• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerede hata yapıyorum?

Yeni evlisiniz ve çocuğunuzla ilgilenmekten eşinize vakit kalmıyormuş gibi geldi bana .. tabi çocuğunuz illa ilgileneceksin ama hemen evlenmeseydin keşke çocuk ta yadırgamıs olabilir ..
2.5 yıl önce boşandım aklımda evlilik yoktu eşimle tanıştık aileler acele ettirdi oğlumu anlıyorum kolay değil ben ve babasıyla yaşarken evden kovulduk ve 1 ay sonra babası başka kadınla yaşamaya başladı
Çok zorlu dönemler atlattik
Oğlumla konuşup öyle çıktım şimdiki eşimle yola
Yani hemen evlenmedim tanışma dönemimiz oldu
Oğlum istemese ısınamadım dese olmayacaktı evliliğimiz eşimin oğluylada aynı şekilde oldu onun kabul etmesi daha zor oldu benimle hala konuşmuyor mesela oğlu ama evlenin dedi

2.5 yıl önce boşandım aklımda evlilik yoktu eşimle tanıştık aileler acele ettirdi oğlumu anlıyorum kolay değil ben ve babasıyla yaşarken evden kovulduk ve 1 ay sonra babası başka kadınla yaşamaya başladı
Çok zorlu dönemler atlattik
Oğlumla konuşup öyle çıktım şimdiki eşimle yola
Yani hemen evlenmedim tanışma dönemimiz oldu
Oğlum istemese ısınamadım dese olmayacaktı evliliğimiz eşimin oğluylada aynı şekilde oldu onun kabul etmesi daha zor oldu benimle hala konuşmuyor mesela oğlu ama evlenin dedi
Canım Allah mutlu Mesut etsin eşiniz anlar durumunuzu bnce sizde dert etmeyin çocuk sonuçta .. tabi eşinize de vakit ayırın inşallah iyi olur 🤲🤲

Oğlum bu gece uyurken bana sizinle yaşamaya başlayınca artık erken uyuyalim tamam mı dedim bende istersen hiç gitme burada kal dedim ama bocaladi babamı görmeyecek miyim diye konuyu kapattım hemen düzelecek gibi inşallah
Benimle konuşuyor 2 gündür herseyini eskiden herseyini anlatırdı 1 aydır anlatmiyordu ama 10 gündür benimle 10 gün öncede 1 hafta kalmıştı yani bu ayın 20 günü benimleydi
Umarim Rabbim oğlum u da benide artık imtihan etmez birbirimiz konusunda eşimin yüreğinden merhameti almaz ve huzurlu bir aile olmayı bize nasip eder
33 yaşından sonra şunu öğrendim ki ne aşk ne mevki ne para huzurlu bir aile ortamı kadar mühim değilmiş
Son 3 yılda aileminde arkadaş akraba dedikleriminde iş hayatındaki insanların da gerçek yüzlerini gördükçe dedim ki ben hiç büyüyememisim büyümek için bunları yaşamam lazımmış
Şimdi insanlara hemen isinamiyorum ama kolay şeyler yaşamadım soğuk nevale burnu büyük gibi yaftalar yiyorum ama olsun
Ne olur iyi dileklerinizi benden esirgemeyin

evlenmem le çocuğun babaanne de kalmasının inanın bir bağlantısı yok
7 ay önce eski eşim yanıma geldi çok pişmanım dedi yeniden barışalım vs bende artık istemediğimi söyledim sonrasında ailem duydu görüştüğümuzu
Ve olaylar karıştı 4 ay önce eski eşim velayet davası açtı
3 ay öncede çocuğu görmek istiyorum akşama getireceğim dedi getirmedi 1 hafta boyunca hep ulaşmaya çalıştım mahkemede çocuk bende kalıyor zaten velayeti bana verin deyince yine onun hainliği ile yuzlestim
Cocugun 2.5 yıl benle kaldığına diğer veliler ve öğretmen şahitlik etti mahkemede
Oğlum pedagog babaannemle kalmak istiyorum demiş üvey baba ve evliligim konusunda çocuğu olumsuz yönde doldurmuşlar çocuk ben seninle kalmak istiyorum ama öyle dememi babaannem ve babam istedi dedi mahkemede oğlum konuşamadı ve mahkeme 2 ay ertelendi
Şuan ki eşimle tanışırken çocuğumu yanıma alacagımı söyledim oda alacaksın tabi benle ol yada olma çocuk seninle buyumeli sen annesin dedi eski eşime velayet verilmedi ama hasta olup üzüntüden yatağa düştüğünü duyunca çocuğu anneye gönderdim annelik başka birşey dedi ev arıyoruz okula yakın temiz bir çevrede
Tam çocuğu o şeytan babaanne dolduruyor diye yazacaktım vazgectim bu yazindan sonra emin oldum. Babaanneden bir an once almalısın ve uzun süre onunla gorusturme seni eski eşinden ayirtan her türlü fenalığı yapan kadın çocuğu da sana karsi dolduruyor dur. Boyle bir hata yapma keske okulu cevresi değişseydi daha iyiydi.

Ayrıca yeni eşin de merhametli bir adammis helal olsun her daim böyle devam etsin insallah. Yaşadıkların cok zor şeyler Allah bundan sonra mutluluk versin size. Oglunu bir an önce o babaanneden almadan ne sana ne ogluna huzur gelmez. Küçücük minbacik cocuk nelere maruz kaldi cocuk ikilemde iki aile var tabi birde senin kendi ailenle yaşadığında dışlanması da var bu cocuk tabiki biraz hırçın olacak. Ilk yapman gereken çocuğu babaanneden almak ve cok cok uzun süre gorusturme onlarla bi süre sabredeceksin kural koyacaksin Yeni esin ne güzel cocukla vakit geçiriyor bu arada kendi ailenle de bir sür e hic görüşme. Allah yeni yuvanda yüzünü her daim güldürsün insallah.

Bu arada çocuğa eski esin demiş ya ben erkeğim yaparim diye oğluna srn de erkek adam aldatmaz esini hep sever diye eğit küçücük cocugun kafasına soktuklari seylere bak bunlar insan musveddesi çocuğu zerre kadar düşündukleri yok bu cocugun gelecekteki karakteri boyle boyle şekillenir cocugunun babasi gibi bir birey olmamasi icin bir an once babaanneden al bir care bul ne yap et sl mutkaka

Ben çocuklu insanların ikinci evliliğine karşıyım. Elden ana baba olmaz kendi öz evladımıza çok büyük bir sevgimiz aşkımız varken zor sabır ediyoruz. Ne yazık ki bu böyle aşk yaşa dostun olsun can yoldaşın olsun ama eşin olmasın. İmzayı atınca içindekileri saklamıyor insanlar ama imza olmayınca kaybetme korkusu oluyor. Elin adamına kadınına çocugunuzu ezdirmwyin.

Oyuncaklarını dökmesine izin verin. Oyuncak Evde yaşam var belirtilerinden biridir.

Belli bir saatten sonra çizgi film izlemek yerine onunla bazı etkinlikler yapın. Bazen sizinle bazen eşinizle birşeyler yapsın.

Mesela bir akşam videodan origami videolarindan bir figür açın yapsın, yapın birlikte.

Bir Gece resim yapın. Bir konu belirleyin ve onu yapsın. Kitap okuyun birlikte.

Aksamlarinizi Sakin bir hale getirin.

Hem karantina dönemi hem yavrunuzun en çok çocuk olması gereken zamanda bu yaşadığı ayrılıklar sebebiyle çok normal davranışları.

İki katına çıkarın sevgi ve alakanizi. Çok sarılın ona. Büyük ihtimal büyük endişeler yasiyordur.

Babasıyla ilgili konu açtığında, Ya da içini dökmek istediğinde konuyu kapatmayın.

Sarılın ve anlatın aklında ne varsa sorsun cozun bilirte.

Eşiniz merhametli birine benziyor. Siz Biraz daha köprü olursanız bu zor süreci anlatırsınız birlikte. Endiselenmeyin, bitmez sabri.

Herşeyi yansitmayin. Dediğim gibi Siz ne kadar sabırlı olursanız ve kırmızı cizginizin oğlunuzun mutluluğu olduğunu hissettirsenize eşinizde daha dikkatli davranacaktir.

Çocuğunuzu uyuttugunuzda kendinize ve eşinize de güzel zamanlar yaşatmak için birbirinizle ilgilenmelisiniz.

Evlilik ortak nokta değildir zaten. Orta noktada bulusmaktir.

Son düzenleme:
Lutfen babaanneden alin cocugunuzu. Zaten simdi okul yok, okula gitmiyor. Neden hala sadece 3 gun sizinle? Cocugunuzun bocalamasi cok normal. Siz de kurban psikolojisinden cikin ve cocugunuz icin guclu durun. Ona onu asla birakmayacaginizi, her zaman seveceginizi hissettirin. Aranizdaki guven bagini guclendirin.

Sizin çocuğunuz kaç yasında ?
Ortak noktanız hiç olmayan birine nasıl aşık olabilirsiniz ki ?
Nasıl bir evlilik yaptınız ?
Eski eşiniz oğlunuzu dolduruyor olabilir mi ?
Pedagog yardımı almalısınız. Dünyanın en kötü annesi demesi çocuğun mutsuzluklar içinde olduğunu gösterir.
Belki de yeni eşinizi sevmiyor.

Back
X