Neresinden tutsam elimde kaliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zamanında sığınma evinede gittim ama orda belli bı sure kalabiliyorsunuz şuanda çalışamam çünkü çocuklar küçük onlara kim bakacak o zman siz ortaokul mezunu birini ne pozisyonda ise aldınız
Sığınma evlerinde 6 aya kadar kalabiliyorsunuz,ben gönüllü olarak uzun süre çalıştım sığınmalarda. İş buluyorlar size,başlıyorsunuz,çocuklarınıza bakılıyor,sonra siz kendinizi ve şartlarınızı toparlayıp kendi hayatınıza doğru yola çıkıyorsunuz. Sığınma evlerinin amacı o zaten,siz şartlarınızı olgunlaştırana kadar size ve çocuklarınıza barınma imkanı sunuyorlar. Elbette sonsuza kadar kalınmaz.

Ben özel bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Bahsettiğim hanımı düz işçi olarak işe aldım. Sığınmadan geliyordu,kendisine bir oda kiralayacak apartta. Çocukları yuvada kalıyordu,oda kiralayınca hep beraber orada yaşayacaklar. Asgari ücret+sigorta+3 ayda bir erzak ve kıyafet-havlu-ayakkabı yardımı ile işe başladı. O yaptıysa siz de yaparsınız,ne eksiğiniz var ki? İşe yaramaz bir kocayı çekeceğinize hayatın yükünü sırtlayın. En azından bir iş bulmayı deneyin. Kendinize güveniniz gelsin,sonra da boşayın gitsin gereksiz kocayı. Dünyaya bir daha gelmeyeceksiniz ve bir daha bu yaşta olmayacaksınız.

Keske dedigin kadar kolay olsa bir dakika durmam

Keske dedigin kadar kolay olsa bir dakika durmam
Anlattım işte yapan yapıyor. Siz de yaparsınız,50 yaşında kadın da çok meraklı değildir eminim evinden çıkmaya ama çıkmış,çünkü 30 yıl şiddet görmüş. Bu tarz çok hikaye var bende sayısız. Siz de o kadınlardan çok daha önde başlarsınız eminim çünkü gençsiniz çoğundan. Şimdi yapmazsanız 50 yaşında-60 yaşında sokakta kalacaksınız emin olun.

Çocuklar olmasa yapardım kesin ama ben şuan çocuklarımı yuvaya falan vermem asla çünkü onlar benim herseyimmm illa benim bakmam lazım anne sevgisiyle

Sürmeyen bı evlilik içindeyim bı yandan da bosansam gidecek yerim yok ailem karşı böyle şeylere napicagimi bilmiyorum kaldım böylece bunalım içinde Allah'ım yardım et duy sesimi
Eşinizle tam olarak nasıl bir sorun yasıyorsunuz , şiddet veya aldatma var mı, bir de çocuklar kaç yaşında ona göre yorum yapcam

Eşinizle tam olarak nasıl bir sorun yasıyorsunuz , şiddet veya aldatma var mı, bir de çocuklar kaç yaşında ona göre yorum yapcam
Anlaşamamazlık ve fikir uyuşmazlığı Onun dediği bana saçma geliyor benim dediğim ona saçma geliyor ortak bir yolda ulaşamıyoruz Her anlamda Yani bu dediğim çocuklar biri 3 yaşında biri bir yer küçükler yani

Evden bir iş yapmaya başlasanız eşiniz kızar mı? Bir instagram sayfası açıp el örgüsü satmak gibi? Veya eşiniz kpss çalışsanız bir şey der mi? İnternette hazırlanmak için çok güzel youtube videoları ve online pdf denemeler soru bankaları bile var

Bakın tek sorun bu ise çocuklar biraz büyüyene kadar sabredeceksiniz, bu arada elinize ne kadar para geçerse biriktirin, iş bulmaya çalışın, evden dahi olsa çalışmaya bakın ( aynı binada çocuk bakıcılığı vs) yani aklıma başka bişey gelmiyor, kış kapıya dayanmışken 2 çocukla kocayı boşayın diyemiyorum çünkü sizin durum farklı, keşke maddi olarak bir güvenceniz olsaydı ya da aileniz destek çıksaydı

Instagram açmama çok kızar daha hiç açmadım el işi yapmaya vaktim yok çocuklar küçük KPSS'ye çalışmaya da vaktim yok çocuklara bakmam gerekiyor Bu dedikleriniz de olmaz yani Hayırlısı olsun bakalım ya bekliyorum bakalım

Bizim bir akrabamız evde 2 küçük çocuğuna bakarken hakimlik sınavını kazandı. Öyle düşünmeyin gerçekten kurtulmak istiyorsanız sınava çalışır ve başarırsınız. Atanırsanız hayatınız kurtulur işe girip çocukları da kreşe verirsiniz kendi eviniz düzeniniz olur. Boşanıp yeni bir hayat kurarsınız.

Iş konusunda kat yani çalışamam aynı binada çocuk bakıcılığını asla izin vermez diyorum ya komşular bile izin vermiyor hayat işte benim de kaderim boyleymis

İnşallah

Sürmeyen bı evlilik içindeyim bı yandan da bosansam gidecek yerim yok ailem karşı böyle şeylere napicagimi bilmiyorum kaldım böylece bunalım içinde Allah'ım yardım et duy sesimi
Tutmayın gitsin. Başkalarını için yaşamayı bırakın. Çalışmıyorsaniz işe girin

Kaderiniz böyle değil seçiminiz böyle. Onu yapamam, bunu yapamam şunu yapamam... İnsan kendi kaderini kendisi yaratır kusura bakmayın ama gerçek bu konfor alanınızdan çıkıp bir şeyler değişsin diye çaba göstermiyorsunuz. Allah’ım yardım et demişsiniz ama nasıl bir yardım bekliyorsunuz anlamadım, siz hiçbir şey yapmadan hayatınızın değişeceğini düşünüyor musunuz gerçekten?

Burda size yardımcı olmaya çalışmış herkes ama bu kadar ümitsiz olunmaz ki. Kendini o kadar kapatmışsınki hiçbir ümidin yok. Psikiyatra git ilaç kullanmaya başla önce ruh durumunu düzeltmeye calis, sana hemen boşan demiyorlar ama bazı fırsatları da değerlendirmeye çalış, ufak ufak adımlarla başla, az da olsa para biriktir,çevrem yok demişsin ama büyük olanı 2 sene sonra kreşe ver ordaki velilerle görüşüp iş imkanı yaratmaya calis. Ne bileyim biseyler yap ama bisekilde daha kötü etkileneceksin çocukların da ona keza. Çocuklarını sağlıklı bir ortamda büyütmek istemez misin? En çok onların senin sevgine ihtiyaçları var

Zamanında sığınma evinede gittim ama orda belli bı sure kalabiliyorsunuz şuanda çalışamam çünkü çocuklar küçük onlara kim bakacak o zman siz ortaokul mezunu birini ne pozisyonda ise aldınız
O zaman burdan ne istiyorsunuz sesinizi çikarmayıp cekmeye devam edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…