Bilmiyorum da
Kendi ablası teyzesi yengesinde de mi çocuk görmemiş
Çocuklar annelerinin yanında yer, farklı bi zamanda yemezler
Konudaki anne fazla gamsız ama konu sahibi de aşırı titiz, millet gidince silsinler sandalyeyi zaten o çocuklar yine batırır anlatılana göre
Birkaç saat fazladan ter döktünüz evinizi toplamak için..
Sizin kültürünüzde olmayan, öğretilmemiş belki de cahil insanları keşke rahat ettirseydiniz evinizde..
Benim iki çocuğum var..
Şükürler olsun ki tüm kurallara uyarlar..
Çok çok minik okula gitmelerinin etkisi tartışılmaz..
Bugüne kadar beni hiçbiryerde mahcup etmediler..
Buna rağmen hiçbir çocuk döktü saçtı diye kızmadım..
Hiçkimseyi görgüsüyle kültürüyle değerlendirmedim ve aşağı görmedim..
Evinizde iki lokma yemek yedirdiğiniz insanlara terbiye vermeniz hiç de şık değil..
Üstelik onlar sizin canınız eşinizin ailesi..
Siz beğenseniz de beğenmeseniz de..
Hiç olmazsa annesinin eşinizdeki emeğine hakkına saygılı olsaydınız da temizlikle imanı bağdaştırdığınız gibi ana hakkını da düşünseydiniz..
çok abartmışsınız.benim kızım kardeşimin 2 kızı 3 çocuk hep aynı durumdalar.süreklişımarma yemek yememe yerken zorla yeme ve her taraf batıyor.o çocuklar büyür bu hallerinden eser kalmaz.eşya desen kornişe kadar kırdılar ve devamlı koltukların tepesindeler.onlar mutlu olsun bu gunleri guzel hatırlasın derdindeyiz.sizin eltinizin çocukları size batmış.bunu da normal buluyorum.neticede el yani8 aylık evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz.Benim ailem ve eşimin kültürel durum ve kafa yapısı aynı. Fakat eşimin ailesi bizim taban tabana zıttımız. 8 ayda iki kez geldiler ikincisi dündü. İlk kez yemeğe aldık babam da buradaydı fırsat bana yardımcı oldu beraber birşeyler yaptık davet ettik. Eşimin ailesi kaynım ve elim ve üç çocuğu (çocuklar 4-5-12 yaşlarında) geldiler. onlar gelmeden plan yaptık önce çocuklara yedirip sonra rahat rahat biz yiyelim diye başka türlü sığamazdık çünkü.
Asıl meseleye gelince ; dikkatsizlik ,özensizlik ve pislik içinde yaşamaları... Evlerinde bunlara hiç dikkat etmezler yemek yenir yağlı pilavlar salçalar yerlerde çocuklar ellerinde alır yer döker. Temizlik anlayışları sıfır. Onlara gidemiyorum midem kaldımıyor bazı şeyleri. onları davet edemiyorum evim batıyor.
Eşimin ailesidir dedim kırk yılda bir olur dedim davet ettim. bembeyaz deri sandalyelerim dün salça lekesiyle doldu.Eşim,babam,ben elimizde bezler gece 11 e dek arkalarından temzlik yaptık.3 çocuk birini tutsak biri kaçıyor . sandalye tepesinde koltuk tepesinde, düğmeleri çekerler ,masa örtüsünü çekerler mobilyalara ellerine bir şey geçince vururlar. Hala taksidini ödediğimiz eşyaların içine edilmesi için mi bunca fedakarlık yapıyoruz? Her şeyi ikimiz yaptık her şeyden ödün veriyoruz da ödüyoruz bunları.Gerçekten misafirden(böylesinden) nefret ediyorum ve kimseyle görüşmek istemiyorum. Bu çocukları gördüm çocuk fikrinden soğudum,çocuk dedi mi biri tüylerim diken diken oluyor.
.Eşim de bu son olur artık yemek falan veremeyiz dedi. Elimde bezler sofradan kalktılar zeytinyağlı salatalar pilavlar yerlerde yer sildim,silmesem dağılacak diğer odalara mutfağa gidecekler.Eşimin annesi "aman sende abarttın "diyor. Güler misin ağlar mısın? "Abarttım mı? Namaz kılacaksınız birazdan. Temizlik imanın yarısıdır bilirsiniz" dedim. Sesini çıkarmadı.Çünkü onlara göre yemek içmek saçmak ,tuvalet temizlememek ,sifonu çekmemek eti yemeği bisküviyi ağzı açık bırakmak, ekmek kırıklarına basıp yürümek ,oturmak kalkmak her şey serbest,her şey normal...
Eşime de batıyor annesine her gittiğinde uyarıyor neden böyle yapıyorsunuz diye
Eşim benden daha özenli ve dikkatli titiz bir adamdır,benim eksiklerimi o tamamlar,düzenler.O mayadan olmadığı için hayatımı birleştirdim :) Annesi veya abisine gittiğinde de uyarır bu evde çocuk yaşıyor neden dikkatli olmuyorsunuz diyerek.
Küçümsemek değil bu. Bir annenin evlatlarına sahip çıkmaması cahillik değil serbestliktir. Göz var nizam var bu rahatlığı ben kabul etmem edene de saygı duyamam. Yaşam için temel şeyler bunlar.Nasıl yemeden duramıyoruz, aynı özeni bunlar için de göstermeliyiz. Madde kavramı demişsiniz ama benim annem yok eşimin babası. babam ben ve eşim borca girerek ödeedik hala ödüyoruz bunları,ailesinin gram katkısı olmadığı gibi (zaten istemeyiz de kimseden katkı) zararı dokunuyor. Ne kimsenin yararı dokunsun ne zararı... Biz gerçekten hitiyacımız olan bir eşyadan,alacağımız ayakkabıdan vazgeçip bu taksitleri ödüyorsak ve emek veriyorsak karşımızdaki insan da bunları göre göre sahip çıkmıyorsa kendine,çocuğuna müdahale ederiz. Zaten yılda bir kez gelmişler geldiklerinde de bu zararı verdiler gittiler,sesim çıkmasın aman olur diyemem bu durumda haliyle.
ya hastanede karıştıysa
Benim tek çocuk diye zapt etmem kolay oluyor, masada yiyor benleiyi de o tarafı dinlemedik ki.
buradaki örnekler bana çok normal geldi,
4-5-12 yaşlarında çocuklar.
yere yemek dökerler, bazen elleriyle yerler, elbette masa örtüsü batar, sandalyeye de dökülebilir yani, çok normal değil mi.
keşke ayrı bir masa örtüsü serilseymiş. çocuklardan çok beklenti içinde olmak bana normal gelmiyor.
adı üstünde çocuk bunlar.
Ben anne değilken de çocuklara karşı esnektim
Annesi kızsa ben kızma o çocuk bizim gibi kusursuz yiyemez derdim, hani rahat etsinler diye
Eşyaya oldum olası çok anlam yüklemem
Şimdi anneyim
Kızım 15 aylık
Evimizde de her yerde de ikimizin ortasına kurarız mama sandalyesini, kızımın önüne kendi yiyebileceği bikaç bişey koyarız
O kendi yer, elbetteki döker. Bu koyduklarım katı şeylerdir, dökülse de yapışmaz yani
Ve yemek bitince kızımın mama sandalyesini ve yere dökdüklerini ben kendim temizlerim. Millet elleme dediği halde
Ama senin gibi birini tanısam, ne ben giderim ne kızımı götürürüm.
Oturmaya kıyamıyo gibisiniz eşyalara, eşyanla mutluluklar dilerdim.
ay aklımdan geçiyordu şimdi english home u madam coco yu eve getirenlerden pembeli mavili işlemeli dünyaGözümde canlandıda konu sahibi sen yoksa şu instagramda gördüğümüz Pembik gelinlerden misin ?
Ewimide temizlediysem demekki bi kahweyi haketmişdir fotoğrafı paylaşıp altınada kol bacak emojileri koyan? Onlara benzettim seni onlar pek misafir sewmez istemez de
Babam şehir dışından yanıma geldi,annemi kaybettim ara ara bana yardımcı olmak için gelir-gider. bir cevapta yazmıştım.bende anlamadım gelin hanımın babası neden onlarla neden gece temizlik falan yapıyor beraber yaşıyorlar galiba
işte bizler anneyiz ya ona göre yorum yapıyoruz nasipse sende anne olacaksın ya heralde çocuğu pamuklara sarıp kapı dışarı çıkarmayacaksınBen küçükken annemde komşu/bir kısım akraba ile aynı sorunları yaşadı.
Aynı şeyleri bende yaşamak istemiyorum.
Tepkim yayılarak el işi yapıp çocuğuna sahip çıkmayanlaradır.
Bunun bahanesi olamaz benim için.
siz de annesiniz , ne emekle ne özveriyle kuruluyor bir ev bilirsiniz.
Ben küçükken annemde komşu/bir kısım akraba ile aynı sorunları yaşadı.
Aynı şeyleri bende yaşamak istemiyorum.
Tepkim yayılarak el işi yapıp çocuğuna sahip çıkmayanlaradır.
Bunun bahanesi olamaz benim için.
siz de annesiniz , ne emekle ne özveriyle kuruluyor bir ev bilirsiniz.
Kullanılamayacak hale gelen ne ?oturuyorum eskitiyorum tepe tepe kullanıyorum da...
Kullanmak ayrı bir anda kullanılamayacak hale getirmek ayrı.
Bu konuda esnekliğim yok. Yemeklere basa basa halida dolaşamıyorum. Dolaşmak normal sanırım size göre.Herkes farklı düşünüyor,olabilir.
Başka bir konu için benzer bir uyarıları yaptım diye hatırlıyorum, ama çocuk, bir başkasının evi içine çayıra salınır gibi salınası bir şey değil, bu nokta işte en önemli olan. İstediğin kadar önlem al, olmuyor.
Daha yeni evlendiğim sıralarda eşim tarafı tüm kuzenleri davet ettim, severim misafiri.
Bir kuzeni, daha yeni yürümeye başlamış çocuğunu bıraktı evin içine öylece, bir de yakın yaşlarda abisi var.
Ve o çocuklar gidip, kimse kurcalamasın diye kapısını kapattığım çalışma odamı açıp, üzeri örtülü olan ve 2 aydır üzerine çalıştığım guaj boya resmimi tanınmaz hale getirdiler.
Şimdi bu durumda siz ne yapardınız?
Biz üç yıldır tanışıyoruz nişanlılık dönemimde de onlarda kaldık zor günler geçirdim bu temizlik mevzu yüzünden.
Babam şehirdışından geldi ben annemi kaybettim ara ara gelip bana yardımcı oluyor. Zıt yazmadan dinleyin anne olacaksınız benim annem babam anladınız mı?
burayı anladım desem çok mu ayıp etmiş olurum?Benim tek çocuk diye zapt etmem kolay oluyor, masada yiyor benle
Ama birden çok çocukta yer sofrası hiç mi duymamışlar bilmem, ben yere sofra seriyorum çocuklar yiyo
Olmadı anneleri de yardım ediyor evlatlarına
Ama çocuk bu sofra dışına da döker, konu sahibi halıya da kıyamıyo.
Bence kimseyi çağırmasın, yetişkinleri bile
Şöyle ki eşimin görümcesi benle yaşıt
1 bardak dolu çay bardağını devirdi, krem rengi halımın ortasına
Panikledi, canın sağ olsun dedim aman yıkamaya veririz
İnsandan önemli mi ?
Babam şehir dışından yanıma geldi,annemi kaybettim ara ara bana yardımcı olmak için gelir-gider. bir cevapta yazmıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?