Negatif düşüncelerden kurtulmama yardım edin lütfen!

Bu da güzel bir tavsiye oldu teşekkürler

Bu yolu denedim ama malesef faydası olmadı

Merak ettim.neden terapi almasın? Ya da psikolojik kitap okumasin. Yani su spiritüalist kitaplardan mi bahsediyorsunuz? Dua falan yada evrene pozitif mesajlar.yollama vs
Cok şaşırdım yoruma. Terapi neden almasin
Çünkü bişeyi çok deşelersen içine batıosun.
Ve beklentin artıyor.
Sonuç yine hüsran olursa ,açtığı yıkım daha fazla oluyor.harcadığın paralarda cabası.
Tabiki dua edilebilir ya da kitaplar okunabilir ama istemeden bilinç altımıza işte dua ettim herşey güzel sonuçlanacak diyosunuz.yada bu kitabı okudum kendimde uygulucam ve herşey çok güzel olcak ve ben güçlü olcam diosunuz( ama güçlü olcam deyince güçlü olunmuyor , pozitif olunca illa herşey güzel sonuçlanmıyor,ayrıca güçlü olmaya kendini zorlamakta ayrıca insanda pskoloji bozuyor)
Acınızı yaşayın.
Ağlayın zırlayın içinizden atın.
İllaki bi noktoda o acı azalıyor zaten.
Yaşadığın her acıyı kabullenmek , herşeyden daha çok yardımcı olur size.

En kısa zamanda anne olursunuz inşallah. Bi boş gebelikten sonra negatif düşüncelere kapılmadıysam bunu inancıma bağlıyorum.
Lütfen sizde inanın. Her şer de bi hayır oldugunuda, en doğru zamanı bekledigine ve mutlaka anne olacagınıza inanın.

Benim bi tanıdıgımda beş sene bekledi. Hatta doktor tedaviyle bile olmaz demişti. Psikolojisi bozuldu. Sokak ortalarında bayılırdı, ağlama krizleri yaşardı vs.
Sonra tüp bebek tedavisi ve üçüz oğlu oldu.
Nasılsa hamilr kalamıyorum diye korunmamış daha bir sene dolmadan yine hamile oldu ve bi oğluda normal oldu.
Yani neredeyse 7 sene de 4 evladı oldu.

Kafası rahatlayınca hamile kaldı gerçekten de.

Minik ördek yavrusu gibi dördü arkasında gezerdi:) umarım size de nasip eder Rabbim.

Bir de sevdiğim bi hikaye vardır.
Bir şahısın çocugu olmuyor. Yıllarca dua ediyor. Adaklar adıyor sadakalar veriyor ama yine olmuyor.
Daha sonra hz. Musa dan rica ediyor. Ya Musa benim için rabbime sorar mısın benim evladım olacak mı diyor.
Hz. Musa ilk görüşmede Rabbime soruyor. Ama asla çocugu olmayacagını öğreniyor.
Çekinerek bu şahsa hiç evladı olmayacagını söylüyor.
Adamcagız çaresiz üzülerek ağlayarak gidiyor...
Yıllar yıllar sonra adamı tesadüf gören Hz. Musa şaşırıyor. Tekrar soruyor Rabbime, hiç evladı olmayacaktı ama olmuş gözlerimle gördüm diyor.
Rabbimin cevabı, o kulum benden umudu kesmedi. Sen ona haber verdigin halde dua etmeye devam etti. Bu inancının mükafatı olarak ona evlat verdim diyor.

Dini konuşma yasak ama hikayeleştirmeye çalıştım senin için:)

Kafanı rahatlatmayı bile düşünme bence. Başka şeylerle doldur ki bu konuyu unut. Çok takılma, çok araştırma, hatta doktordan mümkün oldugu kdr çabuk çık. Vücudunu düşünme. Karın ağrın vs bunların bile farkında olmayacak kdr kafanı doldur. Dans edin eşinle, film izleyin, bol bol yürüyüş yapın. Bu meseleler dışında her türlü sohbeti edin.

Rabbim seni de isteyen herkesi de bu sevgiden mahrum bırakmasın.

Dogru söylüyorsunuz canim,ben bu acidan düşünmemiştim insan daha cok bie girdaba giriuor farkinda olmadan fazla umutlanmakta bilincaltina oyun. Bazi seyler bizim elimizde degil yıkımı daha kotu oluyor

Bu durumu yasayan anliyor.
Ben suna benzetiyorum susuz kalmissiniz ve tek careniz su icmektir telkin edilmek pozitif dusunmek bir yere kadar ancak su verilince iyi olursunuz bu maddi bir ornek tabi ki bunu manevi hissi manasini anlatmak istedim.

Sağolun inşallah... 5 senedir dua etmekten aynı sözcükler dilimde tekerleme gibi oldu artık
İnşallah olur Allah büyük Teyzemin 16 yıl sonra çocugu oldu O zaman nasipmiş demekki herkesin nasibi kısmeti ayrı. Allah daha kötü şeylerle sınamasın.

Içinizdeki bu olumsuz yorum yapan sesi öncelikle tespit edin.
Bu bazen ise yarasa da bu konuda aleyhinize çalışıyor.
Sonu olumsuz olacaksa zahmet de etmeyin zaten diyor ama hayatın kanunu böyle değil. Bir umut diyerek çaba veriyoruz. Netice bizim elimizde değil. Sebep yok diyorsunuz ama en büyük sebep zaten var ve belirli. Biz bilmediğimiz için peşinde çaba göstermekle mukellefiz.

Mustafa Merter öneririm. Insanın ne olduğuna dair kitaplar okursanız hem odağınızı daha genişletmiş ve rahatlatmış olursunuz .Hem de daha temelden cozum bulursunuz.

Bizim karı koca genetiğimize bakıldı sorun yok ama embriyoların genetiğine hiç baktıramadık malum çok pahalı ama şuana kadar 8 embriyo transfer edildi 7si 1.kalite 5i blast 1 tanesinin bile mi sağlam değildi genetiği eşimi de işten çıkardılar ama inan sevindik desem yeri var o derece mobing yapıyorlardı. Eşimde şimdi hem dinleniyor hem yavaştan iş arıyor. Şu tedaviler bi sonuçlansa bende tekrar çalışmaya başlamak istiyorum öğretmenim ben de. İş bakıyorum dedin ama çalışırken doktor kontrollerine gidip gelmek de çok zor, Rabbim hayırlısını nasip etsin. Siz pgt ya da cgh denediniz mi?

Sanırım sizinki olumsuz düşünmek değil,yine olmadı olmayacak korkusu.umitlenmek sonrasında hayal kırıklığına uğramak mi istemiyorsunuz.benim öyle de.kabullendim bir süre sonra şimdi kafam daha rahat.
Ya ben 5 senedir negatif göre göre öğrenilmiş çaresizlik durumu oldu resmen zihnimde hep bu seferde olmayacakki düşüncesi var, sinsi şekilde bir köşede bekliyor ve transferden sonra hooop ortaya baskın şekilde çıkıyor ve doktoruma göre bu da beni strese sokup sonucu olumsuz etkiliyor

Ben fen bilgisi öğretmeniyim bunlar fiziğin en sevdiğim konuları, sorunuma da manevi anlamda fayda sağlar inşallah. Bu konuyu araştırmadayım. Güzel öneriler geldi hepsini araştırıyorum. İyiki konu açmışım :)

tüp bebek denemişsiniz sanırım
histeroskopi yaptırdınız mı
öncesinde eşin ve sizden alınan örnekler ile genetik tarama testi yapıldı mı?
embriyolar pgt ye gitti mi?

6 yil olmadı benimde evladım ve yaşadıklarını birebir yaşadım psikiyatriste de gittim ilaç dahi kullandım...

Cok zor bir süreç o kadar iyi anliyorumki seni...

Bak ben kabul ettiğim an hamile olduğumu öğrendim çünkü artık hasta olmuştum birgün dedimki rabbimin vardır bir bildiği demekki ben anne olamayacağım düşünüp kafayi yemek yeter dedigim ayda hemde....

Bak banada hep söylediler kafandan at diye ya nasil atayim olmuyor diyordum inanki ama isteyince oluyor....

Herşeyden önce sağlığın önemli be canım lütfen düşünme kendin için...

Rabbim sana sağlıklı evlatlar versin InşAllah bunu bütün kalbimle diliyorum..
Amin...

Üzüldüm
Bende tamamen
Harfiyen aynı durumdayım
Deli gibi telkin yöntemleri araştırıyorum yok olmuyo
Tek sebebi psikolojik
Çare yok sanırım
bugun bende aynı durum için bir arkadaşla konuştum . Bana hayırlısı deyip beklemem gerektiğini söyledi ve ne çok umutlu ol nede umutsuz ol dedi.

Eminim çok zordur bu bekleyiş. Yaşamadım ama cevremdekilerden dolayı empati kurabiliyorum. Tek tavsiyem sürekli kendinizi meşgul edin. Yorulun. Kurslar olur, geziler olur, kitap olur, spor olur. Bir dakika boş vakit bırakmayın her güne birşey planlayin. Unutursaniz daha az takarsiniz.

Bizde de var aynı psikoloji.o yüzden çocuk düşüncesini erteleme kararı verdik.çünkü başka sıkıntılar da var.siz de biraz ara verip kafa mi dagitsaniz.bir tatile falan çıkın mesela.kendinizi iyiye hazırladığınız zaman başlayın tekrar.bu süreçler de çok yipraticı çünkü

Canım benim ben zaten o kafadayım az çok, ama doktorum diyorki kendini anne olmaya hazır hale getirmelisin. Beynine olumsuz mesajlar iletirsen beyin onu uygular. Sen hep olumlu mesajlar iletmelisin diyor. Zihninde anne olma konusundaki negatiflikleri at diyor. Ama demesi kolay bu kadar negatifi görmüş biri nasıl olurda ilk deneme gibi heyecanla hadi bakalım şimdi anne olucam diye başlarki tedaviye bir de terapi olayında aslında aileler ısrarcı hatta psikiyatra git ilaç kullan diyorlar tedavi esnasında nasıl ilaç kullanayım, hem iyi birşey de değilki ilacın ardına sığınmak ama anlatamadım

Allah gonlunuze gore versin.Ben zorlamamak gerektigini dusunuyorum olmuyorsa Allaha birakip hayatina devam etmeli insan..
Hep böyle düşünüp bi 6-7 ay ara veriyorum sonra yeniden heves ediyor insan. Hele de normalde olmaması için aslında ciddi bir engel yokken vazgeçemiyor insan denemekten yumurta rezervim bile o kadar iyi ki doktorlar hayret ediyor nasıl olmuyor diye

Yazılan yorumları okumadım acıkcası sadece doktorun haklı canm zihinde bitiyor hersy. Ben uzun süre tedawi gördüm asılamalar tüpbebekler ameliyatlar ama hep negatif aldım. En son rabbim sen bana cocuk nasip etmiyorsun layık görmüyorsun warsın öyle olsun dedim. Wee aradn 2 ay gecmeden normal yolla hamile kaldım. Allahın işi canım nasip edecekse eder zaten sen kafandan at o düşünceleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…