Elbet dönem dönem ibadetlerimi aksattğım oluyor ama inanın kuran, teheccüt, namaz çoğunlukla hayatında olan biriyim, zaten öyle olmasa kesin çoktan ağır depresyona girerdim. İnsan mecbur tevekkül ediyor. ..Valla benim size en büyük tavsiyem bolca dua okuyun ve mümkünse geceleri namaz kılın.O kadar ilaç içiyorum depresyon tedavisi için ama var ya içimden bir kere Allahtan umut kesilmez dedim mi içim rahatlıyor. Yani ben de doğru düzgün bir müslüman değilim de Allah çok büyük diyorum elbette geçer yaşadıklarım diyorum bu şekilde rahatlatiyorum kendimi.
Aman aman depresyon olmasın nolur salmayın kendinizi.İsterseniz kırın dökün isterseniz gezip tozup coşun ama depresyona sürüklenmeyin.Dualarim sizinle inşallah iyi haberlerinizi alırız.SevgilerElbet dönem dönem ibadetlerimi aksattğım oluyor ama inanın kuran, teheccüt, namaz çoğunlukla hayatında olan biriyim, zaten öyle olmasa kesin çoktan ağır depresyona girerdim. İnsan mecbur tevekkül ediyor. ..
Kendi kendime konuşmak biraz zor oluyor bu aralar eşim de hep evde, deli muamelesi görmeyeyim bi deAllah'ım en kısa sürede o güzel duyguyu tattırsın size inşallah.
Doktorunuz haklı.Her şey beyinde bitiyor.
Eğer siz sürekli "nasılsa negatif olacak" diye düşünürseniz beyniniz bunu öğrenmeye başlar.
Olumlu düşünecek bile olsanız muhtemelen bir durumun olumsuz yanından olumlu yanına sıra gelmez.
Zor da olsa güzel şeyler tekrar edin.Kendi kendinize konuşabilirsiniz mesela.
Bana çok iyi gelir bazen kendi kendimi teselli etmek.
Acımı atlatma kısmı kolay da sonra tedavi esnasında pozitif olmak zor malesef. Zaten konuyu da ondan açtım ama güzel fikirler geliyor herkes sağolsunÇünkü bişeyi çok deşelersen içine batıosun.
Ve beklentin artıyor.
Sonuç yine hüsran olursa ,açtığı yıkım daha fazla oluyor.harcadığın paralarda cabası.
Tabiki dua edilebilir ya da kitaplar okunabilir ama istemeden bilinç altımıza işte dua ettim herşey güzel sonuçlanacak diyosunuz.yada bu kitabı okudum kendimde uygulucam ve herşey çok güzel olcak ve ben güçlü olcam diosunuz( ama güçlü olcam deyince güçlü olunmuyor , pozitif olunca illa herşey güzel sonuçlanmıyor,ayrıca güçlü olmaya kendini zorlamakta ayrıca insanda pskoloji bozuyor)
Acınızı yaşayın.
Ağlayın zırlayın içinizden atın.
İllaki bi noktoda o acı azalıyor zaten.
Yaşadığın her acıyı kabullenmek , herşeyden daha çok yardımcı olur size.
O zaman siz bu dediğim konuları çok daha iyi anlarsınız. Faydası olur umarım burada yazan her şeyin. :)Ben fen bilgisi öğretmeniyim bunlar fiziğin en sevdiğim konuları, sorunuma da manevi anlamda fayda sağlar inşallah. Bu konuyu araştırmadayım. Güzel öneriler geldi hepsini araştırıyorum. İyiki konu açmışım :)
Kesinlikle öyle.Dogru söylüyorsunuz canim,ben bu acidan düşünmemiştim insan daha cok bie girdaba giriuor farkinda olmadan fazla umutlanmakta bilincaltina oyun. Bazi seyler bizim elimizde degil yıkımı daha kotu oluyor
Amin cnm inşallah. Zaten hep kafamı doldurmaya çalışıyorum başka türlü baş edemem. Ne kadınlar var biliyorum yolda bebek görse ağlayan, şükür öyle değilim. Umudum da hiç bitmedi. Tek sorun zihnindeki negatif düşünceleri kontrol edememek. Anlattığın hikaye çok güzel :)En kısa zamanda anne olursunuz inşallah. Bi boş gebelikten sonra negatif düşüncelere kapılmadıysam bunu inancıma bağlıyorum.
Lütfen sizde inanın. Her şer de bi hayır oldugunuda, en doğru zamanı bekledigine ve mutlaka anne olacagınıza inanın.
Benim bi tanıdıgımda beş sene bekledi. Hatta doktor tedaviyle bile olmaz demişti. Psikolojisi bozuldu. Sokak ortalarında bayılırdı, ağlama krizleri yaşardı vs.
Sonra tüp bebek tedavisi ve üçüz oğlu oldu.
Nasılsa hamilr kalamıyorum diye korunmamış daha bir sene dolmadan yine hamile oldu ve bi oğluda normal oldu.
Yani neredeyse 7 sene de 4 evladı oldu.
Kafası rahatlayınca hamile kaldı gerçekten de.
Minik ördek yavrusu gibi dördü arkasında gezerdi:) umarım size de nasip eder Rabbim.
Bir de sevdiğim bi hikaye vardır.
Bir şahısın çocugu olmuyor. Yıllarca dua ediyor. Adaklar adıyor sadakalar veriyor ama yine olmuyor.
Daha sonra hz. Musa dan rica ediyor. Ya Musa benim için rabbime sorar mısın benim evladım olacak mı diyor.
Hz. Musa ilk görüşmede Rabbime soruyor. Ama asla çocugu olmayacagını öğreniyor.
Çekinerek bu şahsa hiç evladı olmayacagını söylüyor.
Adamcagız çaresiz üzülerek ağlayarak gidiyor...
Yıllar yıllar sonra adamı tesadüf gören Hz. Musa şaşırıyor. Tekrar soruyor Rabbime, hiç evladı olmayacaktı ama olmuş gözlerimle gördüm diyor.
Rabbimin cevabı, o kulum benden umudu kesmedi. Sen ona haber verdigin halde dua etmeye devam etti. Bu inancının mükafatı olarak ona evlat verdim diyor.
Dini konuşma yasak ama hikayeleştirmeye çalıştım senin için:)
Kafanı rahatlatmayı bile düşünme bence. Başka şeylerle doldur ki bu konuyu unut. Çok takılma, çok araştırma, hatta doktordan mümkün oldugu kdr çabuk çık. Vücudunu düşünme. Karın ağrın vs bunların bile farkında olmayacak kdr kafanı doldur. Dans edin eşinle, film izleyin, bol bol yürüyüş yapın. Bu meseleler dışında her türlü sohbeti edin.
Rabbim seni de isteyen herkesi de bu sevgiden mahrum bırakmasın.
Randevu sistemine bakıyorum psikolog seçeneği çıkmıyor, önce psikiyatriste randevu alıp daha sonra ondan mı sevk istemek gerekir acaba? Bi de devlet hastanesi psikoloğu terapi yapar mı ki?devlet hastanelerinde psikologla görüşme ücretsiz
hamile kalmaya çalışma düşüncesini aklınızdan çıkarın bence, sürekli bunu düşünmezseniz kendiliğinden olacaktır diye düşünüyorum
stres biterse sorun çözülür hayırlısıyla
Tatlım dün acildeydim yazamadımBizim karı koca genetiğimize bakıldı sorun yok ama embriyoların genetiğine hiç baktıramadık malum çok pahalı ama şuana kadar 8 embriyo transfer edildi 7si 1.kalite 5i blast 1 tanesinin bile mi sağlam değildi genetiğieşimi de işten çıkardılar ama inan sevindik desem yeri var o derece mobing yapıyorlardı. Eşimde şimdi hem dinleniyor hem yavaştan iş arıyor. Şu tedaviler bi sonuçlansa bende tekrar çalışmaya başlamak istiyorum öğretmenim ben de. İş bakıyorum dedin ama çalışırken doktor kontrollerine gidip gelmek de çok zor, Rabbim hayırlısını nasip etsin. Siz pgt ya da cgh denediniz mi?
Benzer şekilde bende son tedavide akapuntur denedim seansı 200 TL. Bi sürü para, zaman gitti. Sanki faydası da var gibiydi ama sonuç negatif olunca insan giden paraya da emeğe de üzülüyorDogru söylüyorsunuz canim,ben bu acidan düşünmemiştim insan daha cok bie girdaba giriuor farkinda olmadan fazla umutlanmakta bilincaltina oyun. Bazi seyler bizim elimizde degil yıkımı daha kotu oluyor
Önce psikiyatriste gideceksiniz, terapi almak istediğinizi söyleyin. O sizi yönlendirir psikoloğa. Tabii ki devlet hastanesinde terapi yapılıyor 0Randevu sistemine bakıyorum psikolog seçeneği çıkmıyor, önce psikiyatriste randevu alıp daha sonra ondan mı sevk istemek gerekir acaba? Bi de devlet hastanesi psikoloğu terapi yapar mı ki?
Randevu sistemine bakıyorum psikolog seçeneği çıkmıyor, önce psikiyatriste randevu alıp daha sonra ondan mı sevk istemek gerekir acaba? Bi de devlet hastanesi psikoloğu terapi yapar mı ki?
Bunu duyduğuma çok sevindim. Nette biraz araştırma yapmıştım devlet psikologları terapi yapmıyor sadece analiz, test vs yapıyor demişler hep ondan hiç o yolu denemedim. Hemen psikiyatri bölümüne randevu aldım haftaya gidicem inşallah sorun çıkmaz. Bulunduğum ilçenin imkanları çok iyi değil burda umduğunu bulamazsam merkezde denerim şansımıÖnce psikiyatriste gideceksiniz, terapi almak istediğinizi söyleyin. O sizi yönlendirir psikoloğa. Tabii ki devlet hastanesinde terapi yapılıyor 0
Hani bu 16 yıl sonra olanlar ya da 11.tüp denemesinde çocuğuna kavuşanlar vs iyi niyetle örnek verilir ya hep benimse içimi parçalıyor. Ya benim de o kadar beklemem gerekirse ya benim de o kadar uğraşmam gerekirse diye. Ve malesef korktuğum başıma geliyor daha şimdiden 5 yıl ve bir sürü tedavi oldu bile. Rabbim inşallah daha fazla bekletmez. İnanın bu süreçte 1 yıl bile büyük acı, kayıp. Genç anne olmayı çok isterdim bu hayalim bile yavaş yavaş gidiyor elimdenİnşallah olur Allah büyük Teyzemin 16 yıl sonra çocugu oldu O zaman nasipmiş demekki herkesin nasibi kısmeti ayrı. Allah daha kötü şeylerle sınamasın.
sizi anlıyorum zor bir durum inşallah tez vakitte çocugunuz olurHani bu 16 yıl sonra olanlar ya da 11.tüp denemesinde çocuğuna kavuşanlar vs iyi niyetle örnek verilir ya hep benimse içimi parçalıyor. Ya benim de o kadar beklemem gerekirse ya benim de o kadar uğraşmam gerekirse diye. Ve malesef korktuğum başıma geliyor daha şimdiden 5 yıl ve bir sürü tedavi oldu bile. Rabbim inşallah daha fazla bekletmez. İnanın bu süreçte 1 yıl bile büyük acı, kayıp. Genç anne olmayı çok isterdim bu hayalim bile yavaş yavaş gidiyor elimden
Tavsiyeniz için teşekkürler, okuyacağım :)Içinizdeki bu olumsuz yorum yapan sesi öncelikle tespit edin.
Bu bazen ise yarasa da bu konuda aleyhinize çalışıyor.
Sonu olumsuz olacaksa zahmet de etmeyin zaten diyor ama hayatın kanunu böyle değil. Bir umut diyerek çaba veriyoruz. Netice bizim elimizde değil. Sebep yok diyorsunuz ama en büyük sebep zaten var ve belirli. Biz bilmediğimiz için peşinde çaba göstermekle mukellefiz.
Mustafa Merter öneririm. Insanın ne olduğuna dair kitaplar okursanız hem odağınızı daha genişletmiş ve rahatlatmış olursunuz .Hem de daha temelden cozum bulursunuz.
Evet canım ilk deneme negatif olunca hemen eşimle genetiklerimize baktırdık bir sorun yok çok şükür. Ama embriyolar pgt filan hiç denemedim çünkü maliyeti çok yüksektüp bebek denemişsiniz sanırım
histeroskopi yaptırdınız mı
öncesinde eşin ve sizden alınan örnekler ile genetik tarama testi yapıldı mı?
embriyolar pgt ye gitti mi?
Şuan fazla ara verme şansım yok malesefBizde de var aynı psikoloji.o yüzden çocuk düşüncesini erteleme kararı verdik.çünkü başka sıkıntılar da var.siz de biraz ara verip kafa mi dagitsaniz.bir tatile falan çıkın mesela.kendinizi iyiye hazırladığınız zaman başlayın tekrar.bu süreçler de çok yipraticı çünkü
Anladım.o zaman umarım hayırlısı ile olumlu bir sonuç alırsınız.benim olmaması için sebep yok ama olmuyor,zamanı değilse eğer tedavi de boşa gidecek diye düşündük ve erteledik.bu çektiğiniz sıkıntılarınıza değer umarımŞuan fazla ara verme şansım yok malesef4 ay geçici menapoza sokuldum, histeroskopi oldum, bi takım ilaçlar kullanıldı onların etkisi geçmeden donmuş embriyolarımla denemem lazım yoksa tüm tedaviyi bi daha başa sarmak hem ciddi zaman kaybı hem de maddi kayıp olacak o yüzden hemen toparlanma lazım... Konuyu açma sebebim de bu 1-2 ayda nasıl eskisi gibi pozitif, umutlu olurum. Ama şükür biraz pozitif olmaya başladım. Buradaki bazı önerileri araştırıyorum iyi geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?