Negatif düşüncelerden kurtulmama yardım edin lütfen!

ShinSeGi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
19.106
26.520
598
Merhabalar bayanlar. Ben yaklaşık 5 senedir anne olabilmek için uğraşıyorum; sayısız tedaviler gördüm, şimdi tek tek onları yazıp kafanızı şişirmeyeyim. Ama her tedavi sonrası eli boş kaldım; sonuç ya negatif oldu ya biyokimyasal gebelik. Doğal yoldan hamile kalmamı zorlaştıran etmenler var ama tedavi ile hamile kalmamam için hiç bir engel yok. Tüm tedavi süreci harika gidiyor ama sonuç yine olumsuz.

Yakın zamanda yeni bir tedaviye başlayacağım ama doktorum asıl sorunun zihnimde olduğunu söylüyor. Kendini anne olmaya hazır hale getir, negatif düşünceleri at kafandan diyor ama nasıl? Bu kadar çok negatif test görmüş biri nasıl kaygıdan, stresten uzak olabilir ki?

Artık yeni tedavi sürecine başladığımda daha neticeyi görmeden "nasılsa negatif olacak bi sonraki tedavi de ne uygulasak acaba?" moduna geçiyorum. Test gününe sayılı zamanlar kala en ufak ağrı sızıda "al işte adet olucam yine" deyip ağlıyorum (halbuki başkaları bu ağrıyı hamilelik belirtisi sayıyor). Zihnimdeki düşünceleri kontrol edemiyorum. Sanki artık neden hamile kalmak istediğimi unuttum da sadece hamile kalabilmek için hırs yaptım gibi. Sonuca ulaşmak yerine hep süreçte takılı kaldım gibi.

Şimdi yeni tedaviye başlamadan nasıl kafamda herşeyi sıfırlarım? Nasıl negatif düşüncelerden kurtulurum? Nasıl yeniden umutlanırım ve de nasıl anne olma heyecanını yeniden kazanırım?

Psikoloğa gidebilmeyi çok isterdim ama tedavilere o kadar çok para harcadık-harcıyoruzki şuan ona ayırabilecek bütçemiz malesef kalmadı. Burda bazi kişilerin yorumları gerçekten terapi gibi oluyor ondan konu açtım. Ayrıca bana tavsiye edebileceğiniz kitaplar, videolar vs olursa çok sevinirim.

Allah en kısa zamanda size bir evlat nasip etsin. Umarım bütün bu çektikleriniz biter ve mutlu sona ulaşırsınız. Size ne kadar stressten uzak durun pozitif düşünün desemde bunun kolay olmadığını biliyorum. Ama belki kendinize çeşitli aktiviteler bulup kafanızı dağıtabilirsiniz. Huzurlu geleceğinizi düşünüp bir nebze içinizi ferahlatabilirsiniz.

Allah isteyen herkese bir evlat nasip etsin

Oncelikle cok gecmis olsun. Cok zorlu surecler kadin icin zihinsel ve fiziksel olarak cok yipratici zamanlar .Ben de tedavilerden eli bos donenlerdendim. Hatta cogu yarim kaldi cunku transfer asamasina gelemeyecek kadar kotu durumda yumurtalarim vardi. Sonra dedim ki bunu kendime yapmiycam vaz gectim artik... Ertesi ay dogal yoldan hamile kaldim. Kafamdan sildigim anda.. Simdi oglum 5 aylik. O gunleri unuttum bile. Cok zordu biliyorum anliyorum kafaya takmamak mumkun degil. Ama ben dua etmeye basladim ve bazi bitkisel seyler denedim bi de inandim olucaksa zaten olucak olmayacaksa yapabilecegim bir sey yok dedim.. Ruhu yaratildiysa zamanini bekliyor gelmek icin. Allahim gonlunuze gore versin. Dualara siginin ve kafanizdan atmaya calisin. Olmasa da yapabilecegim her seyi yaptim deyip kendinize biraz dinlenme suresi taniyin. Bir de bu tedavilerde gercekten iyi doktorlari bulup gitmek gerek. Maalesef para icin yapan cok fazla kurum ve doktor var. Hastanin duygusal travmalarini hice sayan.. Her sey geciyor. Inanin ve rahat olun lutfen.

Ne zaman hamile kalicam ,off yine olmadı ,demeyi bıraktığın an bebisin gelecek ..çevremde birçok insan stres sebebiyle zor hamile kaldı .biriyle aşırı uğraştım .sakın hamilelik lafı etme ,duymak istemiyorum artık ,sil kafandan şu negatif düşünceleri ,gerekiyorsa hergün buluşalım, ben senin kafanı meşgul ederim ,yeter artık dedim :) korktu bir süre konusunu açmaya :) sonra alıştı .tek düşünmem gereken şey bu değil ki ,insan gibi yaşamayı unuttum ,kendimi unuttum ,dedi ve hayata karıştı tekrar .hamileliği unuttuğu için hiç beklemediği bir anda bebis sürpriz yaptı .ne kadar düşünür ,üstüne gidersen olmuyor .ne zaman unutur akışına bırakırsan oluyor .tabi bir sorun yoksa ve herhangi bir tedavi yöntemi uygulaniyorsa

Üzüldüm
Bende tamamen
Harfiyen aynı durumdayım
Deli gibi telkin yöntemleri araştırıyorum yok olmuyo
Tek sebebi psikolojik
Çare yok sanırım

Allah tez vakitte bir evlat sahibi olmayi nasip etsin size. Bu konuyu kafanizda hic dusunmeyin oncelikle. Negatif insanlardan ve olaylardan uzak durun. Her zaman pozitif olun. Bol bol dua edin. Aklinizi baska seylerle mesgul edin bol bol kitap okuyun.

Spiritüel kitaplar insana terapi gibi geliyor..nasıl daha olumlu bakabiliriz hayata yol gösteriyor..internetten olumlu düşünme, negatiften arınma gibi konuları okuyup uygulayabilirsiniz.Sevgiler.

hiçbir çaba boşa gitmez:)
bebiş o kadar bekletiyorsa dünyadaki nasibi daha gelmemiştir
çocuğunuzun hayatını düşleyin evleneceği bir kişi, bir işi vs bir hayatı olacak
o hayat için uygun zaman değildi demek ki öncesi
belki yeni geliyordur o uygun zaman:)
akışına bırakın derim

Zaten sorun baştan kendinizi olumsuza alıştırıp , alıştırmayı geçip olumsuz olacağına inandırmanız . 2 sene çocuk için uğraşmış biri olarak şunu söyleyebilirim ; gerçekten pozitif olmak gerek. Eğer bunu nasıl başaracağınızı bilmiyorsanız çekim gücü-pozitif düşünme vs . Çeşitli kitap ve kaynaklardan yardım alabilirsiniz . Evrensel çekim gücü diye birşey gerçekten var, adı her ne olursa olsun böyle bir güç var , bizler hayatımıza düşünce gücü işe çektiğimiz şeyleri yaşıyoruz .
Zorlu bir süreç ama başarabilirsiniz . Kendinize inanın. Bol şans !!

Canım şöyle düşün eninde sonunda anne olacaksın , sadece vakti gelmemiş , nasip herşey , başka şeylerle ilgilen biraz dağıt kafanı , en beklenmedik zamanda olur Benişin , Allah kucağına almayı nasip etsin

Kesinlikle katiliyorum cekim yasasi kesinlikle var. Konu sahibi arastirmanizi tavsiye ederim.

Kesinlikle katiliyorum cekim yasasi kesinlikle var. Konu sahibi arastirmanizi tavsiye ederim.

Beni tanımayan deli olduğumu düşünebilir ama benim şimdiye isteyipte yapamadığım , elde edemediğim hiç birşey yok . İsteklerim ; İstediğim zaman ya da düşündüğüm gibi gerçekleşmiyor bazen ama gerçekleşiyor . Çekim yasasını kullanmayı bilmek gerek , istemenin de bir kuralı var .

Kesinlikle dogru ben sizin kadar basarili degilim bu konuda malesef cok istedigim bir sey var onu beceremedim henuz :) ama cekim yasasinin isledigi bir gercek.

Spora basla. Bir koşu bandinin üstüne çıktığında bir süre sonra olumlu düşünüyorsun zaten.

Es gecme bunu cok faydasinu görürürsün her anlamda. Hormonlarini da düzenler.

Tatlım rahim kanseri tehlikesini taşıyorum. Polikistik over var. 117 kiloyum. Buna rağmen hamile kalırım diyorum. Herşey olacağına varır. Dua et.

Gittiğim doktor bulunduğum şehrin en iyilerinden o yönden şüphem yok çok şükür. Gerçekten çok da iyi bir insan doktorum. Malesef tedaviye fazla ara verme şansım şuan yok. Bazı işlemler yapıldı etkisi geçmeden yeni deneme yapmamız lazım yani kendimi toparlamak için 1-2 ayım var bu konuyu tamamen rafa kaldırdığım dönemlerde oldu ama malesef sonuç yok.... O kadar çok dua ediyorum ki bazen dualarım artık ezbere sözler gibi oldu

Benim de kafamdan tamamen çıkardığım dönemler oldu. Hatta başka tedavilerim vardı her ay hamilelik ihtimali ile ertelediğim onları yaptırdım, tatil yaptım vs ama yok vücudum ayaklı doğum kontrol yöntemi gibi mübarek benim artık şuan istediğim yeni tedavide istekli, hevesli, pozitif olabilmek ama onu nasıl yapıcam işten?

Herkesin bir rahatlama şekli vardır, sizi ne rahatlatır?
Meditasyon, yoga, olumlama videoları falan kiminde çok işe yarıyor.
Benim için ideali mesela, sevdiğim bir müzik açıp, yalnız kalmak falan...
bir kaç saat bazen yazarım, bazen çizerim bazen de kitap okurum. Bazen bulmaca, sudoku falan çözerim. Bunları yaparken kendi kendime konuştuğum zamanlarda olur.
Bir de biraz teslimiyet iyidir.
Vardır bir hayır, bu da geçer ya Hû cümleleri beni rahatlatır :) beyin kolay inanır.
Sabah erken kalkıp eğer yakınınızda sahil, yürüyüşe uygun orman falan varsa açık havada derin derin nefes almak da güzel :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…