Anladım.o zaman umarım hayırlısı ile olumlu bir sonuç alırsınız.benim olmaması için sebep yok ama olmuyor,zamanı değilse eğer tedavi de boşa gidecek diye düşündük ve erteledik.bu çektiğiniz sıkıntılarınıza değer umarım
İnşallah sizinde en yakın zamanda doğal yollardan olur :) bende çikolata kistleri var o yüzden doktorlar hep zaman aleyhine işliyor tedavi olmak için uzun zamanlar bekleme diyor hep, zaten böyle sıkıntım olmasa 3 senede 4 tüp bebek denemesi yapmazdım
İnşallah sizinde en yakın zamanda doğal yollardan olur :) bende çikolata kistleri var o yüzden doktorlar hep zaman aleyhine işliyor tedavi olmak için uzun zamanlar bekleme diyor hep, zaten böyle sıkıntım olmasa 3 senede 4 tüp bebek denemesi yapmazdım
Herşeyin vardır bir zamanı.en güzel zamanda gelecektir size de.bebek dışında başka sıkıntı sorun varsa onlara odaklanın.bebekleriniz gelene kadar ortam onlara en uygun şekile gelsin.en güzel durumda yaşama imkanları olsun.siz de o arada kafanızdan çıkarmış olursunuz
yeri gogu ayakta tutan Rabbul Aleminin hazinesi genis,sonsuz.
Rizki verir. can verir.
Siz kendinizi akisa biraksaniz hersey daha kolay yoluna girer.
Once Allaha guvenin sonra doktorlariniza.
Allah kucaginizi tez vakitte doldursun.
yeri gogu ayakta tutan Rabbul Aleminin hazinesi genis,sonsuz.
Rizki verir. can verir.
Siz kendinizi akisa biraksaniz hersey daha kolay yoluna girer.
Once Allaha guvenin sonra doktorlariniza.
Allah kucaginizi tez vakitte doldursun.
Bu benim imtihanım mı acaba? Hayatımıza bakıyorum çoğu şey yolunda, evlat sahibi olamamak dışında hiç büyük derdim yok şükürler olsun. Acaba böyle bi derdi de imtihan olsun diye mi veriyor Rabbım; yoksa hiç mi duymaz gecelerce yakarışları mı hiç mi kabul olmaz dualarım bi ara isyanın eşiğine geldim de zor toparladım, Rabbim korusun umutsuzluğa kapılıp isyan etmekten.
Bu konuda biraz kaderci olmanı tavsiye ederim. Benimde 1 tane düşüğüm var. Tekrar hamile kalknca çok pipirikli oldum. Doktorum dedi ki;
Kendini biraz relaxa alsan. Bu cocugun düşeceği varsa düşecek yaşayacağı varsa yaşayacak. Herşey allahın taktiri dedi.
Ben öyle düşünmeye başladığımdan beri o kadar rahatladım ki kafa olarak. Bi kenara bırak kötü düşünceleri.
Biraz rahat ol relax ol kafanı boşalt hamileliğe ister istemez odaklanma oluyo ama mümkün olduğunca az düşün
Bak gerçekten bende amaaan saçmalıyolar derdim ama stres kötü düşünceler bizim anne olmamızı engelleyen en büyük etmenlerden. Hamile kaldığında sorunlar bitecek mi sanıyosun? Yok kese oluştu mu yok kalp atışı duyuldu mu ikili test sonucu detaylı ultroson. Bu yollardan büyün anneler geçiyo kendini böyle rahatlar. Bu sürecin acaba??? Larının sonu yooook. Rahat ol evladın olacaksa alacak nefesi varsa allah sana onu bi şekilde nasip edecek
Merhabalar bayanlar. Ben yaklaşık 5 senedir anne olabilmek için uğraşıyorum; sayısız tedaviler gördüm, şimdi tek tek onları yazıp kafanızı şişirmeyeyim. Ama her tedavi sonrası eli boş kaldım; sonuç ya negatif oldu ya biyokimyasal gebelik. Doğal yoldan hamile kalmamı zorlaştıran etmenler var ama tedavi ile hamile kalmamam için hiç bir engel yok. Tüm tedavi süreci harika gidiyor ama sonuç yine olumsuz.
Yakın zamanda yeni bir tedaviye başlayacağım ama doktorum asıl sorunun zihnimde olduğunu söylüyor. Kendini anne olmaya hazır hale getir, negatif düşünceleri at kafandan diyor ama nasıl? Bu kadar çok negatif test görmüş biri nasıl kaygıdan, stresten uzak olabilir ki?
Artık yeni tedavi sürecine başladığımda daha neticeyi görmeden "nasılsa negatif olacak bi sonraki tedavi de ne uygulasak acaba?" moduna geçiyorum. Test gününe sayılı zamanlar kala en ufak ağrı sızıda "al işte adet olucam yine" deyip ağlıyorum (halbuki başkaları bu ağrıyı hamilelik belirtisi sayıyor). Zihnimdeki düşünceleri kontrol edemiyorum. Sanki artık neden hamile kalmak istediğimi unuttum da sadece hamile kalabilmek için hırs yaptım gibi. Sonuca ulaşmak yerine hep süreçte takılı kaldım gibi.
Şimdi yeni tedaviye başlamadan nasıl kafamda herşeyi sıfırlarım? Nasıl negatif düşüncelerden kurtulurum? Nasıl yeniden umutlanırım ve de nasıl anne olma heyecanını yeniden kazanırım?
Psikoloğa gidebilmeyi çok isterdim ama tedavilere o kadar çok para harcadık-harcıyoruzki şuan ona ayırabilecek bütçemiz malesef kalmadı. Burda bazi kişilerin yorumları gerçekten terapi gibi oluyor ondan konu açtım. Ayrıca bana tavsiye edebileceğiniz kitaplar, videolar vs olursa çok sevinirim.
Bence en başta bu düşüncelerini suç gibi görme cok normal 1 başarısız aşılamam oldu ardından tüpe gecince transfer gününe kadar sabredemedim nasılolsa olmamıstır diye buzdolabı döküp temizledim... ama olmuş :) ayrıntılı sebep arastır nerede eksik yaptın onu bul. Genetik testler ,pıhtılaşma testleri ,embriyoya pgt ,rahim dinlendirme ,donmuş transfer bunlar hep başarıyı arttıran seyler. Hatta ben olmadım ama histeroskopi de faydalıymıs rahime cizik atılması da
Banlandığım için yazamadım
Aklım buradaydı aslına bakarsan
Bende senin gibi takıyodum
İki yılı geçti bak
Aynen her regl de ağlamalar
Ve bizimde psikolojik
Nedense içimde ferahlık var bilio musun
Bence şeninde olur
Zamanla o his gelecek
Bence en başta bu düşüncelerini suç gibi görme cok normal 1 başarısız aşılamam oldu ardından tüpe gecince transfer gününe kadar sabredemedim nasılolsa olmamıstır diye buzdolabı döküp temizledim... ama olmuş :) ayrıntılı sebep arastır nerede eksik yaptın onu bul. Genetik testler ,pıhtılaşma testleri ,embriyoya pgt ,rahim dinlendirme ,donmuş transfer bunlar hep başarıyı arttıran seyler. Hatta ben olmadım ama histeroskopi de faydalıymıs rahime cizik atılması da
Canım pgt hariç hepsini denedik hatta serum tedavisi bile. Yapılmadık tetikte kalmadı. Ben de çikolata kisti var, eşimin değerler hafif kötü (ama sayı iyi)... Pgt yi de çok pahalı olduğu için yaptıramadık. Bugüne kadar 8 embriyo transfer edildi hepsine pgt yapmaya maddi güç yetmezdi zaten
Banlandığım için yazamadım
Aklım buradaydı aslına bakarsan
Bende senin gibi takıyodum
İki yılı geçti bak
Aynen her regl de ağlamalar
Ve bizimde psikolojik
Nedense içimde ferahlık var bilio musun
Bence şeninde olur
Zamanla o his gelecek
Ben artık regli olduğumda ağlamıyorum fazlasıyla alıştım aslına bakarsam rahatta sayılırım taki tedavi olana kadar. Tüp bebek tedavisi olup, tranafer yapılınca test günü yaklaştıkça benim ayarlar bozuluyor keşke o dönemde de rahat olabilsem cnm
Ben artık regli olduğumda ağlamıyorum fazlasıyla alıştım aslına bakarsam rahatta sayılırım taki tedavi olana kadar. Tüp bebek tedavisi olup, tranafer yapılınca test günü yaklaştıkça benim ayarlar bozuluyor keşke o dönemde de rahat olabilsem cnm