Nefretlik Misafir!

Ben de hep merak etmisimdir insanlar oturduklari yere nasil yemek dokmeyi becerebiliyorlarr? Hayir yani ben denedim olmuyor, anatomik acidan mumkun degil anca amuda kalkmam lazim

Konu sahibi, bir daha gelmesinler mi demiş? Şimdi kendimi konu sahibin yerine koyuyorum da, bir daha gelmesinler demem tabiki. Ama o eltiyi, birini aracı yaparak uyarırım. Çocuklarına göz kulak olması için. Davet etmesin ama, gelicez dediklerinde de geri çevirmesin bence. Eşine de birşey demese daha iyi olurmuş.

Ben de hep merak etmisimdir insanlar oturduklari yere nasil yemek dokmeyi becerebiliyorlarr? Hayir yani ben denedim olmuyor, anatomik acidan mumkun degil anca amuda kalkmam lazim
Ben de bilmiyorum ama, gayet de normalmiş buradakilere göre
Temiz misafir istemek falan da garip karşılanıyor, görgü ve adap kuralları olmayan gelmesin evime arkadaş, çoluklu çocuklu kadınım ben bir de onların peşine mi düşeyim.

Bunu bende merak ediyorum. Bazen görüyorum da, sandalyeden kalkıyorlar, sandalye ekmek yemek kırıntısıyla dolu. Nasıl yapıyorlar hala anlamış değilim.

Ben de sirf boyle seyler olmasin diye.cocuklar var diye evden disari cikmiyorum.gitmek gerekiyosa da evde tika basa yediyorum bide tembihliyorum sakin aciktik demeyin diye

Valla ben herkesin evinde nasilsam benim evimde de aynisini baskalarindan beklerim yani
Uc cocugu olanin aile yemeginde bu kadar rahat olmasi, wc kullanmayi bilmeyen insanlarla muhatap olmak ... Cok rahatsiz olurum ben de

Bunu bende merak ediyorum. Bazen görüyorum da, sandalyeden kalkıyorlar, sandalye ekmek yemek kırıntısıyla dolu. Nasıl yapıyorlar hala anlamış değilim.
Sormak lazim
Mabadinizla oturdugunuz yere yemek nasi dokebiliyorsunuz diye

Bende ev konusunda çok hassasım. Hem duzen ,hem temizliğe çok önem veririm. Misafirim kaçta giderse gitsin gurultu olmayacak işleri yapmadan yatmam uyuyamam ama misafirimide göze alıp çagirdıysam 4/4 luk agırlamaya çalışırım , sadece ikramla olmuyor sohbet edip vakit ayırnak isterim .Onlar gitmeden hiç bişeye el surmem saygısızlık olur. Ertesi gun 2 saatte yapıp bitirirsiniz ki dun benimde misafirim vardı 2 saatte çiçek oldu evim.Yanlarında bezle gezmek çok ayıp resmen kovmuşsunuz ve Kvalidenize temizlik dersi vermişsiniz ki sanki işe yarayacak. Rahatsız olacagınız kişileri evinize almayın bence ama bide empati yapın sizinde aileniz var. .. birde beyaz ve soft renkler seçerken eşya konusunda cesaretli olmak lazım illa çocuk degil kaza olabilir sizde dokebilirsiniz yada sonuca katlanmak lazım. Belki kılıf alıp alternatif yapabilirsiniz yada ilerde degiştirirsiniz kalp kırmaya degmez

Tek kusur sizde degil tabi çocukların anneside hatalı..Bende çok titiz oldugum için çocuklarımı öyle yetiştirdim. Örtü üstünde yemeye alışıklar. Bugun evi supurmeye başlamadan kızım 3.5 yaşında kek verdim benden örtü istedi ...gittiğim yerden kalkmadan oyuncakları vs toplarım bana kızarlar ama için rahat etmez..saldım çayıra misali oturmam.. sizi iyi anlıyorum ama haksız yonlerinizde

Eşiyle birlikte karar almışlar, öyle demiş. Yani elbette rahatsız olunan şey söylenebilir. Örneğin benim kuzenim çocukları da çok haşarı ve benim odamın kilidi bozuk taktıramıyorum, komple kapının değişmesi lazım. Geçen gün odamda yakaladım, kitapları, makyaj malzemelerini karıştırıp her yere saçmışlar.
Önce "başkalarının özel eşyaları karıştırılmaz" dedim, sonra makyaj malzemelerini saçan ufak kızı aldım "bak ben bunları çok seviyorum ve bunlar bozulunca üzülüyorum." diye anlattım.
Sonra da beraber eşyaları topladık, bir kenara koyduk. Anneleri geldi (yengem) gördü, ne yapıyorsunuz dedi, yaramazlık yapmışlar beraber topluyoruz dedim.
Bu da bir yöntem mesela. Kimsenin kalbi kırılmadı ama oradaki çizgiyi de gördüler.
Yemek dökülmesi bununla bir bi örnek değil tabii. Ama dediğim gibi yayılmasın diye üstün körü alınıp temizlik onlardan sonra yapılabilirdi.

Yani çok merak ediyorum bembeyaz halınıza yemek dökülse "Ay ayıp olur" der silmez misiniz yoksa siler misiniz ?

Misafirperverlik kul köle olmak değildir hanımlar
Gelen misafirin de misafirliğini bilmesi gerek

Ben eğer çocuğumla gittiğim evde rahat edemeyeceksem,gözümün içine bakıla bakıla temizlik yapılıp üstüne birde laf sokulacaksa asla o eve bir daha gitmem. Bana gelen misafirde istediğini yapmakta özgürdür. Eşyalara birşey olabilir ama adı üstende eşyadır. Yeterki kalpler kırılmasın. 2 hafta önce evimde 40 kişilik davet verdim.20 tanesi çocuktu. Evin altını üstüne getirdiler gıkımı bile çıkarmadım. Önlem olarak alt kattaki halılarını kaldırdım,kırılacak eşyaları emin yerlere koydum. tüm gece bahçeden içeri içeriden bahçeye çıkıldı. Kimseyi sık boğaz etmedim. Herkes rahat etsin diye. Çok da eğlendik. Mutlu olduk hepimiz. Ertesi gün yerleri sildim,evi süpürdüm. Pazarteside tüm ev elden geçti. İnan hiçbirşey olmadı. Herşey yerli yerine oturdu. Biz halen arkadaşlarla partide ne kadar eğlendiğimizi konuşuyoruz. Herkes çok rahat ettiğini,harika bir evsahibi olduğumu söyleyince mutlu oluuorum. Benim için önemli olanlar insanlar. Eşya önemli değil. Şimdi çocuğun yok diye eleştiriyorsun. Yarın çocuğun olsun bakalımsen ne yapacaksın? Emin ol o zaman fikirlerin,davranışların değişecektir.

Yani çok merak ediyorum bembeyaz halınıza yemek dökülse "Ay ayıp olur" der silmez misiniz yoksa siler misiniz ?

Misafirperverlik kul köle olmak değildir hanımlar
Gelen misafirin de misafirliğini bilmesi gerek
Cevap vereyim elimde sabunlu bezle, halı yıkama şampuanıyla halıya girişmem. Diğer yerlere yayılmasın diye lekeye göre bezle, ıslak mendille neyse iki dakikada kabasını alır geçerim.

Valla ben herkesin evinde nasilsam benim evimde de aynisini baskalarindan beklerim yani
Uc cocugu olanin aile yemeginde bu kadar rahat olmasi, wc kullanmayi bilmeyen insanlarla muhatap olmak ... Cok rahatsiz olurum ben de
Çocuklar yapıyordur, anneleri peşlerine koşuyorsa tamam derim. Kendi oğlumu ortalığa saldığımı ve ilgilenmediğimi hayal ettim, vallahi utandım.
Eşya önemli değil, alt tarafı eşya, aman eşya deniyor da o eşyalar ne emeklerle borçlarla alınıp düzülüyor, hem gelinin hevesle aldığı şeyler belki, neden malımız kıymetsiz olsun? Kimse kusura bakmasın saldım çayıra mevlam kayıra diye etrafta koşturup yağ salça saçacaklar, ben sadece eşya diye düşüneceğim, ne borçlarla alınıyor onlar.

Kocanı ormanda ceylanlar mı büyütmüş Nasıl ailesiyle taban tabana zıt olabilir tamamen senin ailene benzeyebilir
Öyle bir yazmışsın ki " burnu tıpkı babam" desen yadırgamıycam
Velhasıl beğenmediğin insanların oğluyla evlenmişsin senede iki evini batırıversinler napcan, modalifetan alsaydın 10 bine paket bütün ev hem deri koltuk kaygısı da çekmezdin taksiti de bitmişti çoktan

Ay bi de sirf esya degil pislik ya bu insan yerde yag salca ekmek varken nasil rahat oturur ki? Igrenc bisey

Bizde aile apartmanında yaşıyoruz. Kapı, zil sesinden kafamız şişer. Kapı açmaktan akşama kadar yoruluyoruz. Çoluk çocuk evi dağıtır. Seslerinden durulmaz. Üstelik bu hergün olan bişey. Şimdi okula gidiyorlar azaldı biraz. Hiç laf sokmuyoruz, çocukları uyarıyoruz bazen kızıyoruz ama çocuklara tabi. Amcalarımızın hatrına yengemlere asla bişey demeyiz. Sizde kırk yılda bi katlanın nolcak. İçinize dert edeceğinize çocukları uyarın annesi de ilgilenmeye başlayacaktır. Herşey daha kolay olur.

Temizlik anlayışı herkese göre farklıdır bence ev sahibi ne suçlayici konuşmayın evet hoşlanmaz bida çağırmaz fakat umursamaz olmak ayıp bence kendi evinde ne ederse etsin çocuğun yada sen gelene ne kadar memnun et yada etme dökülen saçilani takmayarak amaa evet ama gittiğin yerde çocuğu salmak arkasını aramamak ancak milleti arkandan laf ettirirsin bu kadar basit

Bence sen de hemen 5 tane çocuk yap.onların evine git aynısını yap.bu işin başka çözümü yok:)
Gerçi temizlikten anlamayan tiplerse senin kirlettiğinin bile farkına varmazlar belki.
Hatta onlara gittiğin için iade-i ziyaret bile yapabilirler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…