- 20 Eylül 2017
- 2.391
- 9.446
- 158
- 38
- Konu Sahibi Yildiztozu93
-
Ne kadar güzel konudan bağımsız sizin kafa tam benlik bayılıyorum kendine yeten özgüvenli kadınlara ayaklarınız sağlam basıyor yorumlarinizdan anladığım kadarıyla şimdi benim hayatıma gelince ruh hastası bir ebeveynle büyüyünce kendimi bulmam çok uzun surdu maalesef hayatımı komple değiştirdim ama kendim için birşeyler yapmak istiyorum bir yol bulmaya çalışıyorum umarım yasak değildir ya da özelden de yazabilirseniz belki bir başlangıç olur benim için deBana çok iyi geldi. Bu arada bende ilk işimi yazıyorum. Hani çok deneyimli değilim ama denemeye değer diye düşündüm. @Mune izin vermelisinözelden atmakta yasak mı böyle siteleri acaba ?
Aslında google yaparsanız bulursunuz. Ekşi sözlükte de yazıyor hatta epey bilgi.Ne kadar güzel konudan bağımsız sizin kafa tam benlik bayılıyorum kendine yeten özgüvenli kadınlara ayaklarınız sağlam basıyor yorumlarinizdan anladığım kadarıyla şimdi benim hayatıma gelince ruh hastası bir ebeveynle büyüyünce kendimi bulmam çok uzun surdu maalesef hayatımı komple değiştirdim ama kendim için birşeyler yapmak istiyorum bir yol bulmaya çalışıyorum umarım yasak değildir ya da özelden de yazabilirseniz belki bir başlangıç olur benim için de
Kesinlikle olmuyor hatta o kadar alakasız gidiyor ki hayat istediklerinden.Hayat planlarla olmuyor. Matematik gibi formulleri yok. Herkes icin farkli isliyor. Cok da takilmadan sadece yasamak lazim. Cunku gunun ne getirecegi belli olmuyor.
Evlendigimde 30 yasindaydim. İsim vardi. 11 aylik evli iken issiz kaldim. Epey is aradim bulamadim. Sonra iş aramayi da biraktim. Derken doktora yapmaya basladim. Doktora devam ederken oglum oldu. Doktora bitti, bir yil sonra evliligim de bitti. 41 yasinda kadro buldum. Yeni bir duzen kurdum, oglumla mutlu mutlu yaşıyorum. Yani ben hayati biraz tersten yasadim.
Ozetle hayatın sirasi iş, evlilik, cocuk degil her zaman. Ne evliligin yaşı var, ne işe girmenin. Onemli olan yasadigin hayattan keyif almak.
Takiliyorum bende zaten :) bence cok istemeyin ne kadar çok istersek o kadar uzaklaşıyor çünküYok aslında ana fikir duygusal tatmin olmayınca iş güç de mutluluk vermiyor idi yani buna takılmayın alt mesajı vardıBi de benden kötüleri görüp şükretme daha iyileri görüp imrenme olayını yaşamayı sevmiyorum. Herkesin hayattaki yolculuğu farklı farklı öyle bir geç kalmışlık hissim de yok sizin de olmasın ben sadece biraz sabırsızım .Şu an hayatımda eksik olan şey o hemen olsun istiyorum o yüzden.
Sormayın o kadar cok konusan var ki evlenmediysen öl sen yani öyle bir muamele. Maalesef cahiller laf söyleyince de büyüğüne saygısız deniyor Allah benden uzağa göndersin onlarıYa hepi topu 29 yaş.Neden insanlar bu yaştaki evlenmemiş kadınlara evde kalmış muamelesi yapıyor ki? Sanki dersin 49 yaşındasın ya. Ne demek seni ilk kez evlenecek adam almaz falan. Hangi çağda yaşıyo bunlar? Hem onlara ne? Senin derdin onları neden alakadar ediyo? Gözünü seveyim şöyle insanlara lafını esirgeme,yapıştır yapıştır geç.
6 ay ne hiç gitmesin bari cidden ne umuluyor ne çıkıyor ya. Evet ben belirtirim kusura bakmasınlar hangi devirdeyiz zaten aile apartmanında oturdun 26 sene bıkmışım milletten. Amin insallah size de Allah kolaylik versin insallahAcele etmeyin evlilik icin. En iyi kararlar 30 dan sinra veriliyor. Aklim olsa oyle yapardim. Simdi kayinvalide gelip 6 ay ksliyor. Inan zor yani. Evlenecegin kisiye kesinlikle annenle yasamam diye anlasma yap bence. Biz evlenirken kayinpeder vardi. Isler degisti tabi. O zamanlsr nerden aklina gelecek. Genclik. Once iyi bir isin olsun ins.
Büyükse büyüklüğünü bilsin,kendi işlerine baksınlarSormayın o kadar cok konusan var ki evlenmediysen öl sen yani öyle bir muamele. Maalesef cahiller laf söyleyince de büyüğüne saygısız deniyor Allah benden uzağa göndersin onları
Meşaz at sjsjsHaha ay dur buradan reklam zanneder banlarlar
Arkadaşım 30 yaşında öğretmen,yüksek lisans yapıyor ve Ankara gibi bir şehirde merkez sayılabilecek bir ortaokulda görev yapıyor..kızın hiç erkek arkadaşı olmamış .En son memleketlilerinden oluşan "evlenmezsen evde kalacaksın " timi kızın annesini etkisi altına almış ve annesi ile yaşamayı şart koşan, sürekli bir işi olmayan ve kadının hem çalışıp maaşı olduğu gibi ortaya koyup hem hamur açacak kadar evde hizmet etmesi gerektiğini düşünen bir adamı harika kaçırılmayacak kısmet olarak kızın karşısına çıkarmışlar ..kızcağızı geçen gördüğümde kara kara düşünüyordu ..kabul etsem mi ..ama içime de sinmiyor diye.." gitsin teyzeler kendileri kızlarını evlendirsinler o buldukları müthiş adamla " dedimValla beni görüp teselli olabilirsiniz benden yaşınız genç iyi bir işiniz var ve başarısız bir ilişki geçmişiniz yok
Ay Allah korusun ya toplum baskısı insana neler yaptırıyor güzelim kadının düşündüğü adama bakArkadaşım 30 yaşında öğretmen,yüksek lisans yapıyor ve Ankara gibi bir şehirde merkez sayılabilecek bir ortaokulda görev yapıyor..kızın hiç erkek arkadaşı olmamış .En son memleketlilerinden oluşan "evlenmezsen evde kalacaksın " timi kızın annesini etkisi altına almış ve annesi ile yaşamayı şart koşan, sürekli bir işi olmayan ve kadının hem çalışıp maaşı olduğu gibi ortaya koyup hem hamur açacak kadar evde hizmet etmesi gerektiğini düşünen bir adamı harika kaçırılmayacak kısmet olarak kızın karşısına çıkarmışlar ..kızcağızı geçen gördüğümde kara kara düşünüyordu ..kabul etsem mi ..ama içime de sinmiyor diye.." gitsin teyzeler kendileri kızlarını evlendirsinler o buldukları müthiş adamla " dediminsanlar kadın veya erkek bekar birisini görünce resmen rahatsız oluyor ve şu şekilde düşünüyor tatlım..evlensin de nasıl evlenirse evlensin!
Olabilir valla herkes çeksin bu derdi gibi“Ben rahat edemiyorum o zaman kimse edemesin! Bekar kim varsa psikolojik baskı kurup evlendirelim rahatı kaçsın” mantığı butakmayın kimseyi, içinde bulunduğunuz durumun tadını çıkarın. Evlilik, çocuk bunlar çok büyük sorumluluklar. Öyle pat diye başkalarının demesiyle olmaması lazım. Dediğim gibi bekarlığın tadını çıkarın! Ben o günlerimi özlüyorum bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?