Nefretlik Misafir!

iyi de o tarafı dinlemedik ki.

buradaki örnekler bana çok normal geldi,
4-5-12 yaşlarında çocuklar.

yere yemek dökerler, bazen elleriyle yerler, elbette masa örtüsü batar, sandalyeye de dökülebilir yani, çok normal değil mi.

keşke ayrı bir masa örtüsü serilseymiş. çocuklardan çok beklenti içinde olmak bana normal gelmiyor.
adı üstünde çocuk bunlar.

dıger dusuncelern kendıne ama cocuk konusunda kınama derım daha cocugun yokmus ya sennkı nasıl olacagı ne malum canım buyuk konusup kınama basına verr derler bılrsın... esınn aılesı oldugu ıcın gorsmeme sansın yok ıdare etceksın napcaksın... ayda yılda bı gelıyolarmıs zaten

Gözümde canlandıda konu sahibi sen yoksa şu instagramda gördüğümüz Pembik gelinlerden misin ?
Ewimide temizlediysem demekki bi kahweyi haketmişdir fotoğrafı paylaşıp altınada kol bacak emojileri koyan? Onlara benzettim seni onlar pek misafir sewmez istemez de

Ben küçükken annemde komşu/bir kısım akraba ile aynı sorunları yaşadı.
Aynı şeyleri bende yaşamak istemiyorum.
Tepkim yayılarak el işi yapıp çocuğuna sahip çıkmayanlaradır.
Bunun bahanesi olamaz benim için.
siz de annesiniz , ne emekle ne özveriyle kuruluyor bir ev bilirsiniz.

çok abartmışsınız.benim kızım kardeşimin 2 kızı 3 çocuk hep aynı durumdalar.süreklişımarma yemek yememe yerken zorla yeme ve her taraf batıyor.o çocuklar büyür bu hallerinden eser kalmaz.eşya desen kornişe kadar kırdılar ve devamlı koltukların tepesindeler.onlar mutlu olsun bu gunleri guzel hatırlasın derdindeyiz.sizin eltinizin çocukları size batmış.bunu da normal buluyorum.neticede el yani

Şimdi bu dediklerin senin hayat felsefen için geçerli. Evlatlarına sahip çıkmamaları, serbestlik, cahillik, pis olmaları.

Bunlar tamamen kişisel, göreceli şeyler. Onlar kendilerini pis bulmuyor ki. Hatta yere düşen şey yenmez. Sen vermezsin ama kvaliden çıkışır “verrr bir şeycik olmaz.” Yani hepsi göreceli. Karakter oluşurken hepsinden aynı miktar olmuyor her insanda.

Eşya için dediklerin; babanı hayatta sahiplenme şeklini anlıyorum. Benim de tam tersi babam yok. Ama babana taksitleri ortak etmen bu olayı bana göre hafifletmiyor. Biraz duygusal bir hale getiriyor. Sonuçta eve gelen misafir senin yaşam alanına saygılı olması lazım ama taksitleri kimin ödediği onları ırgalamaz.

Benim tek çocuk diye zapt etmem kolay oluyor, masada yiyor benle

Ama birden çok çocukta yer sofrası hiç mi duymamışlar bilmem, ben yere sofra seriyorum çocuklar yiyo
Olmadı anneleri de yardım ediyor evlatlarına
Ama çocuk bu sofra dışına da döker, konu sahibi halıya da kıyamıyo.

Bence kimseyi çağırmasın, yetişkinleri bile
Şöyle ki eşimin görümcesi benle yaşıt
1 bardak dolu çay bardağını devirdi, krem rengi halımın ortasına
Panikledi, canın sağ olsun dedim aman yıkamaya veririz
İnsandan önemli mi ?

oturuyorum eskitiyorum tepe tepe kullanıyorum da...
Kullanmak ayrı bir anda kullanılamayacak hale getirmek ayrı.
Bu konuda esnekliğim yok. Yemeklere basa basa halida dolaşamıyorum. Dolaşmak normal sanırım size göre.Herkes farklı düşünüyor,olabilir.

ay aklımdan geçiyordu şimdi english home u madam coco yu eve getirenlerden pembeli mavili işlemeli dünya

bende anlamadım gelin hanımın babası neden onlarla neden gece temizlik falan yapıyor beraber yaşıyorlar galiba
Babam şehir dışından yanıma geldi,annemi kaybettim ara ara bana yardımcı olmak için gelir-gider. bir cevapta yazmıştım.

işte bizler anneyiz ya ona göre yorum yapıyoruz nasipse sende anne olacaksın ya heralde çocuğu pamuklara sarıp kapı dışarı çıkarmayacaksın

Evet biliyorum..
Büyük özverilerle kuruluyor ev..
Ama eşyadan daha önemli olan insan kalbidir benim için..
Kimseyi etiketlemiyorum pis, temiz, görgülü, görgüsüz diye..
Benim evim yandı, bir tane eşyam kalmadı..
Gözümden iki damla yaş aktı sadece..
Neyse ki yerine konmayacak şeyler değil bize evladıma bişey olmadı diye üzülmedim..
Eşyadır yerine konur..
Ama kırılan kalbin tamiri yok..
Kayınvalidenizin yerine başkası olsaydı o ettiğiniz lafın çok daha ağırını söyleyebilirdi..

Kullanılamayacak hale gelen ne ?
Sandalyen mi kırıldı sanki
Abarttığın kadar tüm yemekler halının ortasındaysa 40 tane bezle de dolansan izi kalır
Yıkamaya verilir, atla deve değil

Çocuk mu bence de şu an düşünmemekte haklısın, çocukluğunu yaşayamaz bu askeri nizamda.

soruna cevabım;
suçu kendimde arardım, demek ki o kapının kilitlenmesi gerekiyormuş.
ama taşlanacağım bu konuda. genel KK tavrı çocuklara gözle hiza vermek üzerine. eski konularda çok tartıştık :)

Ben zaten anneyim :) daha yeni olmuyorum yani :)

Sizin gibi gelinim olsaydı yataklara düşerdim heralde... temizlik titizlik yerine göre önemlidir.. ama en önemlisi tatlı dil güler yüzdür..

sizin dilinzde bir tatlılık göremiyorum !!

babanız ara ara gelip sizde kalabiliyor (ne hikmetse esinizin ailesinin geleceği günde sizde ) ama eşinizin ailesinden birini bi akşam yemeğinde kalp kırmadan ağırlayamıyorsunuz..

sizin anneniz babanız !! eşinizin annesi babası değilmi ?

bir dahada asla eve almam diyorsunuz yazık eşinize çok acıdım kimsesiz olarak yaşamak zordur..

benim eşiminde ailesi uzakta oturuyor, senede 2 kere evime gelirler benim kadar titizde değiller ama onlara asla surat asmam, neresi pisleniyorsa pislensin sonuçta orası eşiminde evi..

gittiklerinden ertesi gün yardımcı kadım alıyor her yeri eski haline getiriyor.. bu kadar basit işte gönül yapmak.. hani bilin diye söylüyorum

Ya bazı çocuklara ne kadar yapma etme desende hiperaktif oluyorlar.
Eski tabirle totosunda kurt olanlardan :)
Eşimin kuzenleri var inanılmaz bilinçli anneler
ama napsalar da baş edemiyorlar.

Uyardıkça yapma dedikçe daha çok yapmaya başlıyorlar
doğal olarak annelerinin de sinirleri bozuluyor.
Belki sizin ufaklılar da böyledir.

Bir de bir tabir var çocuk çocuğu görünce coşar diye.
3 ü sürekli birlikte yaşları yakın. ondan da olabilir.

Bu kadar dert etmeyin.
Deri sandalyeden lekeyi cif çok güzel çıkarıyor.

Halı desen leke çıkarıcı dökmen yeterli.
Birde süpürge açtın mı tamamdır.

burayı anladım desem çok mu ayıp etmiş olurum?
Ayrıca konu sahibi eşyalara çok anlam yüklemeyin derim.İllaki zamanla yıpranacak,deforme olacak.

Babam şehir dışından yanıma geldi,annemi kaybettim ara ara bana yardımcı olmak için gelir-gider. bir cevapta yazmıştım.

Fazla tek taraflı bakıyorsun olaya. Ve bence eşini de aynı pencereden bakamaya zorluyorsun. Yazım tarzından belli.

Şöyle ki; baban uzakta bir yerde oturuyor ve zaman zaman sana yardım amaçlı geliyor..

Bu sana göre yardım adı altında… Sen son derece memnunsun..

Peki aynı şeyi kvaliden sizinle aynı statüde olsaydı kabul eder miydin??

Bakalım eşin memnun mu bu durumdan.

Kendi şartlarını kalıba uyduran bir yapın var gibi geldi bana.

Misafir ağırlamak kolay değil ki. çağırdığınız insanların da çocuklu olduğunu biliyorsunuz. bunu bile bile bu kadar laf söz etmek bana çok ters. çocuğum olmadığında da eşyam çizildi, sandalyem kirlendi diye bir çocuğun gönlünü kırmadım. şimdi de kırmam. he çocuklar şımarıklıktan yere atıp, üstüne basıyorsa filan bilemem ama koca koca halimizle sandalyeye de döküyoruz, üstümüzü de batırıyoruz bazen yemek yerken. nedir yani? afedersiniz dışkı değil, kusmuk değil. iki parça ekmek döküldü, az yağ oldu diye sizin yaptığınız abartı biraz. bi de evde misafir varken döküleni saçılanı böyle yerleri silercesine temizlemek ayıptır. misafir gelmeden ve gidince ev temizlemek bunun içindir. insanları ağırlayacaksınız, memnun edeceksiniz sonra misafir ağırladım diyeceksiniz. ama tekrar belirtiyorum. şımarıklık başka, sorumsuzluk başka. anneleri sorumsuzsa siz onları kırmadan, gücendirmeden yere bir sofra bezi serip, küçük sehpalarda onlara servis açardınız. azıcık sakin olun, kalp kırmaya değmez iki üç eşya için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…