemek yedirmiş onca laf etmişsiniz
Eşiniz sabırlı biri size ses çıkarmadığına göre
Çocuk onlar doker sacar toplayıverin
Sizinde olucak yasayacak göreceksınız o kadar masumlarki farkında değiller batırdıklarının
Siz süper kültürünüzle nasıl yetiştireceksiniz bakalım hiç dökmeyecek saçmayacak mı çocuklarınız
8 aylık evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz.Benim ailem ve eşimin kültürel durum ve kafa yapısı aynı. Fakat eşimin ailesi bizim taban tabana zıttımız. 8 ayda iki kez geldiler ikincisi dündü. İlk kez yemeğe aldık babam da buradaydı fırsat bana yardımcı oldu beraber birşeyler yaptık davet ettik. Eşimin ailesi kaynım ve elim ve üç çocuğu (çocuklar 4-5-12 yaşlarında) geldiler. onlar gelmeden plan yaptık önce çocuklara yedirip sonra rahat rahat biz yiyelim diye başka türlü sığamazdık çünkü.
Asıl meseleye gelince ; dikkatsizlik ,özensizlik ve pislik içinde yaşamaları... Evlerinde bunlara hiç dikkat etmezler yemek yenir yağlı pilavlar salçalar yerlerde çocuklar ellerinde alır yer döker. Temizlik anlayışları sıfır. Onlara gidemiyorum midem kaldımıyor bazı şeyleri. onları davet edemiyorum evim batıyor.
Eşimin ailesidir dedim kırk yılda bir olur dedim davet ettim. bembeyaz deri sandalyelerim dün salça lekesiyle doldu.Eşim,babam,ben elimizde bezler gece 11 e dek arkalarından temzlik yaptık.3 çocuk birini tutsak biri kaçıyor . sandalye tepesinde koltuk tepesinde, düğmeleri çekerler ,masa örtüsünü çekerler mobilyalara ellerine bir şey geçince vururlar. Hala taksidini ödediğimiz eşyaların içine edilmesi için mi bunca fedakarlık yapıyoruz? Her şeyi ikimiz yaptık her şeyden ödün veriyoruz da ödüyoruz bunları.Gerçekten misafirden(böylesinden) nefret ediyorum ve kimseyle görüşmek istemiyorum. Bu çocukları gördüm çocuk fikrinden soğudum,çocuk dedi mi biri tüylerim diken diken oluyor.
.Eşim de bu son olur artık yemek falan veremeyiz dedi. Elimde bezler sofradan kalktılar zeytinyağlı salatalar pilavlar yerlerde yer sildim,silmesem dağılacak diğer odalara mutfağa gidecekler.Eşimin annesi "aman sende abarttın "diyor. Güler misin ağlar mısın? "Abarttım mı? Namaz kılacaksınız birazdan. Temizlik imanın yarısıdır bilirsiniz" dedim. Sesini çıkarmadı.Çünkü onlara göre yemek içmek saçmak ,tuvalet temizlememek ,sifonu çekmemek eti yemeği bisküviyi ağzı açık bırakmak, ekmek kırıklarına basıp yürümek ,oturmak kalkmak her şey serbest,her şey normal...
aynı yazacağımı yazmışsın nasıl bir anne çocuk yemek yedikten sonra lavaboya götürüp elini yıkatmaz ben kk ya da şaşırdım her konuda öyle titizim böyle titizim yazanlarDemin de aynı şeyi söyledim.Görüşmeme şansı olsa çağırmaz zaten evine.Ama mecbur işte kocasının ailesi napsın yılda bi iki kere katlanacak.Onda da böyle mi olması gerek.
Mesele evde leke yapanı eve almamak değil.Göz göre göre yetişkin kişi çocuğuna sahip çıkmıyosa, alıp yemekten sonra çocuğunun yağlı ellerini yıkamak için banyoya götürmüyosa o insan akraba olarak da eş dost olarak da eve alınmamalı bence.Çünkü bu çok açık bi saygısızlık ifadesidir.
Bunlar dediğim gibi en asgari şeyler ya.Yemek yenir el yıkanır.21. yüzyılda yaşıyoruz bunu bilmeyen misafirliğe gitmesin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?