Çok zor sinirlenen bir insanım okurken ben bile sinir oldum bu ne pervasızlık ya huu..
Resmen taşıyıcı anne pozisyonuna sokuyor sizi daha şimdiden.
Hamile bir kadına yaşını başını almış biri bu cümleleri kurar bu duyguları yaşatırmı pes vallahi..
Herkesin anladığı dilden konuşmak gerek böyle bir insana iyi niyetle yaklaşılmaz sakın pasif kalmayın sonunda en fazla küslük olacak olsun varsın.
Farkında değil galiba büyükte olsan saygı görmek istiyorsan saygın davranacaksın.. Malesef bırakın saygın davranmayı valide hanım saygının yanından geçmiyor hak ettiği gibi davranın..
Evet saygın davranmayıp saygı beklemekte üzerlerine Yok sagolsunlar. EN fazla uzaklaştırır beni sonra da eserini alkışlar. Allahtan olan herşey esimin gözünün önünde oluyor da içi dişi bir yani kendinde yanlış görmediğinden eşimin yanında ne düşüncesi varsa söylüyor. Eşim de farkında oluyor doğal olarak kabul edilemeyecek şekilde davrandığının. Düşünüyorum o yokken konuşsaydı eşime söylediğimde ve eşim ona sorduğunda ben kötülüğüne söylemedim oğlum deyip kanına girseydi delirirdim herhalde iyice. Ama o yonden şanslıyım kendini öyle haklı görüyor ki her zaman dediğim dedik çaldığım düdük konuşuyor. Herkes de ona “aferin bi doğru sensin” mantıcıyla yaklaşıyor. Teşekkürler..
Ben ilk yıllar sırf kayınvalide yüzünden çocuk istemedim. Hala da istemiyordum ama yaş 30lara yaklaşınca, rahat daha da alışırsam zorlanırım diye düşünerek ve tabii ki de istediğim için çocuk sahibi oldum.
Ama ilk yıllarda her bka burnunu sokacağını düşündüğüm için asla asla diyordum. (Birkaç sefer başkalarına çocukları hakkında davranışlarını görüp kızım sen sakın çocuk yapma demiştim kendi kendime). Allah da yüzüme güldü ki yeni hamile kaldığımda kayınpederle bir tartışma oldu, araya mesafeler girdi iyice.
Sonra da şehir değiştirdik, biraz daha uzaklaştık onlardan. İlk taşındığımızda ben hemen ücretsiz izne ayrılmadım, birkaç hafta baktı. O bile yetti bana inan. Kendisi doğurdu sanıyordu oğlumu, ben çocuğun yanına gidince (yavrum 10-11 aylık falan o zamanlar) yüzü düşüyordu hemen, triplere giriyordu, akşam bizim odamızsa uyumasın istiyordu falan. Ben de saf bizi düşünüyor falan sanıyordum. Ne zaman eşim evde yoktu, fırsat bildi bana saydı da saydı, o zaman anladım ki niyeti iyi falan değil.
Uzun oldu ama senin yerinde olsam çıldırırdım ben, sen kimsinki benim doğurduğuma/doğuracağıma dil uzatıyorsun hadsiz. O kadar istiyorsa gitsin doğursun bi tane daha, benim oğlumun bir tane annesi var ve bir tane de kalacak. Kv kendi anne babasına, anne baba dedirtmiş (anneanne-dede değil yani). Kendisi de öyle olsun istedi herhalde ama avcunu yaladı. Bence sen de bir an önce çözüm bulmaya bak, uzağa falan taşın, gitme görme duyma. Hamileliğine yazık...
Teşekkür ederim bu yorumun icin. Öyle şanslısın ki şehir degistirebildigin icin. Benim kv yaşlanmış denizlik ormanlık yer istiyormuş bizi de götürecekmiş. Ben annem babamdan niye uzaklaşayım diyorum onlarda gelsin diyor. Eşim biz senin kuyruğun muyuz benim işim burda diyor hayır ben seni bırakmam vazgeçmem diyor yüzüne. Ben de gitmiyorum o zaman diyor. Yani bi sokak uzaklassa Bayram etcem..
Güçlü dur ezdirme kendini o cocuk senin en iyi sen beslersin bakar büyütürsün çünkü ANNESİ sensin bizim hem ananenin hem babaannenin ilk torunu herşeye heveslilerdi ilk başta taviz vermedim rest çektim benden habersiz hiç birsey alınmıcak hiç birşey tattırılmayacak yedirilmeyecek yanında kötü konuşulmayacak kavga gürültü olmayacak annesi babası olarak biz karar veririz dedim hiçte eyvallahım olmaz bana sormadan bişey yapmazlar hatta işte olduğum zaman arar annem vereyim mi diye sorar nasılsa işte görmez bilmez demez herkes sınırını bilmeli
Kayınvalidenin yüzünden anneliğini sorgulama Rabbim kısmet etmiş ki seni anneliğe seçmiş bu ne kadar değerli birşey kıymetini bil hamileliğini mahvetme
Çok teşekkür ederim umarım ileride herkese gücümü yetirebilirim senin gibi. Allahım hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Niye bana kötü hissettiriyorsun ki bi kv olarak sonuçta torununun annesiyim beni cinnet derecesine getirirsen ona da iyi bakamam belki belki sütüm olmaz stresten allah korusun. Torununu düşünen insan bunları yapmaz bence daha çok kapatır ağzını yardımcı olur..
Ben senin yerinde olsam bütün ilişiğimi keserim hayatta görüşmem bana o kadar laf söylicek çocugumu sahiplencek ne hali varsa görsün derim açmam kapısını çok istiyorsa sevgiye muhtaç bir sürü çocuk var koruyucu aile olsun hayr işlesin fesatlık yapmasın

Olmaaz ben bi kere çocuğumuz olmazsa diye varsayimda bulundum da En kötü anne baba arayan çok çocuk var dedim. Kendininki gibi olur mu canimm olmaz öyle diyor. E çocuk da olmuyor diyelim ki. Demek ki eşimin olmazsa benlik sıkıntı Yok ama benim olmazsa ona başka kadından yapsın isteyecek. Hatta söylemişti şakayla. Ne olacak canim sanki koca yine senin kocan sana gelecek demişti. Ben eşime acıdım da oğlunun olmuyorsa ben de Başka adam bulurum ama diyemedim. Gerçi böyle insana öyle de konusulmaz..
Alıntıda kırmızı ile geçtiğim
Bu cümleyi kurarak zaten en büyük hatayı yapmışsın..
"Senin doğurduğun gibi bende doğurabiliyorum senin oğlunun üzerinde söz hakkın var onu doğurdun diye tüm doğacak nesilde değil. Bebeğimi nasıl yetiştireceğime kimsenin karışmak haddi değil..
Isteyen yeniden doğurup büyütsün."
Demeliydin..
Anlamayacak insana anlamayacağı şekilde ima yapmıştım evet. Ama dikine konuştuğu için dikine konusulanlari anlıyor kendi. Artık böyle..
Bundan sonra gitmeyin mesafe koysun eşiniz gitsin görsün annesini.
Neden gelmiyor vs.derse hastayım bulantı var kimseyi goresim yok deyin.
Çok ısrar ederse de kirginim sana deyin.
Hamilelik süper bi bahane bence kullanin bunu.
Zaten biraz daha zaman bekliyorum su an ben de eşim de çok hamile olduğumu idrak edemedigimizden ondan da bekleyemiyoruz. Su karnım bi çıksın ruh halim kendiliğinden bi değişsin önüme geldiği gibi davrancam herkese. Şimdi bile yaparım da aslında o dönem patlamayı düşünüyorum. Teşekkürler
Sizin kaynananız tepecikliydi sanırım. Ya kaynanadan daha dişli olacaksınız. Ya da uzağa taşınacaksınız. Kork korkmadan utan utanmazdan diye boşuna dememişler. Bir daha çocuğu alırım derse; gelin kaynana toprağındanmış. Bende senin kapına sopayla dayanırım de. Devlet ana baba haricinde kimliğini bile teslim etmiyor, çocuğu vermek nerde dersin.
Son söylediğiniz söz cuk oturdu beynime. Çok teşekkürler. Yazdım bunu. Evet tepecikli kendisi. Çocuğumu da öyle büyütmek istiyor. Bisey oldu mu insanlara kızdı mi “bana bak ben gaco değilim ona göre” diye göz dağı veriyor benim yanımda. Ben gacoyum demek ki pasif oluyorum. Ama artık görür..
Ne kadar cahil ve densiz bir KV niz var.. bosanirsaniz çocuğu ben alırım demek ne ya!! Kadın içten içe dua ediyor herhalde. Çocuğun söz hakkı bende demek ne demek.. neresinden baksan kadın insanı sinir ediyor..
Bende 2 aylık hamileyim bir buçuk sene olmadı çocuğumuz KV burnumdan getirdi torunda torun diye. Tedaviyle gebe kaldım. Geçen gün aramış kız olursa ismi bu, erkek olursa bu diyor. Ben sanki bostan korkuluguyum . Onca tedavi emek derken canımın derdindeyim kadın isim koyuyor..
Sizi anlıyorum. Kendi çocuklarını büyütüp heveslerini aldılar bıraksınlar da herkes kendi çocuğunu büyütsün. Lütfen sizde sessiz kalmayın cevabını verin yoksa doğduktan sonra çok canınız sıkılacak
Evet keşke herkes kendi çocuğunu büyütse. Büyütmeyle kalmayıp gözü doysa da başkalarına kendi çocuklarını büyütmek icin fırsat verse yani ama nerde. Allah size de kolaylık versin..
Çok da güzel sahiplenir . Doğumdan sonra bu söylemler ve aşırıya kaçan hareketler devam ederse yollarsın evine ,sen de gitmezsin oraya .esin görüyor olanları ,ters tepki vereceğini sanmam .senin doğurduğunu senden korumaya çalışıyor resmen .sen de onun şerrinden koru ,asla korkma ,sinme . Bir kere konuş ve anlat içindekileri .ondan sonra bir daha yüz göz olup sinirlerini ziplatma. Hamilesin yazık sana da bebeğine de
Zaten anneme söyleyeceğim nolur beni yalnız bırakma diye. Çünkü yaptığını yapacağını sürekli orda burda anlatan bir insan. Annem en azından evladımdı kostum baktım der. Hem oluşacak sorunları en aza indirgeriz. Aramızda bi sokak var zaten düşünen insan gelir bir iki evini de toplar yemek de getirir yine yardımını eksik etmez. İlle başında kalıp moralini bozacak şekilde konuşmasına gerek Yok zaten. O zaman da sürekli söyleyeceğim ben anne sen kendini yorma zaten şurdan surasi arada gelirsin yardıma diye. Diğer türlüsünü kafam kaldırmaz o psikoloji ve durumla beraber. Teşekkürler ..
Ogreneceksin canim yeri geldiginde kedi gibi tirnaklarini cikarmayi bileceksinki soyledigi sozun nereye gittigini bilsin,ben eskiden amannn takma he de gec kafasindaydim ama simdi degilim,buyugu buyuk yapan edebi ahlakidir,ne soyledigi belirsiz edebsiz buyuge saygi duyulmamalidir.Dogdugunda merak etme boyle pasif olmazsin annelik icgudusuyle kartal kesilirsin zannimca...
İnsallah çok teşekkür ederim zaten böyle olursam çocuğum bile belki ilerde onlar gibi davranır bana
sen o evin gelinisin, misafir değilsinki...uykun geldiyse yat bir köşeye...bütün ailenin burnundan getirmişsin geceyi...ne diyim evlerden ırak ol diyeceğim bir gelin modelisin...Kızı gibi davranarak basihat vermedi diyorsun...sen kızı gibi davranıyormusun ona ki, sana kızı gibi davransın. zar zor evine gitmişsin gönülsüz...lütfen ön yargıları yıkın ve eşlerinizin ailesini kendi aileniz gibi görün...
Ne diyorsun anlamadım başka konuya yazacaktın herhalde söylediklerinin bir tanesinin bile benim sorunumla alakası Yok.
Ay valla okurken daraldim, sen kimin evladini kimin elinden aliyosun be kadin?
Size tavsiyem, gemileri yakin cocuk dogunca ve kayinvalidenize haddini bildirin ki karisacak yuzu olmasin.
O zamanlar da gelecek insallah teşekkürler.
canm benim lutfen hamileliginon tadini cikar ve sacma sapan setlere dertlenme. sen anne olcaksn kayniş de kim sen dururken. herkes cocugundan sorumlu oyle de ona
Zaten her fırsatta ben onun annesiyim kötü olsun istemem sen çocukların kötü olsun istedin mi hiç diyorum. Ne kadar anlıyor bilmiyorum ama. Teşekkürler..
evlat konusunu tek gecerım musemmam yoktur.okadar çok meraklılarsa bebeğe sıze laf yetiştireceğine zaman kaybettçeğine gtsın bı tane daha yapsın.çok sınır oldum..anne varken onlar kım.
İste kendileri oğullarını doğurmasaymış ben bu çocuğu doğuramazmisim. Diyemiyorum ki en fazla başka adamla evli olurdum su anda ondan çocuğum olurdu ama onun annesi böyle egoist davranır miydi bilmiyorum diye. Ama o gun de gelir yakındır.
benim babam diyor ki sen doğurunca işe ara verme sakın
eşinin de tayini zaten geç çıkar
(şehir değiştirme durumumuz var eşim benim olduğum yere eş durumu tayini isteyecek bu durumda)
sen ben bebek senin işyerine yakın bi ev buluruz sen işe gidersin ben bebeğe bakarım sen süt izninde falan ilgilenirsin.

ölür müsün öldürür müsün?
bu çocuğun babası da artık senede 1-2 görür yıllık izinlerinde

gerçekten bazen anne babalar çok müdahaleci oluyor.
senin kayınvalide hem cahil hem saygısız, sınırını bilmiyor.
en kötü sen kavga eder küsersin artık
gönül ister ki herkes haddini bilsin ama...
Anneler babalar heyecandan şaşırıyorlar artık hele ilk torunsa. :) benim annem bile daha iki aylığım sürekli karnın belirdi mi diye soruyor

sanarsin kendi uç çocuk doğurmamış resmen unutmuş yani iki ayda çıkmayacağını. Evet keşke herkes haddini bilse..
Boyle durumlarda arsizla arsiz olacaksin.etkiye tepki cok severim.
Sen buyuteceksin tabiki annecim babanne sensin. Ayyy anne su besigi cok begendim takimiyla alirmisn hem senin icin kolaylik olur sen buyuteceksin. Babannesi torununa su kunyeyi begendim alirsin artik. Eee bababnnesi bebegin cumhuriyet altinini hazirladinmi. Surekli maddiyattan gir bakim bidaha diyebiliyormu. Cocugumu millet sahiplenecegine adim arsiz olsun daha iyi
Maddiyatina kimse dokunmasın. Yapacaklarını zaten yapcam diyor ama ben yapması gerekenleri de yapsın istemiyorum. Niye dersen karışmaması gerekirken fazla karışır ama yapması gereken alması gereken bisey olduğunda sanki babaanne değilmiş gibi ben sunu aldım size ben sunu yaptım der. O yüzden malını da istemiyorum. Evet öyle akıllanan insanlar da var ama ben benimkine basıma kalkması icin başka firsatlar sunmuş olurum. Teşekkürler..