Neredeyse anneligimi sorgulayacagim..

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
53
kızlar merhaba. Ben bu konuyu acaba başka benim durumumda olup da benim gibi hisseden ve sonradan düzelen var mi diye sormak icin açtım. Konuya gelirsek;
Ben iki aylık hamileyim. Kayınvalidem ile aramızda zamanında kişisel sorunlarımız oldu. Kendimce aştığımızı düşünüyorum. Ama kendisi yıllarca nasıl yetiştiyse gördüyse öyle yasayacak ve her zaman “ben böyle gördüm degisemem” deyip karşısındaki insanın gayet değişmesini isteyebilecek biri. Ben her konuda yaşam tarzına saygı duyuyorum ama çocukları küfürlü sevmek cinsel organlariyla sevilmesi bana çok çok çok ters. Hani bunun icin kimse bana “biz böyle gördük ben böyle yetiştim hiç bi çocuk da sapik olmadı böyle severim kimse de karışamaz” deyip kendini savunamaz. Ya aslında diyor da iste ben boyun eğmiyorum ileride bununla ilgili çok sorun yasayacağız biliyorum. Ama kendime hep çocuk ailesinde ne görürse onu yaşatır dedim bozmaya çalışan olursa sen düzeltirsin annesi babası olarak dedim. Herkes dışarıda kalıyor isteseler de çocuğumu ne kadar bozabilirler , senin elinde deyip avuttum kendimi.
Ama artık öyle bunaldım ki. Onun yanında her çocuğumuzun geleceğiyle ilgili olsun yetişmesiyle ilgili olsun bi konu açıldığında (ben otomatik geriliyorum zaten direk kapansın diye dualar ediyorum stres yaşamamak için) eşimden önce kendisi yorumda bulunuyor. Bana hep diyor “bak kızım kız çocuğu olursa ileride şimdiki kızlar gibi öyle böyle olursa anası yaptı derler. Dikkat et. Ben öyle dışarda üniversite okutmalara karşıyım. Benim kızım kapı önünden başka yer bilmezdi. Laf atan oldu mu etmediği kufur de kalmazdı. Pasif de değildi. Bak şimdi sadece evini pazarını İşini çocuğunu bilir.” Falan diyor sürekli. Sanki cahile kendi çocuğunu emanet ediyor. Sürekli iyi niyetten kim kötü olsun ister deyip kötü bakmamaya çalışıyorum. Ama yok. Eşim o her öyle konuştuğunda “anne karım iki kardeşini büyüttü bu bölümü okudu çok da güzel yetiştirilmiş bir insan sen niye karışıyorsun biz onun annesi babası olacağız herşeyin en iyisini biliriz zaten onun icin” dediği zaman kayın validem çıkışıyor. “Ben herşeyine karışırım kusura bakma. Acık giyer gözüm görür konuşurum. Hem herkesten çok benim söz hakkım var. Seni ben doğurmasaydım o doğacak miydi ? O yüzden herkesten çok söz hakkım var. Zaten şurda yasayacağım ne ki?” Diyor. Ama bildiginiz hani benim konuşmam gereken ses tonunda. Haklıymış gibi yükselterek. Çocuk benim karnımda ama şimdiden benimseyememeye başladım. Gözümün önüne sürekli çocuğumun doğduğu ve benden çok onların hükmünün olduğu tamamen onlara benzeyip benden bisey almayıp hatta beni hesaba bile katmadığı geliyor. Kucağıma almadigimdan midir nedir hiç benimseyemiyorum. Mesela diyor ki kayın validem “siz ilerde ayrılırsanız çocuğu ben alırım.” Eşim de diyor ona “allah göstermesin anne de annesi dururken sen niye alıyorsun” kayın validemden şak cevap “ona ben de iyi bakamaz miyim ? Ben de annesiyim. Kızım da ayrılacaktı bi ara almışlardı çocuğu damatgiller. Sopayla kapılarına dayandım da aldım onlardan da çocuğu. Bırakmam kimselere” diyor. İnsan nasıl sahiplenir çocuğunu böyle insanlar etrafındayken? Kızlar daha anlatmadığım neler neler var bunlar en aklımda kalanlarıydı. Burda bisey okumuştum. Kadının biri Doğum yapmıştı ve o lohusayken kayınvalidesi sürekli çocuğu almaktan ona vermemekten sevmekten çocuğunu emzirmeden emzirmeye göstermekten kadın lohusaligin verdiği depresyonla çocuğundan soğumuştu. Emin’im sonradan düzelmiştir evlat vazgeçilmez ama bunlri yasamak kaçınılmaz geliyor bana çok korkuyorum. Resmen bizi simdiden çocuk olarak görüyor. Sürekli kendi yetiştirme adı altında onun gibi yetiştirmemiz icin aman ha cümleleriyle başlayan uyarılarda bulunuyor. Neredeyse alacak elimizden kendi büyütecek sizden bir cacık olmaz deyip. İnan’ın öyle davraniyor. Tavsiyeleriniz icin şimdiden teşekkürler :(

Mesela diyor ki kayın validem “siz ilerde ayrılırsanız çocuğu ben alırım.” Eşim de diyor ona “allah göstermesin anne de annesi dururken sen niye alıyorsun” kayın validemden şak cevap “ona ben de iyi bakamaz miyim ? Ben de annesiyim.
Torununu emzirmeye kalkan kayınvalide vakası 2 geliyor galiba. Rahatsız bu insanlar yahu. Resmen cehalet. Size sabır diliyorum, eşinizle konuşun benim psikolojim bunu kaldırmaz lütfen aradaki sınırı sen çiz diye.

Aynı evde misiniz? Taşının hatta il degistirin. Bu kadın değişmez. Olan sizin bebekle bağınıza olur.

Yarın tutarsızlıklar yüzünden çocukta huy sıkıntısı olur. Muhtemelen beni tercih etsin diye her istediğini yapar. Sonra da sana yıkar çocuğu şımarık yetiştirdin diye.

Allah sabır versin öncelikle, ben değişemem adı altında insanları bezdirip kendi bildiklerini dayatmaya çalışıyor. Ama yine sizin elinizde izin vermeyeceksiniz eşiniz cevap verirken çocuğumu kimseye vermem diyemediniz mi? Sen çocuklarını büyütmüşsün sıra bende diye? Bana bir şey demeye kalmıyor gibi düşünürseniz istemediğiniz her şeyi yaşayacak gibi görünüyorsunuz. O eli maşalı ise sizde alın sopayı hodri meydan diyeceksiniz, yapacak bir şey yok.

Eşinizi arkanıza alın, kvyi çok az ziyarete gidin. Susmayın, eğer kv bebeğinizi alır istemediğiniz bir şey yaparsa, yukarıda da yazmışlar küçük bir cinnet geçirin, bebeğinizi alıp çıkın ordan. Hayırlı olsun bebeğiniz, çok kafanıza takmayın, hamileliğinizi güzel geçirmeye çalışın

Ay cok zor cok gicik bir durum... sanirim burada sizin yapmaniz gereken (ve de yaparak cocugunuza hayat dersi olarak vermeniz gereken): hayatta boyle densiz, yuzgoz olmaya, kontrol etmeye calisan insanlarla karsilastiginda sen izin vermezsen hicbir sey yapamazlar. Iliskilerini yipratmadan sinirlarini korumayi ogrenmen lazim.

kızlar merhaba. Ben bu konuyu acaba başka benim durumumda olup da benim gibi hisseden ve sonradan düzelen var mi diye sormak icin açtım. Konuya gelirsek;
Ben iki aylık hamileyim. Kayınvalidem ile aramızda zamanında kişisel sorunlarımız oldu. Kendimce aştığımızı düşünüyorum. Ama kendisi yıllarca nasıl yetiştiyse gördüyse öyle yasayacak ve her zaman “ben böyle gördüm degisemem” deyip karşısındaki insanın gayet değişmesini isteyebilecek biri. Ben her konuda yaşam tarzına saygı duyuyorum ama çocukları küfürlü sevmek cinsel organlariyla sevilmesi bana çok çok çok ters. Hani bunun icin kimse bana “biz böyle gördük ben böyle yetiştim hiç bi çocuk da sapik olmadı böyle severim kimse de karışamaz” deyip kendini savunamaz. Ya aslında diyor da iste ben boyun eğmiyorum ileride bununla ilgili çok sorun yasayacağız biliyorum. Ama kendime hep çocuk ailesinde ne görürse onu yaşatır dedim bozmaya çalışan olursa sen düzeltirsin annesi babası olarak dedim. Herkes dışarıda kalıyor isteseler de çocuğumu ne kadar bozabilirler , senin elinde deyip avuttum kendimi.
Ama artık öyle bunaldım ki. Onun yanında her çocuğumuzun geleceğiyle ilgili olsun yetişmesiyle ilgili olsun bi konu açıldığında (ben otomatik geriliyorum zaten direk kapansın diye dualar ediyorum stres yaşamamak için) eşimden önce kendisi yorumda bulunuyor. Bana hep diyor “bak kızım kız çocuğu olursa ileride şimdiki kızlar gibi öyle böyle olursa anası yaptı derler. Dikkat et. Ben öyle dışarda üniversite okutmalara karşıyım. Benim kızım kapı önünden başka yer bilmezdi. Laf atan oldu mu etmediği kufur de kalmazdı. Pasif de değildi. Bak şimdi sadece evini pazarını İşini çocuğunu bilir.” Falan diyor sürekli. Sanki cahile kendi çocuğunu emanet ediyor. Sürekli iyi niyetten kim kötü olsun ister deyip kötü bakmamaya çalışıyorum. Ama yok. Eşim o her öyle konuştuğunda “anne karım iki kardeşini büyüttü bu bölümü okudu çok da güzel yetiştirilmiş bir insan sen niye karışıyorsun biz onun annesi babası olacağız herşeyin en iyisini biliriz zaten onun icin” dediği zaman kayın validem çıkışıyor. “Ben herşeyine karışırım kusura bakma. Acık giyer gözüm görür konuşurum. Hem herkesten çok benim söz hakkım var. Seni ben doğurmasaydım o doğacak miydi ? O yüzden herkesten çok söz hakkım var. Zaten şurda yasayacağım ne ki?” Diyor. Ama bildiginiz hani benim konuşmam gereken ses tonunda. Haklıymış gibi yükselterek. Çocuk benim karnımda ama şimdiden benimseyememeye başladım. Gözümün önüne sürekli çocuğumun doğduğu ve benden çok onların hükmünün olduğu tamamen onlara benzeyip benden bisey almayıp hatta beni hesaba bile katmadığı geliyor. Kucağıma almadigimdan midir nedir hiç benimseyemiyorum. Mesela diyor ki kayın validem “siz ilerde ayrılırsanız çocuğu ben alırım.” Eşim de diyor ona “allah göstermesin anne de annesi dururken sen niye alıyorsun” kayın validemden şak cevap “ona ben de iyi bakamaz miyim ? Ben de annesiyim. Kızım da ayrılacaktı bi ara almışlardı çocuğu damatgiller. Sopayla kapılarına dayandım da aldım onlardan da çocuğu. Bırakmam kimselere” diyor. İnsan nasıl sahiplenir çocuğunu böyle insanlar etrafındayken? Kızlar daha anlatmadığım neler neler var bunlar en aklımda kalanlarıydı. Burda bisey okumuştum. Kadının biri Doğum yapmıştı ve o lohusayken kayınvalidesi sürekli çocuğu almaktan ona vermemekten sevmekten çocuğunu emzirmeden emzirmeye göstermekten kadın lohusaligin verdiği depresyonla çocuğundan soğumuştu. Emin’im sonradan düzelmiştir evlat vazgeçilmez ama bunlri yasamak kaçınılmaz geliyor bana çok korkuyorum. Resmen bizi simdiden çocuk olarak görüyor. Sürekli kendi yetiştirme adı altında onun gibi yetiştirmemiz icin aman ha cümleleriyle başlayan uyarılarda bulunuyor. Neredeyse alacak elimizden kendi büyütecek sizden bir cacık olmaz deyip. İnan’ın öyle davraniyor. Tavsiyeleriniz icin şimdiden teşekkürler :KK43:

Ama artık öyle bunaldım ki. Onun yanında her çocuğumuzun geleceğiyle ilgili olsun yetişmesiyle ilgili olsun bi konu açıldığında (ben otomatik geriliyorum zaten direk kapansın diye dualar ediyorum stres yaşamamak için) eşimden önce kendisi yorumda bulunuyor. Bana hep diyor “bak kızım kız çocuğu olursa ileride şimdiki kızlar gibi öyle böyle olursa anası yaptı derler. Dikkat et. Ben öyle dışarda üniversite okutmalara karşıyım. Benim kızım kapı önünden başka yer bilmezdi. Laf atan oldu mu etmediği kufur de kalmazdı. Pasif de değildi. Bak şimdi sadece evini pazarını İşini çocuğunu bilir.” Falan diyor sürekli. Sanki cahile kendi çocuğunu emanet ediyor. Sürekli iyi niyetten kim kötü olsun ister deyip kötü bakmamaya çalışıyorum. Ama yok. Eşim o her öyle konuştuğunda “anne karım iki kardeşini büyüttü bu bölümü okudu çok da güzel yetiştirilmiş bir insan sen niye karışıyorsun biz onun annesi babası olacağız herşeyin en iyisini biliriz zaten onun icin” dediği zaman kayın validem çıkışıyor. “Ben herşeyine karışırım kusura bakma. Acık giyer gözüm görür konuşurum. Hem herkesten çok benim söz hakkım var. Seni ben doğurmasaydım o doğacak miydi ? O yüzden herkesten çok söz hakkım var. Zaten şurda yasayacağım ne ki?” Diyor. Ama bildiginiz hani benim konuşmam gereken ses tonunda. Haklıymış gibi yükselterek. Çocuk benim karnımda ama şimdiden benimseyememeye başladım. Gözümün önüne sürekli çocuğumun doğduğu ve benden çok onların hükmünün olduğu tamamen onlara benzeyip benden bisey almayıp hatta beni hesaba bile katmadığı geliyor. Kucağıma almadigimdan midir nedir hiç benimseyemiyorum. Mesela diyor ki kayın validem “siz ilerde ayrılırsanız çocuğu ben alırım.” Eşim de diyor ona “allah göstermesin anne de annesi dururken sen niye alıyorsun” kayın validemden şak cevap “ona ben de iyi bakamaz miyim ? Ben de annesiyim. Kızım da ayrılacaktı bi ara almışlardı çocuğu damatgiller. Sopayla kapılarına dayandım da aldım onlardan da çocuğu. Bırakmam kimselere” diyor. İnsan nasıl sahiplenir çocuğunu böyle insanlar etrafındayken? Kızlar daha anlatmadığım neler neler var bunlar en aklımda kalanlarıydı. Burda bisey okumuştum. Kadının biri Doğum yapmıştı ve o lohusayken kayınvalidesi sürekli çocuğu almaktan ona vermemekten sevmekten çocuğunu emzirmeden emzirmeye göstermekten kadın lohusaligin verdiği depresyonla çocuğundan soğumuştu. Emin’im sonradan düzelmiştir evlat vazgeçilmez ama bunlri yasamak kaçınılmaz geliyor bana çok korkuyorum. Resmen bizi simdiden çocuk olarak görüyor. Sürekli kendi yetiştirme adı altında onun gibi yetiştirmemiz icin aman ha cümleleriyle başlayan uyarılarda bulunuyor. Neredeyse alacak elimizden kendi büyütecek sizden bir cacık olmaz deyip. İnan’ın öyle davraniyor. Tavsiyeleriniz icin şimdiden teşekkürler :KK43:
o böyle konuşurken siz neden susuyorsunuz, saygılı şekilde verin cevabını...kelimeleriniz net ve kararlı olsun...senin düşüncelerin eski çağda kaldı anne, çocuğumu istediğimiz gibi, biz yetiştiririz..Size sadece sevmek düşer deyiverin.

Ne kadar cahil bir kadın bu KV Allah sana sabit versin. Çok fazla gidip gelme gerektiğinde lafını da söyle bu kadın ilerde çok çektirir haberin olsun. Araya mesafeyi koy şimdiden ayrıca sizin bosanacaginizi çocuğuna kendi bakacağını falan nasıl söyleyebilir hayret ettim boyle bir şeyin lafı bile olamaz ortada birşey yokken ne bu cesaret. Kadının psikolojisi bozuk bence hic normal degil dikkat edin.

Cevabınızı verin susmayın sonrada görüşme sıklığınızı azaltın

" ben seni doğurmasam bu çocuk olacak mıydı" dediğinde benim annem beni doğurmasa bende doğurmasam hiç çocuk olmayacak demelisin

Çocuk senin ona neoluyo ? Dogumdan once annene git ve orda dogumunu yap sonrada annenle don evine uzak tut kvyi

merak etme anne olunca oyle olmuyor panter emel oluyorsun bizimkilerde kendilerinin istedigi gibi olur saniyordu simdi bana sormadan altini acamiyorlar tavrini en basindan koy
gozum gorur oyle yaar boyle yapar dersede bu hirsla devam edersen gozun biraz zor gorur de o anlar
mesafe herzaman herkese karsi iyidir

Aynı şeyden bende korkuyordum. Kayınvalidem ben çalışırken çocuğuma baktı. Asla küfür eden,baskıcı bir tip degildi ama 2 aylıkken şort giyince böyle alıştırma demişti mesela.Ustelik elinin altındaydı .Ben eşimden aldığım destekle bu çocuk benim ve ben yetiştireceğim siz sadece oğlunuzun çocuğuna bakarak ona yardımcı oluyorsunuz diyordum.Ustune başa başa.Hic yılmadan. Bağırıp çağırarak değil.Normal birşey söylüyor gibi.Kayinvalidem değilse evdeki görümcem banada dedi ayrılırsanız alırım diye.Benden çocuğumu almanız için önce canımı almalısınız dedim ki ortada zaten bişey yoktu.
Eşinle elele olursan istemediğin hiç bir şeyi yaptiramazlar sana.
Içinde taşıdığın mucizenin tadını çıkar. Az görüşürsün üzülme şimdiden.Esin yanında nasıl olsa .Kaynana kavgalarında suç hep orta yolu bulamayan annesinin karşısında eşinin yanında olmayan kocalarda .Yanındaysa takma kimseyi

Konu kapansın diye dua etmek yerine o kadını tersleyin. Ne demek boşanınca ben bakarım çocuğa? Hamile kadına denecek laf mı şimdi bu? Boşanın diye mi bekliyor? Çocuk bakmaya çok hevesli ise söyleyin bir tane daha doğursun. Olmadı çocuk esirgeme kurumları kendilerine annelik yapacak birini arayan çocuklarla dolu. Nedir bu torunu aşırı sahiplenme? Yerinizde olsam son derece mesafeli olurdum. Herkes haddini, ne konuşacağını bilsin. Yaşlı diye susuluyor onlar da bunu kullanıyor. Taviz vermeyin.

Bu ne ya. Bir şey diyim mi lohusa kafası başka oluyor bana bu kadın seni çok üzer gibi geldi. Önlemini şimdiden al. Eşinle konuş her şeyi

Back
X