Nefretlik Misafir!

Bu kadar rahatiniza duskunseniz gitmeyin zaten misafirlige. Sizin gibi rahatina duskun insanlar, baskalarinin sinirlerini feci halde bozuyor zira.

Canım bu örnekteki altına bez bağlanan bebek değil ki. 3 yaşında falan çocuk.

Yav hanımlar ne biçim insanlar var çevrenizde. Yapılan yorumlara inanamıyorum. 2 küçük çocuğum var ve çevremdeki insanların da küçük çocukları var hiç böyle şeyler yaşamadım.

En fazla ortalık dağılır. Bir şeyler dökülse de problem değil silinir temizlenir. Koltuk çizen,yırtan,bilerek halıya işeyen ay hepsi bi enteresan :)

Cok abarttiginizi düsünüyor ve madem cagiriyorsun 3 tane cocuk oldugunu biliyorsun,evinin batmasini göz önünde bulundurman gerekir diyenlerede katiliyorum. Cocuk bu yahu robot degilki! Istemedendd olsa döker,saçar. Bizim gibi dikkatli olamiyorlar cünkü ögrenme aşamasındalar. Mesela benimde 3 tane yegenim var ve sizin anlattiginiz türden. Yengemde aşırı keyfine düskündür kalkip ne yapiyorlar diye bakmaya tenezzül etmez. Oturdugu yerden emir verir. 1,2 aynisini yaptiktan sonra misafirperverligimi bozmadan,ona hic caktirmadan,birdaha cocuklarla cagirmama karari aldim. Ama sizin sergilediginiz tavir bana göre cok yanlis olmus. Sonradan bezle silinmiyormu koltuklar,sandalyeler? Madem bozuldunuz o zaman birdaha cagirmayin. Cocuklu kim gelirse gelsin ev gelindigi gibi kalmiyor. Madem rahatsizsiniz cocuklulari davet etmeyin. Disarda yedirin olsun bitsin.

Tam benim kafadansinnn :)

Tam benim kafadansinnn :)

canım bir yorumumda yazdım, konu sahibini kınadığım düşünülmesin, benim kardeşim kendisinin bir on katı titiz ve agresif birisi.
ama işte olmuyor öyle de, kendi düğününde bile bazı şeyler istediği gibi olmadı diye stresli ve gergindi, o öyle olunca biz de öyleydik tabi ki, damat da aynen. ne oluyor kendi en güzel gününe oluyor olan.

buradaki konuda da herkes rahat, konu sahibi üzülmüş ve gerilmiş, sonundaki karar da eşini üzecek bir karar, belki evliliğe zarar verme boyutunda bir karar hatta, şimdiden öyle görünmese bile.

ne gereği var...hayır haklı olsa bile ne gereği var, buradaki tüm kadınlar haklısın sen, o eltiyi kaynar kazana atmalı dese eve huzur yine de gelmeyecek ki.

kendi hayatımda genel prensibim bu şekilde, genel olarak huzurluyumdur bu sebeple.

Konu sahibesine fazla mı yüklenilmiş ne ? Aslında burada problem misafirin gelip yemesi içmesi dökmesinden ziyade aile bireylerinin vurdumduymazlığı sanırım. Yani çocukların dökeceklerini bile bile ellerine yiyecek vermek , sifonu çekmemek gibi. Bu bir aile görgüsü, terbiyesidir ve eminim ki konu sahibini eleştiren arkadaşların evine gelen o kırk kişilik güruhta böyle davranışlar yoktur. Ev dağılır, kirlenir, toplanır bu mesele değil ama ben de kendim titiz olmama rağmen pis insanı sevmem midem bulanır.

Ama tabii misafirlerin yanında bir evi silip süpürmediğiniz kalmış sizde de hatalar var sevgili konu sahibesi. Biraz daha frenleyebilirsiniz kendinizi. Ayrıca bir arkadaş da hatırlattı @shapes di sanırım , siz yemeğini evden götüren kişiyseniz eğer gerçekten problem sizde olabilir ,hafif obsesif durumlar baş göstermiş olabilir.

Benim gorumcem 2 çocuğuyla geliyor yurt dışından en az 15 gün bizde kalıyor. Ev savaş alanına donuyir, batıyor. Bende memnun değilim bu durumdan ama eşime gelmesinler diyemem. Aile bu sonuçta, komşu değil ki. Kültur farkı filan hikaye. Sen onun ailesini cekemiyorsan senede bir kaç defa bile, kendi aileni de sokmayacaksin evine. Biraz vicdanlı olmak lazım su hayatta. Benim fikrim bu.

vallahi ben de çocuklu misafir istemiyorum
daha doğrusu misafirliğe gidince çocuklarını deyim yerindeyse salan yerinden kıpırdamayan çocuk eli salçalı oraya buraya mı sürmüş umrunda olmayan kendi evinde asla yaptırmayacağı şeyleri bakasında yaptıran kadınları istemiyorum
bunun adı da misafir sevmemezlik olsun isterse

aynı yazacağımı yazmışsın nasıl bir anne çocuk yemek yedikten sonra lavaboya götürüp elini yıkatmaz ben kk ya da şaşırdım her konuda öyle titizim böyle titizim yazanlar
tuvaletten sonra sifon çekilmemesine yağlı salçalı ellerle dolaşan çocuklara ses etme misafir ne var yazıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…