Bu da güzel bir tavsiye oldu teşekkürlerYazan oldu mu bilmiyorum ama hep tavsiye ettiğim, bana da terapistimin önerdiği bi kitap var. "İyi Hissetmek" yazarı psikiyatriat ama insanın bakış açısını değiştiriyor.
Bir de ben youtube dan başlangıç yoga videosu izleyip evde yapıyorum. Vücudu ve zihni rahatlatıyor.
Bu yolu denedim ama malesef faydası olmadıAslında olayın özünde sizin "süreç mükemmel olacak ama sonu yine kötü bitecek" diye şartlamanız yatıyor.
Belki artık istemiyorum,olursa olsun diyip bırakırsanız zihninizi boşaltıp denerseniz daha kolay olabilir. Allah gönlünüze göre versin,Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Çünkü bişeyi çok deşelersen içine batıosun.Merak ettim.neden terapi almasın? Ya da psikolojik kitap okumasin. Yani su spiritüalist kitaplardan mi bahsediyorsunuz? Dua falan yada evrene pozitif mesajlar.yollama vs
Cok şaşırdım yoruma. Terapi neden almasin
Merhabalar bayanlar. Ben yaklaşık 5 senedir anne olabilmek için uğraşıyorum; sayısız tedaviler gördüm, şimdi tek tek onları yazıp kafanızı şişirmeyeyim. Ama her tedavi sonrası eli boş kaldım; sonuç ya negatif oldu ya biyokimyasal gebelik. Doğal yoldan hamile kalmamı zorlaştıran etmenler var ama tedavi ile hamile kalmamam için hiç bir engel yok. Tüm tedavi süreci harika gidiyor ama sonuç yine olumsuz.
Yakın zamanda yeni bir tedaviye başlayacağım ama doktorum asıl sorunun zihnimde olduğunu söylüyor. Kendini anne olmaya hazır hale getir, negatif düşünceleri at kafandan diyor ama nasıl? Bu kadar çok negatif test görmüş biri nasıl kaygıdan, stresten uzak olabilir ki?
Artık yeni tedavi sürecine başladığımda daha neticeyi görmeden "nasılsa negatif olacak bi sonraki tedavi de ne uygulasak acaba?" moduna geçiyorum. Test gününe sayılı zamanlar kala en ufak ağrı sızıda "al işte adet olucam yine" deyip ağlıyorum (halbuki başkaları bu ağrıyı hamilelik belirtisi sayıyor). Zihnimdeki düşünceleri kontrol edemiyorum. Sanki artık neden hamile kalmak istediğimi unuttum da sadece hamile kalabilmek için hırs yaptım gibi. Sonuca ulaşmak yerine hep süreçte takılı kaldım gibi.
Şimdi yeni tedaviye başlamadan nasıl kafamda herşeyi sıfırlarım? Nasıl negatif düşüncelerden kurtulurum? Nasıl yeniden umutlanırım ve de nasıl anne olma heyecanını yeniden kazanırım?
Psikoloğa gidebilmeyi çok isterdim ama tedavilere o kadar çok para harcadık-harcıyoruzki şuan ona ayırabilecek bütçemiz malesef kalmadı. Burda bazi kişilerin yorumları gerçekten terapi gibi oluyor ondan konu açtım. Ayrıca bana tavsiye edebileceğiniz kitaplar, videolar vs olursa çok sevinirim.
Çünkü bişeyi çok deşelersen içine batıosun.
Ve beklentin artıyor.
Sonuç yine hüsran olursa ,açtığı yıkım daha fazla oluyor.harcadığın paralarda cabası.
Tabiki dua edilebilir ya da kitaplar okunabilir ama istemeden bilinç altımıza işte dua ettim herşey güzel sonuçlanacak diyosunuz.yada bu kitabı okudum kendimde uygulucam ve herşey çok güzel olcak ve ben güçlü olcam diosunuz( ama güçlü olcam deyince güçlü olunmuyor , pozitif olunca illa herşey güzel sonuçlanmıyor,ayrıca güçlü olmaya kendini zorlamakta ayrıca insanda pskoloji bozuyor)
Acınızı yaşayın.
Ağlayın zırlayın içinizden atın.
İllaki bi noktoda o acı azalıyor zaten.
Yaşadığın her acıyı kabullenmek , herşeyden daha çok yardımcı olur size.
Çünkü bişeyi çok deşelersen içine batıosun.
Ve beklentin artıyor.
Sonuç yine hüsran olursa ,açtığı yıkım daha fazla oluyor.harcadığın paralarda cabası.
Tabiki dua edilebilir ya da kitaplar okunabilir ama istemeden bilinç altımıza işte dua ettim herşey güzel sonuçlanacak diyosunuz.yada bu kitabı okudum kendimde uygulucam ve herşey çok güzel olcak ve ben güçlü olcam diosunuz( ama güçlü olcam deyince güçlü olunmuyor , pozitif olunca illa herşey güzel sonuçlanmıyor,ayrıca güçlü olmaya kendini zorlamakta ayrıca insanda pskoloji bozuyor)
Acınızı yaşayın.
Ağlayın zırlayın içinizden atın.
İllaki bi noktoda o acı azalıyor zaten.
Yaşadığın her acıyı kabullenmek , herşeyden daha çok yardımcı olur size.
Sağolun inşallah... 5 senedir dua etmekten aynı sözcükler dilimde tekerleme gibi oldu artıkAllah yardımcınız olsun İnşallah sağlıkla alırsınız bebeginizi. Bol bol dua edin.
İnşallah olur Allah büyük Teyzemin 16 yıl sonra çocugu oldu O zaman nasipmiş demekki herkesin nasibi kısmeti ayrı. Allah daha kötü şeylerle sınamasın.Sağolun inşallah... 5 senedir dua etmekten aynı sözcükler dilimde tekerleme gibi oldu artık
Merhabalar bayanlar. Ben yaklaşık 5 senedir anne olabilmek için uğraşıyorum; sayısız tedaviler gördüm, şimdi tek tek onları yazıp kafanızı şişirmeyeyim. Ama her tedavi sonrası eli boş kaldım; sonuç ya negatif oldu ya biyokimyasal gebelik. Doğal yoldan hamile kalmamı zorlaştıran etmenler var ama tedavi ile hamile kalmamam için hiç bir engel yok. Tüm tedavi süreci harika gidiyor ama sonuç yine olumsuz.
Yakın zamanda yeni bir tedaviye başlayacağım ama doktorum asıl sorunun zihnimde olduğunu söylüyor. Kendini anne olmaya hazır hale getir, negatif düşünceleri at kafandan diyor ama nasıl? Bu kadar çok negatif test görmüş biri nasıl kaygıdan, stresten uzak olabilir ki?
Artık yeni tedavi sürecine başladığımda daha neticeyi görmeden "nasılsa negatif olacak bi sonraki tedavi de ne uygulasak acaba?" moduna geçiyorum. Test gününe sayılı zamanlar kala en ufak ağrı sızıda "al işte adet olucam yine" deyip ağlıyorum (halbuki başkaları bu ağrıyı hamilelik belirtisi sayıyor). Zihnimdeki düşünceleri kontrol edemiyorum. Sanki artık neden hamile kalmak istediğimi unuttum da sadece hamile kalabilmek için hırs yaptım gibi. Sonuca ulaşmak yerine hep süreçte takılı kaldım gibi.
Şimdi yeni tedaviye başlamadan nasıl kafamda herşeyi sıfırlarım? Nasıl negatif düşüncelerden kurtulurum? Nasıl yeniden umutlanırım ve de nasıl anne olma heyecanını yeniden kazanırım?
Psikoloğa gidebilmeyi çok isterdim ama tedavilere o kadar çok para harcadık-harcıyoruzki şuan ona ayırabilecek bütçemiz malesef kalmadı. Burda bazi kişilerin yorumları gerçekten terapi gibi oluyor ondan konu açtım. Ayrıca bana tavsiye edebileceğiniz kitaplar, videolar vs olursa çok sevinirim.
Bizim karı koca genetiğimize bakıldı sorun yok ama embriyoların genetiğine hiç baktıramadık malum çok pahalı ama şuana kadar 8 embriyo transfer edildi 7si 1.kalite 5i blast 1 tanesinin bile mi sağlam değildi genetiğiCanım seni hatırlıyorum durumlarımız benzerlik taşıyor bizde genetik problem var ona baktırdınız mı?eşim de bankacı
Eşinin iş durumu ne oldu?
Allah kolaylık versin
Bende eski bankacıyım iş bakmaya başladım ama piyasa kötü biraz
Ya ben 5 senedir negatif göre göre öğrenilmiş çaresizlik durumu oldu resmen zihnimde hep bu seferde olmayacakki düşüncesi var, sinsi şekilde bir köşede bekliyor ve transferden sonra hooop ortaya baskın şekilde çıkıyor ve doktoruma göre bu da beni strese sokup sonucu olumsuz etkiliyorSanırım sizinki olumsuz düşünmek değil,yine olmadı olmayacak korkusu.umitlenmek sonrasında hayal kırıklığına uğramak mi istemiyorsunuz.benim öyle de.kabullendim bir süre sonra şimdi kafam daha rahat.
Ben fen bilgisi öğretmeniyim bunlar fiziğin en sevdiğim konuları, sorunuma da manevi anlamda fayda sağlar inşallah. Bu konuyu araştırmadayım. Güzel öneriler geldi hepsini araştırıyorum. İyiki konu açmışım :)Eğer bir faydam olduysa ne mutlu bana. :) Ama burada yazılanları es geçmeyin lütfen, diğer arkadaşların dediği bu çekim yasası olaylarını ve benim dediklerimi mutlaka araştırın. Bu tarz uygulamalardan çok ciddi sonuç alanlar var, eh hepsi de tesadüf olamaz ya. Einstein, Tesla gibi önemli adamların bile frekansın ve enerjinin önemini anlatan sözleri var. Eğer etten püften bir şey olsaydı bu zeki adamlar bu olayı bu kadar irdelemezlerdi. Ve çekim yasasıydı, enerjiydi, frekanstı bunları yaparak güzel sonuçlar alan oldukça büyük bir kitle var. Dediğim gibi tesadüf olduğunu zannetmiyorum açıkçası, tesadüf olsaydı eğer o kadar argüman yazılmaz, tartışılmazdı bu kadar çok. O yüzden önce inancınızı içinizde yeşertin, sonra da bu uygulamalara başlayın. :)
tüp bebek denemişsiniz sanırımMerhabalar bayanlar. Ben yaklaşık 5 senedir anne olabilmek için uğraşıyorum; sayısız tedaviler gördüm, şimdi tek tek onları yazıp kafanızı şişirmeyeyim. Ama her tedavi sonrası eli boş kaldım; sonuç ya negatif oldu ya biyokimyasal gebelik. Doğal yoldan hamile kalmamı zorlaştıran etmenler var ama tedavi ile hamile kalmamam için hiç bir engel yok. Tüm tedavi süreci harika gidiyor ama sonuç yine olumsuz.
6 yil olmadı benimde evladım ve yaşadıklarını birebir yaşadım psikiyatriste de gittim ilaç dahi kullandım...Merhabalar bayanlar. Ben yaklaşık 5 senedir anne olabilmek için uğraşıyorum; sayısız tedaviler gördüm, şimdi tek tek onları yazıp kafanızı şişirmeyeyim. Ama her tedavi sonrası eli boş kaldım; sonuç ya negatif oldu ya biyokimyasal gebelik. Doğal yoldan hamile kalmamı zorlaştıran etmenler var ama tedavi ile hamile kalmamam için hiç bir engel yok. Tüm tedavi süreci harika gidiyor ama sonuç yine olumsuz.
bugun bende aynı durum için bir arkadaşla konuştum . Bana hayırlısı deyip beklemem gerektiğini söyledi ve ne çok umutlu ol nede umutsuz ol dedi.Üzüldüm
Bende tamamen
Harfiyen aynı durumdayım
Deli gibi telkin yöntemleri araştırıyorum yok olmuyo
Tek sebebi psikolojik
Çare yok sanırım
Bizde de var aynı psikoloji.o yüzden çocuk düşüncesini erteleme kararı verdik.çünkü başka sıkıntılar da var.siz de biraz ara verip kafa mi dagitsaniz.bir tatile falan çıkın mesela.kendinizi iyiye hazırladığınız zaman başlayın tekrar.bu süreçler de çok yipraticı çünküYa ben 5 senedir negatif göre göre öğrenilmiş çaresizlik durumu oldu resmen zihnimde hep bu seferde olmayacakki düşüncesi var, sinsi şekilde bir köşede bekliyor ve transferden sonra hooop ortaya baskın şekilde çıkıyor ve doktoruma göre bu da beni strese sokup sonucu olumsuz etkiliyor
Canım benim ben zaten o kafadayım az çok, ama doktorum diyorki kendini anne olmaya hazır hale getirmelisin. Beynine olumsuz mesajlar iletirsen beyin onu uygular. Sen hep olumlu mesajlar iletmelisin diyor. Zihninde anne olma konusundaki negatiflikleri at diyor. Ama demesi kolay bu kadar negatifi görmüş biri nasıl olurda ilk deneme gibi heyecanla hadi bakalım şimdi anne olucam diye başlarki tedaviyeTavsiye : asla terapi falan almayın.
Asla pskolojik kitaplar okumayın,
(Yüzde yüz aynı durumu yaşadığım için tecrübeliyim)
Sadece sürekli şunları söyle kendine ;
Yaşadığınız şey sadece sizin başınıza gelmiyor.
Yani bu konuda yalnız değilsiz.
Yaşadığınız acıları sıkıntıları kabul edin.
Yaşadım ve bitti deyin.
Sürekli diyosunuz ya , millet hemen pat diye hamile kalıyo çatır çatır doğuruyo , ben neden bunları yaşıyorım , ne suç işledim kimin günahını aldım diye ,,,,, siz bir sınavdasınız ki herkesin sınavı farklıdır.
Sabredersen ve şükredersen zamanı gelince elbet olacak.
Tedaviye başladığında sakın busefer olmalı yoksa yıkılırım mahvolurum deme.
Başladım bakalım hayırlısı olmazsada zaten bu duyguya alışığım de.
Kolay değil ama yaşadığın acıları kabul etmek işini kolaylaştırır.
Hep böyle düşünüp bi 6-7 ay ara veriyorum sonra yeniden heves ediyor insan. Hele de normalde olmaması için aslında ciddi bir engel yokken vazgeçemiyor insan denemektenAllah gonlunuze gore versin.Ben zorlamamak gerektigini dusunuyorum olmuyorsa Allaha birakip hayatina devam etmeli insan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?